Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 14213 times)
Kr_eden
Ex Member

Re: Vaje
Reply #15 - 08.02.2004 at 23:23:48

siaj wrote on 08.02.2004 at 18:51:58:
Kr-eden, sem delala tisto vajo TARTAK, čist noro, zelo dobro. Smiley

HVALA Kr-eden Smiley Smiley

jaz sem zdejle tud v navalu dobrote: OPROSTI Kr-eden

in mislim, da so te vaje zelo dobre in niso pokvarjene, tudi ti nisi, ne nisi

...

Hmmmmm
Back to top

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Dihanje
Reply #16 - 09.02.2004 at 18:18:40

PLJUČNO DIHANJE

Koristi za; dovaja kisik v vse telesne celice.

TA VAJA VAM POMAGA PRI NESPREJEMANJU DRSNEGA MEHANIZMA IN GLADKEGA DRSENJA PRI GIBALNIH VAJAH LEZENJA V ......  Cheesy
Back to top
« Last Edit: 16.02.2004 at 05:05:07 by Kr_eden »  

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #17 - 12.02.2004 at 19:32:11

Raztegovanje in dihanje.

Koristi : Zelo centrira.

POZOR, ČE IMATE DRISKO NE DELAJTE TE VAJE, ŠKODI GATAM  Grin Grin Grin
Back to top
« Last Edit: 16.02.2004 at 05:02:59 by Kr_eden »  

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #18 - 12.02.2004 at 19:51:25

[b]Izmenično dihanje skozi nosnice.

Koristi : Uravnoveša jin in jang energijo.

GLOBOKO VDIHNEŠ, MOČNO SE NAPNEŠ IN.......PRDNEŠ.
ČISTI KANALE, RITNE  Grin Grin Grin
Back to top
« Last Edit: 16.02.2004 at 05:02:18 by Kr_eden »  

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #19 - 16.02.2004 at 05:08:15

NISKA RAVEN SAMOZAVEDANJA JE POMEMBNA PRI DUHOVNOSTI  Cheesy
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #20 - 16.02.2004 at 22:10:08

Na začetku seksualne združitve obdrži pozornost
na začetnem ognju in nadaljujoč tako
se izogni pepelu na koncu.

(Osho)
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #21 - 19.02.2004 at 12:44:35

SAVASANA
Pomaga: disciplinirati naše misli, izpraznimo organ mišljenja, spočijemo si miselni center

1. sedimo v padmasani (lotus položaj), ali v "metuljčku", ali sedimo na stolu, skratka, da nam je udobno, lahko tudi ležimo

2. izključimo vse misli

3. koncentriramo se na srce

4. reguliramo dihanje, da postane lahko in mirno, hrbtenico držimo pokonci, doživljamo popolni mir

5. pozornost usmerimo na srce, kot da gremo v srce ... pustimo vsak nemir pred vrati ... zračimo mir in spokojnost ... pazimo, da nas nobena druga misel ne vzneniri ... vse naše telo prežema bitje srca ... postanemo srce

Vajo je priporočljivo izvajati vsak dan, 5-10 minut, priporočljivo jo je delati na koncu vaj JOGE, lahko pa jo delamo kot eno izmed oblik meditacije.
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Sn0wBall
Ex Member

Reply #22 - 19.02.2004 at 13:38:18

sigurno je te vaje pogruntal kdo bolj moder od mene, ampak te dve, SAVASANA in TRATAK se mi ne zdijo preveč zdrave

1.Tratak: pr tej vaji recimo gledaš v prazno, če to recimo ful vadiš ti je že skoraj mala malica gledati v prazno kadarkoli hočeš, ni problem, lahko bi strmel tudi 3h če bi se ti dalo in ne bi mel kaj drugega početi. Ampak če recimo pride dan da te kaj hudega pretrese oz da se z nečim ne znaš soočit, te bo avtomatsko metalo v to default tratak stanje kar zna bit zelo neprijetno. Zato ker te odzemlji in ker se u takem stanju ne znaš enako spoprijet s problemom kot bi se drugače

