Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 8
(Read 28230 times)
Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Re: Spolna zavrtost
Reply #45 - 25.09.2003 at 12:50:07

exorcist wrote on 25.09.2003 at 12:43:03:
Ne obsojam, to je le en izmed indicev, kamenček k mozaiku. Namreč zbodlo me je to, da svoji 13 letni hčerki dopušča popolno svobodo, češ delaj, kar hočeš.

jaz pa nisem nikjer razbral, da bi napisala ali namigovala na kaj takega. Dobro preberi kaj kdo napiše, ne delaj pavšalnih zaključkov. Wink
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #46 - 25.09.2003 at 13:10:09

Quote:
jaz pa nisem nikjer razbral, da bi napisala ali namigovala na kaj takega. Dobro preberi kaj kdo napiše, ne delaj pavšalnih zaključkov. Wink

Hm, jaz pa sem prebral nekaj njenih clankov in ko pise, ce bi imela sina, da bi ga naucila "tehnik" mastrubiranja, ali nekaj slicnega. To je normalno? Te "babe" so vsi isti kalibri od Vilme do Kali + Co. Morda se motim, verjetnost je 1%. Grin
Wink
Back to top

IP Logged

ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

daleč od rodne barjanske grude
Reply #47 - 25.09.2003 at 13:12:41

Lilith wrote on 25.09.2003 at 11:04:14:
Hmm, mogoče bi o pomenu absolutno too much kaj več zvedel, če bi vprašal:
-  -  -  -
- mogoče bi moral čez 10 let vprašati ARS-ino hčerko, kako je živeti ob materi, ki podpira seks pri štirinajstih

Če bi ti mojo hči danes vprašala, kaj je "absolutno too much", bi te morda mal čukast gledala. Na ožje vprašanje, "too much", bi pa najverjetneje dobila odgovor tistega trenutka. Paleta možnosti, od tega, da je "too much", kolk jim je matematkarca dons naloge dala, al pa kako tista od biologije pojma nima, pa vse do tega, da ji težim, da mora za sabo pospravljat in smeti dol odnašat.

Če bi jo pa o seksu pobarala oz. o tem, ali podpiram seks pri 14-najstih, bi te - skoraj gotovo - pogledala pa še enmal bolj čukast. Ta tema, kot tudi mnogo drugih, povsem življenjskih, nima v najini družini prav nobenega "jaz ne podpiram" oz. "jaz podpiram" zraven. Zgolj vzrok-posledica debate, poudarek na za-proti variantah oz. paleti možnosti, predvsem pa na sprejemanju odgovornosti. Seks? Prepričana sem, da bo njen prvič, naslednjič, ... točno takrat, ko bo to začutila. Razlogi? Povsem njeni. Mami? Na voljo.

In morda bo res prilika, da jo čez 10 let vprašaš, kako je (bilo) živeti s tako mamo, ki jo v njenih odločitvah podpira in ji stoji ob strani. Želim si, da bi bil odgovor npr. "D'best!", a to je že druga oz. kasnejša zgodba; odvisna tako od mene kot od nje.

Kiss
ARS
Back to top

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)

IP Logged

natural
3

crazy monkey
lj
Reply #48 - 25.09.2003 at 13:25:39

ARS wrote on 25.09.2003 at 13:12:41:
Če bi ti mojo hči danes vprašala, kaj je "absolutno too much", bi te morda mal čukast gledala. Na ožje vprašanje, "too much", bi pa najverjetneje dobila odgovor tistega trenutka. Paleta možnosti, od tega, da je "too much", kolk jim je matematkarca dons naloge dala, al pa kako tista od biologije pojma nima, pa vse do tega, da ji težim, da mora za sabo pospravljat in smeti dol odnašat.

Če bi jo pa o seksu pobarala oz. o tem, ali podpiram seks pri 14-najstih, bi te - skoraj gotovo - pogledala pa še enmal bolj čukast. Ta tema, kot tudi mnogo drugih, povsem življenjskih, nima v najini družini prav nobenega "jaz ne podpiram" oz. "jaz podpiram" zraven. Zgolj vzrok-posledica debate, poudarek na za-proti variantah oz. paleti možnosti, predvsem pa na sprejemanju odgovornosti. Seks? Prepričana sem, da bo njen prvič, naslednjič, ... točno takrat, ko bo to začutila. Razlogi? Povsem njeni. Mami? Na voljo.

