Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 8644 times)
Eva
5
p

Kranj
Re: jaz nimam rada
Reply #15 - 14.02.2004 at 00:14:53

Devi wrote on 22.01.2004 at 09:53:00:
Vsako stvar, za katero se slabo počutiš o sebi al pa te vest peče, morš za kazen še vsaj dvakrat naredit, ob tem pa si skos ponavljat, če to rabim, si to vzamem, vse je v redu z mano, tako kot sem sem najboljša in se mam najrajši....
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #16 - 14.02.2004 at 00:15:20

siaj wrote on 13.02.2004 at 23:28:28:
Jaz sem ena navadna votla svinjarija, ki tudi sebe nima rada.
Pokvarjena v dno duše in tole je še en moj pokvarjen način dobiti pozornost.

Si pa na dobri poti.
Da lahko s sebe očistimo nesnago, si moramo najprej priznati, da smo zasvinjani.

To je pa tisto, kar si večina ljudi najtežje prizna
(saj smo v lastnih očeh običajno najboljši in sploh in oh  8) )

Le korajžno, ko boš s sebe vse to otresla, boš prišla do spoznanja, da si v bistvu čisto ok in se boš svoji nepopolni senci (ki se je v celoti itak ne moreš znebiti), le še smejala.

Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #17 - 14.02.2004 at 01:06:38

Jaz nobenega ne maram.

se pravi, da ne delaš razlik

(men je to prav dobro, da ne rečem odlično al pa toleranca)

uživej!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

m
5
p

Reply #18 - 14.02.2004 at 08:01:04

Vsi ste tuki gor tko super pa krasni in ker ste taki vam moram povedat eno dejstvo o sebi.

Jaz nobenega ne maram. Toliko blebetam o ljubezni, moja usta so polna blazno pametnih izjav o ljubezni, pa s tem samo ljubezen packam in mažem.

Razen redkih prebliskov, v bistvu nobenega nimam rada. Ničesar in nikogar.
Sem le ena sebična rit, ki išče pozornost in potrditve svojih ego iluzij.

Če se mi kdo preveč približa, ga skušam čim prej izničiti in oditi stran. V novem okolju in v novi preobleki potem še svinjam naprej.

hvala ti

---

najprej sem se ti zahvalila, ker mi s takim postom, s tem ko se odpreš, daš možnost, da se tudi jaz soocim s sabo in odprem

da ne rabim bit ljubeca in prijazna in 'duhovna', ampak sem lahko to, kar dejansko sem, pogledam kaj je nekje globoko v meni in to privlecem na svetlo

potem sem pustila, da ta tema malo zaokrozi po meni
kaj sem ugotovila?

ja, imam rada ljudi, vsaj vcasih

prva skupina so ljudje, ki so mi 'blizu' - tisti, ki me sprejemajo in potrjujejo
ko se ne pocutim dobro, ko me kaj muci, se pogovarjajo z mano, me tolazijo, dvigujejo - mi dajejo svojo pozornost
(ja, ne, tisti, ki se vzajemno potrjujemo, ce bi sam drugi mene, bi najbrz se krivo se pocutla zraven Tongue)

druga skupina so ljudje, ki se vsaj malo 'odprejo', pokazejo svojo ranljivost, bolecine... - ali pa ljudje, pri katerih zacutim, kako se ne odprejo (ne znajo/zmorejo/upajo...), ker je v njih vse polno strahov/omejitev... - ti mi omogocajo, s tem ko pokazejo svoje rane, da tudi jaz sprejmem svoje, da so ok
v to skupino bi lahko zadnje case uvrstila prakticno vsakogar
tu navzven projiciram svojo 'ranjeno zival' - in normalno, da zelim to ozdraviti  Undecided

ravno te dni sem ugotovila pri sebi nekaj, kar sem poimenovala 'kompleks Matere Tereze'  Grin - potrebo, da se z ljudmi srecam v njihovi bolecini, ter jim pomagam da se malo dvignejo, ozdravijo... s pogovorom, s tem da jim dajem svojo ljubezen, oz. bolj tocno povedano - pozornost

aja, pa se to: ni tolk tezko tule gor prit, pa sipat 'ljubezen', lahko se pac odlocis komunicirat samo takrat, ko si ok, ko lahko dajes
malo drugace je pa v resnicnem zivljenju, v odnosih, v katerih v nekem trenutku 'moras' bit

se ti zdi da sem kaj boljsa od tebe?
think again...
Back to top
« Last Edit: 14.02.2004 at 10:37:23 by m »  

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy

IP Logged

e.
4

There is no spoon.
Primorska
Reply #19 - 14.02.2004 at 09:59:08

Ja, pozornost se pa na tak način res da dobiti, ja.
In ok je tko. Why not.

good luck
Smiley
Back to top

Raziskovanje človeških potencialov in različnih poti doseganja sreče in izpolnjenjosti:&& LIFE Forum, prijazno mesto za vse &&http://www.icforums.net/lifeforum/
WWW WWW  
IP Logged

bogglefreak20
3

Reply #20 - 14.02.2004 at 17:06:12

Se mi zdi, da je treba tudi sposobnost nekoga ljubiti trenirati. Čisto zares.

