Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 12
(Read 33988 times)
t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Re: Večer - džamija
Reply #60 - 13.02.2004 at 19:43:41

Andres wrote on 13.02.2004 at 19:29:06:
Kot vem ima vsak pravico do veroizpovedi.  Če negdo s svojo vero ni zadovoljen ves religijski svet pusti na miru,ali pa raziskuje v drugi smeri.  Torej se obrača k drugim veram.
In miogrede, ker si prodane omenil.  Koga pa ti voliš?
Prodane kajpak, ker vsi so preseldali iz ene v drugo stranko. Razlike med prestopom iz vere v vero in iz stranke v stranke skorajda ni.
No, tistih presedlanih pri politiki je neprimerno več.

Andres

navajaš me izven konteksta, v katerim sem itaq meril na netaknost muslimanov, češ da s svojim odnosom ne pokaže njihov šef tu nobene želje po priznavanju in spoštovanju različnosti nas slovenčkov, da je pač zraven njega sedelo kar nekaj njegovih "podanikov", ki bi lahko konstruktivno pomagali k ustvarjanju lepše slike o sebi

tu ni letelo toliko ne neke slovence, ki bi presedlali iz ene vere v drugo, temveč samo in predvsem na obnašanje njihovega šefa (hotel sem pač pokazati na slovenski vidik cele zgodbe, kjer se govorjenje v srbohrvaščini še vedno povezuje s "čifursko" oholostjo: muftija pa z isto oholostjo že več let v srbohrvaščini zahteva spoštovanje svoje različnosti, pri čemer mu ne kapne, da bi se kdaj potrudil povedati par besed slovensko in s tem vsaj simbolično pokazal svoje spoštovanje do naše različnosti)

kar se politike tiče, je moj listek le redkokdaj veljaven, ker se z izborom le redkokdaj strinjam (da o sistemu ne govorim)

uživaj!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Fish
Guest

Reply #61 - 13.02.2004 at 19:55:47

c c c c, fantastično brezvezni razlogi nasprotnikov gradnje.
Religija kot druge religije, ena džamija vam pa se svet podira, enakopravnost, odprtost, ...pa še bi lahko.
Rkc bi morala aktivno pomagat premostit težave v zvezi z gradnjo džamije in se trudit pri zmanjševanju nestrpnosti do muslimanov

Mislim da vas je samo strah, strah pred nepoznanim,  paranoja...

En moker pozdrav
Fish
Back to top

IP Logged

Samson
5

RKC je zakon!!!

Reply #62 - 13.02.2004 at 19:58:50

b5 wrote on 13.02.2004 at 15:01:14:
V zanimivost, ko se nekateri toliko zgovarjate na Europo. Poglejte, kaj so sprejeli Francozi. Mislim, da vam to ni ušlo.
Ja, Francozi so pametni. Pri njih se lahko učimo. Toda tudi sami so se dolgo učili. Če bi bili v začetku pametni, v Franciji nebi bilo niti ene džamije.

Malo se jim ne kolca zaradi tega! Si lahko samo mislimo.
Back to top

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #63 - 13.02.2004 at 20:05:42

Quote:
c c c c, fantastično brezvezni razlogi nasprotnikov gradnje.
Religija kot druge religije, ena džamija vam pa se svet podira, enakopravnost, odprtost, ...pa še bi lahko.
Rkc bi morala aktivno pomagat premostit težave v zvezi z gradnjo džamije in se trudit pri zmanjševanju nestrpnosti do muslimanov

Mislim da vas je samo strah, strah pred nepoznanim,  paranoja...

En moker pozdrav
Fish

ko ti zmanjka argumentov, tupiš tisto kar so te na tvojem faksu naučili...bedarije

Back to top

IP Logged

Fish
Guest

Reply #64 - 13.02.2004 at 20:23:58

Imaš težave z drugimi faksi?  Undecided

Glej,  glej kot človek, zakaj niste za gradnjo?  Vprašaj se.
Nestrpnost do drugih ver?
Neutemeljen strah pred,   ..pred čim?
Ne da mi zmanjka argumentov in moj faks gor in dol,  gledam kot človek, kot človek ki sprejemam drugega človeka, njegovo veroizpoved, njegovo različnost, to nas bogati.
Nisem musliman ne kristjan, ne pripadnik nobene druge religije, sem pa za njihovo enakopravnost.
Čisto preprosto.