In morda bo res prilika, da jo čez 10 let vprašaš, kako je (bilo) živeti s tako mamo, ki jo v njenih odločitvah podpira in ji stoji ob strani. Želim si, da bi bil odgovor npr. "D'best!", a to je že druga oz. kasnejša zgodba; odvisna tako od mene kot od nje.

Kiss
ARS

To je to.  Smiley
Back to top

IP Logged

ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Reply #49 - 25.09.2003 at 13:27:15

exorcist wrote on 25.09.2003 at 12:12:25:
Kolikokrat pa si že bila ločena, 1x, 2x ?

Enkrat; srečno.
In kako to na tvoje življenje vpliva?

exorcist wrote on 25.09.2003 at 12:12:25:
To mi že vse pove o tebi, kdo si in kaj si.

Vsekakor.

exorcist wrote on 25.09.2003 at 12:43:03:
Namreč zbodlo me je to, da svoji 13 letni hčerki dopušča popolno svobodo, češ delaj, kar hočeš.

Popolna svoboda?
Si jo tako močno želiš, da jo prebereš/vidiš tudi tam, kjer ni (bila) omenjena?

exorcist wrote on 25.09.2003 at 13:10:09:
Hm, jaz pa sem prebral nekaj njenih clankov in ko pise, ce bi imela sina, da bi ga naucila "tehnik" mastrubiranja, ali nekaj slicnega.

Nekaj sličnega ...

Roll Eyes
ARS
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #50 - 25.09.2003 at 13:33:04

ARS wrote on 25.09.2003 at 13:27:15:
Enkrat; srečno.

Hm, vidiš, sem vedel, pa nisem jasnovidec in vedeževalec? Nič to ne vpliva na mene, niti me ne briga, vendar se grobo motiš, če misliš, da lahko "na blef" deliš nasvete in nekoga v nekaj prepričuješ, če se ne strinja s tvojim osebnim mišljenjem!
Back to top

IP Logged

ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Reply #51 - 25.09.2003 at 13:33:31

Quote:
neprimeren seks v koncni fazi in na dolgi rok ne pomen nic prijetnega, pa kakorkoli ze pogledas.

A je težko sprejet, da za nekatere neprimeren seks, kot termin, sploh ne obstaja?
Vse pri seksu je primerno in d'best ter praviloma v užitek, če sta oba udeleženca (oz. vsi) za to.
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #52 - 25.09.2003 at 13:36:50

ARS wrote on 25.09.2003 at 12:44:04:
Največ, kar jaz kot starš lahko za svojega otroka storim, je to, da svoje življenje odkrito živim in ga z njim delim. Na način, da sem mu družba, opora, podpora, vir informacij, lastnih izkušenj in mnenj (predvsem ko to želi), s poudarkom na tem, da je vse ok, za kar se odloči, dokler je pripravljen za to prevzeti odgovornost.

Quotam Ars, ker se strinjam z njo, pa ne iz vidika starša, ampak skozi oči najstnice kakršna sem bila pri 16ih. In ravno tega je meni manjkalo, zapovedi in pridiganja je bilo dovolj, " družba, opora, podpora, vir informacij, lastnih izkušenj in mnenj" tega pa ni bilo, in je bilo to zelo narobe.

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #53 - 25.09.2003 at 13:42:04

ARS wrote on 25.09.2003 at 13:33:31:
A je težko sprejet, da za nekatere neprimeren seks, kot termin, sploh ne obstaja?
Vse pri seksu je primerno in d'best ter praviloma v užitek, če sta oba udeleženca (oz. vsi) za to.

a je tezko sprejet, da "neprijeten seks" zares obstaja, pa kakrsenkoli termin ze uporabimo?

najbrz si se "premlada" (neizkusena dovolj), da bi to opazila (ceprav se ti ze zdaj stalno dogaja). ampak sej smo vsi pod isto streho, pogojeno s prostorom in casom, tko da "wait and see/feel for yourself".

Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #54 - 25.09.2003 at 13:51:49

Quote:
Jest te se vedno ne razumem. A to pomeni, da moram pocakat, da mi odgovori se kdo drug?

bp

Ej, zdaj pa res ne vem, če si čist nor ali se norega samo delaš. Zakaj naj ne bi štirinajstletniki seksali?
Ker psihično niso dorasli svoji telesni razvitosti, ker niso sposobni poskrbeti zase pri teh letih, kaj šele za posledice svojih dejanj.
Pa daj nehaj no, saj današnja družba ni tista izpred ne vem koliko let, o kateri ti govoriš. Takrat je bila življenjska doba krajša, pa je tudi način vzgoje pripomogel, da so ljudje prej dozoreli, verjetno so pri štirnajstih res delali in imeli svoje familije - ne vem, špekuliram pač.
Današnja družba vendar producira same razvajenčke, ki se zavedajo samo svojih pravic, ne tudi dolžnosti - kar spravi se v katero od osnovnih šol pogledat, ti bo hitro jasno.

In ja, valjda, da se mladi zavedajo "pravice do seksa", ampak a so pripravljeni na posledice in na svoje dolžnosti ob tem?
To je vprašanje.

Samo včasih pa resno razmišljam da bi se raje na Luno odselila, ker ta svet očitno res ni zame. ???
Back to top

IP Logged

ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Reply #55 - 25.09.2003 at 13:52:09

exorcist wrote on 25.09.2003 at 13:33:04:
Nič to ne vpliva na mene, niti me ne briga

Mimogrede, tvoji prejšnji verbalizmi in obsojanja govorijo drugače.

exorcist wrote on 25.09.2003 at 13:33:04:
vendar se grobo motiš, če misliš, da lahko "na blef" deliš nasvete in nekoga v nekaj prepričuješ, če se ne strinja s tvojim osebnim mišljenjem!

Niti ne mislim, niti ne počnem; nič od tega.
Nasvet dam pa praviloma le takrat, ko nekdo pobara zanj (če se mi sploh "sanja" in če želim).
Pa tudi le-ta je le ena izmed opcij.
Na lastno mnenje in svoj prav imam pa vso pravico; kot kdorkoli drug.
A če že debatiramo, debatirajmo iz sebe in s svojimi argumenti, ne pa na pošrek; je plodneje in smiselno.
Pa ne le meni.
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #56 - 25.09.2003 at 13:54:03

kavs je revolucija kir jungfruske cheshpe krvavijo

zna pa bit kaus tud zuprn che se kita na dvigne a ne aryan

jemejte se!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Reply #57 - 25.09.2003 at 13:55:24

Quote:
a je tezko sprejet, da "neprijeten seks" zares obstaja, pa kakrsenkoli termin ze uporabimo?

Niti slučajno ni težko sprejet, da za nekatere neprimeren seks obstaja oz. je resničnost. A to pač ni mnenje oz. resničnost vseh.
Back to top
« Last Edit: 25.09.2003 at 15:08:38 by ARS »  

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #58 - 25.09.2003 at 14:01:25

ARS wrote on 25.09.2003 at 13:12:41:

ARS

Dobro, ARS, to, kar pišeš, rahlo spremeni stvari, ampak, kaj boš naredila, če tvoje dete jutri pride z idejo, da bo seksalo in da za to prevzame vso odgovornost.
Pa ne, da boš to kar mirno gledala? Saj menda ni bistvo staršev, da so na voljo, samo takrat, ko otroci izrazijo kakšno potrebo. Starš naj bo na voljo tudi in še posebej takrat, ko otroci mislijo, da imajo vse pod kontrolo.  Kakšna odgovornost neki, pri štirinajstih??
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #59 - 25.09.2003 at 14:07:31

Lilith

dala al pa nadala zveunla je she usaka

jemej se  Kiss
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 8