Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 
(Read 12547 times)
gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Re: M in E in mali t
Reply #30 - 13.11.2003 at 22:01:47

Quote:
brezosebno

ključna beseda ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Ziby2
5

Če nimaš lastnega sija,te
sij drugih ne bo osvetil

PTUJ
Reply #31 - 13.11.2003 at 23:53:55

brezosebno, hladno, zbujanje pozornosti...ampak vaše in kar je vaše vam ne more nobeden vzet Kiss
Iga tebi pa čestitke Wink..ti paše Smiley
Back to top

IP Logged

.
Ex Member

Reply #32 - 14.11.2003 at 03:48:11

od nekje mi to, da je ime ena vibracija, ki določa nosilca
sama sem razmišljala o tem, da bi se zbrisala ven in pisala samo še kot Guest
zdaj ne vidim več tistega razloga, ki me je prej zadržal pred tem, za tako pomembnega

Quote:
10. Worth
Try Again

--------------------------------------------------------------------------------

Worth

On the virtues of uselessness

Don't be bothered too much about utilitarian ends. Rather, constantly remember that you are not here in life to become a commodity. You are not here to become a utility--that is below dignity. You are not here just to become more and more efficient--you are here to become more and more alive; you are here to become more and more intelligent; you are here to become more and more happy, ecstatically happy.

Lao Tzu was traveling with his disciples and they came to a forest where hundreds of carpenters were cutting trees, because a great palace was being built.

Almost the whole forest had been cut, but one tree was standing there, a big tree with thousands of branches--so big that ten thousand persons could sit under its shade. Lao Tzu asked his disciples to go and inquire why this tree had not been cut yet, when the whole forest had been cut and was deserted.

The disciples went and they asked the carpenters, "Why have you not cut this tree?"

The carpenters said, "This tree is absolutely useless. You cannot make anything out of it because every branch has so many knots in it. Nothing is straight. You cannot make pillars out of it, you cannot make furniture out of it. You cannot use it as fuel because the smoke is so dangerous to the eyes--you almost go blind. This tree is absolutely useless. That's why."

They came back. Lao Tzu laughed and he said, "Be like this tree. If you want to survive in this world be like this tree--absolutely useless. Then nobody will harm you. If you are straight you will be cut, you will become furniture in somebody's house. If you are beautiful you will be sold in the market, you will become a commodity. Be like this tree, absolutely useless. Then nobody can harm you. And you will grow big and vast, and thousands of people can find shade under you."

Lao Tzu has a logic altogether different from your mind. He says: Be the last. Move in the world as if you are not. Remain unknown. Don't try to be the first, don't be competitive, don't try to prove your worth. There is no need. Remain useless and enjoy.

Of course he is impractical. But if you understand him you will find that he is the most practical on a deeper layer, in the depth--because life is to enjoy and celebrate, life is not to become a utility. Life is more like poetry than like a commodity in the market; it should be like poetry, a song, a dance.

Lao Tzu says: If you try to be very clever, if you try to be very useful, you will be used. If you try to be very practical, somewhere or other you will be harnessed, because the world cannot leave the practical man alone. Lao Tzu says: Drop all these ideas. If you want to be a poem, an ecstasy, then forget about utility. Remain true to yourself.

http://www.osho.com/Main.cfm?Area=Magazine&Sub1Menu=Tarot&Sub2Menu=OshoZenTarot&...
Back to top

IP Logged

Eva
Guest

Reply #33 - 14.11.2003 at 03:56:46

...
Back to top

IP Logged

m
5
p

Reply #34 - 14.11.2003 at 09:16:45

se mi je zdelo, da sem vam dolžna kako pojasnilo???

nevermind...
Back to top

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #35 - 14.11.2003 at 09:30:00

m wrote on 14.11.2003 at 09:16:45:
se mi je zdelo, da sem vam dolžna kako pojasnilo???

nevermind...

dolžna kakšen pir   Wink

uživaj!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Ziby2
5

Če nimaš lastnega sija,te
sij drugih ne bo osvetil

PTUJ
Reply #36 - 14.11.2003 at 10:42:31

M, če se prav spomnim si nekoč pravila, da si te večina ljudi ki te ne pozna prestavlja pod "nickom" Marjana kot neko starejšo gospo.Če je to to potem te popolnoma razumem da si ga zamenjala.Ne vem pa zakaj so se potem vsi ostali skrili pod masko ???
Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #37 - 14.11.2003 at 18:25:46

ok, bomo že preživeli....
Back to top

IP Logged

A.
Ex Member

Reply #38 - 15.11.2003 at 09:16:49

eva, never like the same

eva, always, that she always be.

