Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 
(Read 28231 times)
t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Re: Spolna zavrtost
Reply #75 - 25.09.2003 at 15:13:39

lola wrote on 25.09.2003 at 15:05:26:
14 letniki so zreli in odgovorni za seks!?

Zakaj pa potem živijo pri starših? A seksajo lahko, ne morejo pa se še sami preživljat?

Mame in očetje hodijo v šolo na govorilne ure, pomagajo pri učenju, tolažijo, če so v stiski, se pogovarjajo o odločitvi za poklic, ... ali pa ne?  Kdo pa bo vzgajal otroke 14 letnikov?  Aja, saj se lahko zaščitijo. En mesec ji je všeč en fant, drugi mesec drugi, pa kaj, če bo z vsakim seksala, naj si nabere izkušenj?
Je to zrelo vedenje?

14 letniki v svojih letih niso pridobili s seksom, pač pa so izgubili otroštvo, do katerega imajo vso pravico.

che pagledam kuk cepcev hod pa svet bi bl treba devedeset adstotkov folka sterilizirat

drgach je pa tule bel ana maralna mashe kat pa pametn pavidan

kat de bi sam zarad atruk seksal - a dej dej

pa atroshtu - kat de bi bl tu nikej navim kashnga: sam usak kurec te lahk kamandira pa maltretira

je pa ris huda pravica da ti lah usak pamet sali
ne me smejat

a dej dej
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #76 - 25.09.2003 at 15:31:11

ARS wrote on 25.09.2003 at 14:46:39:
In kaj misliš, Lilith, da jaz lahko storim, če se bo moj otrok (jutri) odločil, da bo (jutri) seksat začel?
Oziroma kaj naj bi jaz po tvoje storila, če se bo moj otrok (jutri) odločil, da bo (jutri) seksat začel?

Si drznem trditi, da dandanašnjih najstnikov zelo malo osebo poznaš, če sploh.
Mnogo njih zelo dobro razume, kaj je odgovornost.
Mnogi izmed njih pa premore stopnjo le-te, ki bi marsikaterega odraslega "oborila s nogu".

Sicer pa: pravijo, da vidimo itak tisto, kar želimo videti, anede?

Wink
ARS

Saj ni point v tem, kaj jaz mislim, da ti lahko oz. naj bi naredila, če bi tvoje dete prišlo s to idejo na dan. Point je v tem, da ti še sama ne veš najbolje, sicer bi mi odgovorila.

Ob tvoji (pre)drzni trditvi, da zelo malo najstnikov osebno poznam, pa se ti lahko en kup najstnikov v brk smeje.

In ja, absolutno se strinjam, da vidimo tisto, kar želimo.
Pa s tem tudi, da neumni ne ve, da je neumen Grin
Back to top

IP Logged

ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

daleč od rodne barjanske grude
Reply #77 - 25.09.2003 at 16:50:00

Lilith wrote on 25.09.2003 at 15:31:11:
Saj ni point v tem, kaj jaz mislim, da ti lahko oz. naj bi naredila, če bi tvoje dete prišlo s to idejo na dan.

Točno v tem je point, Lilith, kajti v nasprotnem primeru me ne bi spraševala, kaj bi/bom jaz naredila, če/ko se bo moj otrok odločil seksat (si očitno mnenja, da bi/bom nekaj morala), kajti ...

Point je v tem, da ti še sama ne veš najbolje, sicer bi mi odgovorila.

... sama sem (ti) v tem topiku že nekajkrat povedala, da ne bi/bom storila prav nič; razen, da mu bom na voljo oz. ob strani stala (pa ne v smislu "svečo držat"; v izogib spreobračanja besed).

Je pa res, da v tem topiku ti sama ne odgovarjaš na tebi zastavljena vprašanja (ne le moja) oz. pričakovanja podnapisov, mar ne?

Ob tvoji (pre)drzni trditvi, da zelo malo najstnikov osebno poznam, pa se ti lahko en kup najstnikov v brk smeje.

Potem je pa skrajni čas, da družbo zamenjaš, a ne?
Moja predpostavka je slonela zgolj na tvojih besedah (ker te osebno pač ne poznam):

Lilith wrote on 25.09.2003 at 13:51:49:
Zakaj naj ne bi štirinajstletniki seksali?
Ker psihično niso dorasli svoji telesni razvitosti, ker niso sposobni poskrbeti zase pri teh letih, kaj šele za posledice svojih dejanj.
Današnja družba vendar producira same razvajenčke, ki se zavedajo samo svojih pravic, ne tudi dolžnosti - kar spravi se v katero od osnovnih šol pogledat, ti bo hitro jasno.
In ja, valjda, da se mladi zavedajo "pravice do seksa", ampak a so pripravljeni na posledice in na svoje dolžnosti ob tem? To je vprašanje.

