Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 ... 8
(Read 28218 times)
bp
Ex Member

Re: Spolna zavrtost
Reply #30 - 25.09.2003 at 10:06:35

Lilith wrote on 25.09.2003 at 09:56:11:
Ampak to, da "naj 14-letniki seksajo kadarkoli želijo", to je pa ABSOLUTNO TOO MUCH.

Lahko to kaj pojasnis, se posebej ABSOLUTNO, ali gre bolj za tvoj obcutek, ki ga kljub nacitanosti ne znas najbolje prelit v besede?

bp
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #31 - 25.09.2003 at 11:04:14

Quote:
Lahko to kaj pojasnis, se posebej ABSOLUTNO, ali gre bolj za tvoj obcutek, ki ga kljub nacitanosti ne znas najbolje prelit v besede?

bp

Hmm, mogoče bi o pomenu absolutno too much kaj več zvedel, če bi vprašal:
- najstniške mamice
- najstnike z najrazličnejšo patologijo (avtoagresivnost, promiskuiteta...) ki se je razvila kot posledica prehitevanja na področju spolnosti, kateri psihično še niso dorasli
- zakonce/partnerje, ki so premladi stopili v odnos predvsem zaradi spolnosti; ostalo tisti hip ni bilo pomembno. Če pa so se že pojavila nesoglasja na ostalih področjih življenja, so jih reševali v postelji
- mogoče bi moral čez 10 let vprašati ARS-ino hčerko, kako je živeti ob materi, ki podpira seks pri štirinajstih

Tako da -en kup ljudi bi ti to lahko boljše pojasnilo.
Jaz sem pač samo načitana Smiley
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #32 - 25.09.2003 at 12:02:29

ARS wrote on 24.09.2003 at 23:24:21:
In koliko teh 14-letnikov sam poznaš? Pa njihovih staršev

Ti že ustrezaš temu merilu, vsaj tak občutek sem dobil, takoj ko si odprla usta, sem že vedel koliko je ura oziroma kam pes taco moli!
???
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #33 - 25.09.2003 at 12:05:42

Lilith wrote on 25.09.2003 at 11:04:14:
- najstniške mamice
- najstnike z najrazličnejšo patologijo (avtoagresivnost, promiskuiteta...) ki se je razvila kot posledica prehitevanja na področju spolnosti, kateri psihično še niso dorasli
- zakonce/partnerje, ki so premladi stopili v odnos predvsem zaradi spolnosti; ostalo tisti hip ni bilo pomembno. Če pa so se že pojavila nesoglasja na ostalih področjih življenja, so jih reševali v postelji
- mogoče bi moral čez 10 let vprašati ARS-ino hčerko, kako je živeti ob materi, ki podpira seks pri štirinajstih

Hmm,

Ce se poskusam prestavit v cas kaksnih 100 in vec let nazaj, je takrat veljalo, da je bilo precej ce ne celo vecina mamic ze v zelo rosnih letih, oz. najstnic. Pa se je to vsem zdelo normalno in nic narobe oz. celo potrebno pri kratki povprecni zivljenski dobi. Danes pa je to za najstnice travma. Se je prej treba vprasat, kaj povzroca to travmo.

Potem lahko poskusam razlicne patoloske pojave, kot so avtoagresivnost in pa tudi promiskuiteto zreducirat na en sam dejavnik, pa mi to ne bo uspelo. Seksualnost je gotovo pomemben faktor pri marsicem, celo pri anoreksiji in podobnih receh, pa vendar ne morem ne zanjo ne za promiskuiteto krivit izkljucno prezgodnjega seksa (dostikrat nima eno z drugim sploh nobene veze).

Glede na to, da se zaradi seksa ze nekaj let niti ni treba porocit, te raje vprasam, ali je bil problem v seksu, ali v zahtevi okolja, da se je treba porocit in prebit celo zivljenje z neustreznim partnerjem?

