Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 9167 times)
Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Re: Mehanična ljubezen
Reply #15 - 02.10.2003 at 01:34:19

O mehanični ljubezni sploh ne moremo govoriti. Ker ne obstaja. Ne more obstajat.

Lahko govorimo o mehaničnem sexu, nikakor pa ne o mehanični ljubezni.
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #16 - 02.10.2003 at 08:40:18

Quote:
O mehanični ljubezni sploh ne moremo govoriti. Ker ne obstaja. Ne more obstajat.

Res je.
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #17 - 02.10.2003 at 08:45:09

Quote:

Harry, misli mi bereš. Kiss
Back to top

IP Logged

bogglefreak20
3

Reply #18 - 02.10.2003 at 11:38:23

Quote:

Bravo!

Sex brez ljubezni je nekaj vreden le dokler ti ne pride - potem itak razmišljaš s popolnoma drugo logiko. Ne da ti nobenega čustvenega zadovoljstva, samo čutno.

Medtem, ko sex v ljubezni polnem odnosu pomeni zlitje in vzajemno božanje dveh duš, ki se tako še naprej povezujeta...aaahhhhhh....  Roll Eyes

Imejte se radi!
Back to top

Beatus, qui venit in nomine Domini!

IP Logged

Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Reply #19 - 02.10.2003 at 14:20:49

Aha aha!

Najprej opomba: mehaničnemu seksu rečem športni seks, se mi zdi bolj pravilno, saj nismo stroji, pač pa telesna bitja, ki miganje nujno potrebujemo.

Seks iz ljubezni! Oho...

Zdaj pa prosim najprej povejte, kaj ljubezen je. Za seks se bolj ali manj vsi strinjamo, kaj naj bi to bilo, za ljubezen pa še zdaleč - kljub vsem debatam navkljub - niti približno še nismo definirali, kaj naj bi to bilo.

Takole bom rekel: če grem seksati zaradi športa, je to zelo lepo doživetje, primerljivo z zanimivim izletom ali razburljivo gledališko predstavo.

Če pa je zraven vključeno še čustvena navezanost, mentalno dopolnjevanje ter duhovna povezanost, je pa rezultat nekaj, do česar čutim globoko intimnost, občutek "da je to nekaj posebnega", prevevajo me občutki, da svoje najbolj intimne in za druge ljudi skrite misli, želje in dejanja delim z nekom, ki ga doživljam kot bitje s sorodno dušo in vznemirljivim telesom.

Še ena opomba: opazil sem, da zelo velika večina ljudi - posebej ženske - mešanici seksualno-erotične privlačnosti in čustvene navezanosti do nekoga reče ljubezen.

Moje mnenje je, da nimajo prav.

Ljubezen ni čustvo.

Ljubezen je odnos, način obnašanja do nekoga. Ta odnos začnemo načrtno graditi na podlagi zavestne odločitve, ki mora za podlago imeti telesno, mentalno, čustveno, socialno in duhovno ujemanje z tisto osebo. Samo po sebi se razume, da je to "ljubezensko sporazumevanje" dvosmerno. Enosmerno sploh ni mogoče, če obstaja, je samo (samo)utvara.

Back to top

PA BOHLONEJ, K' STE TOLE BRAL...

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #20 - 02.10.2003 at 14:25:57

Jakob_Ostrjan wrote on 02.10.2003 at 14:20:49:
Aha aha!

Ljubezen je odnos, način obnašanja do nekoga. Ta odnos začnemo načrtno graditi na podlagi zavestne odločitve, ki mora za podlago imeti telesno, mentalno, čustveno, socialno in duhovno ujemanje z tisto osebo. Samo po sebi se razume, da je to "ljubezensko sporazumevanje" dvosmerno. Enosmerno sploh ni mogoče, če obstaja, je samo (samo)utvara.

Hočeš rečt, da je ljubezen volja?
Back to top

IP Logged

Amstel
5
p

Reply #21 - 02.10.2003 at 14:37:44

Quote:

Sem tako razumela... "ljubiti se = sexati".

Mislim pa da je kar za pogledati eno zadevo.

Koliko nam je pomemben nekdo, s katerim sexamo, mislim, da ni tokrat predmet debate.
Al vi razumete drugače?

Če prav razumem, je govora o tem, v kakšnem stanju se "spravimo" sexat.

exorcist wrote on 30.09.2003 at 12:16:29:
Kdor je jezen, živčen, napet, dvomljiv in nezaupljiv, ta nujno izraža to tudi v svojem telesu. To je naravno in normalno. To izraža tudi v svojih intimnih spolnih odnosih

Intenzivnost mojih občutkov je odvisna od odprtosti do drugega, prav tako moč občutkov drugega od odprtosti do mene in medsebojne odprtosti.

Ali drugače... čustveno stanje, v katerem smo, ko sexamo, lahko prepreči odprtost do drugega... in takrat govorimo o.. ok. bolje rečeno "mehaničnem sexu".

Back to top

Naj se zgodi, kar se mora.

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #22 - 02.10.2003 at 14:51:13

Samo po sebi se razume, da je to "ljubezensko sporazumevanje" dvosmerno. Enosmerno sploh ni mogoče, če obstaja, je samo (samo)utvara.

