Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 8137 times)
Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Kondomi ???
10.10.2003 at 12:35:09

Katoliška patka ???

Kondomi (ne) sprečavaju zarazu sidom

Vatikan je poručio vernicima da, uprkos tvrdnjama naučnika, kondomi ne mogu sprečiti širenje side. U Vatikanu navode da "moralni argument protiv korišćenja kondoma zamenjuje klinički argument, koji nije tačan", rekao je Stiv Bredšou u emisiji "Panorama", čija tema je "Seks i Sveta stolica", a koja će biti emitovana u nedjelju na televiziji BBC. Kardinal Alfonso Lopez Trujilo, predsednik vatikanskog Pontifikalnog veća za porodicu, naveo je u prilog ovoj tezi da je "virus AIDS-a oko 450 puta manji od spermatozoida" i da "virus može lako proći kroz kanal ‘mreže’ kondoma". On je pozvao zdravstvene radnike da, kao što to čine u slučaju upozoravanja na opasnost od duvana, izdaju slična upozorenja i za kondome. Međutim, Svetska zdravstvena organizacija ne deli mišljenje Vatikana. Iz SZO upozoravaju da su te "netačne tvrdnje o kondomima i AIDS opasne, jer je svet suočen sa globalnom epidemijom, koja je već odnela više od dvadeset miliona života, a trenutno pogađa najmanje 42 miliona ljudi". (Srna)
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Re: Kondomi ???
Reply #1 - 10.10.2003 at 12:53:33

Quote:
naveo je u prilog ovoj tezi da je "virus AIDS-a oko 450 puta manji od spermatozoida" i da "virus može lako proći kroz kanal ‘mreže’ kondoma".

Hehe, to pa je "hud" argument.
Virus HIV potuje znotraj sluznice in skupaj s tekočino. Če kondoma ne "prebije" tekočina, v kateri virus potuje,  je tudi virus ne bo.

Sicer so pa molekule  vode še veliko manjše od virusov, pa kljub temu ne uidejo iz kondoma   8)

S takimi akcijami bo Cerkev naredila več škode, kot koristi. Seksanja tako ne morejo ustaviti, lahko pa vplivajo na (ne)varno obnašanje
(češ, kaj mi bo kondom, saj tako nič ne pomaga)

Back to top

IP Logged

Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Reply #2 - 10.10.2003 at 13:01:53

No, zdaj se je še enkrat izkazala satanskost visokih uradnikov Vatikana!

Ko ne morejo nič drugega, pa poskušajo ljudem vcepiti občutek strahu! In to - kot je Bardo prav napisal - s čistimi lažmi!

Najhujša stvar, ki je bomo kdaj doživeli, bodo kazni za kardinale in papeža na sodni dan...
Back to top

PA BOHLONEJ, K' STE TOLE BRAL...

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #3 - 10.10.2003 at 13:08:48

Thanx, Bardo! Kiss

Nisem se dovolj s tem seznanjala, zato sem se vseeno malo vprašala.
Takele patke so nevarne Lips Sealed
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

bogglefreak20
3

Reply #4 - 10.10.2003 at 13:31:56

Kot, da se ne zavedajo, da s tako propagando proti uporabi kondomov obsojajo množice na smrt! Vsaj tiste, ki dajo nekaj na njihove besede. Je pa en zanimiv keč v povezavi z vprašanjem uporabe kontracepcije...

Po mojem najboljšem vedenju (če se motim, me naj prosim nekdo popravi) islam ne prepoveduje uporabe kondomov, njihov argument pa je ISTI kot ta, ki ga uporablja katoliška Cerkev. Katoliška Cerkev se sklicuje na to, da je Bog tisti, ki vdahne življenje v otroka in da brez Božje volje tako ali tako ni otroka. Kondom, po mojem razumevanju, razumejo kot obstrukcijo božje volje.
Muslimani pa pravijo, da je res Bog tisti, ki vdahne življenje v otroka, in torej noben kondom ne more stati na poti njegove vsemogočnosti. Rečeno drugače, če bo Bog hotel, bo ženska zanosila - kondom gor ali dol (dobesedno...hahaha) Grin
Back to top

Beatus, qui venit in nomine Domini!

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #5 - 11.10.2003 at 00:09:01

Dobri, stari, zastareli Vatikan. Undecided Roll Eyes
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #6 - 11.10.2003 at 11:07:44

vzdržnost je najboljše sredstvo  in varovalo Roll Eyes

(vendar pa tudi vzdržnost ne preprečuje pedofilstva cerkvenih predstavnikov)

(pa tudi katoliška vera ne preprečuje okužbe s HIVom)

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #7 - 11.10.2003 at 17:40:56

Uporaba kondoma je stvar higijene!