Zdaj me pa res zanima, koliko si stara ...
Pa zaprmej tvoj odgovor na vsaj naslednje:

ARS wrote on 25.09.2003 at 14:18:54:
Torej, po tvoje, seksali naj bi zgolj tisti:
- ki niso najstniki,
- ki so psihično dorasli svoji telesni razvitosti,
- ki so sposobni poskrbeti zase, in tisti,
- ki so sposobni poskrbeti za posledice svojih dejanj?
Back to top

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)

IP Logged

ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

daleč od rodne barjanske grude
Reply #78 - 25.09.2003 at 17:12:55

Jakob_Ostrjan wrote on 25.09.2003 at 14:47:13:
Arska, vsa čast za potrpljenje, da se ti ljubi bosti se z našo Lilitko in Exotom! To se ti pri Sv. Petru zelo v plus piše. A veš, meni se ne da več

No, vsaj nekje se mi v plus piše!   Wink

Dalo se mi je pa zato (saj itak veš), ker so šanse, da se ju/jih kaj drugačnega vsaj dotakne ... Če ne prec, pa čez čas. Pa tudi zato, ker verjamem, da se srečamo zato, da si nova vrata odpiramo ... ali pa da se nad svojimi mislimi/delovanji vsaj kanček zamislimo. Kot tudi zato, ker sem mami ene prekrasne najstnice, ki se je pravkar dobro čez ta mnogo burno obdobje iskanj, dvomov ino ostalega prebijat začela, pa vem, da ji vedno ni in ne bo lahko, kot tudi to, da bo večino odgovorov in odločitev morala pri sebi ven zbrskat; navkljub vsej podpori, razumevanju in ljubezni, ki jih zanjo premorem. In seveda, tudi zato, ker mi je zanimivo opazovat, s kakšno odvečno "prtljago" vse se ljudje po svet in skozi življenje premikamo ...

Wink
ARS
Back to top

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #79 - 25.09.2003 at 19:09:55

Naj se še jaz malo vmešam. Vzgoja otrok je eno od najtežjih opravil. In, da ne bo kdo narobe razumel, ne podpiram tega, da otroci premladi sexajo. In dajem svoj glas Arski. In zdaj še en praktični primer:

Imam hčerko v sedmem razredu in kot vse(večino) njenih sovrstnic, tudi njo počasi začenja razganjati. In kaj lahko storim? Lahko ji svetujem kaj je v redu in kaj ni. Lahko se z njo pogovorim. Vprašanje je, kako resno bo to vzela. Tudi literaturo o sexu, ki je napisana za otreke njenih let smo ji priskrbeli. In kaj naj še drugega storim, ker ne želim, da bi že zdaj začela sexat?
Ali jo zapreti v stanovanje? Valjda ne. Vohljati za njo in jo zasledovati kje hodi s prijateljicami? Tudi ne. Ima uro, ko mora priti domov in te se drži.
Zadnje čase se veliko druži s sošolcem. Mislim, da je simpatija obojestranska. Doma pove, da gre k njemu. Da sta prijatelja in da ne počneta "neumnosti". Ali jih? Ali jih ne?

In naj mi sedaj kdo pove, kako preprečiti otrokom, da ne bi prehitro sexali!
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #80 - 25.09.2003 at 20:03:39

Quote:
Zadnje čase se veliko druži s sošolcem. Mislim, da je simpatija obojestranska. Doma pove, da gre k njemu. Da sta prijatelja in da ne počneta "neumnosti". Ali jih? Ali jih ne?

Zdaj se bo ziher spet vsulo ful kritik nad mojo glavo, ampak otroci rabijo prepovedi. Saj jim jih lahko argumentiramo, ampak prepovedi so potrebne, ker dajejo otroku občutek varnosti. Šele čez 10 let ti bo hčerka hvaležna - danes pa ziher ne, ko ji boš nekaj odrekel. Otrok v sedmem razredu ne bi smel preživljati veliko časa na samem z vrstnikom v nekih pogojih, ki hitro pripeljejo do eksperimentiranja s spolnostjo. Ker bistvo spolnosti ni eksperiment ali pa zadovoljitev potrebe.

Včasih jim je treba kaj prepovedati.
Da vedo, da nam je mar zanje.
Back to top

IP Logged

Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Reply #81 - 25.09.2003 at 20:12:55

Lilitka, a prideš prosim enkrat k meni domov na obisk in se z mojo dvanajstletno hčerjo pogovoriš o tem, kaj je prepoved, kaj je zanjo seks in kaj ji pomenim jaz oziroma njena mami.

Prosim, če to storiš.

Ker meni se ne da več razlagat stvari, ki so vsakemu, ki še premore pet dek zdrave kmečki pameti, jasne! V glavnem, vse si pomešala: prepovedi, čut odgovornosti do otroka, naravni (in zaradi tega čudovit) seks, prijateljestvo na ravni oče - hči itd itd.

Back to top

PA BOHLONEJ, K' STE TOLE BRAL...