Po mojem lahko, ce se prej zavarujes pred posledicami, seksas tudi, preden si sposoben ustvarit in prezivet druzino.
Sprememba pred zivljenjem pred par sto leti je v tem, da se danes lahko zavarujemo z ucinkovito kontracepcijo.

Jest te se vedno ne razumem. A to pomeni, da moram pocakat, da mi odgovori se kdo drug?

bp
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #34 - 25.09.2003 at 12:11:45

Lilith wrote on 25.09.2003 at 11:04:14:
- najstniške mamice

ka sa chishpe zrile ih je triba abrat

pa nakar se mi talelele anegaut pa nikej fine dilat

uchas sa shestnajstkce nisa ble nch uridne che sa she skuz jumfr mile

chlawichkajne je pa itaq bistu ad chlawishkih afn

pa de nabi talele ad kejshne patalagije - patalošk je che baba pr tridesteih she nima atruk

jemejte se!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #35 - 25.09.2003 at 12:12:19

Quote:
Sprememba pred zivljenjem pred par sto leti je v tem, da se danes lahko zavarujemo z ucinkovito kontracepcijo.

s kontracepcijo se lahko zavarujes pred nekaterimi "nezazeljenimi" posledicami neprimernega seksa, ampak ne pa vseh.

ilustracija : ko utrgas listek na eni veji drevesa zraste na drugi vejici nov. in ko pulis tistega, spet zraste nov nekje drugje in tako naprej. in dokler ne izpulis celega drevesa s korenino vred ti izkljucno puljenje listkov na dolgi rok ne pomaga kej dost.

neprimeren seks v koncni fazi in na dolgi rok ne pomen nic prijetnega, pa kakorkoli ze pogledas.
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #36 - 25.09.2003 at 12:12:25

ARS wrote on 25.09.2003 at 00:07:25:
Zelo dobro. Se ti?

Dvomim, da bi se moja 13-letnica strinjala s tem; pa prav veliko tistih, ki naju poznajo.

Zato pa si ti tukaj, da usmerjaš, ne pa kvasiš neke za lase privlečene semiliberalistične ideje. A 13 letnega otroka boš ti vprašala, če se ji zdi to OK, naj pač počne, če pa ne, pa pač ne.

Kolikokrat pa si že bila ločena, 1x, 2x ? To mi že vse pove o tebi, kdo si in kaj si.

Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #37 - 25.09.2003 at 12:15:54

Quote:
s kontracepcijo se lahko zavarujes pred nekaterimi "nezazeljenimi" posledicami neprimernega seksa, ampak ne pa vseh.

neprimeren seks v koncni fazi in na dolgi rok ne pomen nic prijetnega, pa kakorkoli ze pogledas.

kantracepcija je zatu, de je mejn cipcov

kavs je pa kavs kat de bi reku de nabash shpeha jidu kadar si zhejn

u kanchn faz pa dabrachevska zemla use pazdrau

jemejte se!

kat je reku an pesnik:

jej pij in kavsaj
za večnost se ne ravsaj!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

bp
Ex Member

Reply #38 - 25.09.2003 at 12:19:16

exorcist wrote on 25.09.2003 at 12:12:25:
Kolikokrat pa si že bila ločena, 1x, 2x ? To mi že vse pove o tebi, kdo si in kaj si.

A je to podobno, kot ko komu vse o tebi, kdo si in kaj si, pove dejstvo, da si se junfr in si seksal 0x?

bp
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #39 - 25.09.2003 at 12:25:04

Quote:
A je to podobno, kot ko komu vse o tebi, kdo si in kaj si, pove dejstvo, da si se junfr in si seksal 0x?

bp

Hm, v čem pa je tvoj problem, da se en odrasel in apriori "zrel" moski v 34 pogovarja s samimi mladimi v tej od mene ustvarjeni rubriki, kjer je povprečna starost pod 25? Se pravi, da je tvoja zrelostna stopnja tam nekje 18 let in zato rad "pohajkuješ" z mladino, ker si med enakimi?
???
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #40 - 25.09.2003 at 12:25:46

