Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 8678 times)
m
5
p

Re: jaz nimam rada
Reply #30 - 16.02.2004 at 09:41:06

siaj wrote on 15.02.2004 at 20:41:28:
m ti mene to vprašaš?

valda sem mislila, da si ti boljša od mene

me veseli, da si uporabla preteklik Wink Grin

Quote:
prav ideal si mi bla

viš, ko mi kdo kaj takega reče, se pa kr prestrašim... Undecided

Quote:
helo, who are you?

beats me Grin

Quote:
me veseli, da sva se spoznali

še tebi posebej em miljon lupčkov, na zdej pa maš

kontra Wink
(((((((siaj)))))))

(4554)
Back to top

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #31 - 16.02.2004 at 11:24:52

Zdej, če že skušam malo reflektirat, kaj se mi je dogajalo,....v bistvu ne morem ...... šlo je za pucanje, za pucanje tud od tega, da sem hotla bit dobra, če ne že kar najboljša in sem s tem izvajala nasilje nad seboj, potem pa še nad drugimi ...... to je zdaj ena perspektiva, so še druge, ..... se je pa to ZGODILO, samo zgodilo se je, sem kar pustila, da se je.

Verjetno je tole od Oshota že kje prepisano, ampak tole me je navdihnilo za tist napis tamle zgoraj "Sprejmi se."

SPREJETJE

Vso moje sporočilo je:
Sprejmi se,
sprejmi da si,
kajti Bog to sprejema;
Bog spoštuje to,
in ti
še do sedaj
nisi sprejela svojega Bitja.
Zelo redko
najdemo osebo,
ki spoštuje sama sebe.
Zakaj je tako redko?
Zato
ker si vedno mislila,
da moraš posnemati.
Že od najzgodnejšega otroštva
si vedno mislila,
da moraš
biti nekdo drug.
Nihče ti ni rekel:
bodi sama svoja
in spoštuj
svoje Bitje;
je Božji dar.
Nikoli ne posnemaj -
to je, kar ti pravim.
Nikoli ne posnemaj.
Bodi sama svoja -
toliko dolguješ Bogu.

Osho

Od tu sem izhajala in tu sem se danes spet vrnila. Vmes je bil cel katarzični krog.
m - sem se dobro zavedala, da sem napisala v pretekliku, ker mal me je tud zanesel v sedanjik, ...... sam s tem bi izvajala nasilje nad teboj.... res sem se zavedala kaj pišem
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #32 - 16.02.2004 at 12:00:43

......ej, siaj, veš kak bo svetsko, ko se boš enkrat ful utrudla od tega naprezanja biti všečna in boš pod vsem tem spoznala, da maš vseeno rada, da si se skoz mela, le milost do same sebe si potrebovala. Veš, kdo ti jo lahko podari, ne? Mene tud zadnji cajt napadajo depresije, pa si jih dopustim, ker vem da so prehodnega značaja in ko jo mam za sabo sem lažja, čistejša, to pa prav zaradi notranjih priznanj, da me nimajo radi in sprejemanja tega. So what! Osvobajajoče je, ti povem!
:hug:

Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #33 - 16.02.2004 at 19:02:39

Namćor
(D. Balasevic)

Ne volem... Nikog, lutko... Takva mi je narav...
Kao odžak star i garav...
Puno dima je kroz mene prošlo...

Ne volem... Ujne, strine, šogore, komšiluk...
Nataknem ih na čiviluk...
Od njih ništa dobro nije došlo...

Ne volem... Semenkare... Cigane trubače...
Burek... Ulične pišače...
Nek mi moju lepu varoš vrate...

Ne volem... Džipadžije... Dizel... Butikaše...
Restoteke... Tamburaše...
Svaku pesmu bar za strofu skrate...
Mater im...

Al tebe volem, to je fakat...
Ti si mi ljubav jedina...
Prodaću onu našu kućerdu "na lakat"...
Pa nek je stoput dedina...
Da kupim četir konja besna...
Da ih u oblak upregnem...
Pa s tobom di nas niko ne zna uteknem...

Ne volem... Kad mi gaće uđu... Di već uđu...
Te što brinu brigu tuđu...
Košticu u štrudli od višanja...

Ne volem... Zatucane... Gratis... Kravataše...
Hipohondre što se plaše
Da dobiju rak od razmišljanja...

Ne volem... Krvoločne pse i gospodare...
Nađubrene trotoare...
Maskirne kad navale na pendžer...

