Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 ... 12
(Read 33908 times)
sinjeoka
5

No guts no glory!

Re: Večer - džamija
Reply #15 - 13.02.2004 at 10:10:19

čist eno blond vprašanje...

koliko od vas pa je že imelo možnost obiskati muslimansko državo (ne BiH) za vsaj 1 teden?

in koliko od vas se je kdaj sprehajalo po kakšnem turškem, maroškem getu v kakem nemškem mestu?
Back to top

IP Logged

Fish
Guest

Reply #16 - 13.02.2004 at 10:22:38

Te je strah?

Paranoja?
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #17 - 13.02.2004 at 10:26:37

sinjeoka wrote on 13.02.2004 at 10:10:19:
koliko od vas pa je že imelo možnost obiskati muslimansko državo (ne BiH) za vsaj 1 teden?

in koliko od vas se je kdaj sprehajalo po kakšnem turškem, maroškem getu v kakem nemškem mestu?

Nisem bla, zato pojma nimam in mogoče čist neumnosti govorim, ker se mi kar nekaj po svoje zdi...

povej, kak je tam?
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #18 - 13.02.2004 at 10:27:19

Quote:
Te je strah?

Paranoja?

ne štekaš

ne gre za strah - gre samo za to, kar se tako vneto zagovarja

gre za enake (iste) pravice za vse

(hočeš zidati džamijo: kupi si zemljo, zrihtaj dovoljenja in zidaj)

tako kot vsi

uživaj!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #19 - 13.02.2004 at 10:32:49

Quote:
Te je strah?

Paranoja?

strah...?

Grin  Grin  Grin  Grin
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #20 - 13.02.2004 at 10:40:00

Devi wrote on 13.02.2004 at 10:26:37:
Nisem bla, zato pojma nimam in mogoče čist neumnosti govorim, ker se mi kar nekaj po svoje zdi...

povej, kak je tam?

to je bolj kontroling question...zanima me namreč koliko ljudje sploh vedo o islamu...ali pa zagovarjajo svoja stališča po slovenceljski navadi, da se postavijo kot ovca za politika svoje barve...ne da bi sploh vedeli zakaj...saj veste dragi gapetovci...najprej je treba spremanit sebe, da lahko spreminjate svet...sebe pa spremenite le z ozaveščanjem, iskanjem in učenjem....to velja za katerokoli področje življenja,,,

Da se razumemo, z muslimani imam precej dobre izkušnje, ....
Back to top

IP Logged

Fish
Guest

Reply #21 - 13.02.2004 at 10:42:22

Quote:
Si prebral članek?
A je kdo prebral ta članek v Večeru?
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #22 - 13.02.2004 at 10:44:17

t wrote on 13.02.2004 at 10:27:19:
gre za enake (iste) pravice za vse

(hočeš zidati džamijo: kupi si zemljo, zrihtaj dovoljenja in zidaj)

tako kot vsi

Za moje pojme je to tako!

Ali ogromna džamija spada v slovensko (ljubljansko) kulturno krajino je pa stvar urbanizma, varstva naravne in kulturne dediščine ipd.

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #23 - 13.02.2004 at 10:46:52

Valentinaa wrote on 13.02.2004 at 10:44:17:

Ali ogromna džamija spada v slovensko (ljubljansko) kulturno krajino je pa stvar urbanizma, varstva naravne in kulturne dediščine ipd.

ja valda...kdo pa odloča o urbanizmu, varstvu narave? g. Bog, g. Alah ali ljudje? Med temi si pa tudi ti? Ali pa te je strah dogovornosti in prelagaš prvico/dolžnost odločanja o tej zadevi na reme nekoga drugega...kao strokovnjaka?

Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #24 - 13.02.2004 at 10:47:11

A ni kultura nekaj, kar raste skupaj z narodom Roll Eyes?
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #25 - 13.02.2004 at 10:54:18

Devi wrote on 13.02.2004 at 10:47:11:
A ni kultura nekaj, kar raste skupaj z narodom Roll Eyes?

ja seveda

kaj si sploh hotela povedat?
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #26 - 13.02.2004 at 11:05:43

če spada islamski center v to okolje, se bo še videlo

(itaq je u ljubljani nekaj tako grdih bajt, da bi člowk z veseljem raje gledal džamijo)

sicer je pa to, da so muslimani tu, dejstvo, mimo katerega ne moremo - kar pa še ne pomeni, da bi se morala džamija zidati mimo norm, ki veljajo za vse ostale

kar se mene tiče, me muslimani skupaj s svojo kulturo ne motijo, vse dokler se ne bodo začeli vtikati vame in mojo kulturo (takrat bo pač jeba - garantiram), prav tako sem za center, če bo le ta pripomogel k večji kvaliteti hašiša 8) (v kar močno dvomim)

(še vedno pa sem mnenja, da njihova kultura ni kompatibilna z našo in bo slej ko prej prišlo do vprašanja mi ali oni, vendar pa me to ne moti niti ne skrbi - taka so pač pota evolucije: na koncu bodo samo še kitajci pa šiptarji: itaq)

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #27 - 13.02.2004 at 11:09:08

t wrote on 13.02.2004 at 11:05:43:
prav tako sem za center, če bo le ta pripomogel k večji kvaliteti hašiša 8) (v kar močno dvomim)

(vendar pa me to ne moti niti ne skrbi taka so pač pota evolucije: na koncu bodo samo še kitajci pa šiptarji: itaq)

uživajte!

Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #28 - 13.02.2004 at 11:55:06

sinjeoka wrote on 13.02.2004 at 10:54:18:
kaj si sploh hotela povedat?

Ali ogromna džamija spada v slovensko (ljubljansko) kulturno krajino ....

Hotla sem povedat, da je kultura nekaj živega, ne pa mrtvega al pa izključno zgodovinskega.
Naša kultura je z jugom že dolgo "kontaminirana" in ti vplivi so postali del slovenstva, ki jih nič več ne more izvreč pa če je komu to prav al pa ne. Vidi se jih v (slovenskih) filmih, glasbi, tud pogovornem jeziku. Pa ni zato slovenske kulture nič manj, samo malo drugačna je.
Z eno đamijo tudi ne bo ogrožena.
(Vsaj v mojih očeh ne.)
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #29 - 13.02.2004 at 12:09:37

sinjeoka wrote on 13.02.2004 at 10:10:19:

Lani sem 1 mesec preživela v Turčiji. In to ni bila tista turistična varianta, ko si zaprt v hotelu, pa Turka vidiš le na bazarju. Pač pa sem bila praktično vse dni skupaj z domačini. In zanimivo, kako ima večina - in kar se meni zdi še posebej zanimivo - tudi večina mladih spoštljiv odnos do svojega Boga. Če primerjam njihov prostor z našim, je tam religija veliko bolj vpeta v vsakdanje življenje. Je del vsakodnevnih obredov.
Če bi površno primerjala, bi lahko rekla, da jim religija veliko več pomeni, kakor nam. Govorim nasplošno in ne spuščam se v globino posameznikovega odnosa do Boga.

Tako da, dejstvo je, da imamo muslimane. In odkar vem za njihove običaje, bi se mi zdelo prav, da jim izkažemo spoštovanje s tem, da jim omogočimo prostor, ki jim veliko pomeni.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 ... 12