Če ti ne gre, pa bi to rad/-a, je fajn začet pri sebi. Vzemi si pet minut časa vsak dan in išči na svojem telesu in v sebi lastnosti, ki so ti všeč, in si glasno reci npr.: "Rad/-a imam svoje zelene oči!" Zveni butasto, ampak se mi zdi to res fajn.

Ko počasi vzljubiš sebe, lahko pa že deliš ljubezen z drugimi. Magari najprej s kako rožico, ki ji daješ ljubezen tako, da se ji posvetiš vsak dan recimo za pet minut. Skrbno preveriš ali rabi vodo ali kaj drugega, malo poklepetaš z njo, ji poveš, kako je lepa, kaj ti je všeč na njej itd. Boljše počutje obeh zagotovljeno. Taka rožica lepše raste - imam izkušnje!  Smiley Lahko probaš imeti rad/-a psa ali mačko ali kanarčka.

Počasi prideš do tega, da imaš lahko rad tudi sočloveka. In ta občutek zna biti božanski! Smiley
Back to top

Beatus, qui venit in nomine Domini!

IP Logged

e.
4

There is no spoon.
Primorska
Reply #21 - 14.02.2004 at 17:17:16

bogglefreak20,

kaj pomeni:

"Beatus, qui venit in nomine Domini!"?

hvala
Back to top

Raziskovanje človeških potencialov in različnih poti doseganja sreče in izpolnjenjosti:&& LIFE Forum, prijazno mesto za vse &&http://www.icforums.net/lifeforum/
WWW WWW  
IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #22 - 14.02.2004 at 22:48:15

Tole sem danes zjutraj na bel list papirja napisala za vas (in prepisujem danes zvečer), ker bi tudi to rada delila z vami. Da bi opisala vse okoliščine, ki so me pripeljale do tega pisanja, bi porabila neskončno besed na neskončnem številu listov. Opišem lahko le drobce zadnjih dogodivščin.

Teden pred tem "padcem" sem kar letela: ADIJO! En dan preden sem padla, pa sem bila tako v zraku, da je moralo priti do padca. Letela, ja, med drugim sem tudi začutila veliko brezmejno Ljubezen, Dobro….pozlatile so se mi roke le za hip, potem pa je naslednji dan sledil le občutek majhnosti in ničevosti pred to veličino.

Mozaik se je dolgo časa sestavljal…..in se odvil bliskovito. Opisala vam bom ključno zgodbico v mozaiku…Nad stanovanjem, kjer živim, stanuje soseda, ki mi je kar nekaj časa težila zaradi tega, ker smo na balkonu kadili. Pri tem ni izbirala besed, psovala me je, butala z balkonskimi vrati in drugimi stvarmi, ki jih je imela pri roki. V meni je vedno izvala strah in jezo. Nikoli ni prišla potrkat na vrata, se pogovorit z menoj. Na hodniku, ko sva se srečali, je bila prijazna, ampak je vedno spraševala, če imamo mucka, češ, da njej smrdi v kopalnici. Enkrat pred leti, sem ob njenem tuljenju tudi jaz čisto ponorela, pa sem tulila nazaj, kolikor primitivno sem zmogla in to od mojega balkona gor na njo. To me je zelo izčrpalo in po tem se nisem počutila dobro. Še enkrat sem znorela tako, da sem tudi jaz butala nazaj. Pa pride dan, ko na forum napišem Lilith zenovsko zgodbico o tem, kako se napolniš z ljubeznijo in "udariš" nazaj. Še isti dan me je čakal izziv. Jaz kadim na balkonu, ona pa tuli name….zatulim ji nazaj, naj se kar k meni pride dol pogovorit, če si upa….v tistem hipu sem spoznala, slišala svoje besede. Za silo sem se uredila, celo bundo sem si oblekla (zadnji ščit?), se odpravila iz svoje lukne ven, in po poti zbirala ljubezen…Pridem do vrat in za njenimi vrati slišim, kako preklinja…Pozvonim. Pozvonim še 1x. Pol le ona sliši, da en zvoni in odpre vrata in za hip obstoji vsa presenečena, potem pa oh gospa, vi ste prišla k meni, pridite noter, tako sem vesela, da ste prišla k meni….od izrazov hvaležnosti in opravičevanja me ni pustila do besede…skratka, takoj sem sprevidila tudi dvojo majhnost. Povedati mi je želela vse naenkrat, celo svojo življenjsko zgodbo, kazala slike, osmrtnice, pokazala, kje so jo operirali (rak na prsih), pokazala mi je poziv za v bolnico….spet bo morala na zdravljenje. Večkrat sva se objeli. Ne vem ta objem, kar zgodil se je.

Takrat sem komajda zaslutila moč Ljubezni. Sledilo je še nekaj očiščevalnih dni. Prišel je tudi dan, ko sem končno lahko objela tudi lastno sestro, tako iskreno in brez pretvarjanja.

