Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5
(Read 17273 times)
Lilith
Ex Member

Re: Devištvo?
Reply #15 - 06.10.2003 at 07:48:19

ixtlan wrote on 06.10.2003 at 00:09:33:
Če si njen prvi resen partner, potem nekaterih kvalitet brez predhodnih (največkrat bolečih) izkušenj ni mogla razviti, razen, če je že zrela prišla na ta svet ali pa si ti zanjo bog in batina-dobesedno in jih bo vse s tabo.

Katere kvalitete pa se razvijejo ob predhodnih spolnih odnosih? Ali pa imaš morda v mislih predhodno partnerstvo nasploh - tudi brez seksa? Daj malo razloži, da se educiram. Grin
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #16 - 06.10.2003 at 07:55:12

exorcist wrote on 05.10.2003 at 18:58:01:
Sveti Duh je vsemogočen, he, he. Dvomiš v Boga?  Grin  Grin

Mišljeno je bilo, da se je ženska, uporabil bom malce grd izraz, onegavila samo z enim moškim, ki je bil njen prvi in zadnji, alfa in omega.  Wink

Eh, jaz pa sem mislila, da je Tvoj Duh vsemogočen. Grin Grin 8)
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #17 - 06.10.2003 at 09:19:16

Do tistih družb, kjer je devištvo za žensko zapovedano in se sankcionira, če se ugotovi kakšna kršitev te zapovedi, čutim velik odpor. To je nasilje nad ženskami. Vsak človek se naj zase odloči, kako bo spolno živel. Ko vstopi v partnerski odnos, pa je to seveda tudi dogovor med njima. V devištvu ne vidim nobene prednosti, posebne kakovosti, pa tudi ne prikrajšanosti, če se kdo za to odloči.

Sicer pa, zakaj bi naj tisto: jaz sem tvoj prvi in edini veljalo le za žensko? Kaj pa če ona pričakuje od partnerja, da je njegova prva in edina? Smo enakopravni ali ne?
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #18 - 06.10.2003 at 09:33:48

Zapoved devištva izhaja še iz tistih časov, ko še niso znali ugotoviti ali je nek moški res oče otroku ali ne.
Z devištvom do poročne noči je bila moškemu nekako zagotavljena gotovost, da bo (vsaj) prvorojeni otrok res njegov. Prvorojeni je bil običajno tudi glavni dedič grunta.

V današnji sodobni družbi pa ves ta cirkus okoli devištva izgublja smisel, saj  je za tiste, ki jim je to res pomembno, mogoče očetovstvo potrditi ali ovreči z dokaj preprostimi testi.

Back to top

IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #19 - 06.10.2003 at 10:16:54

lola wrote on 06.10.2003 at 09:19:16:
Sicer pa, zakaj bi naj tisto: jaz sem tvoj prvi in edini veljalo le za žensko? Kaj pa če ona pričakuje od partnerja, da je njegova prva in edina? Smo enakopravni ali ne?

Moški pričakujejo, da so prva ljubezen ženske, ženske pa pričakujejo, da so zadnja ljubezen moškega Grin

Dokazovanje pa  itak temelji na nezaupanju, ki pa ga v iskrenem odnosu med dvema ne bi smelo biti.
Back to top

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #20 - 06.10.2003 at 17:40:22

Lilith wrote on 06.10.2003 at 07:55:12:
Eh, jaz pa sem mislila, da je Tvoj Duh vsemogočen. Grin Grin 8)

Morda sem res prevelik purist, ampak verjetno bi vsak otrok (sin ali hčerka) malce postrani gledal na mater, za katero bi (z)vedel, da je imela njegova mati, še preden ga je rodila X spolnih partnerjev, kjer je X poljubno celo število in limitira proti 10 in več. Je že pač tako, da je za žensko grše, če pije, kadi, pretepa moža, saj je bolj povezana z naravo. Sicer stereotipno mišljenje, a še v največji laži, bi lahko našli kanček resnice.

Morda propad vrednot ali čistunski, Cankarjevski idealizem in poveličevanje matere? Izbira je vaša...
Wink
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #21 - 06.10.2003 at 17:57:18

exorcist wrote on 06.10.2003 at 17:40:22:
ampak verjetno bi vsak otrok (sin ali hčerka) malce postrani gledal na mater, za katero bi (z)vedel, da je imela njegova mati, še preden ga je rodila X spolnih partnerjev, kjer je X poljubno celo število in limitira proti 10 in več.

??? ???  Shocked ???
Je že pač tako, da je za žensko grše, če pije, kadi, pretepa moža, saj je bolj povezana z naravo. Sicer stereotipno mišljenje, a še v največji laži, bi lahko našli kanček resnice.

Lej ga relativista malega. Kje so pa zdaj tiste absolutne apriori sodbe, ki jih sicer tako rad spricas okrog. Da se mi ne bos pokvaril in na koncu se liberalec ratal (pfuj, kak, bljak).
Morda propad vrednot ali čistunski, Cankarjevski idealizem in poveličevanje matere? Izbira je vaša...