Quote:

bp

exatu seje pa itaq zhe pasushu, ka ga sam za scat nuca  Grin
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #41 - 25.09.2003 at 12:39:36

t wrote on 25.09.2003 at 12:25:46:
exatu seje pa itaq zhe pasushu, ka ga sam za scat nuca  Grin

Pripelji k meni tvoje mlajše sestre, lahko je tudi starejša inštruktorica, le da je dbro "sprifana", nisem izbirčen. Lahko me vse tri naenkrat razdevičijo, ha, ha. Grin Grin
Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #42 - 25.09.2003 at 12:39:52

exorcist wrote on 25.09.2003 at 12:12:25:

In kaj ti pove? A če je nekdo ločen, po tvoje pomeni, da je slab. Če je nekdo v zakonu maltretiran in se loči, a s tem kaj narobe.

Ali še bolj enostavno. Če dva uvidita, da pač nista za skupaj, a bi morala kljub temu vstrajat in se mučit drug drugega in sebe?

Exo, daj malo premisli koga in kaj obsojaš.
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #43 - 25.09.2003 at 12:43:03

Quote:
In kaj ti pove? A če je nekdo ločen, po tvoje pomeni, da je slab. Če je nekdo v zakonu maltretiran in se loči, a s tem kaj narobe.

Ali še bolj enostavno. Če dva uvidita, da pač nista za skupaj, a bi morala kljub temu vstrajat in se mučit drug drugega in sebe?

Exo, daj malo premisli koga in kaj obsojaš.

Ne obsojam, to je le en izmed indicev, kamenček k mozaiku. Namreč zbodlo me je to, da svoji 13 letni hčerki dopušča popolno svobodo, češ delaj, kar hočeš.
Back to top

IP Logged

ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

daleč od rodne barjanske grude
Reply #44 - 25.09.2003 at 12:44:04

ARS, v osnovi lahko o vsem, kar navajaš, debatirava in dopuščam možnost, da se kje motim.

Če lahko, potem pa lahko na kako moje vprašanje/komentar tebi odgovoriš ...  Wink

Ampak to, da "naj 14-letniki seksajo kadarkoli želijo", to je pa ABSOLUTNO TOO MUCH.

Najverjetneje je "absolutno too much" zgolj iluzija, da najstniki oz. žnj-letniki ne bodo seksali točno takrat, ko bodo želeli. Pa če se kdorkoli od "ta velkih" kar prec razčesne ...

In se mi zdi, da še vedno močno velja, da tisto, kar le-ti prepovejo ali pa v tabu zavijejo ali pa za nenormalno proglasijo, odraščajoče njihove pogosto prav pahne v raziskovanje in preverjanje, da odkrijejo realnost; svojo. A nemalokrat taiste prepovedi, tabuje in nenormalnosti brez premisleka prevzamejo oz. vzamejo za svoje - "ta stari že vejo" princip - in kasneje samo "gledajo", kako to, da ... in imajo s tem, kot odrasli, velikokrat opraviti precej več in dlje, kot če bi sami sebe sledili in svojo resnico iskali ... Ja, če bi le znali ... In kdo je ključen pri tem? Starši, največkrat oz. najdlje (a na samo "srečo/nesrečo" nismo edini).

Največ, kar jaz kot starš lahko za svojega otroka storim, je to, da svoje življenje odkrito živim in ga z njim delim. Na način, da sem mu družba, opora, podpora, vir informacij, lastnih izkušenj in mnenj (predvsem ko to želi), s poudarkom na tem, da je vse ok, za kar se odloči, dokler je pripravljen za to prevzeti odgovornost. In ker gre nam, staršem (in drugim odraslim), sprejemanje odgovornosti poljubno "dobro" od rok, gre tako tudi našim "ta malim" ... A vsak se predvsem skozi svoja delovanjih uči in tako svojo realnost gradi. In kdo smo mi, da bi kogarkoli realnost sodili, razen svoje?

Wink
ARS
Back to top

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 ... 8