Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 ... 12
(Read 34023 times)
Gru Gru
YaBB Moderator
p

Re: Večer - džamija
Reply #75 - 13.02.2004 at 22:45:17

juhu, džamija u srcu, je največja džamija.

Moje mnenje tu sploh ne šteje, ker me take stvari vse manj zanimajo, je pa zanimivo samo brat.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #76 - 13.02.2004 at 22:55:54

Ker je že pozna ura, se bo treba počasi spraviti v pidžamijo    8)

Back to top

IP Logged

Fish
Guest

Reply #77 - 13.02.2004 at 22:56:37

Quote:
česar ti v svoji debilnosti ne vidiš
Hitro stopiš tja kamor si. Jaz tebi nikdar nisem rekel da si debilna, in ti tudi ne bom.

Quote:
preje si izgubil debato z mano o človekovih pravicahf
Jaz nisem ničesar izgubil. In tudi ne jemljem teh pisanj kot kakšno vojno in dokazovanje kjer bo kdo kaj izgubil. Debata. Jemljem to samo kot debato.

Ja, pa imaš težavo z faksi, samo nič hudega. Ne vem sicer zakaj?

Quote:
in ribak kot družboslovec

Fish ima dokončano Osnovno šolo in nič več.
Nisem ne z tega in ne z onega faksa.
In upam da ti moja nizka šolska izobrazba ne bo ovira za debato z mano. Ali pač?

Na to vse skupaj gledam kot - človek. Kot človek ki s tabo, in z vsemi ostalimi, delim ta lep planet Zemljo. Skupaj smo. Alo? Like Brothers and Sisters.

Lep pozdrav Sinjeoka
Smiley

Fish
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #78 - 13.02.2004 at 23:07:22

Quote:

Ja, pa imaš težavo z faksi, samo nič hudega. Ne vem sicer zakaj?

Fish ima dokončano Osnovno šolo in nič več.
Nisem ne z tega in ne z onega faksa.
In upam da ti moja nizka šolska izobrazba ne bo ovira za debato z mano. Ali pač?

Na to vse skupaj gledam kot - človek. Kot človek ki s tabo, in z vsemi ostalimi, delim ta lep planet Zemljo. Skupaj smo. Alo? Like Brothers and Sisters.

Lep pozdrav Sinjeoka
Smiley

Fish

hm tole se ti je zapisalo v enem izmed tvojih prejšnjih postov

Ne da mi zmanjka argumentov in moj faks gor in dol,  gledam kot človek, kot človek ki sprejemam drugega človeka,

lahko pogledaš

in prosim ne me nategovat z osnovno šolo, ker osnovna šola ti pri nas ne da pismenosti...ti pa vsaj to imaš... Cheesy priznam

Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #79 - 13.02.2004 at 23:09:13

like brothers like sisters...zato se pa merijo moči

a ne

pa odgovora na svoje vprašanje tut ne bom dobila, ker tega tvoja gnada ne bo priznala kot kredibilno debato...ji je namreč teren preveč spolzek  8)
Back to top

IP Logged

Fish
Guest

Reply #80 - 13.02.2004 at 23:26:09

Jes, like brothers and sisters. Samo!, dokler to ne bo vsem ali vsaj večini kapnilo, vse do takrat pa bo non-stop ja, - merjenje moči.
A enkrat bo bolje. Je iz dneva v dan. Morda ni videt, a je..  že zaradi takšnih forumov.

To vprašanje misliš?
Quote:
in a se ti ne zdi malo čudno, da se eno takole miselnost kot je tvoja da tako točno locirat? kalup?

Malo je "čudno" res ja, da me kr zlociraš na nek faks.
Ne, te ne nategujem, ne vem zakaj bi te, vsaj kar se debate tiče  Grin
Kar sem napisal je res, da ne verjameš je tvoja stvar, ..mi je pa zanimo kam me je tvoje prepričanje/ideja zlocirala, kakšno etiketo si mi prilepila.
Živim se vse zgodi.

