Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 7517 times)
Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Rešite Kailas!
10.12.2003 at 09:41:39

...
Kitajci nameravajo spomladi leta 2004 začeti z gradnjo ceste okoli Kailasa, ki je najsvetejša gora za več kot milijardo budistov, hindujcev in mnogo drugih, tudi zahodnjakov. Z gradnjo ceste okoli vnožja gore po trasi starodavnih romarskih poti bodo uničili izjemno lepo pokrajino in hkrati oskrunili enega najsvetejših krajev na Zemlji.

Edina možnost, ki lahko Kitajcem prepreči gradnjo ceste in pripadajočih objektov, se zdi uvrstitev Kailasa v Unescov seznam Svetovne kulturne dediščine. S tem namenom po vsem svetu podpisujejo peticijo za uvrstitev Kailasa v ta seznam.

Če vam ni vseeno, se nam pridružite. Več podatkov je na spletni strani, kjer lahko podpišete tudi peticijo: http://www.kailash.info/index_english.html

http://www.gape.org/geeklog/public_html/article.php?story=20031209185300299
Back to top
« Last Edit: 10.12.2003 at 13:36:54 by gape »  

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

kreden.
Guest

Re: Rešite Kailas!
Reply #1 - 10.12.2003 at 09:48:33

Spet jaz, moja mala malenkost kreten se buni, DEVI, povezava NE DELUJE.

Nedelojoči kreden
  Grin Grin
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #2 - 10.12.2003 at 09:55:07

Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #3 - 10.12.2003 at 09:55:44

Ne vem, če se da tukaj kaj narediti, kar partija sklene, to tudi realizira. Na tibetanske budiste gleda vertikalno od zgoraj navzdol, kot npr. Evropejci na Rome, z večvrednostim kompleksom. Za njih so to cigani, ki ogrožajo suverenost republike Kitajske, kot različne muslimanske manjšine na zahodu Kitajske.
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #4 - 10.12.2003 at 10:03:40

Podpisala! 8) 8) 8)
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #5 - 10.12.2003 at 10:23:31

Lilith wrote on 10.12.2003 at 10:03:40:
Podpisala! 8) 8) 8)

Kiss

exorcist wrote on 10.12.2003 at 09:55:44:
Ne vem, če se da tukaj kaj narediti, kar partija sklene, to tudi realizira.

Tle se po moje ne gre tolk za politiko, bolj za turizem. Koneckoncev je to sveta gora za vse Indijce, Nepalce, Butance..., če bi s to goro Kitajci kej grdega počeli, bi imeli takoj za vratom hudo jezne sosede s cele okolice, tega pa si po moje niti oni ne upajo.
Po moje gre bolj zato, da se kraj zaščiti, da se ne gradi ceste, razkošnih hotelov, popularizira stvari do tiste stopnje, ko bi bla vsa okolica onesnažena... like Hawaji recimo... ki so bli raj, vse dokler niso začeli z njimi na velko služit... če bi bil Kailash zaščiten, pol bi bli omejeni tud vsi posegi na to področje in bi lahko ohranil svojo dušo...
Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #6 - 10.12.2003 at 11:03:03

Cheesy Cheesy Cheesy, sem mislu, da piše:

Rešite KARITAS.... ha ha ha

a je tuki tud treba potrdit podpis...
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #7 - 10.12.2003 at 11:07:00

Kailash je sveta gora, prebivalisce Gospoda Shive. Shiva je najvecji castilec Gospoda Vishnuja (Sri Krishna), zato mu dajem moje spostovanje in tudi moje spostovanje njegovemu prebivaliscu. vse ostalo je v rokah Gospoda Shive in Gospoda Vishnu-ja.
Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #8 - 10.12.2003 at 11:13:54

Quote:
vse ostalo je v rokah Gospoda Shive in Gospoda Vishnu-ja.

NIKOL.
Wink
Vse ostalo je v rokah Kitajcev in borcev za zaščito gore.
Wink
Globoko verjamem, da gospoda Shiva in Visnu, spoštujeta navodila Boga in s tem posredno človekovo svobodno voljo.
Wink

tle na teh linkih (naprej, nazaj), maš cel kup galerij, na eni od slikc sem celo videl peto gospoda Mashuja... Cheesy Cheesy Cheesy:
http://hubblesite.org/gallery/showcase/nebulae/n6.shtml
Back to top

IP Logged

Eva
5
p

Kranj
Reply #9 - 10.12.2003 at 11:16:15

god has no other hands but yours
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #10 - 10.12.2003 at 11:20:47

Devi wrote on 10.12.2003 at 10:23:31:
Kiss

Tle se po moje ne gre tolk za politiko, bolj za turizem. Koneckoncev je to sveta gora za vse Indijce, Nepalce, Butance..., če bi s to goro Kitajci kej grdega počeli, bi imeli takoj za vratom hudo jezne sosede s cele okolice, tega pa si po moje niti oni ne upajo.
Po moje gre bolj zato, da se kraj zaščiti, da se ne gradi ceste, razkošnih hotelov, popularizira stvari do tiste stopnje, ko bi bla vsa okolica onesnažena... like Hawaji recimo... ki so bli raj, vse dokler niso začeli z njimi na velko služit... če bi bil Kailash zaščiten, pol bi bli omejeni tud vsi posegi na to področje in bi lahko ohranil svojo dušo...

Kaka sveta gora, taka kot v Avstraliji, ko so naredli turistično pot na aboridžinske sv. gore, pa je v Avstraliji baje demokracija????
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #11 - 10.12.2003 at 11:23:58

Quote:
NIKOL.

vedno.

Quote:
Vse ostalo je v rokah Kitajcev in borcev za zaščito gore.

mal je, ni pa vse.

Quote:
Globoko verjamem, da gospoda Shiva in Visnu, spoštujeta navodila Boga in s tem posredno človekovo svobodno voljo.

Gospod Shiva je vecni castilec Gospoda Vishnu-ja, ki je sam Bog osebno. clovek ima relativno svobodno voljo (omejene moznosti), za razliko od Boga, ki ima Absolutno svobodno voljo.
Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #12 - 10.12.2003 at 11:26:20

exorcist wrote on 10.12.2003 at 11:20:47:
Kaka sveta gora, taka kot v Avstraliji, ko so naredli turistično pot na aboridžinske sv. gore, pa je v Avstraliji baje demokracija????

Exo preden boš ti podpisu (karikirano odreagiral), bodo že letališče tam postavli  Cheesy Cheesy Cheesy
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #13 - 10.12.2003 at 11:26:32

Eva wrote on 10.12.2003 at 11:16:15:
god has no other hands but yours

niti ne.

Bog ima roke, ki lahko nardijo vse (al pa vidjo, slisjo... vse), tud tist kar je kao nemogoce lohk nardijo mogoce. medtem ko clovek lahko s svojimi rokami nardi le malo (primerjalno), pa se to delovanje mu je omogoceno od Boga, da ga lahko sluzi.
Back to top

IP Logged

Eva
5
p

Kranj
Reply #14 - 10.12.2003 at 11:31:10

aryan, a si ti podpisal peticijo?
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2