Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 6137 times)
A.
Ex Member

oddaje na tv slo
28.10.2003 at 08:06:25

danes bo ponovitev fenomenalnega polnočnega kluba.

okrog 14.

gostje sanja razman, sociolog, psihiater, in ena reiki mojstrca(dokja prepotentna, je sama tam dost dojela pomoje... je pa pomagal to, da so vsi skupi res dobre stvari govoril) ostali so prva liga!

to ne zamudit res!

polnočni klubi so itak vedno boljše oddaje.
če ne kar najboljše kar jih premoremo slovenci v lastni režiji.

in peti element, neka nova odaja sem jo čist slučajno zasledil, je pa zanimiva ampak nadaljuje se čez 4 tedne.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Re: oddaje na tv slo
Reply #1 - 28.10.2003 at 10:13:00

Oddaji  sta tud v arhivu TV injih lahko  skopiraš na disk al pa ogledaš.

Je blo v polnočnem klubu zanimiv gledat oficialne psihologe  in psiho terapevte, kako nebogljeni  so v tem, ko je treba opredelit srečo, zadovljstvo, pomen trpljenja ipd. V bistvu so čist na istem, kot smo mi vsi tle gor, jets nism slišov od njih nč novga. Se začnejo vsi sklicevat kot kašn otroc na lastno izkušnjo al pa kakšno univerzalno šablono, ki me kot njihovga  pacienta ne bi  mogla prepričat. Po drugi strani pa so staršno prepreičljivi v nudenju praktičnih nasvetov in učenj, saj živijo od njih, ne pa od praktičnih rezultatov svojih terapij.

Petemu elementu nism uspel sledit, ker sem gledal  francoski dokumetareco jamjaki. Me je praktična  filozofija tamkajšnjih  rastafarajncev bolj zadela  kot umovanja  domačih intelktualcev in  čeprav je  ihan moj intelektualni guru, pa tud marleyev  regge mi je očitno  bolj sedu pa tud  ihanova  salsa. Si je treba nardit včasih  eno proriteno listo, ampak ni panike, sem zdaj odkril  peti element v arhivu, samo shekan real-player moram še  od nekje snet. A  ma kdo kakšnega starega zazipanga  viška ala pa kašne naslov zanjga?      
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #2 - 28.10.2003 at 10:14:35

*Oddaji  sta tud v arhivu TV injih lahko  skopiraš na disk al pa ogledaš. *

če kdo nalima link do tja, se priporočam ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #3 - 28.10.2003 at 10:20:25

Arhiv TV oddaj, tudi polnočnega kluba:

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=ava&c_menu=3

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #4 - 28.10.2003 at 10:49:07

Bardo, ko si  glih tle pozoren, dej poglej  še na tale link

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=knjige_filmi;action=display;num=1...

sem se zlo potrudu, da sem nalepu gor en citat iz knjige šeti čut od mojga ta drugega intelktualnega guruja gregorgarja tomca. Je bil v bistvu namenjen v potrditu ene tvoje teorije o vlogi genov oz. celic pri določanju človekove duševnosti, pa ker nis reagirov, lahko da si spregledov Undecided... Sorry za tale izpadek. Tongue Smiley
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #5 - 28.10.2003 at 14:19:48

Ej, a obstaja mogoče link tudi od rastafarijancev??? Sem gledala sam ene 10 min... Je blo zanimivo.

...
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #6 - 28.10.2003 at 20:22:12

gape wrote on 28.10.2003 at 10:14:35:
*Oddaji  sta tud v arhivu TV injih lahko  skopiraš na disk al pa ogledaš. *

če kdo nalima link do tja, se priporočam ...

http://ava.rtvslo.si/ava/media?action=play&mediaId=805900
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

DylanDog
5

somewhere in space..
Reply #7 - 28.10.2003 at 21:00:14

...
Back to top

Think P O S I T I V E
WWW WWW  
IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #8 - 28.10.2003 at 23:07:59

dobra je voditeljca

dobri so

Back to top

WWW WWW  
IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #9 - 29.10.2003 at 10:16:39

Petra. wrote on 28.10.2003 at 14:19:48:
Ej, a obstaja mogoče link tudi od rastafarijancev??? Sem gledala sam ene 10 min... Je blo zanimivo.

