Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 9165 times)
bogglefreak20
3

Enakopravnost med dvema
23.09.2003 at 11:50:26

Zanima me kakšne so vaše izkušnje z enakopravnostjo med partnerjema v vezi (hetero/homo/bi/...-seksualni).
Torej ali oba kuhata, pereta, pomivata posodo, sprehajata psa in nosita ven smeti?

O emancipaciji in enakopravnosti je čuda govora, mene pa bolj zanima realno stanje.
Back to top

Beatus, qui venit in nomine Domini!

IP Logged

aryan
Ex Member

Re: Enakopravnost med dvema
Reply #1 - 23.09.2003 at 11:57:42

izkljucna enakopravnost ne bo nikoli dosezena med moskim in zensko. sej izkljucno zenske rojevajo ne moski, a ne? kako sta potem lahko enakopravna?

enakopravna sta lahko le v smislu, da oba kontribuirata (pripomoreta) k dosegi skupnega cilja. glede pranja, likanja itd. se naj sporazumno odlocita sama, ampak razlicna si bosta zmeri, enakopravnost pa morta dosegat s skupnim interesom h kateremu oba pripomoreta glede na zmoznost.

to je tudi edina varjanta, da ostaneta skupaj. ko si bosta razlicna (dopuscevala drug drugemu individualnost/dihanje) in hkrati eno glede uresnicevanja skupnega interesa.
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #2 - 23.09.2003 at 12:14:02

Enakopravnost razumem kot imeti enake pravice. Torej v praksi to takole zgleda:
če si napr. oba poleg nujnih gospodinjskih del zelita gojiti se hobije, potem pac oba poprimeta v gospodinjstvu.
Ce pa eden od njiju izkorisca pravico do hobijev, drugi pa ne (napr. da nima izvengospodinjskih interesov Grin), potem ni po mojem nic narobe, ce ta isti drugi prevzame vecji delez gospodinjskih opravil. Se zmeraj sta enakopravna.
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #3 - 23.09.2003 at 14:11:36

Načeloma se to, da na podlagi skupnega dogovora en partner prevzame večji delež gospodinjskega dela, ker ima drugi več hobijev, sliši v redu.

V praksi pa tega, vsaj po mojih izkušnjah, ni videti. Običajno si en partner vzame pravico do več prostega časa in prepusti večino gospodinjskega dela drugemu in smatra to za svojo samoumevno pravico, poskusi dogovora pa se končajo s prepirom.

Tudi enakovredna delitev dela je redka, vedno znova se je treba dogovarjati, preverjati, postavljati pravila, meje.

Veliko parom zmanjka energije in volje, eni popustijo, drugi si pa jemljejo več pravic.
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #4 - 23.09.2003 at 15:05:19

lola wrote on 23.09.2003 at 14:11:36:
Načeloma se to, da na podlagi skupnega dogovora en partner prevzame večji delež gospodinjskega dela, ker ima drugi več hobijev, sliši v redu.

V praksi pa tega, vsaj po mojih izkušnjah, ni videti. Običajno si en partner vzame pravico do več prostega časa in prepusti večino gospodinjskega dela drugemu in smatra to za svojo samoumevno pravico, poskusi dogovora pa se končajo s prepirom.

Prijateljski nasvet: HITRO SE GA RESI! Grin Wink 8)
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #5 - 23.09.2003 at 20:03:56

lola wrote on 23.09.2003 at 14:11:36:

.

Ti pa si razvajenka, bi ti jaz nalozil eno par po riti, saj ženske ste kot ustvarjene za štedilnik, gospodinjska dela so ženska domena. Vsak dela tisto, kar zna! Verjetno nisi feministka ali pa hrepenis po princu na belem konju, ki bi ga rada navija okrog malega prsteka? Je tvoj oci tudi bil samo objekt v materinih rokah, cota s katero je manipulirala in gor brisala?
???
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #6 - 24.09.2003 at 15:02:14

Vsak naj dela tisto, kar zna!?!

