exorcist wrote on 15.09.2003 at 11:50:16:Po moje bi bila za otroka, ki ga posvojita homoseksualca prevelika stigma, zasmehovanje sosolcev, sikaniranje.... Tu sem proti, vsaj se zaenkrat.
Žal ima naša družba premalo razumevanja za sočloveka. To ti postane jasno vsakič, ko vidiš npr. rezultate tistih anket, koga nekdo ne bi imel za soseda. Poden od podna od poden podna. Zame sploh ni čudno, da imamo toliko samomorov. Skoraj vsak ima nekaj proti neki določeni skupini. Pri tem se pa ne zaveda, da je že toliko teh osovraženih skupin, da gotovo tudi vsak od "sovražečih" pristane med "osovraženimi". Že lep čas trdim, da demokracija v ustavi še ne pomeni demokracije v ljudskih srcih. Žal!
Glede posvojitve otrok s strani istospolnega para pa je tako, da s stališča otroka - in to po mojem mora biti osnovno izhodišče - v tako zadrti družbi, kot je slovenska, stvar res ni najboljša iz razloga, ki ga že ti navajaš. Čeprav sem po drugi strani prepričan, da tisti otroci, ki bodo prvi posvojeni s strani istospolnih parov - ne glede na to ali bo to jutri ali čez 50 let - bodo ožigosani. Je že tako, da se družba sčasoma navadi stvari, ki se v njej pogosto pojavljajo. Če se ne pojavljajo, se jih ne navadi. Samo govoriti o tem ne bo nikoli dovolj.
Toda, kot rečeno, glede na medsebojno odklanjanje vseh možnih sort ljudi (od gejev in lezbijk, do judov, muslimanov, pripadnikov drugih narodov, pijancev, narkomanov, tistih, ki navijajo glasno muziko, do tistih, ki se čudno oblačijo in vseh, ki jim ni všeč goveja muska itd. v nedogled) smo itak vsi ožigosani. Vsakega Slovenca sovraži en drug Slovenec. Ponavadi iz zavisti. Kako zelena je naša dolina