Amstel wrote on 02.10.2003 at 14:37:44:
Ali drugače... čustveno stanje, v katerem smo, ko sexamo, lahko prepreči odprtost do drugega... in takrat govorimo o.. ok. bolje rečeno "mehaničnem sexu".

???

Back to top

IP Logged

Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Reply #23 - 02.10.2003 at 15:02:09

Quote:
Hočeš rečt, da je ljubezen volja?

A greš prosim še enkrat prebrat, kar sem napisal!

LJUBEZEN JE ODNOS!

Če ne veš, kaj beseda odnos pomeni, lahko rečeš tudi: način življenja dveh, obojestranska naravnanost v mislih, besedah in dejanjih.

Svobodna volja pa je temelj človekovega ravnanja, v vseh situacijah, ne samo v odločitvi za ljubezen.

Za ljubezen (ljubezenski odnos) se ODLOČIMO, da ga bomo gradili.

Jasno pa je tudi, da marsikdo o tem ne razmišlja. Ravna nekako impulzivo, avtomatsko. Njegova zavest, njegovo vedenje (znanje) še ni ta tej stopnji. To je naravna, logična posledica pri tistih ljudeh, ki se ne želijo spoznati, ki jim odkrivanja resnice o sebi ni življenska naravnanost.

Njihovo ravnanje (v tem primeru v ljubezensko-čustveno-partnerskih) odnosih je mešanica notranjih nagnjenj in želja ter kulturnih, socialnih in civilizacijih vplivov.
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #24 - 02.10.2003 at 15:13:25

Jakob_Ostrjan wrote on 02.10.2003 at 15:02:09:
A greš prosim še enkrat prebrat, kar sem napisal!

Njegova zavest, njegovo vedenje (znanje) še ni ta tej stopnji. To je naravna, logična posledica pri tistih ljudeh, ki se ne želijo spoznati, ki jim odkrivanja resnice o sebi ni življenska naravnanost.

Grin Grin

Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #25 - 03.10.2003 at 08:59:22

Še ena opomba: opazil sem, da zelo velika večina ljudi - posebej ženske - mešanici seksualno-erotične privlačnosti in čustvene navezanosti do nekoga reče ljubezen.

Moje mnenje je, da nimajo prav.

Ljubezen ni čustvo.

dobra opomba in dobro mnenje

še večja pa je religiozna zabloda o ljubezni kot stanju blaženosti svetih krav

enosmerna ljubezen pa je narcisoizem (enajbrž edina možna)

seveda je možna tudi popolnoma enosmerna ljubezen v smislu imeti rad ali pustiti biti in sprejemanja (žal pa nima dovolj mistično duhovnega prizvoka, kaj šele erotično seksualnega naboja - razen pri fetišistih)

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Reply #26 - 03.10.2003 at 10:50:48

No torej, seveda nisem mislil, da ne obstaja prava ljubezen do samega sebe.

Hotel sem reči, da tisti, ki do partnerja goji ljubezenski odnos, pa mu le-ta ne vrača z enako naravnanostjo, živi v samoprevari.

Drugače pa ja: le kako boš imel rad drugega, če sam sebe nimaš?
Back to top

IP Logged

sparkle
Guest

Reply #27 - 03.10.2003 at 12:13:38

Za ljubezen (ljubezenski odnos) se ODLOČIMO, da ga bomo gradili.

Shocked ODLOČIMO ???  mogoče se odločimo nek nezavedno Undecided, samo jz se vsaj načrtno še nisem odločila-wow tega bom pa ljubila.. če pa se že moram odločat, mi pa to več ni tista čista ljubezen, ampk že neko kalkuliranje...
o (nad)gradnji Grin odnosa, pa tud ne vem kok je to fajn, da se kdo sprot za vsako potezo odloča, ampk to prihaja iz tebe-čisto-tako kot pač tisti trenutek čutiš... sej konec koncev to si ti in druga polovička para te mora sprejet takega kot si-še bolje, če ga ne moti, da tak si in ni treba nč tolerirat pa sprejemat Grin... ahhhh heaven Grin

LP Kiss
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #28 - 03.10.2003 at 12:26:22

Aha aha!
Če pa je zraven vključeno še čustvena navezanost, mentalno dopolnjevanje ter duhovna povezanost, je pa rezultat nekaj, do česar čutim globoko intimnost, občutek "da je to nekaj posebnega", prevevajo me občutki, da svoje najbolj intimne in za druge ljudi skrite misli, želje in dejanja delim z nekom, ki ga doživljam kot bitje s sorodno dušo in vznemirljivim telesom.

Tudi ti tako čutiš. Kako lepo. Zame je to ljubezen.
Back to top

IP Logged

Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Reply #29 - 03.10.2003 at 12:38:40

lola wrote on 03.10.2003 at 12:26:22:
Tudi ti tako čutiš. Kako lepo. Zame je to ljubezen.

Ja, res je lepo, toplo in človeško, če lahko tako čutimo.

Velike probleme boš imela, če to stanje doživljaš kot ljubezen.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3