Quote:Zakaj je okolj tega vse tako v mistiko zavito?
sej ne da je v mistiko zavito, le ti si zatiskas oci pred samo-razsvetljeno resnico.
kolk sonca lahko ti osvetis s sveco?
Quote:Valjda smrt ega. Ampak kaj če pa je moj ego vse, kaj sploh mam?
smrt laznega-ega pomeni spoznanje pravega-ega, in ne samomora, torej svoje anihilacije. vse kar je treba anihilirat je nas sebicni interes, in ga zamenjat z interesom sluzenja Bogu in posledicno vsem drugim.
Quote:tisti, ki so že skoz to šli ne povedo, kako je.
ne da ne povejo, ampak si ti zatiskas usesa.
Quote:jaz sii to tako predstavljam, kot v Siddharti od Hesseja - on dejansko obupa in ga reka naplavi na obrežje ter se zjutraj zbudi in
vidi. Sprašujem pa se, a je potrebno bit tolk obupan, da zavest zgubiš? ne, potrebno je samo postati iskren in poslusat nasvete "izkusenejsih", ce seveda priznamo, da je sploh kaj takega mozno (da sploh obstaja se kdo drug razen jaz, pa se clo to, da je "izkusenejsi"). take stvari nas zmotni-ego tezko prebavlja.
Quote:strah me je smrti.
strah te je smrti. ok.
1. ali zarad tega ker se ti zdi, da pol ne bos vec obstajala?
2. ali zarad tega ker ne ves v kaj se bos tranformirala in te to vznemirja?
Quote:Smrt pride, ko jo najmanj pričakuješ. Kako naj bom pripravljena, kako jo prepoznam?

ce imas znanje lahko stvari (katerekoli) predvidis in si miren. ce pa imas le dvome potem pa si stalno vznemirjen. torej zaradi katerega od zgornjih dveh razlogov se bojis smrti, al pa mogoce zaradi obeh?