Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5
(Read 14109 times)
NERA
1
*

Re: Zakaj
Reply #15 - 24.12.2003 at 12:52:42

titud wrote on 24.12.2003 at 12:12:19:
Evo dokaza, kako se ženske praktične pri uporabi digiworlda, ki je nam dedcem ena sama posvečena skrivnostnost...  

O, bože mili .....  Roll Eyes

Ne nakladaj.  Smiley
V vsakem od nas sta oba načina ( praktičnost in intuicija, sposobnost na-učenja in  pronicljivega razglabljanja, piflanja in razumevanja) vprašanje je samo, če ju znaš uporabljati.  Wink

8)
NERA

Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #16 - 24.12.2003 at 13:03:44

titud wrote on 24.12.2003 at 12:42:27:
Moški smo razvili intuitivni uvid v logično in temu ustrezno razvil  smisu za red,  ženske pa so razvile intuvitivni uvid v nered in s tem smisu za kaos.

Jest imam odlicno razvit smisel za kaos, kar da ugotovit ze samo s tem, da ostanes nekaj casa v moji blizini in gledas, kaj se dogaja okrog mene in kako na stvari reagiram.

Titudova logika gre nekako takole:
moski => obcutek za red
kaos = ne obcutek za red
bipi je kaoticen => bipi ni moski (modus tollens)

zenske => kaos
bijeva znanka je redoljubna => bipijeva znanka ni zenska (modus tollens)

Skratka ti trdis, da nisem moski in me s tem zalis, ampak da zalis okrog se moje znanke in prijateljice, ta je pa prehuda, ko te srecam pade en dvoboj. Tongue

bp
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #17 - 24.12.2003 at 13:04:26

NERA wrote on 24.12.2003 at 12:52:42:
O, bože mili .....  Roll Eyes

Ne nakladaj.  Smiley
V vsakem od nas sta oba načina ( praktičnost in intuicija, sposobnost na-učenja in  pronicljivega razglabljanja, piflanja in razumevanja) vprašanje je samo, če ju znaš uporabljati.  Wink

titud wrote:

Quote:
Jest bi si v bistvu upal trdit, da smo po svoje vsi enako intuitivni in vsi enako razumni in da nam praktičnosti  ni potrebno dosegat skoz harmonizacijo obeh možganskih polovic v posamičnem moškem ali v posamični ženski, ampak skoz harmoničen odnos med moškim in žensko, od katerih vsak razvijata svojo razumski in intuitivni vpogled v  resnico.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #18 - 24.12.2003 at 13:20:09

Quote:
Jest imam odlicno razvit smisel za kaos, kar da ugotovit ze samo s tem, da ostanes nekaj casa v moji blizini in gledas, kaj se dogaja okrog mene in kako na stvari reagiram.

Titudova logika gre nekako takole:
moski => obcutek za red
kaos = ne obcutek za red
bipi je kaoticen => bipi ni moski (modus tollens)

zenske => kaos
bijeva znanka je redoljubna => bipijeva znanka ni zenska (modus tollens)

Skratka ti trdis, da nisem moski in me s tem zalis, ampak da zalis okrog se moje znanke in prijateljice, ta je pa prehuda, ko te srecam pade en dvoboj. Tongue

Tkole uprab mojo logiko: če si močno  kaotičen tip, to pomen da ti ustvarjanje reda iz kaosa kljub tvojemu močnemu angažiranju  pač  ne uspeva samo po seb tko kot to uspeva stvoji znanki, ki red okrog sebe uspe ustvarit z levo roko, ker se z ustvarjanjem reda sploh ne ukvarja. Zanjo je red naravno stanje stanje kaosa, tko kot je zate kaotičnost  naravno stanje reda.  

Če  poberem  tvojo vrženo rokavico, boš imel dvoboj s slamnatim možem.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #19 - 24.12.2003 at 13:24:51

titud wrote on 24.12.2003 at 12:42:27:
Moški smo razvili intuitivni uvid v logično in temu ustrezno razvil  smisu za red,  ženske pa so razvile intuvitivni uvid v nered in s tem smisu za kaos. Jest bi si v bistvu upal trdit, da smo po svoje vsi enako intuitivni in vsi enako razumni in da nam praktičnosti  ni potrebno dosegat skoz harmonizacijo obeh možganskih polovic v posamičnem moškem ali v posamični ženski, ampak skoz harmoničen odnos med moškim in žensko, od katerih vsak razvijata svojo razumski in intuitivni vpogled v  resnico.    

