titud
5 p

Zaznavanje mističnega je vir vsake prave znanosti.
Markomur
Me je aryan zavedu, da sem objektivno resničnost prisodu življenski praksi, subjektivno pa umu oz. mislenim procesom, ki kao potekajo vzporedno na svojem nivoju. To zgleda mal skregan s teorijo miselnega oblikovanj socialnega okolja kot objektivne resničnosti, kot sem si jo prisvoju po tomcu, po kateri simbolno/metaforično z vsakdnjo uporabo/prakso/habitualizacijo postane dobeseno/konkretno/objektivno resnično. Umišljeno je po tej teoriji še kako resnično, še več, edino resnično. Umišljeno je pri bitjih s kulturo, pri katerih je ekistenca odvisna od socialnega okolja, ki ga ustvarja s habitualizacijo simbolnega, vse razen eksitence same. Eksitence same se ne da umislt, čeprav je po drug strani res, da za nas eksistira le ob samozavedanju, torej če rečem 'mislim, torej sem' in da če nč ne misliš kot da te ni in si te ne-misil ne moremo privoščit in od tod panika pred praznino v glavi. Ni torej smisu misli, da se pokrije z eksitenco, ki sama po seb nima nobenga smisla. Vloga misli je v tem, da si hočejo eksitenco prisvojit na način, da jo priklapljajo na tako al pa drgač skonstruirano resničnost, jo tako al drgač skonstrirano resničnostjo želijo vnaprej pogojitj osmislit in jo od nje nardit v celot odvisno. Ker misu ne more eksistirat drgač kot da na podlagi diferenciranja/dualizma, ga v bistvu 'umetno' ustvarja tko da pri-merja, pre-soja in tko na podlagi dualizma za/proti vprega v tko skonsturirano resničnost celo ekistenco, ki je sama v seb ena in nedeljiva. Zavedanje enosti in nedeljivosti ekstince nujno predpostvlja ukinitu misli, kar pa zarad naše umišljene realnosti enačmo neeksitenco (ne mislim, torej nisem/ me ni/ne ekistiram/sem mrtu in kar je še tega).
Mene jebe problem, kako strenirat misu, da bo se pokrila z ekistenco, ne da bi si jo hkrat pokorila in s tem razjebala v dualizme, ki vladajo v kao objektivni realnosti. Jebe me izkušnjo ljubezni kot eksitencialno izkušnja enosti in nedeljivosti, ne/dualizma in s tem nemiselnega konstrukta realnosti tko mentalno predelat, da bi jo hkrat ne izniču. Zdej sem sicer pršov počas do spoznanja, da je t.i. objektivna realnost miselni konstrukt in zato kot taka ne more nikol celostno pokrit z celostnostjo eksitence. Poti k enosti pa ne vidm v skenslanju misli, saj je to v principu zanikanje ne samo moje ekistence temveč eksitence vseh iz ljubezni ustvarjenih eksitenc, torej ljubezni same. V transcedntalni ljubezni, ki si tam lahko privoši enost oz. odostnost vladaivine na dulizem obsojenega uma, v konkretni eksistenčni situaciji pač ne morem videt izhoda.
V jebancijo se človk zapleta s tem, če verjame, da obstaja objektivna zunanja resničnost, ki jo mora prirejat tako, bi se bo z njo njegova ekstenca v celot pa brez ostanka pokrila . Jebancije v bistvu ni nič manjša, če spozna, da je vsaka objektivna resničnost samo objektiviziran subjektiven miseln konstrukt, da te eksitenčno ne razjebava objektivna/zunbjaja realnost, ampak subjektivna/mišljena realnost. Ampak v zadnjem primeru vsaj veš, da si vir jebacije samemu seb in da na tovrstne jebanicijo nima nobeng smisla svoje ekistence pa ekistence ljubljenih vezat, ker s tem tvojim problemom nimajo absolutno nobene veze.
|