Ne volem... Lopuže što voze tuđa kola...
Znaju azbuku do pola...
Miču usnama dok sriču pejdžer...
(nji' se malko gadim, pravo da ti kažem...)

Prodaću onu našu kućerdu na lakat...
Da kupim čamac na dva vesla...
I onaj šešir rogozan...
Pa tebe di nas niko ne zna odvozam...

Ne volem šizove i nervne bolesnike...
Pre ih puštali za vikend...
Sad ih puste pravo pred kamere...

Ne volem... Sve te lezibejke, da prostite...
Proročice... Travestite...
Nek mi gospon-dame ne zamere...

Ne volem... Teget girtlu na teget mantilu...
Šestu ličku... Sedmu silu...
Opa-cupa preko Okučana...

Ne volem... Izbore... Televizor... Plakate...
Dosta, ako boga znate...
Ludnica je kanda otključana širom ostala...
(provert'e, molim vas?)

Da kupim adicu od peska...
Na njoj šumarak nakrivljen...
Da tebe di nas niko ne zna sakrijem...

Ne volem... Uzdržane... Trezvene...
Pa džoging... Takve najpre trefi šloging...
Al ni krkanje mi nije blisko...

Ne volem... Što odasvud samo čuješ daj mi!
Il' se prosi il' se zajmi...
Jebo te, ja nikad nisam isko?

Ne volem... Štreberčine... Večne odlikaše...
Crne rolke i sektaše...
Ne padam na Tibet... Ili Burmu...

Ne volem... Škrtariju... Intelektualce...
Koji važno vrte palce...
Kupiš ih za špricer i kavurmu...
(koju ja lično ne volem...)

Al tebe volem to je fakat...
Napuklo srce na dve pole...
Ljubav je teret pregolem...
Baš ni to što tol'ko volem... Ne volem...
Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #34 - 16.02.2004 at 20:03:04

Lilith wrote on 16.02.2004 at 07:47:14:
Že v Božji naravi je dvojnost - dobro in zlo. In bolj kot je človek "dober", globje razsežnosti dobiva njegova senca. Biti samo dober je nemogoče.
Če se sence sramuješ, te bo preganjala. Če jo poskušaš očistiti- dobiš doživljenjskega sovražnika. Če jo poskusiš sprejeti kot del sebe, dobiš zaveznico in s časom tudi notranji mir.

Govoriš o človeški naravi.

Kaka je božja narava, sploh ne vem če kdo točno ve.

Je za naš um nepredstavljiva, vse kar so mnogi mistiki in dogmatiki poskušali ubesedit, je prej ali slej padlo v vodo.

Bog samo je, .... sicer so pa o tem napisane knjige na tem forumu   Grin Grin Grin, search for.... pa boš našla malo morje razlag....

Kiss Kiss Kiss
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #35 - 17.02.2004 at 07:40:05

Gru Gru wrote on 16.02.2004 at 20:03:04:

Je za naš um nepredstavljiva, vse kar so mnogi mistiki in dogmatiki poskušali ubesedit, je prej ali slej padlo v vodo.

Bog samo je, .... sicer so pa o tem napisane knjige na tem forumu   Grin Grin Grin, search for.... pa boš našla malo morje razlag....

Kiss Kiss Kiss

Meni osebno je nepredstavljivo, kako bi se lahko znanstveno lotili dokazovati obstoj ali bistvo Boga. Tako da "točno vedeti" se lahko nanaša le na posameznika, ki Boga doživlja skozi svoje čute, ne pa na širšo množico.
Ne vem, zakaj bi v tem smislu moja "razlaga"  bila potrebna primerjave z drugimi "razlagami".

Govorila pa sem o celovitosti znotraj Boga in implicitno potegnila vzporednico na človeka, ustvarjenega po Božji podobi.
Back to top

IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #36 - 17.02.2004 at 07:45:25

Gru Gru wrote on 16.02.2004 at 20:03:04:

V odnosu do človeka se Bog pojavlja v dveh vidikih:

1. Bog kot notranje duševne podobe, in

2. Bog po sebi

Človeštvu je že zgodaj bilo jasno, da Boga po sebi ni mogoče spoznavati in poznati, ker je preprosto za nas " prevelik ". Za nas ljudi je torej pomemben in življenjsko delujoč le Bog kot notranja duševna podoba oziroma notranje doživetje. Skozi notranje duševne podobe je torej edino prepoznaven, oblikujoč in delujoč.

