Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 1676 times)
Srecko
1
*
Offline


Posts: 1

Gender: male
Strah
13.11.2003 at 14:22:04
 
Lep pozdrav.

Tole je moj prvi post tukaj, upam da sem naredil vse prav.

Zanima pa me, ce kaj obcutite strah pred neznanim. Meni se zdi to ful ovira pri napredovanju, npr. v lucidnem sanjanju, verjetno pa tudi pri vseh drugih tehnikah drugacnega zavedanja. Meni se je nekako zdelo da sem kot otrok, ki se igra z ognjem, torej ne ve v kaj se spusca, zato sem vse skupaj bolj ali manj opustil.

Z lucidnim sanjanjem sem se zacel ukvarjati ze pred mnogimi leti (ko sem dobil knjigo "Umetnost sanjanja" od Castaneda). Najprej sem bil do vsega skepticen, nato pa vec ko dozivis bolj se ti zdi da nekaj je na tem. Ali so lucidne sanje samo stanje zavesti ali dejansko potovanje v druge svetove pa ne vem, ampak ta druga moznost bi imela potem se mnoge posledice. Nato pa se mi je enkrat zgodil neljub dogodek v popolnoma lucidnih sanjah, kot da sta me dva bitja (videl sem jih v sanjah kot dve punci, celo znanki mislim da) napadla. Cutil sem glasen bolec zvok in neko boloco energijo po celem telesu. Vedel sem da spim in bil sem preprican, da me je napadlo neorgansko bitje in da se moram nujno zbudit, ampak se nisem mogel, ker me je nekaj drzalo. No vse skupaj je trajalo nekaj sekund, nato sem se ze napol zbudil in hotel vstati ampak sem imel obcutek kot da me nekaj vlece nazaj v posteljo.

No v glavnem potem me je bilo strah takih doziveti in sem lucidno sanjanje mocno zmanjsal, ceprav se itak vedno pojavi spontano. Ni pa problem strahu v samem stanju lucidnega sanjanja, saj takrat me v bistvu niti ni strah, ker itak vem da sanjam in se pocutim osvobojenega in se znam sedaj kadarkoli zbudit, pac pa je strah pred vsem tem neznanim prisoten v budnem stanju.

Upam da ima kdo kaksen pameten nasvet kako premagat strah, ali pa kaksne so kaj izkusnje drugih.

Lep pozdrav,
Srecko
Back to top
 
 
IP Logged
 
Sn0wBall
Ex Member
Re: Strah
Reply #1 - 13.11.2003 at 21:17:21
 
STRAH rulz! Grin Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1