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

Lance
Ex Member

Reply #8 - 11.10.2003 at 18:45:06

Valentinaa wrote on 11.10.2003 at 17:40:56:

Se ne strinjam popolnoma.

Je stvar higiene oz. zaščite pred spolnimi boleznimi, če se partnerja ne poznata dobro, če gre za enkraten ali priložnostni sex... No, seveda je tudi zaščita pred zanositvijo.

Takrat, ko sta partnerja že kar nekaj časa skupaj, se poznata, je med njima močna čustvena naveza in vzajemno zaupanje, uporaba kondoma ni stvar higijene. Je zaščita pred nezaželeno nosečnostjo. Ne znam si predstavljati, da bi mi ženska rekla, naj si nataknem kondom, ker je bolj higienično.  ???

OK, seveda se zgodi, da se tudi kakšne glivice ali bakterije prenesejo med partnerjema, ampak to ni posledica nehigiene. Če se pa dogaja, da so dedci zanemarjeni tam spodaj pa je treba narediti poseg v glavi in ne s kondomom blažiti tega.

Meni je sex brez kondoma v izračunanih varnih dnevih pomenil nekaj več. Ampak ne iz seksualnega stališča užitka, temveč iz vidika predaje, bližine, čustev. Smiley

Poleg tega imajo kondomi, ki so premazani s spermicidnim sredstvom tako nagravžen okus, da je po aktu skoraj nemogoče izvajati kunilingus. Tongue
Back to top

IP Logged

Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Reply #9 - 11.10.2003 at 20:15:33

Valentinaa wrote on 11.10.2003 at 17:40:56:

Ne! Kondome uporabljamo tisti, ki nas je strah!
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #10 - 11.10.2003 at 22:20:59

strah česa?

kaj pa če je vse res ???
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #11 - 12.10.2003 at 21:40:20

Jakob_Ostrjan wrote on 11.10.2003 at 20:15:33:
Ne! Kondome uporabljamo tisti, ki nas je strah!

Česa te je pa strah, zanositve ali aidsa? Zoper oboje je kondom stvar higijene.

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Reply #12 - 13.10.2003 at 09:42:42

Posledic nas je strah, a ni tako? Bolezni, otrok.

Kolikor zastopim zadeve okol egota in njegovih for, potem je strah stvar ega. In če odpraviš ego, se ti valda jebe za vse, a ni tako?

Kdor je natančno bral življenjepise recimo Oshota in ostalih gurujev, ki so res imel popedenan ego, se jim je jebalo za vse od tle pa do Kamčatke, čez Pacifik in nazaj do sem...
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #13 - 13.10.2003 at 11:04:40

hmnjeh

to da te je bolezni strah (veš da se mi je zapisal ljubezni) lahko razumem, k pač fukaš pičke nokol ... mene tovrstnih ljubezni (lejga spet ... bolezni sm hotu napisat ... neki se klele notr skriva) pač ni strah, me nima za kej bit.

otroka me tud ni strah, če bi po nekem božjem delu on res nastal, bi prežveu tud to, tko kt sm še vse do zdej kar sm si na glavo nakopu ... drgač pa ... tolk sm pa že fukača da vem kdaj se lahko notr natoč in kdaj ne ...

tko da ...

ni glih tko da se ti jebe za vse ... lahko rečeš, da ti je vseeno kar je prvi korak do sprejemanja in posledično do ljubezni, brezpogojne seveda.
jebe se mi za vse ... je dost tko no ... tak narcisoidni prizvok da izjavi ... vseeno mi je ... ta je že mal blažji, pa ortodoksneže še vedno ubije u nulo.

ne odpraviš straha tko da ego odpraviš.
strahove popedenaš in s tem pedenaš ego, ga ozaveščaš ... jest rad rečem, da začne ego delat za tebe, prej je delu pa za druge.
(ne dela za sebe, ampak za mene in ne dela za druge ampak po navodilih drugih, ta navodila pa ponavadi ne držijo za mene).
mater nas je že ratal
Grin
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Reply #14 - 13.10.2003 at 12:30:08

Ja, pametni smo, res...

Stopnja strahu ni odvisna od števila pičk, ki jih fukaš. Strah je iracionalna kategorija, ne pa matematična.

Preden gremo aleksandrijsko knjižnico izkopavat v vzporedni vsemir, me zanima, kaj točno že pomeni star slovenski pregovor, da je strah znotraj votel, zunaj ga pa nič ni?
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2