Quote:sigurno je te vaje pogruntal kdo bolj moder od mene, ampak te dve, SAVASANA in TRATAK se mi ne zdijo preveč zdrave
1.Tratak: pr tej vaji recimo gledaš v prazno, če to recimo ful vadiš ti je že skoraj mala malica gledati v prazno kadarkoli hočeš, ni problem, lahko bi strmel tudi 3h če bi se ti dalo in ne bi mel kaj drugega početi. Ampak če recimo pride dan da te kaj hudega pretrese oz da se z nečim ne znaš soočit, te bo avtomatsko metalo v to default tratak stanje kar zna bit zelo neprijetno. Zato ker te odzemlji in ker se u takem stanju ne znaš enako spoprijet s problemom kot bi se drugače
2.Savasana: če ne misliš na nič še ne pomeni da problemi izginejo (razen za tistih 30 min ko to počneš) Mogoče se poveča pozornost in koncentracija (kot pri trataku), ampak občutki zaradi prejšnji doživetij oz miselnih vzorcev še vedno ostanejo. Podobno je, če bi se kar zlepa pripravil do tega da cel dan ne boš na nič mislil, se boš še vedno pa z občutki odzival na zunanji svet. Vsaka misel ki pride u glavo ni naključna, tudi ko je glava popolnoma prazna pridejo zametki misli, ki ponavadi pridejo zaradi nekega vzroka, ne pa kar iz nič. Men se zdi bolj pametno da med meditacijo pustiš mislim da mirno tekajo sem in tja u glavi in jim pustiš da izginejo tako kot so prišle, tako pomebne kot tudi nepomembne misli. Po določenem času se nepomembne oz. tiste brezvezne misli tako ali tako ne bodo več pojavljale in bojo ostale samo še tiste ki pridejo zaradi določenega vzroka.
ne razumem tega kako nista zdravi - tega nisi dobro razložil, vsaj ne tako da bi jaz zaštekala, pa kaj čmo, sem neumna, pač
sej men je vseen, če zate nista zdravi
To kar si pisal v nadaljevanju, pa je seveda vse normalno. Sej se ne gre za totalno izključitev misli, misli so, pridejo, grejo, enkrat pa ne več. Pač začetniški problemi z meditacijo.
Ja te vaje so definitivno napisali bolj modri od tebe. Z mnogo mnogo letnimi izkušnjami. Če ne bi blo tko, pol jaz tega ne bi tu gor pisala. Za to vajo stojim s celotno osebnostjo, iskreno, s svojimi IZKUŠNJAMI, ker če ne, nima smisla megle prodajat, a veš.
Sicer ima pa vsak svobodno voljo, da se sam odloči. Tudi ti imaš svobodno voljo, da poveš svoje mnenje.
Kar se mene tiče, vidim, da se na tem forumu res dela megla, samo blebetanje, izkušenj pa ima redkokdo. Samo bežanje od sebe kot duhovnega bitja. Pravi otroški vrtec.
To se kaže tudi v tem, da tisti, ki res kaj DELALI, so se umaknili.
pa lepo v miru bodite