siaj wrote on 13.02.2004 at 23:28:28:Vsi ste tuki gor tko super pa krasni in ker ste taki vam moram povedat eno dejstvo o sebi.
Jaz nobenega ne maram. Toliko blebetam o ljubezni, moja usta so polna blazno pametnih izjav o ljubezni, pa s tem samo ljubezen packam in mažem.
Razen redkih prebliskov, v bistvu nobenega nimam rada. Ničesar in nikogar.
Sem le ena sebična rit, ki išče pozornost in potrditve svojih ego iluzij.
Če se mi kdo preveč približa, ga skušam čim prej izničiti in oditi stran. V novem okolju in v novi preobleki potem še svinjam naprej.
Jaz sem ena navadna votla svinjarija, ki tudi sebe nima rada.
Pokvarjena v dno duše in tole je še en moj pokvarjen način dobiti pozornost.
hvala ti
---
najprej sem se ti zahvalila, ker mi s takim postom, s tem ko se odpreš, daš možnost, da se tudi jaz soocim s sabo in odprem
da ne rabim bit ljubeca in prijazna in 'duhovna', ampak sem lahko to, kar dejansko sem, pogledam kaj je nekje globoko v meni in to privlecem na svetlo
potem sem pustila, da ta tema malo zaokrozi po meni
kaj sem ugotovila?
ja, imam rada ljudi, vsaj vcasih
prva skupina so ljudje, ki so mi 'blizu' - tisti, ki me sprejemajo in
potrjujejoko se ne pocutim dobro, ko me kaj muci, se pogovarjajo z mano, me tolazijo, dvigujejo - mi dajejo svojo
pozornost(ja, ne, tisti, ki se vzajemno potrjujemo, ce bi sam drugi mene, bi najbrz se krivo se pocutla zraven

)
druga skupina so ljudje, ki se vsaj malo 'odprejo', pokazejo svojo ranljivost, bolecine... - ali pa ljudje, pri katerih zacutim, kako se ne odprejo (ne znajo/zmorejo/upajo...), ker je v njih vse polno strahov/omejitev... - ti mi omogocajo, s tem ko pokazejo svoje rane, da tudi jaz sprejmem svoje, da so ok
v to skupino bi lahko zadnje case uvrstila prakticno vsakogar
tu navzven projiciram svojo 'ranjeno zival' - in normalno, da zelim to ozdraviti

ravno te dni sem ugotovila pri sebi nekaj, kar sem poimenovala 'kompleks Matere Tereze'

- potrebo, da se z ljudmi srecam v njihovi bolecini, ter jim pomagam da se malo dvignejo, ozdravijo... s pogovorom, s tem da jim dajem svojo ljubezen, oz. bolj tocno povedano - pozornost
aja, pa se to: ni tolk tezko tule gor prit, pa sipat 'ljubezen', lahko se pac odlocis komunicirat samo takrat, ko si ok, ko lahko dajes
malo drugace je pa v resnicnem zivljenju, v odnosih, v katerih v nekem trenutku 'moras' bit
se ti zdi da sem kaj boljsa od tebe?
think again...