Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 12
(Read 33978 times)
t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Re: Večer - džamija
Reply #45 - 13.02.2004 at 14:17:29

Devi wrote on 13.02.2004 at 14:12:25:
Če gre torej izključno za problem denarja, in v kolikor bi se muslimanska skupnost financirala čisto sama, bi bil torej ti povsem miren in te gradnja đamije, mošeje, velecentra oz česarkoli, kar bi zgradili, al pa dva, tri, kolkokoli že - niti najmanj ne motila?

Samo vprašam Wink

sem že povedal: zaradi mene jo lahko zgradijo tudi na Kongresnem trgu - samo pod istimi pogoji kot vsi ostali, z istimi dovoljenji in papirologijo

ne bom pa jim dal svojega soglasja, da gradijo poleg moje hiše: to pa ne  8)
tako kot jim ne bom prodal svoje zemlje  Grin

uživaj!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #46 - 13.02.2004 at 14:29:01

t wrote on 13.02.2004 at 14:03:57:
(če gledam etimološko je razlika precejšnje: stolnica je samo stolna cerkev - cerkev sedeža, glavna cerkev, medtem, ko džamija ni (samo) nadgradnja molilnice, temveč prostor, ki opravlja tudi druge namene: ne več samo molitev, temveč združevanje: džamija je že islamski center, medtem, ko molilnica ni; zato je še vedno uganka, zakaj bi musliji zidali center

kolikor vem je ena bistvenih razlik med džamijo in ostalimi verskimi objekti ta, da je džamija kot sicer praviš prostor za združevanje, a je treba povedat da je med drugim tud prostor za urejanje posvetnih (družbenih) zadev ... njihova državna ureditev namreč ne pozna ločitve cerkve od države, kot imamo to urejeno pri nas ...
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #47 - 13.02.2004 at 14:56:19

sinjeoka wrote on 13.02.2004 at 14:09:59:
Če pa česa ne razumem, so pa ljudje ki bi nekaj kar dajali, ker so radodarni, da izpadejo kaj jaz vem kul?, ne-nestrpni?....madonna devi, ali bi ti dala nekomu v svojem stanovanju eno sobo v permanentno uporabo z dedno pravico?

Sej ne gre sploh za radodarnost al pa za to, da bi mogli komu preveč pravic priznat, moti me samo slepomišenje okol te đamije, skrivanje za nekimi uradnimi zakoni in sklicevanje na druge stvari, da bi se opravičila lastna nesposobnost sprejemanja nečesa 'drugačnega'.

Pa ne tvoja, ampak taka

t wrote on 13.02.2004 at 14:07:25:
torej so bili slovenci, ki jih s slovenskega stališča vodi polpismen "čifur" - še toliko slabše  Wink
(najslabši so tisti, ki so se "prodali")

Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

b5
4

not all shadows are cast
by light...
Medvode
Reply #48 - 13.02.2004 at 15:01:14

V zanimivost, ko se nekateri toliko zgovarjate na Europo. Poglejte, kaj so sprejeli Francozi. Mislim, da vam to ni ušlo.
Back to top

WWW WWW b5er_svn  
IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #49 - 13.02.2004 at 15:09:04

Devi wrote on 13.02.2004 at 14:56:19:
.. moti me samo slepomišenje okol te đamije, skrivanje za nekimi uradnimi zakoni in sklicevanje na druge stvari, da bi se opravičila lastna nesposobnost sprejemanja nečesa 'drugačnega'.

Ne vem ali je res nujno potrebno sprejemat vse kar je drugačno  ???
A ni bolj normalno da sprejmeš tisto za kar meniš da je dobro, če oceniš drugače pa tega ne sprejmeš.
In ali si v tem primeru "nesposoben"  ???
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #50 - 13.02.2004 at 15:28:03

Sej ne gre sploh za radodarnost al pa za to, da bi mogli komu preveč pravic priznat, moti me samo slepomišenje okol te đamije, skrivanje za nekimi uradnimi zakoni in sklicevanje na druge stvari, da bi se opravičila lastna nesposobnost sprejemanja nečesa 'drugačnega'.