Sveto pismo pravi - " Po svoji podobi ju je  ustvaril .." in že od samega začetka je v Božji podobi ( kakor tudi v njegovem stvarstvu ) podana dvojnost. Bog je lahko istočasno dober in slab, je lahko ena sama ljubezen in nekdo, ki v hudem besu slepo uničuje vse okrog sebe.
Sveto pismo v sebi zelo zvesto, neslučajno in nesramežljivo zastopa dvojno Božjo naravo. Osebno vidim višek predstavitve te njegove dvojne narave v Knjigi o Jobu.
Ne vem ali je to krivda Cerkve - ampak nekdo je poskušal tolmačiti Kristusovo rojstvo kot  odpravo starozaveznega Boga Jahvea, kot Boga, ki je dober in slab, skratka kot Boga z dvojno naravo in "ustoličiti "  dobrega Boga Kristusa.  Kristusovo rojstvo po sebi ni imelo namena rešiti ljudi grehov in trpljenja ampak prej "zavarovati" ljudi pred besom Boga, ki ga ta ob ljudeh doživlja.
Božja drama je drama človekove duše.
Back to top

Svašta.

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #37 - 17.02.2004 at 10:57:11

Bog stare zaveze me spominja na "mitološkega" boga, ki so ga častila pradavna ljudstva.

Slovani so recimo častili boga, imenovanega Perun. Raziskovalci tega področja se strinjajo, da je to bog gromovnik (bog groma in strele, njegov dan četrtek), ta bog gromovnik izhaja tudi iz indoevropske tradicije. Drevo, ki je povezano z njim je hrast. Tudi Zeusa iz grške mitologije predstavlja visok hrast. Slovanski Perun predstavlja boga nevihte, ki je v čaščenjih in kultih povezan s hrastom in ptiči, ki najavljajo spomladanske hude ure. Tudi Siouxi (severno ameriški indijanci) menijo, da je med nebesnimi duhovi najmočnejši duh groma. Z njim je povezana splošna vera, da se grom pojavlja v obliki Gromove ptice, ki jo spremlja roj manjših ptic, z utripanjem kril povzročajo grmenje, bliskanje njihovih žarečih oči pa so strele. Ta božanstva upravljajo z letnimi časi, prinašajo dež in na ta način postanejo boštva plodnosti. Imajo lunarne poteze.

lepo si nakazal, Toni_Zamene, to prelomnico, Kristusovega rojstva. Ta ogromen premik, ki se je zgodil pač na enem koncu sveta,.....na drugih koncih sveta so se ti premiki dogajali tudi prej,....gre za neko transcendenco, nek nov odnos do boga......več pa ne znam napisat.....ker meni tud ni čist jasen.....

sploh se pa zadnje čase ukvarjam bolj s seboj.....ker takle gromovnik, lahko ljudem tudi strah povzroča....pa slabo vest, pa občutek, da grešijo, da morajo nekaj žrtvovati..... se ravno pucam od tega......sploh je pa boga težko presonificirat....katerokoli latnost mu damo, je že človeška, je že naša lastna.....

pa sploh sem šla spet neki brezveze teoretizirat, no sam asociacija je bla.......bla bla bla bla  Grin Grin Grin Grin Grin
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #38 - 17.02.2004 at 11:29:28

Načeloma se v vaše debate o bogovih in šamanih ne spuščam, ker v Sloveniji lahko potegenem kar eno črto..da vsak bog ne glede na to kako ga imenujete in kako se imenujejo njegovi preroki imajo eno skupno lastnost..so eni hudi zadrti monopolisti, ki ne dopuščajo drug drugega...

celo deklarirani ateizem na slovenskem je bil zelo monopolističen...in je tudi na silo izvajal  ateizacijo  Grin

Včasih me takšni in drugačni bogovi spominajo na otroške imaginary friends...samo ti so malo bolj institucionalizirani in po odraslo nasilni. Ama ti otroški domišljijski priajtelji in odrasli bogovi imajo eno skupno lastnost...ljudem pomagajo (z)bežati pred osamljenostjo...

..kar sem mojega boga tiče, je zelo oseben..in ni nekdo ali nekaj, na kar bi se obračala  željami, besedo, žalostjo...enostavno mu dovolim, da deluje...v lajfu se mi namreč dogaja en kup doživljajev, ki jim pravim naključja...čas  (sicer za nazaj), pa mi pokaže, da naključja le niso naključja...so samo prvi delček, nekega širšega mozaika, ki se mi v nekam momentu začne razkrivat.

Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3