one.
Back to top

IP Logged

A.
Ex Member

Reply #39 - 15.11.2003 at 09:27:38

some things has never change, some things has
Back to top

IP Logged

m
5
p

Reply #40 - 15.11.2003 at 10:01:30

t wrote on 14.11.2003 at 09:30:00:
dolžna kakšen pir   Wink

uživaj!

dobish dva  Kiss
Back to top

IP Logged

Eva
Guest

Reply #41 - 15.11.2003 at 10:29:26

Joj, Aleš, kaj točno? Ne razumem Undecided
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #42 - 15.11.2003 at 11:50:58

lao tse je lepo povedu
za tiste čase
pa tud za dons
če si že na tej točki v svojem lajfu ...

Miska wrote on 15.11.2003 at 08:14:22:
15. NOVEMBER

Življenje je preprosto! Zakaj bi si ga zapletal? Zakaj bi izbiral ovinkaste poti, ko se pred tabo odpira ravna? Naj se življenje razgrinja pred teboj in ne skušaj izsiljevati tega razvoja. Cvetice ne moreš prisiliti, da se razcvete, kajti če boš poskušal, boš s svojo nestrpnostjo uničil njeno lepoto in popolnost. Za vse je pravi, zakaj se torej ne bi uskladil z življenjskim ritmom, utripal z njim in opazoval, kako se moji čudeži razpirajo v vsej popolnosti? Tisto, kar je storjeno pred časom, za dolgo zastane, namesto, hitro, kot si je le mogoče predstavljati. Zato čakaj name v tišini in zaupanju, nikoli ne skušaj hiteti naprej in delovati predčasno. Vendar se tudi ne ulezi in ne zapravljaj dragocenega časa. Spoznaj, da gre za veličasten načrt in vzorec, ki se vijeta skozi vse, kar počneš.

Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Eva
Guest

Reply #43 - 16.11.2003 at 06:00:17

no, če rečem, da je šlo spet za "spustiti"
spustiti navezanost na forum - na mnenje nekaterih ljudi, ki se mi zdi pomembno, pa bi raje, da se mi tako ne bi zdelo, ker vem, da nimam kaj mnenja o sebi in o tem, kaj paše na mojo pot, iskat zunaj sebe. ...
potem sem želela pokazat, da se te navezanosti osvobajam, pa sem si rekla: ampak potem ne bom več brala tistega privatnega dela foruma, pa kaj ko bo kakšno srečanje... in sem videla, da so to pač neke potrebe ega in da še nisem pripravljena spustiti
in potem je prišel ta čas, ko sem se začutila pripravljeno in sem se spraševala takrat, ali naj res to naredim, ali ne; vem, da lahko, in sem kliknila na Profile in poiskala na dnu tisti gumb Delete. In sem si še rekla, grem prej še nekaj prebrat in sem brala tisto karto in sem si rekla, ne, veš kaj, kdaj si že hotla to narest, a zdej boš to brala, da si do konca tega teksta že premisliš in ne bo nič iz te odločitve in sem šla in pritisnila gumb in potem do konca prebrala tekst in bla vedno bolj sproščena, ker sem se počutila, da tudi tekst govori v prid tej odločitvi;  menda sem se celo razbremenila ene odgovorosti, ki sem jo čutila do tega foruma in sem jo čutila kot prisilo.
(Ena izmed prvih kasnejših misli je bila, da je bil to lahko z enega stališča beg pred odgovornostjo.) Bil je dober začetek dneva in dobro sem se počutila

