stane wrote on 25.02.2004 at 20:05:30:Tako, da tvoja spekulacija ni bila nič napačna.
Ma zdej ko sem še enkrat prebral tvoj replay #30
Quote:Seveda mislim, da je prazen akumulator, ko se počutiš čisto brez energije, ko si po domače čist na psu, glavni vzrok za črne misli in nepopravljive odločitve.
Pa tudi narkomanija in alkoholizem sta v veliki meri povezana s to banalnostjo, kajti prazen akumulator se da vsaj začasno nadomeščati s povečanim pulsom in nekoliko večjo indukcijo električne energije.
itak vidm, da sem špekuliral na osnovi tega tvojga posta, čeprav bi si upal trdit, da se vsaj zavestno ne spomnim, da bi ga prebral pred svojo špekulacijo. Če sem ga, sem si idejo zgleda tko prisvoju, kot da je moja

Drgač pa je res boljš govrit o neuravnteženi prabi joda oz. natrija kot pa o preveliki ali premajhni.
Ne bi pa se strinjal s temle:
Quote:Človeško telo je stroj, podrejen zakonom fizike, kot vse fizično življenje v celem kozmusu, verjetno, na Zemlji pa prav gotovo
.
Paracelzius kot velik poznavalec delovanja človeškega telesa in praoče moderne medicine je na telo še vedno gledal holistično, t.j. kot enotnost telesa in duha, kar ga ni v ničemr oviralo, da ne bi neumorno empirično razikoval čist framacevtske učinke zelišč in pripravkov iz njih na človeško telo. Telo je kot mehanični stroj formulirala šele pozitivistična znanost 19. in začetku 20.stoletja, ki pa se je že v prvi polovici 20. stoletja razkrila kot preozka formulacija, tko da se v 21. stoletju tud v uradno medicino ponovno vrača enotno psihosmatsko obravnavnje človeškega telesa v paracelziusevem holističnem pomenu.