Jaz bi si pa upal trditi, da je smisel za red  pri ženskah celo bolj izrazit, kot pri moških, saj gre nam moškim včasih že prav na živce ko začnejo okoli nas stalno nekaj  čistiti in pometati, čeprav se nam zdi čisto v redu  Grin

Harmoničen odnos med moškim in žensko je možen samo z večjim medsebojnim razumevanjem, to pa gre le, če dobro razumeš funkcioniranje tudi tiste polovice možganov, ki je pri njej dominantna, kar je pa spet možno le, če si desno polovico tudi  pri sebi ustrezno razvil (tole sem pa dobro izpeljal in to iz leve polovice možganov)

Zelo verjetno ima pri prevladi določene možganske poloble pomembno vlogo tudi kemizem telesa, ki pa je pri ženski dokaj drugačen kot pri moškem. Upal bi si trditi, da različna telesna (predvsem hormonska) kemija vpliva na to, ali bo pri določenem človeku dominantna funkcija levih ali desnih možganov.

Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #20 - 24.12.2003 at 13:36:29

Bardo in Titud, spominjata me na stare zakonske pare, kadar sta skupaj se kregata, a drug brez drugega ne moreta. Cheesy

Prav hecni so ti vajini dvoboji na gape.forumu

Grin  Grin  Grin  Grin
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #21 - 24.12.2003 at 13:41:48

Bardo_Thodol wrote on 24.12.2003 at 13:24:51:
Jaz bi si pa upal trditi, da je smisel za red  pri ženskah celo bolj izrazit, kot pri moških, saj gre nam moškim včasih že prav na živce ko začnejo okoli nas stalno nekaj  čistiti in pometati, čeprav se nam zdi čisto v redu  Grin

Harmoničen odnos med moškim in žensko je možen samo z večjim medsebojnim razumevanjem, to pa gre le, če dobro razumeš funkcioniranje tudi tiste polovice možganov, ki je pri njej dominantna, kar je pa spet možno le, če si desno polovico tudi  pri sebi ustrezno razvil (tole sem pa dobro izpeljal in to iz leve polovice možganov)

To,  da se harmoničen odnos med moškim in žensko  lahko vzpostav le na podlagi medsebojne razumevanja drug drugega je moški princip gledanja na harmonijo. Ženski princip je po  bolj univerzalen: je princip sprejemanja, ne da bi blo potrebno predhodno razumet. 'Napaka', ki logično izhaja iz tega principa pa je, da ženskam takega principa moškim  ne zdi potrebno razlagat (če so same sprejemajo brez razlage, zakaj bi morale to razlagat; pa tud kako naj razložijo nekaj, česar tud same ne razumejo?)    

Quote:
Zelo verjetno ima pri prevladi določene možganske poloble pomembno vlogo tudi kemizem telesa, ki pa je pri ženski dokaj drugačen kot pri moškem. Upal bi si trditi, da različna telesna (predvsem hormonska) kemija vpliva na to, ali bo pri določenem človeku dominantna funkcija levih ali desnih možganov.

Edin kemizem telesa, ki je obema razumljiv, je kemizem ljubezni, ki pa je sam po seb nerazložljiv   Undecided Smiley
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #22 - 24.12.2003 at 13:42:25

sinjeoka wrote on 24.12.2003 at 13:36:29:
Bardo in Titud, spominjata me na stare zakonske pare, kadar sta skupaj se kregata, a drug brez drugega ne moreta. Cheesy
Grin  Grin  Grin  Grin

Saj ni problema, če želiš, se lahko "skregam" tudi s tabo,
Veliko resnice pa je tudi v tem, da je nam moškim nekako prirojeno, da se raje bojujemo in trkamo z rogovi med sabo in za naklonjenost nežnega spola  Cheesy

Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #23 - 24.12.2003 at 13:42:45

OK šalo na stran

sem šla malo čez vaše poste...če bi držalo to kar trdite, bi bilo pri nas precej več fakultetno izobraženih moških...mogoče manj pedagogov, filozofov...zato pa več matematikov, računalničarjev, strojnikov, gradbincev...samo končni rezultat bi moral biti približno 50%-50%; moški-ženske, samo distribucija kadrov bi bila različna.

Toda ti faksi imajo najmanši procent prehodnosti in uspešnosti študentov...torej zakaj toliko moških odleti, če pa jim je faks bolj pisan na kožo, kot ženskim kolegicam

(upam, da sem bila dovolj jasna)
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #24 - 24.12.2003 at 13:45:50

titud wrote on 24.12.2003 at 13:41:48:
Ženski princip je po  bolj univerzalen: je princip sprejemanja, ne da bi blo potrebno predhodno razumet.

