Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 3454 times)
Jaka
Guest

Borilne veščine - trening
19.12.2003 at 03:40:55

Mene pa zanima kateri in v katerem kraju na gorenjskem in/ali ljubljanjskem območju bi se našli trenerji za azijske športe, se pravi karate, judo, teakwando in te zadeve, izmed katerih me najbolj zanima judo. Zanimajo me tudi opcije privatnega učenja in cena plačila za trening, ker sem fizično in motorično nekoliko omejen in bi to verjetno zahtevalo dodatne korake poleg standardnega treninga. Najbolj bi mi ustrezal kraj nekje na gorenjskem, ne bi pa bilo slabo tudi kje v Ljubljani, če bi bili izpolnjeni vsi ostali pogoji in želje.

Najlepša hvala za vaše odgovore!
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Re: Borilne veščine - trening
Reply #1 - 19.12.2003 at 09:09:49

jaka wrote on 19.12.2003 at 03:40:55:
Mene pa zanima kateri in v katerem kraju na gorenjskem in/ali ljubljanjskem območju bi se našli trenerji za azijske športe, se pravi karate, judo, teakwando in te zadeve, izmed katerih me najbolj zanima judo. Zanimajo me tudi opcije privatnega učenja in cena plačila za trening, ker sem fizično in motorično nekoliko omejen in bi to verjetno zahtevalo dodatne korake poleg standardnega treninga. Najbolj bi mi ustrezal kraj nekje na gorenjskem, ne bi pa bilo slabo tudi kje v Ljubljani, če bi bili izpolnjeni vsi ostali pogoji in želje.

Najlepša hvala za vaše odgovore!

pejt tukile mal pogledat

http://www.matkurja.com/slo/resources/entertainment/sports/martial-arts/
Back to top

IP Logged

Jaka
Guest

Reply #2 - 19.12.2003 at 14:00:04

Iskalniki so nedvomno dobra stvar, vendar vsekakor ne toliko dobra kot informacija iz prve roke. Še posebej kar se privatnih treningov tiče.

Hvala za vse nadaljne odgovore!
Back to top

IP Logged

Magla
adm

domišlija je pomembnejša
od znanja-Albert Einsten

SLO
Reply #3 - 26.12.2003 at 20:46:34

Sicer ne vem če ti to kj pomaga sam za motoriko je zihr dobra že 24-tka pri taj ji quanu... k treniraš pol leta korak za korakom... in verjemi mi da bi se s tapravim pristopom takoj naučil...ne bi potreboval dodatnih učnih ur

legenda: Tapravi pristop - redna vadba (vsak dan po pol urce)

Na 24-tki to je forma sestavljena iz 24 figur... se najprej učiš  gibanja z nogami, gibanja z rokami, gibanja z boki (malo kasneje), vidno polje, ravnotežje in tudi fizično moč... oziroma izkoriščanje fizične moči na najbolj racionalen način...

Torej vse tvoje  kvazi " pomanjklivosti" lahko spremeniš z delom = energija = volja...v kvalitete...

To vse pa delaš nezavedno že od samega začetka ko treniraš taiji...

Glede borilne veščine kar taiji je... pa je stvar mnogo bolj zakomplicirana in dolgo traja predno bi lahko taiji quan uporabljal za samoobrambo...  čeprav se nekateri tukaj na forumu sicer ne strinjajo s tem sam... res... poglej si film od  Jet Lee-ja  TAI JI kjer so to zelo lepo prikazali...

Back to top

nikoli ne smemo prenehati postavljati vprašanj-radovednost ima lasten razlog za svoj obstoj- začutimo lahko le globoko spoštovanje do skrivnosti večnosti-nikdar ne izgubite svete radovednosti-Einsten

IP Logged

bildy
Guest

Reply #4 - 30.01.2004 at 21:52:33

mislm da je taiji bl za zdravje pa tko. za borbe pa figh je pa bol kakšn tajski boks
Back to top

IP Logged

surla17
1
*

Reply #5 - 30.01.2004 at 21:54:22

Quote:
mislm da je taiji bl za zdravje pa tko. za borbe pa figh je pa bol kakšn tajski boks

mal sm u dvomih s tem zdravjem pa tko. ena moja prjatlca je šla to mal migat enkrat, pa je nehala, k so jo kr neki kolena jebala pol. zdej pa prau, da je bolš k neki tajboja al kaj... no, drač pa ne vem točn.
za zdravje je deci vina, pa dobr spanc.  8)
Back to top

IP Logged

vodopivec
Guest

Reply #6 - 13.03.2004 at 21:19:09

ne mi s tem deci vina no. Če bi to držal bi bli vsi slovenci ful zdravi. Tko so pa sam ful zapiti. Dober trening pol pa dober spanec...
Back to top

IP Logged

DaBi
Ex Member

Reply #7 - 13.03.2004 at 21:40:04

Grin
Back to top

IP Logged

surla17
1
*

Reply #8 - 14.03.2004 at 17:53:12

Sej jest sm reku sam deci vina. Nisem reku trije piri, litr pa pou cvička, pa dve viljamovki. Wink

Praksa pa je žou najbrž res bl taka. Undecided
Back to top

IP Logged

vodopivec
Guest

Reply #9 - 14.03.2004 at 17:57:07

Reku že reku, mislu si pa... No ja, saj si napisal.
Back to top

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1