vida wrote on 13.02.2004 at 15:09:04:A ni bolj normalno da sprejmeš tisto za kar meniš da je dobro, če oceniš drugače pa tega ne sprejmeš.
Mi je pa dala Vida razmišljat o tem, kak naj človek res sprejme tako stvar pa kej dobrega v njej vidi.
sem potem malo teoretizirala, kaj vse bi se lahko zgodlo, ko bo đamija postavljena.
Tale hajka, ki se trenutno dogaja, mora bit muftiju v velko veselje, pa če jo je planiral al pa se mu je sam slučajno pokrompirila. Vse muslimane je dvignilo na noge, ker vsak odpor zmerom strni vrste. In če se prej ljudje svoje vere niso zavedali, jim zanjo ni blo mar al pa so komej napol vedli kaj o njej, se v tem trenutku najbrž vsi zavedajo, da so muslimani. Tale odpor krepi muslimanski duh bolj kot karkoli druzga.
Ko bo enkrat đamija postavljena, se bodo začele zbirati v njej mase (ki sicer nikol ne bi prišle niti pogledat tja) in mufti jih bo lepo za uho, poučil o veri in skupnost se bo začela gradit.
Sinjeoka je rekla:
sinjeoka wrote on 13.02.2004 at 22:39:55:...če te res zanima zakaj sem proti graditivi džamije...ne zato ker sem proti islamu, ampak zato ker izkušnje zahoda kažejo, da okoli islamskih centrov v zelo kratkem času nastanejo geta...in mislim, da so geta en zahodnjaški šit, ki nam ga v LJ pa res ni treba met...
meni pa se zdi, da vsaj en geto v Ljubljani že tako imamo, Fužine (pa Rakova jelša?), tak da to ne bo nič novega. Ena taka soseska kot so Fužine pravijo da je nevarna (ne vem zakaj ne postavijo đamije tam, ljudje bi vsekakor imeli bližje?) in eno tako duhovno središče, kot je đamija, bo imelo dovolj moči in bo dosledno zahtevalo od ljudi trud in sledenje veri, zato lahko določene ljudi mogoče umiri in spravi na pravo pot. Muslimanska vera je v bistvu kar stroga in ne dopušča ravno nekih odstopanj od nje... Who knows, mogoče se bo kak nasilnež celo spreobrnil?
Kolk sem brala, bodo imeli v centru tudi svetovalni center za družino, kjer jih bodo učili muslimanstva. Tudi to je lahko dobro, ker veliko emigrantskih družin je svojo kulturo izgubilo, slovenske pa niso mogli sprejet in razdorov v družinah je bilo verjetno kar dosti. Ker v družini ne more bit vse ok, če se dogaja to:
sinjeoka wrote on 13.02.2004 at 16:19:04:sem to v OŠ doživljala na lastni koži, ko smo morali biti strpni do "drugačnih" sošolcev..danes hvalabogu vsaj nekdo sme rčt takim nasilneži...
Če bo mufti porihtal družine, pol bojo družine porihtale svoje otroke.
V končni fazi se bo muslimanstvo res razširilo in okrepilo, se bo pa mogoče marsikaj zaradi tega uredilo, kar se do zdaj ni. In mogoče teh par dobrih stvari lahko odtehta tud nekaj slabih...
kaj bo res, bomo pa tako vidli