Pa ne tvoja, ampak taka

sprejemanje drugačnega je lahko samo vzajemno sprejemanje drugačnega, zato se mi zdi vsako bluzenje o tem, kako nekoga ne sprejemamo popolnoma brez pomena, vse dokler to bluzenje ostane v meni tujem jeziku in vse dokler se za to moje sprejemanje zahtevajo neki materialni dokazi

to je tako kot, da bi rekel, če me sprejemaš, mi naredi hišo, ok ali pa mi vsaj daj zemljo in zrihtaj papirje, da bom lahko zidal: to zame ni sprejemanje ali toleranca, temveč navadno izsiljevanje!

uživaj!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #51 - 13.02.2004 at 16:07:03

sinjeoka wrote on 13.02.2004 at 10:46:52:
ja valda...kdo pa odloča o urbanizmu, varstvu narave? g. Bog, g. Alah ali ljudje? Med temi si pa tudi ti? Ali pa te je strah dogovornosti in prelagaš prvico/dolžnost odločanja o tej zadevi na reme nekoga drugega...kao strokovnjaka?

O urbanizmu v Ljubljani sigurno nič ne odločam jaz.
Poudarit hočem, da je zame to brezveze spolitizirano vprašanje. Če nekdo (kdorkoli) hoče nekaj sezidat, naj gre stvar skozi upravne postopke, če so izpolnjeni pogoji, prostorski plan, namembnost zemljišč, soglasja, in ostali šmorn, pa naj zida, je že Ten-ney isto povedal, ampak pod enakimi pogoji kot vsi drugi, torej brez pritiska kao mi imamo pravico do veroizpovedi, vi nam morate dovolit sezidat mega džamijo.

Tako si jaz pač predstavljam svobodo, do katere ima vsakdo pravico.

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #52 - 13.02.2004 at 16:13:11

Valentinaa wrote on 13.02.2004 at 16:07:03:
O urbanizmu v Ljubljani sigurno nič ne odločam jaz.
Poudarit hočem, da je zame to brezveze spolitizirano vprašanje. Če nekdo (kdorkoli) hoče nekaj sezidat, naj gre stvar skozi upravne postopke, če so izpolnjeni pogoji, prostorski plan, namembnost zemljišč, soglasja, in ostali šmorn, pa naj zida, je že Ten-ney isto povedal, ampak pod enakimi pogoji kot vsi drugi, torej brez pritiska kao mi imamo pravico do veroizpovedi, vi nam morate dovolit sezidat mega džamijo.

Tako si jaz pač predstavljam svobodo, do katere ima vsakdo pravico.

sej ni res pa je, ti voliš mestno oblast (razen če nisi iz LJ) in mestan oblast piše zakone...kako se bodo zakoni pisali se pa itak ve na podlagi predvolilne kampanije...

če ne bi vedla kako potekajo sodni in upravni postopki bi ti še kaj verjela... zapomni si, da objektivnost ne obstaja, čim je po sredi faktor človeške volje...

edina objektivna sankcija za napake je sila gravitacije; namreč če zgradiš most v nasprotju z zakonitostmi statike...se podre...čim pa je človek in njegov vrednostni sistem vmes je pa .....
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #53 - 13.02.2004 at 16:19:04

Pa ne tvoja, ampak taka

ne vem zakaj bi njihovo drugačnost morala sprejeti v večji meri kot mi je to nujno potrebno...
s-TRPNOST ima pri meni zlo ozke meje... in če gre meni minaret, muslimanski geto,...na živce to pač ni nestrpnost, in se mi tut ni treba zagovarjat pred nekom, ki bi mi pritežil, da je treba drugačnost sprejemat...

sem to v OŠ doživljala na lastni koži, ko smo morali biti strpni do "drugačnih" sošolcev..danes hvalabogu vsaj nekdo sme rčt takim nasilneži...

toliko o being politically correct

...ama ti priznam, raje imam za soseda muslimansko molilnico kot pa kup slovenske študentarije, ki je le to zgolj po statusu...kot sosedje so bolj mirni

...toliko o moji (ne) strpnosti
Back to top

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #54 - 13.02.2004 at 16:25:33

Mislim, da ne bo več potrebno deliti Slovenskega ljudstva zaradi ene đamije.