2.Savasana: če ne misliš na nič še ne pomeni da problemi izginejo (razen za tistih 30 min ko to počneš) Mogoče se poveča pozornost in koncentracija (kot pri trataku), ampak občutki zaradi prejšnji doživetij oz miselnih vzorcev še vedno ostanejo. Podobno je, če bi se kar zlepa pripravil do tega da cel dan ne boš na nič mislil, se boš še vedno pa z občutki odzival na zunanji svet. Vsaka misel ki pride u glavo ni naključna, tudi ko je glava popolnoma prazna pridejo zametki misli, ki ponavadi pridejo zaradi nekega vzroka, ne pa kar iz nič. Men se zdi bolj pametno da med meditacijo pustiš mislim da mirno tekajo sem in tja u glavi in jim pustiš da izginejo tako kot so prišle, tako pomebne kot tudi nepomembne misli. Po določenem času se nepomembne oz. tiste brezvezne misli tako ali tako ne bodo več pojavljale in bojo ostale samo še tiste ki pridejo zaradi določenega vzroka.

Back to top

IP Logged

Sn0wBall
Ex Member

Reply #23 - 19.02.2004 at 13:58:36

sori k sem tko odreagiral ampak sm mel velike probleme zaradi nič mislit in strmenja u prazno
sigurno se ljudem z več izkušnjami take reči ne morejo kar tako zgoditi
za vizualizacijo v meditaciji pa tko al tko rabiš imet prazno glavo,ja  Smiley
Back to top

IP Logged

kr_neki
Guest

Reply #24 - 20.02.2004 at 09:02:43

Quote:
NISKA RAVEN SAMOZAVEDANJA JE POMEMBNA PRI DUHOVNOSTI  Cheesy

Ja, res.

Zato pa je kr_eden tako aktiven na tem duhovnem forumu.
Grin Grin

Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #25 - 20.02.2004 at 10:05:07

Quote:
sigurno je te vaje pogruntal kdo bolj moder od mene, ampak te dve, SAVASANA in TRATAK se mi ne zdijo preveč zdrave

1.Tratak: pr tej vaji recimo gledaš v prazno, če to recimo ful vadiš ti je že skoraj mala malica gledati v prazno kadarkoli hočeš, ni problem, lahko bi strmel tudi 3h če bi se ti dalo in ne bi mel kaj drugega početi. Ampak če recimo pride dan da te kaj hudega pretrese oz da se z nečim ne znaš soočit, te bo avtomatsko metalo v to default tratak stanje kar zna bit zelo neprijetno. Zato ker te odzemlji in ker se u takem stanju ne znaš enako spoprijet s problemom kot bi se drugače

2.Savasana: če ne misliš na nič še ne pomeni da problemi izginejo (razen za tistih 30 min ko to počneš) Mogoče se poveča pozornost in koncentracija (kot pri trataku), ampak občutki zaradi prejšnji doživetij oz miselnih vzorcev še vedno ostanejo. Podobno je, če bi se kar zlepa pripravil do tega da cel dan ne boš na nič mislil, se boš še vedno pa z občutki odzival na zunanji svet. Vsaka misel ki pride u glavo ni naključna, tudi ko je glava popolnoma prazna pridejo zametki misli, ki ponavadi pridejo zaradi nekega vzroka, ne pa kar iz nič. Men se zdi bolj pametno da med meditacijo pustiš mislim da mirno tekajo sem in tja u glavi in jim pustiš da izginejo tako kot so prišle, tako pomebne kot tudi nepomembne misli. Po določenem času se nepomembne oz. tiste brezvezne misli tako ali tako ne bodo več pojavljale in bojo ostale samo še tiste ki pridejo zaradi določenega vzroka.

ne razumem tega kako nista zdravi - tega nisi dobro razložil, vsaj ne tako da bi jaz zaštekala, pa kaj čmo, sem neumna, pač

sej men je vseen, če zate nista zdravi

To kar si pisal v nadaljevanju, pa je seveda vse normalno. Sej se ne gre za totalno izključitev misli, misli so, pridejo, grejo, enkrat pa ne več. Pač začetniški problemi z meditacijo.

