Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Aha aha!
Najprej opomba: mehaničnemu seksu rečem športni seks, se mi zdi bolj pravilno, saj nismo stroji, pač pa telesna bitja, ki miganje nujno potrebujemo.
Seks iz ljubezni! Oho...
Zdaj pa prosim najprej povejte, kaj ljubezen je. Za seks se bolj ali manj vsi strinjamo, kaj naj bi to bilo, za ljubezen pa še zdaleč - kljub vsem debatam navkljub - niti približno še nismo definirali, kaj naj bi to bilo.
Takole bom rekel: če grem seksati zaradi športa, je to zelo lepo doživetje, primerljivo z zanimivim izletom ali razburljivo gledališko predstavo.
Če pa je zraven vključeno še čustvena navezanost, mentalno dopolnjevanje ter duhovna povezanost, je pa rezultat nekaj, do česar čutim globoko intimnost, občutek "da je to nekaj posebnega", prevevajo me občutki, da svoje najbolj intimne in za druge ljudi skrite misli, želje in dejanja delim z nekom, ki ga doživljam kot bitje s sorodno dušo in vznemirljivim telesom.
Še ena opomba: opazil sem, da zelo velika večina ljudi - posebej ženske - mešanici seksualno-erotične privlačnosti in čustvene navezanosti do nekoga reče ljubezen.
Moje mnenje je, da nimajo prav.
Ljubezen ni čustvo.
Ljubezen je odnos, način obnašanja do nekoga. Ta odnos začnemo načrtno graditi na podlagi zavestne odločitve, ki mora za podlago imeti telesno, mentalno, čustveno, socialno in duhovno ujemanje z tisto osebo. Samo po sebi se razume, da je to "ljubezensko sporazumevanje" dvosmerno. Enosmerno sploh ni mogoče, če obstaja, je samo (samo)utvara.
|