Free your mind.  Smiley
Back to top

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #65 - 13.02.2004 at 21:21:01

Quote:

Ne da mi zmanjka argumentov in moj faks gor in dol,  gledam kot človek, kot človek ki sprejemam drugega človeka, njegovo veroizpoved, njegovo različnost, to nas bogati.
Nisem musliman ne kristjan, ne pripadnik nobene druge religije, sem pa za njihovo enakopravnost.
Čisto preprosto.

Free your mind.  Smiley

Tako se govori Fish  8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #66 - 13.02.2004 at 21:27:05

Quote:

Čisto preprosto.

Free your mind.  Smiley

tvoj problem je v tem da so te zakodirali na binarno kodo, zato tudi ločuješ samo na tiste, ki so za in tiste, ki so proti,

jaz pač nisem binarna oseba, ker tudi življenje ni binarna zadeva

kar se mene tiče džamija (al naj bo ali ne, ali sem za ali ne) sploh ni moj problem, čeprav je ne bi hotel imeti pred svojo hišo in zato tudi razumem vse tiste, ki jih moti - razumem jih brez, da bi jih obtoževal, kar počneš ti

sistem je pač tak, da smo, vsaj načeloma, vsi enaki in zato mi je popolnoma vseeno ali džamija bo ali ne in kje bo (razen pred mojo hišo- striktno iz estetskih razlogov)

kot sem že večkrat napisal: jaz sploh ne vidim v čem je problem?

muslimani hočejo džamijo?

kupijo si naj zemljo, priskrbijo potrebna dovoljenja in zidajo - tako kot vsi ostali

če pa hočejo politične opcije delati mimo enakosti vseh in iz tega kovati politične točke potem je pa že druga jeba, katera pa se mene spet ne tiče,

(če hočejo musliji džamijo v Ljubljani bojo imeli več problemov kot, če bi jo postavljali kje drugje: tako je to)

dejstvo je, da so musliti že tu; dejstvo je, da molilnice že imajo; dejstvo je, da hočejo džamijo - naj jo imajo in imeli jo bojo

(dejstvo je tudi, da džamije pred mojim pragom ne bodo zidali)

in ko govoriš o enakopravnosti, vedi, da enakopravnost pomeni samo enakost pred zakonom (to in nič drugega)

uživaj!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Fish
Guest

Reply #67 - 13.02.2004 at 21:41:11

2Pozabil si na enakopravnost, enakost v mojem srcu, v meni. Na enakost med tabo, mano, in "njimi".
Enakost pred zakonom je ena večjih iluzij.  Lips Sealed

In ja, seveda da morajo vse izvest po legalni in z predpisi določeni poti, saj bodo, ..a tu se čudim ljudem ki pluvajo tako ali drugače po njih, ki širijo nestrpnost, ki zbirajo podpise.  Undecided

Čudim, ne obsojam.

Sicer pa je, in bo, vse točno tako kot mora bit, pa bo kot bo.

Vsi smo bratje in sestre,  bitja svetlobe, in vsi smo na tem istem čudovitem planetu Zemlji, zdaj, v tem delčku naše poti, ti nekakšni verski in ostali okvirji nas samo ovirajo, ovirajo na tej poti,  imejmo se radi.  Smiley

Free Your Mind.
Smiley
Back to top

IP Logged

Fish
Guest

Reply #68 - 13.02.2004 at 21:45:46

Ej, sorry.
Ker je - vseeno.

Quote:

Vsi smo bratje in sestre,  bitja svetlobe, in vsi smo na tem istem čudovitem planetu Zemlji, zdaj, v tem delčku naše poti, ti nekakšni verski in ostali okvirji nas samo ovirajo, ovirajo na tej poti,  imejmo se radi.  Smiley

Free Your Mind.
Smiley

Smiley
Back to top

IP Logged

b5
4

not all shadows are cast
by light...
Medvode
Reply #69 - 13.02.2004 at 21:46:39

Fish je napisal: Quote:

Vsi smo bratje in sestre,  bitja svetlobe, in vsi smo na tem istem čudovitem planetu Zemlji, zdaj, v tem delčku naše poti, ti nekakšni verski in ostali okvirji nas samo ovirajo, ovirajo na tej poti,  imejmo se radi.  