Lep večer Sinjeoka
Smiley

Fish

Free Your Mind
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #81 - 14.02.2004 at 00:55:14

t wrote on 13.02.2004 at 19:43:41:
navajaš me izven konteksta, v katerim sem itaq meril na netaknost muslimanov, češ da s svojim odnosom ne pokaže njihov šef tu nobene želje po priznavanju in spoštovanju različnosti nas slovenčkov, da je pač zraven njega sedelo kar nekaj njegovih "podanikov", ki bi lahko konstruktivno pomagali k ustvarjanju lepše slike o sebi

tu ni letelo toliko ne neke slovence, ki bi presedlali iz ene vere v drugo, temveč samo in predvsem na obnašanje njihovega šefa (hotel sem pač pokazati na slovenski vidik cele zgodbe, kjer se govorjenje v srbohrvaščini še vedno povezuje s "čifursko" oholostjo: muftija pa z isto oholostjo že več let v srbohrvaščini zahteva spoštovanje svoje različnosti, pri čemer mu ne kapne, da bi se kdaj potrudil povedati par besed slovensko in s tem vsaj simbolično pokazal svoje spoštovanje do naše različnosti)

kar se politike tiče, je moj listek le redkokdaj veljaven, ker se z izborom le redkokdaj strinjam (da o sistemu ne govorim)

uživaj!

Ni problema. Tole zaradi Slovenščine jo mora itak vsak tujec znati.  Samo sem tebi napisal prejšnji post zaradi nesporazuma.  Sem mislil, da si pisal splošno za vse, ti si pa verjetno mislil na tisto oddajo. Kako se ji že reče?  Omizje, Trenja, Tednik?

Andres
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #82 - 14.02.2004 at 01:04:35

Andres wrote on 14.02.2004 at 00:55:14:
Ni problema. Tole zaradi Slovenščine jo mora itak vsak tujec znati.  Samo sem tebi napisal prejšnji post zaradi nesporazuma.  Sem mislil, da si pisal splošno za vse, ti si pa verjetno mislil na tisto oddajo. Kako se ji že reče?  Omizje, Trenja, Tednik?

Andres

mislim, da trenja

(pa tudi na splošno se mi zdi, da bi mufti z medom dlje prišel - na drek itaq samo muhe grejo)

uživaj!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Andres
5

Reply #83 - 14.02.2004 at 01:32:30

Nekje sem napisal da sem bil pred časom na Palu v neki sobi Islam vjera istine. Tipi so tam totalka skulirani, samo kar me moti je ta njihova propaganda.  Šopajo narod v glavo pa jim arabske verske pesmi dajejo gor ipd. No, kaj čem. Povedal sem jim, da prej so bili vsi iz Bosne Bosanci, pa če so bli ali pa ne. Zdaj  pa jih je veliko najbolj  zagrizenih muslimanov.  No, so mi odgovoril, da prej niso smel, da se Korana ni dalo dobiti in vse živo so mi nametali.  
Kaj čem, propaganda ima velik vpliv in kot sem nekje izvedel je veliko Avstrijcev ki ne priznajo, da so Muslimani, čeravno so krščeni kot katoliki.  
Pač vsak svojo vero najde, razne tistih, ki smo po večini brezver(z)niki.    Grin
Samo je zanimivo, to kar sem napisal, da tam ko se privat zaklepetaš z nekom, čutiš da so umirjeni. Vse gre na nekem normalnem nivoju, medtem ko v sosednji sobi se 24 ur na dan kregajo Šiptarji in Srbi.

Quote:

(pa tudi na splošno se mi zdi, da bi mufti z medom dlje prišel - na drek itaq samo muhe grejo)

Malo mi razloži kaj je to za ena beseda Mufti?   Hja glede dreka pa samo tolk Te nay.  Poznaš kakega čisto pravega muslimana?

Andres
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #84 - 14.02.2004 at 02:02:47

Andres wrote on 14.02.2004 at 01:32:30:
Malo mi razloži kaj je to za ena beseda Mufti?   Hja glede dreka pa samo tolk Te nay.  Poznaš kakega čisto pravega muslimana?

Andres

mufti je šef muslimanov pri nas

poznam samo enega pravega kristjana (Jezus) pa enega pravega muslimana (Mohamed)

(zanimivo, da bi po asociacijah z Muhamedom hitro prišel do čebele a?)

uživej!

Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Andres
5

Reply #85 - 14.02.2004 at 02:15:30

Aha. Mufti je šef muslimanov.

Ok hvala.  Dvomim, da poznaš Jezusa ali Mohameda.