Ja pa ja de  Grin Grin
Spreminjanje dedca, to je ta glaven ženski princip ...

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #25 - 24.12.2003 at 13:49:42

sinjeoka wrote on 24.12.2003 at 13:36:29:

Grin  Grin  Grin  Grin

Jap, on mene šiba po levi, kje vidi, da ma tam več placa.  Jest pa njega po desni, kadar  se tam meni en luft odpira. In obratno, zato se zemrom zaciklava, ne da bi se oreh zaratila. Ampak dons k ni cajt niti za tekmovnje pa fajtanje. Dons je cajt za harmonijo.  Wink Smiley
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #26 - 24.12.2003 at 13:50:56

sinjeoka wrote on 24.12.2003 at 13:42:45:
OK šalo na stran
Toda ti faksi imajo najmanši procent prehodnosti in uspešnosti študentov...torej zakaj toliko moških odleti, če pa jim je faks bolj pisan na kožo, kot ženskim kolegicam

Natančnih statistik sicer ne poznam, vendar takole po spominu bi rekel, da na naravoslovno-tehničnih faksih v veliko večjiem procentu odletijo ženske, kot moški.
Obratno je po moje le na družboslovnih faksih, čeprav ponavljam da nimam pred sabo natančnih številk.

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #27 - 24.12.2003 at 13:54:43

Bardo_Thodol wrote on 24.12.2003 at 13:45:50:
Ja pa ja de  Grin Grin
Spreminjanje dedca, to je ta glaven ženski princip ...

Prznej, da  je za moškega  sprejemanje ženske  zlo postranski princip. Ta glavni je podrejanje..    Angry
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #28 - 24.12.2003 at 14:03:43

titud wrote on 24.12.2003 at 13:54:43:
Prznej, da  je za moškega  sprejemanje ženske  zlo postranski princip. Ta glavni je podrejanje..    Angry

Ravno tako, kot za žensko, čeprav je pri (povprečni) ženski vzorec mnogo bolj zapleten.

Če ženska paše v predalček, ki si ga je moški o ženskah ustvaril, jo tako sprejme in konec debate
(iz šale, dovolj je, če je gola in če mu prinese pivo)

Ženska ima zaradi večjega občutka za medsebojne odnose in podobnih zadev večje zahteve :
( spet iz šale; sem pa že pozabil kaj vse je na tistem dolgem spisku ženskih zahtev, je pa nekje na forumu)  

Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #29 - 24.12.2003 at 14:07:43

sinjeoka wrote on 24.12.2003 at 13:42:45:
sem šla malo čez vaše poste...če bi držalo to kar trdite, bi bilo pri nas precej več fakultetno izobraženih moških...mogoče manj pedagogov, filozofov...zato pa več matematikov, računalničarjev, strojnikov, gradbincev...samo končni rezultat bi moral biti približno 50%-50%; moški-ženske, samo distribucija kadrov bi bila različna.

Tisto o drugacni hormonski strukturi, testosteronu in posledicno v razlikah v vedenju, si pa kar na hitro in z levo roko (in s kapljo krvi) odpisala?

Tisto o neprehodnosti tehnicnih fakultet se da tudi razlozit, ne vem sicer ce je to edini faktor, ki vpliva na prehodnost. Ko sem se sam vpisoval na racunalnistvo, so bili tam vsako leto sprejemni izpiti, kar je ze na zacetku odvrnilo slabse ucence, ocenjevalni sistem pa je bil narejen tako, da je dano populacijo priblizno normalno porazdelil. V zadnjem casu je zaradi druzbenih sprememb nasploh prislo do bistvenega upada zanimanja za te poklice, tako da ti niti ne pritegnejo boljsih studentov. Fakultete pa niso spustile svojih ocenjevalnih standardov in imajo visok vpis v prvi letnik, da bi obdrzale financna sredstva, kot so jih imele v "boljsih casih". Odgovor na to stanje je sedaj uvedba visokih strokovnih sol, kjer so fakultete precej spustile nivo zahtevnosti v primerjavi z univerzitetnim studijem. Po mojem bi bilo dobro pogledat tudi stanje pred recimo 20. leti in primerjat, ali so tudi tedaj obstajale enake razlike v prehodnosti med pravom, medicino, humanistiko, naravoslovjem in tehniko?

Sicer pa poznam en lep kupcek pobov, ki jim do diplome manjka izpit ali dva, pa so ze cez 30, pa se sploh ne spravijo, da bi faks dokoncali in nobene zenske, ki bi to tako dolgo vlekla (tiste, ki so opustile studij, so ga definitivno in ze dosti prej).

bp
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5