Andres wrote on 31.01.2004 at 20:50:11:Kako da noben ne more brez drugega Vilma? Imaš ful enih moških, ki so samski po 30 let in imajo lepo življenje. Po drugi strani niti ne vem kje je tak odstotek žensk, ki so toliko časa samske.
Andres
Res je Andres:). So moški, ki znajo živeti brez ženske... Zakaj ne... Enako tudi ženske, brez moških... A če so čisto zadovoljni, pa je res vprašanje. Ljudje smo družabna bitja... Ravno tako sem imela predkratkim žensko, ki mi je povedala, da je bila vezi z moškim, ki je živel zadnjih 20 let ziher sam, brez ženske, a obkrožen s sedmimi mačkami. In ko se je izkazalo, da je ona alergična na mačjo dlako, se je raje odpovedal njej, kot pa mačkam 8) Kar bi lahko bilo tudi povedano drugače... Da ga je bilo bolj strah čustvene naveze, kot pa to, da bi se moral prilagoditi. Samski ljudje imajo svoje navade... brez katerih res ne morejo. In treba se je prilagajat. Zato, je tudi težko takoj vstopiti v vezo, z osebo, ki je dolga leta samska. Po vsej verjetnosti so to lahko zelo zanimive osebe, a tudi karakterno težke... Le zrela oseba se je sposobna prilagoditi in zaživeti potm zopet v partnerstvu...
Moja pokojna babica je bila vdova pri 40 letih, in je bila naslednje 35 let samska... Torej, imaš velik odstotek žensk, ki se potem odločijo za samotarstvo. Medtem, ko je pri moških večji del takih, ki se odločijo, da si poiščejo žensko... In v prvi vrsti je to bolj skrb zanje, kot pa tista prava ljubezen... In če so moški, ki uživajo v samskem stanu, je res tega zelo mali odstotek, ki so popolnoma zadovoljni s takim življenjem. Se torej zavestno odločijo živeti čisto zase. Mogoče je njihovo življenje res polno, ampak vsak enkrat tudi ostari... In če nima tolk financ, da gre v starostni dom, ali pa nekoga, ki poskrbi zanje, ostanejo zatrti in nezadovoljni...
Mogoče je, da ti nisem tudi prav odgovorila. In če si se ti odločil zaživeti čisto samsko življenje, je to pač čisto tvoja osebna odločitev. Kajti že ponekih letih samskega življenja, se je težko na novo prilagajat. Navajen si, da zase sam poskrbiš in tudi sam sebi dokažeš, da ženske ne rabiš za gospodinska opravila. Za svoje osebne potrebe, pa se ziher še kaj najde;)
Želim Ti lepo nedeljo
Vilma