Kar pomnim, imam težave s sprejemanjem in dajanjem ljubezni. So bili prebliski. V odnose me je vodila predvsem zaljubljenost.

VSEM NAJLEPŠA HVALA ZA ČUDOVITE ODGOVORE, KI SO SE ZAPISALI V MOJE SRCE.
MOJA HVALEŽNOST JE BREZMEJNA.
TOLIKO LJUBEZNI STE MI PODARILI. STE MANIFESTACIJA LJUBEZNI NA ZEMLJI.

Počasi se pobiram. Z občutkom brezmejne hvaležnosti do vas.

HVALA, HVALA, HVALA, DA STE, DA STE TAKO ČUDOVITI.
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Eva
5
p

Kranj
Reply #23 - 15.02.2004 at 07:38:48

Hvaležna Eva  Kiss

zlomek, to je moj 600. post

še pikco sem pozabla
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #24 - 15.02.2004 at 10:07:51

hvaležna Devi Cheesy Kiss Kiss

Kiss Kiss
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #25 - 15.02.2004 at 11:26:58

Še to moram dodati, zgodba z objemom sosede se je zgodila 5.2.2004 v četrtek.

Eva in Devi, lepo vaju pozdravljam, bi mogla zdele kuhat, pa tud kej pospravit......pa vaju moram še objet

Smiley Smiley Smiley
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #26 - 15.02.2004 at 13:42:18

((((((((((((((((((((((((((Siaj))))))))))))))),
saj bo... Lepo, da si šla do nje in zvedela pravi vzrok njene bolečine.

Jst se tud še prevečkrat jezim na koga (se pravi nase) in pol me to še bolj mori, ker se na nek način zavedam, da s tem škodujem drugim in sebi in pol me še bolj zamori, k se kljub temu ne znam zadržat. In je pol cela jeba... Pa itak tolk dogaja skos zadnje čase, da sploh ni časa za predelat vseh lekcij, k kar nočjo nehat prihajat, nove, nove in vedno znova nove... Cheesy Tongue In pol mam jst še ta problem, k zmer tolk padem v vsak filing, da čist vse pozabim, kar vem in kar se je dogajalo npr. prej. In to za dobre, kot "slabe" zadeve. Zdaj po en stran je to dobr, ker itak skos težim k temu, da sem "tukaj-zdaj", sam a to je to pol?  Cheesy Ker ko padem v en filing (filingi so itak ego, večina njih) sem res čist not....Včasih, ko0 je kaj bad, sem tolk not, da mi nič ne more pomagat, dokler ne prespim in pol se počas nazaj sestavim. In pol ponavad ko se prebudim, z lažjo glavo, srcem in dušo...pol pride tud moč za naprej.

Sam me kar še mal pol mori, da ob vsej teoriji, ki jo poznam tako zelo počasi pretvarjam v prakso in hkrati čist nenamenoma še dostkrat kaj nardim za dark side... Sam s tem morm živet naprej, živet sama s sabo in skupaj z vami.
Step by step...pač...Ker to pa že skos vem, da je v bistvu vse skos točn tako kot mora biti.

In so dnevi ko se res brezpogojno ljubim in so dnevi ko se ne ljubim, oz si skos pogojujem, se pustim egiču vodit...
In takrat ko nimam sebe rada, tud drugih ne maram...in mi gre vse na živce...Sam, hvala Bogu, da vedno vse mine! Grin Tongue

Oh, Siaj, tnx za vse skupaj, veš....

3988
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #27 - 15.02.2004 at 20:30:24

sej, moj egič, ...... vam pa to povsem običajno, tale žalost, pa da nimaš nobenga rad ..... najprej jokam, še bolj in bolj, ob vsakem odgovoru še bolj .... pol pa smeh

t, si me tok nasmeju... Grin

dušce ste res, čist vsi, srčki zlati, vas bom kar vse objela cmok cmok smok

Kali, si bom šla prov pogledat kaj te cifre pomenijo..... Tongue
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #28 - 15.02.2004 at 20:41:28

Quote:
se ti zdi da sem kaj boljsa od tebe?

m ti mene to vprašaš?

valda sem mislila, da si ti boljša od mene

prav ideal si mi bla

helo, who are you?

me veseli, da sva se spoznali

še tebi posebej em miljon lupčkov, na zdej pa maš
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #29 - 16.02.2004 at 07:47:14

Vsi ste tuki gor tko super pa krasni in ker ste taki vam moram povedat eno dejstvo o sebi.

Že v Božji naravi je dvojnost - dobro in zlo. In bolj kot je človek "dober", globje razsežnosti dobiva njegova senca. Biti samo dober je nemogoče.
Če se sence sramuješ, te bo preganjala. Če jo poskušaš očistiti- dobiš doživljenjskega sovražnika. Če jo poskusiš sprejeti kot del sebe, dobiš zaveznico in s časom tudi notranji mir.

Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3