Ha! Potem bomo me ženske živele krasno, ker smo sposobne in obvladamo VSE!

Moški, ki ste pa tako vzvišeni nad gospodinjskimi deli, pa kar jočite za nami, ko vam bomo dale nogo, ker se vas bomo naveličale in bomo UŽIVALE življenje.

Mimogrede, kdo pa tebi pometa in pere gate?
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #7 - 24.09.2003 at 18:58:52

lola wrote on 24.09.2003 at 15:02:14:
Vsak naj dela tisto, kar zna!?!

Mimogrede, kdo pa tebi pometa in pere gate?

Mama me pere, babica kuha, oče pa drži komando Grin, verjetno bi propadel, če bi živel sam, pa zapil bi se, mi je vedeževala Vilma.   Grin Grin

Kam nas bodo prepreljale feministke, v pogubo. Dejstvo je, da ženske brez moškega ne morete, rabite nekoga, ki vas usmerja, vodi, skrbi za vas, financira...  Wink
Wink

Back to top

IP Logged

bogglefreak20
3

Reply #8 - 25.09.2003 at 11:28:45

Pri naju s fantom pa oba kuhava, pomivava posodo... Enkrat eden, drugič drug.  Smiley
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #9 - 25.09.2003 at 11:31:02

bogglefreak20 wrote on 25.09.2003 at 11:28:45:
Pri naju s fantom pa oba kuhava, pomivava posodo... Enkrat eden, drugič drug.  Smiley

Pereta si tudi ? Grin Grin
Back to top

IP Logged

bogglefreak20
3

Reply #10 - 25.09.2003 at 11:40:31

Ja
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #11 - 25.09.2003 at 11:42:06

bogglefreak20 wrote on 25.09.2003 at 11:40:31:
Ja

Lepo. Smiley 8)
Back to top

IP Logged

bogglefreak20
3

Reply #12 - 25.09.2003 at 11:58:06

Enakopravno. Edino fair. Po mojem.  Tongue 8)
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #13 - 25.09.2003 at 13:10:38

exorcist wrote on 24.09.2003 at 18:58:52:
Mama me pere, babica kuha, oče pa drži komando Grin, verjetno bi propadel, če bi živel sam, pa zapil bi se, mi je vedeževala Vilma.   Grin Grin

Kam nas bodo prepreljale feministke, v pogubo. Dejstvo je, da ženske brez moškega ne morete, rabite nekoga, ki vas usmerja, vodi, skrbi za vas, financira...  Wink
Wink

No, no, dobro, da priznaš, da bi propadel, če bi živel sam. S tem si tudi odgovoril na vprašanje, kaj bi moški brez žensk.

Kar se pa feministk tiče, dejstvo je, da smo ženske izobražene, se samostojno odločamo, same skrbimo zase (in še za nemočne moške), hodimo v službo in se same preživljamo. Pa kje ti živiš??? Odpri oči in se ozri okoli sebe!

Zato pa verjamem, da je moške strah, glede na to, da smo ženske vedno bolj samostojne, samozavestne in znamo uživati življenje.  

Moški se boste torej morali odločiti:
- ali se nebogljeno zjočete nad svojo usodo in propadete, saj vam ženske ne bomo v nedogled stregle,
- ali pa aktivirate svoje potenciale in začnete sodelovati z ženskami - se torej vključite v enakovredno delitev gospodinjskega dela in s tem začnemo skupaj postavljati temelje za nove, enakovrednejše odnose med moškimi in ženskami.

In ne nazadnje, eni druge lahko obogatimo, zato, imejmo se radi.

Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #14 - 25.09.2003 at 13:44:23

lola wrote on 25.09.2003 at 13:10:38:
No, no, dobro, da priznaš, da bi propadel, če bi živel sam. S tem si tudi odgovoril na vprašanje, kaj bi moški brez žensk.

Ja, saj veš kako pravijo, da ženska podpira 3 vogale pri hiši, če pa moški spusti samo tistega enega, pa se hiša cela podre.  Wink
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2