Andres
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #86 - 14.02.2004 at 10:15:34

vida wrote on 13.02.2004 at 15:09:04:
A ni bolj normalno da sprejmeš tisto za kar meniš da je dobro, če oceniš drugače pa tega ne sprejmeš.

Mi je pa dala Vida razmišljat o tem, kak naj človek res sprejme tako stvar pa kej dobrega v njej vidi.

sem potem malo teoretizirala, kaj vse bi se lahko zgodlo, ko bo đamija postavljena.
Tale hajka, ki se trenutno dogaja, mora bit muftiju v velko veselje, pa če jo je planiral al pa se mu je sam slučajno pokrompirila. Vse muslimane je dvignilo na noge, ker vsak odpor zmerom strni vrste. In če se prej ljudje svoje vere niso zavedali, jim zanjo ni blo mar al pa so komej napol vedli kaj o njej, se v tem trenutku najbrž vsi zavedajo, da so muslimani. Tale odpor krepi muslimanski duh bolj kot karkoli druzga.
Ko bo enkrat đamija postavljena, se bodo začele zbirati v njej mase (ki sicer nikol ne bi prišle niti pogledat tja) in mufti jih bo lepo za uho, poučil o veri in skupnost se bo začela gradit.
Sinjeoka je rekla:
sinjeoka wrote on 13.02.2004 at 22:39:55:
...če te res zanima zakaj sem proti graditivi džamije...ne zato ker sem proti islamu, ampak zato ker izkušnje zahoda kažejo, da  okoli islamskih centrov v zelo kratkem času nastanejo geta...in mislim, da so geta en zahodnjaški šit, ki nam ga v LJ pa res ni treba met...

meni pa se zdi, da vsaj en geto v Ljubljani že tako imamo, Fužine (pa Rakova jelša?), tak da to ne bo nič novega. Ena taka soseska kot so Fužine pravijo da je nevarna (ne vem zakaj ne postavijo đamije tam, ljudje bi vsekakor imeli bližje?) in eno tako duhovno središče, kot je đamija, bo imelo dovolj moči in bo dosledno zahtevalo od ljudi trud in sledenje veri, zato lahko določene ljudi mogoče umiri in spravi na pravo pot. Muslimanska vera je v bistvu kar stroga in ne dopušča ravno nekih odstopanj od nje... Who knows, mogoče se bo kak nasilnež celo spreobrnil?

Kolk sem brala, bodo imeli v centru tudi svetovalni center za družino, kjer jih bodo učili muslimanstva. Tudi to je lahko dobro, ker veliko emigrantskih družin je svojo kulturo izgubilo, slovenske pa niso mogli sprejet in razdorov v družinah je bilo verjetno kar dosti. Ker v družini ne more bit vse ok, če se dogaja to:
sinjeoka wrote on 13.02.2004 at 16:19:04:
sem to v OŠ doživljala na lastni koži, ko smo morali biti strpni do "drugačnih" sošolcev..danes hvalabogu vsaj nekdo sme rčt takim nasilneži...

Če bo mufti porihtal družine, pol bojo družine porihtale svoje otroke.

V končni fazi se bo muslimanstvo res razširilo in okrepilo, se bo pa mogoče marsikaj zaradi tega uredilo, kar se do zdaj ni. In mogoče teh par dobrih stvari lahko odtehta tud nekaj slabih...

kaj bo res, bomo pa tako vidli Smiley
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #87 - 14.02.2004 at 11:13:43

Devi wrote on 14.02.2004 at 10:15:34:
Mi je pa dala Vida razmišljat o tem, kak naj človek res sprejme tako stvar pa kej dobrega v njej vidi.

