Quote:Saj kot sem ze omenil ljudje stvari razlicno dojemamo in nekareri cilji nekomu pomenijo vec drugemu manj.
In prav zato imajo ljudje razlicna mnenja in poglede na te zadeve in tako pri istem ucitelju nekdo absorbira ene informacije, nekdo drug pa cisto druge, se pravi pot ki ti je ljubsa. Osnovna ideja pa naj bi bila vedno enaka, v tem primeru nauciti se AIKIDA.
Popolnoma se strinjam. Ki Aikido je res vsakomur nekaj lastnega - kot sem že dejal na nekem drugem mestu: vprašanje je kdo si, kam greš v svojem življenju in kakšna sredstva izbiraš za svojo pot.
Quote:biti v harmoniji z Vsem, je smisel Aikida, ce se ne motim, a ne?
Ja, tudi tako bi lahko rekel. MENI je Ki Aikido pot do svojega bistva, svojega mesta v svetu, svojega načina kmunikacije z drugimi, svojega načina reševanja stresnih in konfliktnih situacij. TEBI je lahko nekaj drugega. Poudarjanje različnih aspektov, ki jih posameznik lahko najde znotraj Aikida zveni že kot lajna, ampak je eno najbolj očitnih dejstev, ki ga opazi razmišljujoči človek (in tega ne gre posploševati na vse ljudi tega sveta, žal).
Lep pozdrav!