Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 9158 times)
exorcist
Ex Member

Mehanična ljubezen
30.09.2003 at 12:16:29

Kdor je jezen, živčen, napet, dvomljiv in nezaupljiv, ta nujno izraža to tudi v svojem telesu. To je naravno in normalno. To izraža tudi v svojih intimnih spolnih odnosih, kjer so gibi bolj podobni borbi in nasilju, ne pa umirjajoči, globoki, razumevajoči, vdani, odmevajoči. Taka spolnost bo bolj borba in prerivanje, kjer se vsak hoče pokazati nadmočnega nad drugim. Če drugega sprejemamo samo kot telo, ki daje užitek, tisti, ki tako postopa z drugim, tudi svoje telo zoži na stroj, ki je ločen od občutkov, stroj živcev, ki lahko proizvede ugodje ali bolečino. Spolna ljubezen je obojestransko sozvočje dveh bitij. V matematiki duše ugodje enega mora odmevati v ugodju drugega in obratno. Intenzivnost mojih občutkov je odvisna od odprtosti do drugega, prav tako moč občutkov drugega od odprtosti do mene in medsebojne odprtosti.

To je abeceda ljubezni, da dve ednini postaneta prva oseba dvojine in množine, se zlijeta v eno. Moje najgloblje ljubezensko spoznanje je odvisno od drugega. V odnosih mi je podarjen tvoj ti kot dar in tebi predan moj jaz kot dar. Medsebojna izmenjava darov. Obdarovanost.
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Re: Mehanična ljubezen
Reply #1 - 30.09.2003 at 12:44:33

Pa od kod jih jemlješ ?  Je pa le lepo, kar si spisal, exo. Svakog dana u svakom pogledu sve više i više napreduješ Grin 8) Grin
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #2 - 30.09.2003 at 13:00:06

Quote:
Je pa le lepo, kar si spisal, exo. Svakog dana u svakom pogledu sve više i više napreduješ Grin 8) Grin

v teoriji in principih... kaj pa praksa da (in pokaze)?

katerakoli oblika ljubezni osnovana na materialnem nivoju (grobo in subtilno telo), je zacasna, torej v koncni fazi za nas neizpolnjujoca. (try and see for youself).

treba je najprej spoznat pravega-sebe (spirit) za razliko od zmotnega-sebe (telo, um...) in vspostavit ljubezenski odnos z Bogom na transcedentalnem/vecnem (onkraj materije) nivoju.

Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #3 - 30.09.2003 at 13:09:55

Tvoje in kar vidiš je v tudi materialni obliki, in prav je da se zavedaš iluzornosti oz. drugosti tega, ne razumem pa, zakaj bi to zanikal, če ti je na tak način dano. ??? Ne bi bilo niti materije brez ljubezni in te sile ali spirita. Vse je zdaj, ti pa, se mi zdi, bi hotel nekaj, kar bi naj bilo po tem, ampak najprej moraš sprejet zdaj. Kolkrat še je treba rečt, da z zanikanjem ali zatiranjem delaš v nasprotju s sabo, s svojo naravo in s tem daješ "zmaju" še večjo moč? Namen, to ja, ampak vseeno sprejemanje dejanskega stanja. Uf.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #4 - 30.09.2003 at 13:21:17

Quote:
Tvoje in kar vidiš je v tudi materialni obliki, in prav je da se zavedaš iluzornosti oz. drugosti tega, ne razumem pa, zakaj bi to zanikal, če ti je na tak način dano. ??? Ne bi bilo niti materije brez ljubezni in te sile ali spirita. Vse je zdaj, ti pa, se mi zdi, bi hotel nekaj, kar bi naj bilo po tem, ampak najprej moraš sprejet zdaj. Kolkrat še je treba rečt, da z zanikanjem ali zatiranjem delaš v nasprotju s sabo, s svojo naravo in s tem daješ "zmaju" še večjo moč? Namen, to ja, ampak vseeno sprejemanje dejanskega stanja. Uf.

sej si ti tista, ki zanika obstoj Boga (spirita, trancendenta, vecnosti, brezpogojne ljubezni ...) "tu in zdaj" in to oznacujes za nekaj "kasnejsega". bodi pozorna in odpri "oci". glej s srcem. Wink

sicer pa jaz grobega in subtilnega materialnega telesa ne zanikam (kot si najbrz napacno predstavljas), ampak ga le skusam pravilnejse uporabljat. nihce ne more trdit, da jih ni, ampak vsak pa lahko ocitno vidi, da obstaja vec uporab ene in iste stvari, ki dajo prijetnejsi/mirnejsi ali neprijetnejsi/nemirnejsi rezultat.

Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #5 - 30.09.2003 at 13:25:23

Quote:
sej si ti tista, ki zanika obstoj Boga (spirita, trancendenta, vecnosti, brezpogojne ljubezni ...) "tu in zdaj" in to oznacujes za nekaj "kasnejsega". bodi pozorna in odpri "oci". glej s srcem. Wink

??? Torej, če jaz razberem iz tvojih postov, da ti enostavno nisi v miru, tu in zdaj, potem to pomeni, da jaz nisem, al kako? Potemtakem ne razumem namena tvojega pisanja o začasnosti in končni fazi ??
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #6 - 30.09.2003 at 13:27:30

Quote:
??? Torej, če jaz razberem iz tvojih postov, da ti enostavno nisi v miru, tu in zdaj, potem to pomeni, da jaz nisem, al kako?

kaj?