V tem vidim samo še en razlog , da se džamija ne izgradi (prav tako ne bi bil za gradnjo kake druge verske megalomanske stvaritve).
Back to top

WWW WWW b5er_svn  
IP Logged

Fish
Guest

Reply #70 - 13.02.2004 at 21:47:54

Grin  Grin
Back to top

IP Logged

b5
4

not all shadows are cast
by light...
Medvode
Reply #71 - 13.02.2004 at 21:50:37

Grin Grin
Back to top

WWW WWW b5er_svn  
IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #72 - 13.02.2004 at 21:54:28

srce se ne sprašuje, in ne presoja o prav in narobe
(prav tako kot srce ne potrebuje cerkva in džamij)

enako-pravnost pa že beseda sama pove, da meri na enakost pred pravico, pravom: enaka-prav za vse, zato je po moje toliko problemov z eno ubogo džamijo: ker se je naenkrat nekaj hotelo narediti na silo - preko pravic nekaterih in vsako nasilje pač rodi novo nasilje

politika je pač tudi tu, tako kot vedno zatajila: politika enih in drugih (po eni strani si muftija predstavlja, da lahko kar preprosto v imenu neke enakopravnosti pohodi enakopravnost določenih drugih, po drugi strani pa si rdeča oblast predstavlja, da še vedno lahko takšne stvari rešuje z odloki mimo volje in enakopravnosti nekaterih) in zgodil se je upor: fish logic pač; kot sem že napisal: v državi, kjer si mora človek za postavitev pasje ute priskrbeti kilo dovoljenj in soglasij so si nekateri predstavljali, da lahko nekaj popedenjo z občinskim odlokom

uživajte!
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #73 - 13.02.2004 at 22:39:55

Quote:

Čisto preprosto.

Free your mind.  Smiley

da se razumeva, nimam problema z drugimi faksi, ampak samo z enim  in to tvojim, ker štancate ljudi, ki ne znajo mislit s svojo glavo in mislijo da so boga za jajca prjel, ker so se napiflal ene 100 bukl in da je FDV edino kar obstaja

in a se ti ne zdi malo čudno, da se eno takole miselnost kot je tvoja da tako točno locirat? kalup? yeh baby kalup
lahko še tako živiš v samoprevari, kako edinstveno "znanje" imaš...ma ne moreš skrit od kod...

...kar se tiče strahu pred vero, konkretno islamom...mene islama ni prav nič strah, je že tukaj in zdaj in nimam problema s tem...česar ti v svoji debilnosti ne vidiš, je to, da gradnja džamije v LJ ni nič drugega kot kupovanje glasov nekaterih strank....

in greš lahko stavit, da te stranke pride ceneje obljubit muslimanom džamijo, kot pa mladim družinam stanovanja (pazi nisem napisala mladim slovenskim družinam)

in preje si izgubil debato z mano o človekovih pravicah... zdaj greva lahko pa še malo na tvoje področje...

...če te res zanima zakaj sem proti graditivi džamije...ne zato ker sem proti islamu, ampak zato ker izkušnje zahoda kažejo, da  okoli islamskih centrov v zelo kratkem času nastanejo geta...in mislim, da so geta en zahodnjaški šit, ki nam ga v LJ pa res ni treba met...v končni fazi je tudi integracija tujcev v družbo večja, če ne živijo v neki soseski skup in posledično to prinaša manj trenj NA OBEH STRANEH

sicer pa oba veva, da it's not about islam but about the power

in ker vidim, da si FDV-jevski ekspert boš znal povedat tudi to...v katerem družbenem momentu, so domači politiki pripravljeni priznati določene pravice marginalnejšim skupnostim v državah...
...vprašanje se ne nanaša na Slovenijo, ker ta zakonitost velja na splošno...da se ne boš začel ven vadit!
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #74 - 13.02.2004 at 22:41:23

Quote:

Čisto preprosto.

Free your mind.  Smiley

in ribak kot družboslovec bi lahko poznal mejo med enakopravnostjo in enakostjo
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 12