Đamije DA - Cerkve NE.

Enostavno preprosto in učinkoviti, svi smo mi naši, svi  Cheesy Cheesy
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #55 - 13.02.2004 at 16:40:34

sinjeoka wrote on 13.02.2004 at 16:13:11:
sej ni res pa je, ti voliš mestno oblast (razen če nisi iz LJ) in mestan oblast piše zakone...kako se bodo zakoni pisali se pa itak ve na podlagi predvolilne kampanije...

če ne bi vedla kako potekajo sodni in upravni postopki bi ti še kaj verjela... zapomni si, da objektivnost ne obstaja, čim je po sredi faktor človeške volje...

edina objektivna sankcija za napake je sila gravitacije; namreč če zgradiš most v nasprotju z zakonitostmi statike...se podre...čim pa je človek in njegov vrednostni sistem vmes je pa .....

Nisem iz LJ  Smiley.

Uprava je itak shit, ampak če je shit, naj bo shit za vse.

Moje mnenje je pač, če v sebi za temeljno vrednoto sprejmem svobodo, mora biti ta svoboda univerzalna, neodvisna od mojega trenutnega "okusa", sprejet moram tudi svobodo drugega.

Tvoje mnenje je pa tvoje mnenje, in v demokraciji, če se najdete taki s podobnim mnenjem, imate tudi možnost to mnenje izrazit in uveljavit. Izvolite!

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #56 - 13.02.2004 at 18:22:43

Marx Grin
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Andres
5

Reply #57 - 13.02.2004 at 19:14:12

sinjeoka wrote on 13.02.2004 at 10:10:19:
čist eno blond vprašanje...

koliko od vas pa je že imelo možnost obiskati muslimansko državo (ne BiH) za vsaj 1 teden?

in koliko od vas se je kdaj sprehajalo po kakšnem turškem, maroškem getu v kakem nemškem mestu?

Sem bil v muslimanski državi 3 tedne. Ampak priznam.  Nisem šel v džamijo, ker so me kot katolika malo postrani gledali.
Danes to gledam drugače.  Če se hoče protestant v rimo katoliški pročit, rabi kup enih papirjev in vse obredne stvari morajo biti pošlihtane.  V nasprotnem,če se hoče katolik poročit v protestantski cerkvi, pride pač tja se dogovori za uro in je.

Andres
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #58 - 13.02.2004 at 19:24:27

Andres wrote on 13.02.2004 at 19:14:12:
Sem bil v muslimanski državi 3 tedne. Ampak priznam.  Nisem šel v džamijo, ker so me kot katolika malo postrani gledali.
Danes to gledam drugače.  Če se hoče protestant v rimo katoliški pročit, rabi kup enih papirjev in vse obredne stvari morajo biti pošlihtane.  V nasprotnem,če se hoče katolik poročit v protestantski cerkvi, pride pač tja se dogovori za uro in je.

Andres

Grin  Grin  Grin  Grin

no lepo, da si me podučil, kako pa kaj delajo protestanti, se nikoli ne ve kdaj mi bo prav prišlo

Grin   Grin   Grin  Grin   Grin
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #59 - 13.02.2004 at 19:29:06

t wrote on 13.02.2004 at 14:07:25:
torej so bili slovenci, ki jih s slovenskega stališča vodi polpismen "čifur" - še toliko slabše  Wink

(najslabši so tisti, ki so se "prodali")

odstopi ???

živimo v "gnilem kapitalizmu" tu ni odstopanja: plačaj pa boš imel - pravila pa naj bi bila ista za vse

uživaj!

Kot vem ima vsak pravico do veroizpovedi.  Če negdo s svojo vero ni zadovoljen ves religijski svet pusti na miru,ali pa raziskuje v drugi smeri.  Torej se obrača k drugim veram.
In miogrede, ker si prodane omenil.  Koga pa ti voliš?
Prodane kajpak, ker vsi so preseldali iz ene v drugo stranko. Razlike med prestopom iz vere v vero in iz stranke v stranke skorajda ni.
No, tistih presedlanih pri politiki je neprimerno več.

Andres
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 12