sem potem malo teoretizirala, kaj vse bi se lahko zgodlo, ko bo đamija postavljena.
Tale hajka, ki se trenutno dogaja, mora bit muftiju v velko veselje, pa če jo je planiral al pa se mu je sam slučajno pokrompirila. Vse muslimane je dvignilo na noge, ker vsak odpor zmerom strni vrste. In če se prej ljudje svoje vere niso zavedali, jim zanjo ni blo mar al pa so komej napol vedli kaj o njej, se v tem trenutku najbrž vsi zavedajo, da so muslimani. Tale odpor krepi muslimanski duh bolj kot karkoli druzga.
Ko bo enkrat đamija postavljena, se bodo začele zbirati v njej mase (ki sicer nikol ne bi prišle niti pogledat tja) in mufti jih bo lepo za uho, poučil o veri in skupnost se bo začela gradit.
Sinjeoka je rekla:
meni pa se zdi, da vsaj en geto v Ljubljani že tako imamo, Fužine (pa Rakova jelša?), tak da to ne bo nič novega. Ena taka soseska kot so Fužine pravijo da je nevarna (ne vem zakaj ne postavijo đamije tam, ljudje bi vsekakor imeli bližje?) in eno tako duhovno središče, kot je đamija, bo imelo dovolj moči in bo dosledno zahtevalo od ljudi trud in sledenje veri, zato lahko določene ljudi mogoče umiri in spravi na pravo pot. Muslimanska vera je v bistvu kar stroga in ne dopušča ravno nekih odstopanj od nje... Who knows, mogoče se bo kak nasilnež celo spreobrnil?

Kolk sem brala, bodo imeli v centru tudi svetovalni center za družino, kjer jih bodo učili muslimanstva. Tudi to je lahko dobro, ker veliko emigrantskih družin je svojo kulturo izgubilo, slovenske pa niso mogli sprejet in razdorov v družinah je bilo verjetno kar dosti. Ker v družini ne more bit vse ok, če se dogaja to:
Če bo mufti porihtal družine, pol bojo družine porihtale svoje otroke.

V končni fazi se bo muslimanstvo res razširilo in okrepilo, se bo pa mogoče marsikaj zaradi tega uredilo, kar se do zdaj ni. In mogoče teh par dobrih stvari lahko odtehta tud nekaj slabih...

kaj bo res, bomo pa tako vidli Smiley

o nasilnežih v moji OŠ je potrebno povedat tole...oba sta oba Slovenca...bil ap je example neke kvazi tolerance

glede na to Devi, da geta sploh še od blizu nisi videla, mi je čist jasno, da Rakovo Jelšo in Fužine enčaiš z nijmi... Rakova Jelša uin Fužine nista geta...

čist btw. Fužine in Rakova Jelša spadajo med najbolj varne soseske v Ljubljani in statistično gledeano imajo tudi najmanj vlomov, napadov.... in morda bom brcnila v temo...toda ali sploh si iz Ljubljane? (samo statistika je itak..khm..khm khm)

in še nekaj...v Sloveniji smo zelo nagnjeni k temu, da islam enačimo z Bošnjaki...toda Bosanski islam je edini islam, ki je sekulariziran (no deloma v to spada tudi Turčija)

...me spominjaš na g. Rodeta...ali res misliš, da bi vse probleme z izgubo vrednot lahko rešili s ponovnim sledenjem krščanski veri? jaz sem prepričana da ne

in Devi, ko govoriš o islamskih vrednotah...ali sploh veš kakšne so?
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #88 - 14.02.2004 at 11:15:47

in kaj bo res ni nujno, da bomo vidli...

jaz sem vzorec islamskega geta v Z Evropi že videla drugod in ne bom videle tukaj nič novega...ker je vzorec
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #89 - 14.02.2004 at 11:55:31

Nope, nisem iz Ljubljane, čeprav sem precej hodila po njej v času šolanja in res je, da geta tud od blizu nisem nobenga vidla.
Mogoče maš prav, da bo hujše, ampak vseeno si geta jaz v Sloveniji ne znam dobro zamislit Roll Eyes

Sicer pa ja, mislim, da se da izgubo nekaterih vrednot rešit tud s ponovnim sledenjem veri. Meni sicer to najbrž ne bi uspelo, se pa ljudem to vseeno dogaja. Osebno pa mi je vseeno, kdo te vrednote vzgaja, da le so. Če jih nihče ne vzgaja, pa jih je dosti manj.

Kar se pa tiče islamskih vrednot, pa tud ne bom rekla, da vem dosti o njih, ker pa nisem hotla met predsodkov, sem se o tem vsaj malo pozanimala... (še vseeno pa ne vem dosti o tem, kako to izgleda v praksi)
http://www.gape.org/geeklog/public_html/article.php?story=20021115105545584&quer...
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 ... 12