Kaj pa ojdipov kompleks?

Wink

bp
Back to top

IP Logged

DylanDog
5

somewhere in space..
Reply #22 - 06.10.2003 at 18:12:21

Morda sem res prevelik purist, ampak verjetno bi vsak otrok (sin ali hčerka) malce postrani gledal na mater, za katero bi (z)vedel, da je imela njegova mati, še preden ga je rodila X spolnih partnerjev, kjer je X poljubno celo število in limitira proti 10 in več. Je že pač tako, da je za žensko grše, če pije, kadi, pretepa moža, saj je bolj povezana z naravo. Sicer stereotipno mišljenje, a še v največji laži, bi lahko našli kanček resnice.

Wink

Ne vem koliko med nami tukaj gor ima matere ki so jim bili nasi ocetje prvi partnerji, ..in ce ne, ne vem kdo gleda zaradi tega mater postrani, no, kakor kdo.  Svobodno... (?)  Sej tud one so imele in imajo free voljo, svobodo, ..kot moski,  ..torej - lahko  ...

Otrok tudi ce je njegova mati bila prostitutka, nima pravice jo obsojat zaradi tega. Dala mu je life. (in se na racun tega verjetno tudi marsicemu odrekla) Posebej je ne more obsojat ce je bila v to "prisiljena" zaradi okoliscin, a la prezivetje ipd., in ce mu je dobra mati,  ..dobra mati kot mu je pac lahko.  Lahko ji kvecjemu rece HVALA za vse kar je storila zanj.

Nismo vec v 16.stoletju Undecided

..tu nekje
Back to top

Think P O S I T I V E
WWW WWW  
IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #23 - 07.10.2003 at 07:46:59

Morda sem res prevelik purist

Wink

Nisi. Ti dvojna morala nagaja.  Wink
Si pa zelo verjetno v patriarhalnem duhu vzgojen in nagibaš k tapravemu moškemu šovinizmu.
Back to top

IP Logged

Lance
Ex Member

Reply #24 - 07.10.2003 at 07:54:48

Devištvo....

Vsi smo enkrat fizično bili device in devičniki in mnogi več nismo. Se kdo počuti zaradi tega manj vrednega, oskrunjenega?

V najstniških letih smo tekmovali (govorim za fante), kdo bo prej izgubil nedolžnost. Obstajale so celo neke lestvice ali norme (do 15. leta - zlata norma, do 16. - srebrna...). To je zato, ker si nismo bili na jasnem, kaj spolnost pravzraprav pomeni in da je veliko več kot samo golo ''natepavanje''. Če k temu dodaš še izbruhe hormonov, velik vpliv okolja v določenem obdobju, vznemirjenje nepoznanega in splošno najstniško mnenje, da ob spolnih izkušnjah več veljaš, potem se ni za čuditi, da mladi sexajo že zelo zgodaj.

Moja izkušnja s tem je bila, da sva s prvo resno punco bila oba še nedolžna in stara 20 let. In mi je bil prvi sex res globoka emocionalna izkušnja, ki je pri 15. letih ne bil bil zmožen doživeti na tak način.

V naslednji zvezi sem pa imel nekaj miselnih problemov z virtualnimi partnerji moje punce, čeprav tudi sam nisem bil več nedolžen.  
Dokler nisem pri sebi v glavi porihtal, da je vse kar šteje trenutek, ki ga živiš.

Mi tudi ni všeč beseda nedolžnost, ker ima izguba le-te negativni prizvok.
Naj vsak deluje v skladu s tem, kar čuti, pa naj bo to sex pri 15. ali pa vzdržnost do poroke ali doživljensko.

Biti sebi zvest in načelo: live and let live.

Back to top

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #25 - 07.10.2003 at 09:23:57

ma, moram priznat, da sem jaz devištvo izgubila, zaradi tekme  Embarrassed

in če se nazaj spomnim, vseh mojh "izkušenj" dokler nisem dobila sedanjega partnerja, lako mirne duše priznam, če bi takrat vedela, kar vem sedaj, bi noge še nekaj časa skup držala Grin

no, jaz sem verjetno imela smolo, a je že bolje  Wink

nobeni punci pa ne svetujem, naj počaka na poroko, a vseeno, naj dvakrat premisli, preden se odloči za ta korak
Back to top

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #26 - 07.10.2003 at 12:46:58

Lilith wrote on 07.10.2003 at 07:46:59:
Nisi. Ti dvojna morala nagaja.  Wink
Si pa zelo verjetno v patriarhalnem duhu vzgojen in nagibaš k tapravemu moškemu šovinizmu.

