Lilith wrote on 25.09.2003 at 15:31:11:Saj ni point v tem, kaj jaz mislim, da ti lahko oz. naj bi naredila, če bi tvoje dete prišlo s to idejo na dan.
Točno v tem je point, Lilith, kajti v nasprotnem primeru me ne bi spraševala, kaj bi/bom jaz naredila, če/ko se bo moj otrok odločil seksat (si očitno mnenja, da bi/bom nekaj morala), kajti ...
Lilith wrote on 25.09.2003 at 15:31:11:Point je v tem, da ti še sama ne veš najbolje, sicer bi mi odgovorila.
... sama sem (ti) v tem topiku že nekajkrat povedala, da ne bi/bom storila prav nič; razen, da mu bom na voljo oz. ob strani stala (pa ne v smislu "svečo držat"; v izogib spreobračanja besed).
Je pa res, da v tem topiku ti sama ne odgovarjaš na tebi zastavljena vprašanja (ne le moja) oz. pričakovanja podnapisov, mar ne?
Lilith wrote on 25.09.2003 at 15:31:11:Ob tvoji (pre)drzni trditvi, da zelo malo najstnikov osebno poznam, pa se ti lahko en kup najstnikov v brk smeje.
Potem je pa skrajni čas, da družbo zamenjaš, a ne?
Moja predpostavka je slonela zgolj na tvojih besedah (ker te osebno pač ne poznam):
Lilith wrote on 25.09.2003 at 13:51:49:Zakaj naj ne bi štirinajstletniki seksali?
Ker psihično niso dorasli svoji telesni razvitosti, ker niso sposobni poskrbeti zase pri teh letih, kaj šele za posledice svojih dejanj.
Današnja družba vendar producira same razvajenčke, ki se zavedajo samo svojih pravic, ne tudi dolžnosti - kar spravi se v katero od osnovnih šol pogledat, ti bo hitro jasno.
In ja, valjda, da se mladi zavedajo "pravice do seksa", ampak a so pripravljeni na posledice in na svoje dolžnosti ob tem? To je vprašanje.
Zdaj me pa res zanima, koliko si stara ...
Pa zaprmej tvoj odgovor na vsaj naslednje:
ARS wrote on 25.09.2003 at 14:18:54:Torej, po tvoje, seksali naj bi zgolj tisti:
- ki niso najstniki,
- ki so psihično dorasli svoji telesni razvitosti,
- ki so sposobni poskrbeti zase, in tisti,
- ki so sposobni poskrbeti za posledice svojih dejanj?