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #82 - 25.09.2003 at 20:30:17

Quote:
Naj se še jaz malo vmešam. Vzgoja otrok je eno od najtežjih opravil. In, da ne bo kdo narobe razumel, ne podpiram tega, da otroci premladi sexajo. In dajem svoj glas Arski. In zdaj še en praktični primer:

Imam hčerko v sedmem razredu in kot vse(večino) njenih sovrstnic, tudi njo počasi začenja razganjati. In kaj lahko storim? Lahko ji svetujem kaj je v redu in kaj ni. Lahko se z njo pogovorim. Vprašanje je, kako resno bo to vzela. Tudi literaturo o sexu, ki je napisana za otreke njenih let smo ji priskrbeli. In kaj naj še drugega storim, ker ne želim, da bi že zdaj začela sexat?
Ali jo zapreti v stanovanje? Valjda ne. Vohljati za njo in jo zasledovati kje hodi s prijateljicami? Tudi ne. Ima uro, ko mora priti domov in te se drži.

Deviški pas bi bil idealna rešitev  Grin Grin Grin Grin

(baje, da jih še vedno izdelujejo)

Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Reply #83 - 25.09.2003 at 20:47:10

t wrote on 25.09.2003 at 20:30:17:
Deviški pas bi bil idealna rešitev
(baje, da jih še vedno izdelujejo)

Ja, ampak samo za sado-mazo seanse.

Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #84 - 25.09.2003 at 21:16:25

Jakob_Ostrjan wrote on 25.09.2003 at 20:47:10:
Ja, ampak samo za sado-mazo seanse.

Ne boš verjel, ampak nekatere jih uporabljajo tudi za vsak dan.

(je pa res, da sem to gledal po TV)
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #85 - 25.09.2003 at 22:17:22

Jakob_Ostrjan wrote on 25.09.2003 at 20:12:55:
prijateljestvo na ravni oče - hči itd itd.

A veš, Jakob, da sem ravno o tem razmišljala, da je skupna značilnost novodobnih vzgojnih prijemov ravno ta, da se starši trudijo biti prijatelji svojim otrokom.

Pa dajte no, kje živite, v new-agevski utopiji ali kje. Starš mora biti otroku starš. Vloga prijatelja ni združljiva z vlogo starša.
Tisti starši pa, ki to dvoje mešajo...  ???
Srčno upam, da bo življenje prijazno z njihovimi otroki.
Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #86 - 25.09.2003 at 22:34:51

Lilith wrote on 25.09.2003 at 22:17:22:
A veš, Jakob, da sem ravno o tem razmišljala, da je skupna značilnost novodobnih vzgojnih prijemov ravno ta, da se starši trudijo biti prijatelji svojim otrokom.

Pa dajte no, kje živite, v new-agevski utopiji ali kje. Starš mora biti otroku starš. Vloga prijatelja ni združljiva z vlogo starša.
Tisti starši pa, ki to dvoje mešajo...  ???
Srčno upam, da bo življenje prijazno z njihovimi otroki.

Najbolj idealno je če si lahko otroku starš in prijatelj. Ker ti potem otrok bolj zaupa. Ne moreš pa venomer prepovedovati stike s prijatelji. Tak otrok je potem izobčen iz družbe.

Lilith, sploh si ne znam zamislit, da bi otroku prepovedal druženje s sovrstniki.
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Andres
5

Reply #87 - 25.09.2003 at 22:57:07

Bolj ko vas berem manj sem pameten in tudi naj vam povem to kar ste opazili že sami. Ta topic nima nobene veze s tem o čemer vi pišete.  
In obenem ste mi dali dobro idejo za spolno vzgojo mojega sina, ker moj sin je moj prijatelj in moj sin, čeravno ti Lilith nisi istega mnenja kot jaz.  Tudi veš Lilith, ne vem kaj sploh mešaš skupaj novo dobo in vzgojo otrok, ter s tem v zvezi starševstvo in prijateljstvo do otrok. Tu si zašla v enosmerno, zato delim mnenje s Harryjem.

Andres
Back to top

IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #88 - 25.09.2003 at 23:56:05

Moj sin bo čez nekaj minut star 13 let. Sva se danes pogovarjala, kaj mu naj jutri (še) dokupim za popoldansko srečanje z njegovimi tremi frendi pri nas doma. Pa naštevava pa delava spisek, kaj še manjka pa za vsak slučaj vprašam:"A pir tud?" Pravi on: "Tega ŠE ni treba." Pa jest spet:"Kaj pa kaka bejba?"
Ejga, za to varianto se je pa mulc takoj ogrel Grin
Pa sva sklenila, da se bo moral za njo kar sam potrudit, da to ne paše k darilom za rojstni dan Grin

in men je zlo všeč, če se takole pogovarjam z mojo mladino, pa da rečejo, kako in kaj. Da z njimi skup rolam njihove misli, čeprav njihovih misli nikoli ne bom mogla do kraja jest zrolat
Back to top

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.

IP Logged

Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Reply #89 - 26.09.2003 at 09:28:21

t wrote on 25.09.2003 at 21:16:25:
Ne boš verjel, ampak nekatere jih uporabljajo tudi za vsak dan.

(je pa res, da sem to gledal po TV)

Ja, ker nekateri pari furajo odnos master - slave 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Le kako, da se ne naveličajo tega...
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8