www.gape.org/sonce/svetpogovorov/vzivo/chat/images/smilies/anim-jjd.gif

DEŽELE SVETA, FRANCOSKA DOKUMENTARNA SERIJA 5/10, ni noter v arhivu, ker ni avtorska oddaja RTV,zato je ne smejo zastonj okrog šerat. Lahko pa ti na kratko  povem, kako so predstavli rastafarjance. Pokazali so  eno revno baraksko naselje, ker rastafarjanci naj bi bli ene vrste asketi oz naj ne bi kaj dost  šmirgljali materialnosti, kar jim na otoku s tako rajskim podnebjem v bistvu kar dobr znese. Jest sem dobu občutek, da je revščina bolj posledica pasivnega odnosa do vsega okrog njih, ene vrste skuliranosti, ki jo vzdržujejujo bolj s pomočjo ganje kot religiozne idelogije, ki je zmes  krščanstva in voo-dooja, ki so ga prinesli na otok njihovi afriški predniki. Rastafarajnstvo je dobilo svoj nekonformistični naboj (ki ga zdaj preko kulture ganje širijo po svetu njegovi častilci) v obdobju gibanja za vrnitev afro-američanov kot osvobojenih sužnjev nazaj v afriko, njegov najbolj vidni vodja pa je bil etiopski cesar hailie selasie (s katerim je tud naš tito kašnega  skadil - tega ni blo v oddaji). Bob marley je  bil jajmjško  utelešenje tega  nekonformizma in je še vedno kultna osebnost, čeprav se glasbeni trendi na jamjki oddaljujejo od njegove smeri.            
Back to top

IP Logged

Jst
Guest

Reply #10 - 29.10.2003 at 19:24:27

Titud,

A so ti rastafarjanci kaj v zvezi z Etiopskim verovanjem, po katerem je, ce se ne motim sin karljice iz Sabe, ki naj bi bila iz Etiopije, in kralja Salomona spizdu skrinjo zaveze ravno temu Salomonu in jo odnesel v Etiopijo?
Bistvo njihove, sicer krscanske vere, je ravno ta hramba skrinje zaveze.  

Lp
Jst
Back to top

IP Logged

Jst
Guest

Reply #11 - 29.10.2003 at 19:30:31

V bistvu sprasujem zato, ker mam nekako v spominu, da se je etiopski diktator Selasie mel za enega izmed potomcev te tatinske rodbine, ki je vsekakor takoj po kraji  postala kraljevska oz. tko nekak.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #12 - 30.10.2003 at 08:38:57

Zanimiv podatek.  V oddaji so sicer   omenjal afriške korenine rastafarjanstva,  nism pa bil pozorn na to, da bi segali  tud v staro zavezo in ne samo v poganska   verovanja. Tale selaise mi itak ni  bil nikol čist logično povezan z jamajčani, sem mislu, da je bil s svojo ekscentričnostjo pa samovšečnostjo  samo glih  pri roki, ko so iskal nekoga v afriki, na katerga  bi lahko svojo evforijo ob osamosvojitvvi od suženjstva navezal.    

Predlagam nov topikv verstvih o  rastafarjanstvu, ziher se bo kdo najdu, ki se v njem ne vidi samo po ganji ampak v njegovi filozofiji sploh.  
Back to top
« Last Edit: 30.10.2003 at 12:28:01 by titud »  

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #13 - 05.08.2005 at 21:19:26

...

TVS 1
sobota 06.08.2005
12:00   HOROVO OKO, (dokumentarna)

BRAZILSKA DOKUMENTARNA SERIJA, 1/3 # 1. del: ŠOLA SKRIVNOSTI

Zgodba se začenja tik pred vesoljnim potopom in popolnim uničenjem, v času legendarne civilizacije, ki jo danes imenujemo Atlantida.
Modrost pripadnikov te civilizacije se je izpopolnjevala skozi tisočletja iskanja resnice o vesolju in procesu, ki mu pravimo življenje.
Ob preučevanju ozvezdij so odkrili, da je človeštvo živa vez med nebesi in zemljo. Da zvezde in sonce vplivajo na vse na našem planetu: na letne čase, na cikluse in na ritem življenja.
Modri svečeniki iz Naacalske šole znanosti v Atlantidi so ugotovili, da je planet tik pred koncem enega izmed teh ciklusov.
Zaman so svarili, da bo katastrofa kmalu uničila vse strukture organizirane družbe.
Back to top
« Last Edit: 05.08.2005 at 22:43:20 by gape »  

WWW WWW  
IP Logged

Susi_13
Guest

Reply #14 - 08.08.2005 at 07:58:41

Smiley

A kdo ve, kdaj je ponovitev?

Thanx! Smiley

S.
Back to top

IP Logged