Potem sem začela ugotavljat, kako je fino, da nimam več privat msg-jev. Zdaj, ne tega preveč osebno jemat, ampak nekateri ste pač sami porajtal, da zadnje čase nisem "ravno najbolj "redno" odgovarjala". In sem razmišljala o tem, da se izogibam poglabljanju v ene debate, če se mi zdi, da preprosto nimam nič reči... Undecided ali pa da smo preprosto na preveč različnih valovnih dolžinah, da bi jaz začutila potrebo po odgovoru. Verjamem, da se ne bere ravno lepo, to se mi zdi vsaj, če se postavim v obratno situacijo pred časom. Kako bi blo danes v taki situaciji, ne vem, bolj se mi zdi, da bi mi blo vseeno  Undecided
V glavnem, tole bi bil spet lahko primer enega izogibanaj soočenju z deli sebeb, o katerih nisem hotela pisat, ker se nisem hotela vanje poglabljat.. recimo

Me je Kali klicala po telefonu  Wink Grin in me vprašala, zakaj sem to naredila... sem ji rekla, da ne vem in res sm se počutia tolk daleč od tega, kar sem si to želela narest, samo vem, da sem imela takrat dobre razloge in sem rekla, kar naredi, je že kul in res je blo.. potem sem se zdaj uspela spomnit, zakaj - gor je napisano.
Potem ko sem brala še gapejev post, ko je quotal Miškin tekst, ki sem ga še enkrat prej ta dan brala. In sem videla, da ne razumem, kako se to nanaša na to situacijo in potem sem se spomnila, da ko smo pisali v un topic Spustiti - o meni in Mihu, da je bilo tudi veliko takih stvari, ki jihje predvsem bp napisal in mi ni blo jasno, kako se nanašajo na mojo situacijo, ko sem pa po enem času spet tisto brala, sem videla, da kažejo na to, da je bla moja odločitev "napačna". In po tem sem sklepala, pišuka, ta tekst (Miškin) kaže na to, da je tokrat moja odločitev "napačna": In sm si mogla priznat, če ne bi hotla komplicirat, bi res ostala noter in samo dvignila roke od vsega, od česar se mi ne da.. in pustila, da se zgodi, kar se hoče, se ne sekirala, da ne storim stvari, za katere ne čutim srčne želje, da bi jih storila - npr. si kot moderatorka preberem vse vsaj tekoče tekste s foruma Spolnost ali kaj podobnega
In potem sem prišla do tistega "spustiti" kar sem na začetku napisala... prišla sem do trenutka, ko sem bila pripravljena spustiti, pripravljena pritisnit tist gumb Delete in to je blo vse, kar sem rabila za svojo osvoboditev, ta trenutek, ni mi blo treba pritisnit, samo pripravljena sem moral abit to storit. V Bibliji bi se v tem momentu oglasil kak Angel, pa rekel Abrahamu, naj ne zakolje svojega sina, ker je blo važno samo to, da pokaže Bogu svojo pripravljenost, vdanost in to in sem si še rekla, zakaj se pri meni ni nič takega zgodilo, kar bi me prekinilo; in sem pomislila, pa saj najbrž se mi je.. najbrž je bil veličasten trenutek, pa se ga nisem zavedala, bi morala takrat zameditirat, ne pa delovat.
in pol sm si rekla, ti tole je res dober, to grem napisat. To je blo včeraj zvečer, potem je prišel Miha in sva šla v trgovino in sem vse pustila v zraku, sem imela čas, da razmislim, da grem vedno pisat samo, kadar pogruntam kaj dobrega, da skoraj zihr ne takrat, ko ugotovim, da sem se motila. Zadnje čase sem se hvala bogu nehala vsajat, kadar imam občutek, da me nekdo napačno presodi, ker računam na to, da je važno, da jaz vem, kakšna sem.
In takole razmišljam, in se mal projiciram naokrog in mi je jasno samo to, da jest sploh ne dojemm enih ljudi.. sploh jih ne dojemam, tega, kar mi hočjo dopovedat - a, to mi je enkrat himi reku... prou, v glavnem... zihr on ni bil edini tak.. bom že še dojela
naj bo krasen dan, se opravičujem za preveč ego razbacivanja v temle postu, sej vem, da ni res, da je boljš to, kot pa da spet ne bi nič napisala... še ena dobra stvar tega je, da pišeš kot uporabnik.. n emoreš v naslednjih nekaj trenutkih pobrisat posta, da ja ne bi noben vidu tvojih ego blodenj  Grin Tongue  Undecided

...
Back to top

IP Logged

m
5
p

Reply #44 - 16.11.2003 at 08:50:15

(((Eva)))  Kiss
Back to top

IP Logged