Ja te vaje so definitivno napisali bolj modri od tebe. Z mnogo mnogo letnimi izkušnjami. Če ne bi blo tko, pol jaz tega ne bi tu gor pisala. Za to vajo stojim s celotno osebnostjo, iskreno, s svojimi IZKUŠNJAMI, ker če ne, nima smisla megle prodajat, a veš.

Sicer ima pa vsak svobodno voljo, da se sam odloči. Tudi ti imaš svobodno voljo, da poveš svoje mnenje.

Kar se mene tiče, vidim, da se na tem forumu res dela megla, samo blebetanje, izkušenj pa ima redkokdo. Samo bežanje od sebe kot duhovnega bitja. Pravi otroški vrtec.

To se kaže tudi v tem, da tisti, ki res kaj DELALI, so se umaknili.

pa lepo v miru bodite
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #26 - 20.02.2004 at 10:14:07

Spoštovan Kr_neki,

dragi gost,

z nizko ravnijo samozavedanja pride vsakdo na forum

pol se pa kalimo, pa mogoče še najboljše ravno preko kofliktov, ker če sprejmemo konflikt konstruktivno - v tem je moč osebne rasti in dviganje zavesti - pol se začnejo stvari boljšat

ker če bi se vsi samo božali, bi dali vse od sebe in bi bili leni, bili bi v svojih iluzornih svetovih, čisto ugodno, ampak bi bili postana mlaka

skozi konflikt in konstruktiven pogovor z ljubeznijo se vse razreši

forum da vsakemu ravno toliko, kolikor si je sam pripravljen vzeti
Back to top

IP Logged

Sn0wBall
Ex Member

Reply #27 - 20.02.2004 at 11:09:29

modri gor al dol, sigurno nism jst ena izjema kateremu se je to zgodilo

In govoril sm o popolni izključitvi misli. Ampak to ne za par minut, recimo za pol dneva ali pa še več..

če imaš probleme ali pa nisi prizemljen oz ne stojiš z nogami trdno na tleh in pretirano delaš to vajo strmenja u prazno (+ izklop misli) te bo ob vsakem zate negativnem dražljaju vrglo v to stanje. Nekdo te bo prizadel, nečesa se boš bal (ustrašil) in te bo avtomatsko prekloplo v tako stanje da boš gledal v prazno. Ker drugače ne boš znal odreagirat. In to te bo še bolj odzemljilo in nardilo še več težav. Nekako kot računalnik ko ga daš v standby, sam da ga  je potem mal težko pognati nazaj v tek.

Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #28 - 20.02.2004 at 11:17:26

Quote:
modri gor al dol, sigurno nism jst ena izjema kateremu se je to zgodilo

In govoril sm o popolni izključitvi misli. Ampak to ne za par minut, recimo za pol dneva ali pa še več..

če imaš probleme ali pa nisi prizemljen oz ne stojiš z nogami trdno na tleh in pretirano delaš to vajo strmenja u prazno (+ izklop misli) te bo ob vsakem zate negativnem dražljaju vrglo v to stanje. Nekdo te bo prizadel, nečesa se boš bal (ustrašil) in te bo avtomatsko prekloplo v tako stanje da boš gledal v prazno. Ker drugače ne boš znal odreagirat. In to te bo še bolj odzemljilo in nardilo še več težav. Nekako kot računalnik ko ga daš v standby, sam da ga  je potem mal težko pognati nazaj v tek.

snowball, nisem vedla, da imaš ti take probleme, da kar cel dan strmiš v prazno

no to je zagotovo beg pred življenjem

kdo ti je pa rekel, da cele dneve buljiš v prazno

jaz tega ne delam

pa tudi tisto vajo, ki sem jo priporočila, sem jo priporočila le za 5-10 minut!

oh, vidiš, bom boldala drugič

hvala za opozorilo
Back to top

IP Logged

Sn0wBall
Ex Member

Reply #29 - 20.02.2004 at 12:20:27

hvala da si se poglobila v to kar sm skušal povedati Wink
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3