Quote:
Potemtakem ne razumem namena tvojega pisanja o začasnosti in končni fazi ??

kaj?
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #7 - 30.09.2003 at 13:57:42

Quote:
kaj?

kaj?

Se mi je kar zdelo, da si prepoln teorije, da bi razumel, kaj sprašujem  Undecided
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #8 - 30.09.2003 at 13:59:18

Quote:
Se mi je kar zdelo, da si prepoln teorije, da bi razumel, kaj sprašujem  Undecided

aja, sej res.

me lahko potem na meni lazje razumljiv nacin se enkrat vprasas?

Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #9 - 30.09.2003 at 14:01:48

exorcist wrote on 30.09.2003 at 12:16:29:
To je abeceda ljubezni, da dve ednini postaneta prva oseba dvojine in množine, se zlijeta v eno. Moje najgloblje ljubezensko spoznanje je odvisno od drugega. V odnosih mi je podarjen tvoj ti kot dar in tebi predan moj jaz kot dar. Medsebojna izmenjava darov. Obdarovanost.

Ljubezen je najboljši afrodiziak!
Back to top

IP Logged

Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Reply #10 - 01.10.2003 at 14:19:22

Quote:
katerakoli oblika ljubezni osnovana na materialnem nivoju (grobo in subtilno telo), je zacasna, torej v koncni fazi za nas neizpolnjujoca. (try and see for youself).

treba je najprej spoznat pravega-sebe (spirit) za razliko od zmotnega-sebe (telo, um...) in vspostavit ljubezenski odnos z Bogom na transcedentalnem/vecnem (onkraj materije) nivoju.

Ah, kako luštno si to napisal! Kje sem že to bral? Ma, vsi uni Šri-, Maha-, Rama- in Ošo-ji so to pisal. Pa še vsi ostali, ki so imeli ravno pet minut cajta in niso vedeli, kaj naj počnejo s svojim kurcem: a je za vtikat, al za ignorirat?

Aryan, prosim a mi lahko napišeš, kako je tebi uspelo najti stik z resničnim jazom (spirit)? Meni to ne uspeva prav preveč. Pa to samo po sebi ne bi bilo nič narobe, samo imam občutek, da se malo preveč ukvarjam z zmotnim jazom.

Oziroma, da te prašam drugače: kako naj svojega kurca prepričam, da nima prav?
Back to top

PA BOHLONEJ, K' STE TOLE BRAL...

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #11 - 01.10.2003 at 15:02:36

Quote:

Mene pa zanima, kaj ima za opraviti Bog v ljubezenskem odnosu dveh oseb in zakaj naj bi imeli še z Bogom ljubezenski odnos. Meni taka menage-a-troi nič kaj ne diši.  
Pa prosim, če lahko razložiš v terminologiji navadnih smrtnikov.
Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #12 - 01.10.2003 at 18:44:47

Lilith wrote on 01.10.2003 at 15:02:36:
Mene pa zanima, kaj ima za opraviti Bog v ljubezenskem odnosu dveh oseb in zakaj naj bi imeli še z Bogom ljubezenski odnos. Meni taka menage-a-troi nič kaj ne diši.  
Pa prosim, če lahko razložiš v terminologiji navadnih smrtnikov.

Mene tudi. Samo je že menda odjadral proti Indiji, po nova znanja. Smiley

Kiss
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Amstel
5
p

Reply #13 - 01.10.2003 at 21:44:29

In Tantra, sex is always loving.

Tantra doesn't tell you to control or suppress your sexual urges to reach God, but rather says the opposite. It supports development of this vital energy to achieve union with Divinity.

Tko vidim. Če se spravljamo k sexu v eni ne-povezanosti v sebi, v nekem nemiru, je naša pozornost precej usmerjena navzven. Kot da bi bila pozornost izven telesa, izven čustev, izven miru. Omejena le na čute na površju.
Ne govorim o tantri, ker je ne poznam.
Pa vseeno mislim, da že s počasnostjo približevanja, se poglobi pozornost in je sex bolj izpolnjujoč.
Back to top

Naj se zgodi, kar se mora.

IP Logged

Amstel
5
p

Reply #14 - 01.10.2003 at 21:52:36

Pri kareci ne gre za ljubljenje na robu orgazma. Poudarek je na dotiku, občutenju energije in iskrenih čustvih. Partnerja lahko globoko dihata in se osredotočata na središče občutkov v srcu. Z rokami, ki so kot podaljšek srca, moški pošilja partnerki med spolno združitvijo energijo za vzburjanje. Kareca stopnjuje in obnavlja magnetične vezi para. Dolgoletni izvajalci jo opisujejo kot poživljajočo, vzvišeno, duhovno, blaženo, zanosno... Zanjo je potrebno predvsem mirno in radostno razpoloženje, ne pa sama tehnika.
http://welcome.to/tantrika
Back to top

Naj se zgodi, kar se mora.

IP Logged

Pages: 1 2 3