Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 
(Read 9228 times)
vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Re: OBLAST
Reply #15 - 24.02.2004 at 14:37:54

stane wrote on 24.02.2004 at 14:08:48:
Da pa so lažje vodljivi, morajo biti tudi po malem stalno bolani. To pa dosežeš s prejodirano soljo.
Vse se ujema Undecided Lips Sealed

ja, vse  Undecided

In kaj sedaj  ???
Back to top

IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #16 - 24.02.2004 at 16:15:53

PROGRAM FORUMSKE SPRAVE   ShockedZSIDD Shocked
Wink GrinZDRAVA SOL IN DELNICA DRŽAVE Grin Wink
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #17 - 25.02.2004 at 10:04:13

stane wrote on 24.02.2004 at 16:15:53:
PROGRAM FORUMSKE SPRAVE   ShockedZSIDD Shocked
Wink GrinZDRAVA SOL IN DELNICA DRŽAVE Grin Wink

kdo bi bil pol na tej "idealni" oblasti? ti, noben, vsi, vsak mal?
Back to top

IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #18 - 25.02.2004 at 10:32:36

Aryan, ne vem zakaj ti ta oblast toliko sedi v glavi. Parlament in vlada bosta le upravljalca tvoje, moje, njegove, torej skupne, na neprenosljive delnice razdeljene lastnine.
In tako vlado boš lahko občutil kot oblast le v primeru, če boš kršil zakon, ki bo ščitil tvoje.
Na oblasti pa bodo tisti, ki bodo pač izvoljeni. Zaradi mene lahko tudi Drnovšek in Rop.
Ali pa ti, če boš prepričal volivce-delničarje, da bo pod tvojo komando dividenda največja Grin
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #19 - 25.02.2004 at 10:43:58

stane wrote on 25.02.2004 at 10:32:36:
Aryan, ne vem zakaj ti ta oblast toliko sedi v glavi. Parlament in vlada bosta le upravljalca tvoje, moje, njegove, torej skupne, na neprenosljive delnice razdeljene lastnine.
In tako vlado boš lahko občutil kot oblast le v primeru, če boš kršil zakon, ki bo ščitil tvoje.
Na oblasti pa bodo tisti, ki bodo pač izvoljeni. Zaradi mene lahko tudi Drnovšek in Rop.
Ali pa ti, če boš prepričal volivce-delničarje, da bo pod tvojo komando dividenda največja Grin

ker je to topik o oblasti. Smiley

men se zdi, da ti ornk verjames v to sol in delnico drzave itd.
Back to top

IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #20 - 25.02.2004 at 10:55:58

Jaz eno in drugo tudi razumem in bi želel, da bi ti tudi. Nekaj nas je že Wink
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #21 - 25.02.2004 at 10:59:29

stane wrote on 25.02.2004 at 10:55:58:
Jaz eno in drugo tudi razumem in bi želel, da bi ti tudi. Nekaj nas je že Wink

a nimas dost enga "vernika" ... sebe? indirektno priznavas svojo odvisnost od "drugih".
Back to top

IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #22 - 25.02.2004 at 12:16:07

Vidiš, da še ne razumeš, od soli in države smo odvisni vsi, jaz nič bolj kot ti in vsi ostali Wink
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #23 - 25.02.2004 at 16:41:59

stane wrote on 24.02.2004 at 14:08:48:
Da pa so lažje vodljivi, morajo biti tudi po malem stalno bolani. To pa dosežeš s prejodirano soljo.
Vse se ujema Undecided Lips Sealed

Veš da sem res tud sam posmislu na možnost,   da jod vpliva na ščitnico tako, da ta  izzove občutje depresivnosti (ki je pogosto  le oblika občutenja socilane izvrženosti). To slutnja se mi je  ponovno potrdila, ko je exo to napisal na topiku o samozdravljenju.

Zna torej bit, da se  sistematičnim dodajanjem  kemične substnace kot je jod, daje egu občutek manjvrednosti in izločenosti, da bi bolj hlepel po družbeni potrditvi in bi bil s tem bolj vodljiv/prilagodljiv, manj agresiven in  s tem bolj  dovzeten za pokorščino. In obratno, s kriminalizacijo  kemičnih substanc, ki egu ustvrajajo občutek samozadostnosti in zboganosti s sabo ne glede na socilane okoliščine posameznika in s  tem družbene nekonformnosti, se egu sistematično preprečuje, da bi se  sprejel takšnega kot je.  Depresivc v bistvu vse socialne frustracije usmeri v avtodsestruktivnost,  kar je za družbeno stabilnost neprimerno lagodnje, kot pa  nedojemljivst za družbene vzorce, socilana apatija ali pa clo agresivnost, ki jo pokaže nekdo, ki se ga hoče  pripravit do tega, da bi počel nekaj, kar bi narušlo njegovo zboganost sabo.            
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #24 - 25.02.2004 at 16:48:31

Ups,  še ena asociacija:  prekomerna uporaba drog zna bit hrbtna plat prekomerne uporabe joda. Nekašen   nevtralizator nejgovih učinkov na pisho posmeznika... Undecided ???
Back to top

IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #25 - 25.02.2004 at 17:17:57

Ne misli, da si daleč od resnice. Le, da to ni maslo lokalnih politikov, njim se verjetno niti ne sanja.
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #26 - 24.03.2004 at 22:03:06

Oblast = (ob)last => kdor nima lasti, nima oblasti

Oblast je pravica močnejšega, da te spravi "ob lastnino", da s tvojo lastnino razpolaga, jo da drugemu in te tudi po volji spravi ob tvojo dosedanjo oblast in lastno svobodo. Oblast je torej - povedano brez leporečij - pravica močnejših in bogatejših, da razpolagajo s šibkejšimi in revnejšimi.
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #27 - 25.03.2004 at 11:37:23

exorcist wrote on 24.03.2004 at 22:03:06:
Oblast = (ob)last => kdor nima lasti, nima oblasti

Oblast je pravica močnejšega, da te spravi "ob lastnino", da s tvojo lastnino razpolaga, jo da drugemu in te tudi po volji spravi ob tvojo dosedanjo oblast in lastno svobodo. Oblast je torej - povedano brez leporečij - pravica močnejših in bogatejših, da razpolagajo s šibkejšimi in revnejšimi.

ali pa ...
kolikor večja oblast nas sabo, toliko manjša potreba po oblasti nad drugimi in obratno ...
Back to top

IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #28 - 26.03.2004 at 22:47:42

Že, ampak oblast poznamo v tem pojmu le Slovenci, drugi Solvenci imajo raje vlast, v last, ravno obraten pojem. Zanimivo, ne Undecided
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #29 - 29.03.2004 at 09:20:53

stane wrote on 26.03.2004 at 22:47:42:
Že, ampak oblast poznamo v tem pojmu le Slovenci, drugi Solvenci imajo raje vlast, v last, ravno obraten pojem. Zanimivo, ne Undecided

ja  Wink
sicer pa je "oblast" najbrž le sredstvo za prit do "vlast"  ...  CILJ POSVEČUJE SREDSTVA   Shocked  ???
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4