Aj, ja, ja, Lilith, temu se reče blefiranje, ne na pamet, ker me ne poznaš, zate sem španska vas, in se lahko krepko ušteješ, ko pehaš v meglo, jih skupiš in dobiš po "tamalih" prstekih, kjer najbolj boli! Ne vem, zdi se mi, da bi me rada malce potunkala oziroma razgalila, s tem ko name projeciraš svoje nevrotične tendence, češ, da sem moški šovinist in seksist z dvojno moralo, vzgojen v patriarhalni družini. Moram te razočarat, nič od tega ni res (držim fige). Grin Na splošnem imam zelo spoštljiv odnos do žensk in jih cenim, to pa še ne pomeni, da moram tolerirat vse družbeno pogojene "žajfe", ki temeljijo na konzumaciji.   Grin

Hočem upozorit samo na to, da se na spolnost gleda preveč posplošeno, kot na potrošniško dobrino, kjer so čustva povsem odvečna, nepotrebna, kvečjemu motijo, ali pa na nje gledamo celo kot tujek. V prvi fazi se gre skoraj izključno na zadovoljitvi spolnega nagona; analogno: čokoladico TWIX kupiš za borih nekaj tolarjev, jo odviješ, razpakiraš, poješ mehko sredico, papir pa zavržeš. Važna je le konzumacija, kratkotrajni senzualizem, rajc ali kick jezičnih brbončic, ki registrirajo sladkost.

Je to davek današnje družbe, da nobena stvar nima več tiste prvotne vrednosti? Do vsega smo postali neprizadeti in apatični, ker smo že vsega siti, preobjedeni, trebuhe imamo nabite s tolščo, le s težavo se premikamo?

Majhen miselni preskok, ki se delno navezuje na ta topik:

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=spolnost;action=display;num=10655...
Back to top

IP Logged

DylanDog
5

somewhere in space..
Reply #27 - 07.10.2003 at 16:09:59

Quote:
Vsi smo enkrat fizično bili device in devičniki in mnogi več nismo. Se kdo počuti zaradi tega manj vrednega, oskrunjenega?
Upam da ne...  

Ne vem zakaj bi bil kdo ki je nedolžen ali kdo ki ni, več ali manj vreden, boljši ali slabši, bolj kvadraten ali bolj  okrogel? Posebej v času v katerem živimo.  Sicer pa, ... kakor komu, free odločitev.......

Back to top

Think P O S I T I V E
WWW WWW  
IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #28 - 07.10.2003 at 23:16:55

Lilith wrote on 06.10.2003 at 07:48:19:
Katere kvalitete pa se razvijejo ob predhodnih spolnih odnosih? Ali pa imaš morda v mislih predhodno partnerstvo nasploh - tudi brez seksa? Daj malo razloži, da se educiram. Grin

V mislih sem imel predhodne izkušnje nasplošno. Precej velika verjetnost je, da če ni prišlo do spontanega seksa med partnerjema, da je bil vsaj en ali pa oba precej zadržana in s tega vidika nista izkusila prave globine razmerja.

Iz tega sledi, da so tako pridboljene izkušnje bolj površinske in tudi kvalitete bolj nedoločljive, neoprijemljive.

Najboljš, da razložim na primeru kaj sm mislu....
Če ti nekdo, ki ga ljubiš, laže, spoznaš kako pomembna je resnica. In se odločiš za resnico, ti postaneš Resnica.
Če ostaneš z njim in se ti spet zlaže, potem vidiš, da mu ne boš zelo težko spet povsem zaupala... in hkrati spoznaš kako pomembno je zaupanje .. itd itd

Fora je samo, globlje greš z nekom, globlja so spoznanja. Bolj si zadržan, manj čustev vneseš, manj teže imajo, hitreje pozabiš, težje se odločiš kdo si.

Načeloma se lahko vseh pomembnih zadev (=kvalitet)priučiš z eno samo osebo, ampak mal težje... se ti ne zdi?

Hmm... no ja... ali pa od prijateljev potem. Da se, valda.  
No, nč pametnga nism napisov Smiley Sej pravim, vse je samo stvar izbire - kukr kermu bolj ustreza...

Če pa gledam s svojega stališča, iz svoje kože, ki je ene par neprijetnih zadev že skoz dala in je že temu primerno ustrojena, se pa ne bi nikol odloču za eno neizkušeno devico, da bi mi traparije delala. Fotr ji pa tut neb hotu bit Grin

Rajši se odločim za takšno, ki se že pozna in ve kdo je... bolj udobno 8)
Back to top

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.&&Acknowledging all truths, I express mine with healing intention.

IP Logged

Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Reply #29 - 08.10.2003 at 09:56:33

Zahtevati devištvo od svoje partnerke je za nekoga, ki se trudi živeti naravno popolnoma nepredstavljiva stvar.

Sploh pa na svetu nismo zato, da bi se plodili in množili. To je eden največjih nategov religije. Živali so na svetu zaradi tega, ljudje pa imamo v sebi sposobnosti za čisto drugačno obliko prisotnosti na tem planetu, kot pa samo razmnoževanje.
Back to top

PA BOHLONEJ, K' STE TOLE BRAL...

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5