Joj, kak je že tole razdrobljeno in daleč od smisla vprašanja
Quote:se enkrat ponavljam vprasanje. torej, kdo je zate clovek? kaj je to clovecnost? kaj je to preseganje (v tem primeru)?
tole ti težko povem, ker mi je težko ubesedit. zame je človek človeško bitje z vsemi za človeško bitje lastnimi sposobnostmi in ostalim. ČLovečnost se prepoznavanje svoje narave. Preseganje je preseganje človeške narave.
Quote:Bog je vedno nad vsem. clovestvo ga nikoli ne more presezt. clovestvo je ena izmed energij Boga. on pa je izvorni energetik, gospodar in kontrolor vseh svojih energij.
nisem misla, boga presežt, misla sem samo na preseganje. A si ti želiš, da bi tvoja kri presegala svojo naravo, ker ji je neprijetno preživet celo svoje življenje v žilah? Po eni strani lahko ostaneš brez krvi, kar te lahko ubije, po drugi strani pa mogoče k preseganju teži celo telo, ne samo kri, torej hkrati kri s preseganjem svoje narave tudi ti kot človek rasteš in presegaš svojo naravo?
no, nima veze tole, je sam razmišljanje...
Quote:verjetno se, ali pa se ne.

prevec ugibas.
Bog se ne "razvija". On je vecno popoln.
Nikol ni preveč

Ti trdiš, da je on popoln, ker si to prebral.
Imaš torej kaj več izkustva kot jaz in dejansko
poznaš-se zavedaš narave boga boljše?
Quote:mi smo odvisni od Boga, on pa ni odvisen od nas (razen, ko si to po svoji volji zeli, ampak to je ze druga pesem). sicer mi je pa vsec to, da priznas, da smo mi tisti, ki smo podrejeni (ceprav dostkrat opazujem delovanje ljudi v cistem nasprotju s tem).
Ideja podrejenosti mi nič kaj ni všeč, ker me asociira na zlorabljanje.
O bogu v bistvu nimam nekega prepričanja, razen da je Ljubezen, kar opredeljuje moj odnos do njega.
Quote:ne slepo (z ugibanjem) je res boljs, da ne. ampak, ce jo nakazejo tisti, ki Resnico poznajo, pa je to najboljs in tudi najbolj koristno. drgac se stalno ucimo le skozi neprijetne izkusnje. to je posledica (in nagrada) nadutosti.
tistim, ki Resnico poznajo po moje ni za verjet na slepo. Ne glede na to, kolko oni poznajo Resnico, resnica ne deluje za tebe, če je tudi sam ne prepoznaš. Lahko torej iščeš svojo pot do resnice al pa hodiš po tuji, garancije, razen tega, da oni trdijo, da je razlika, pa ni nobene.
Nadutost... da je vzrok neprijetnih izkušenj. Lahko.
Lahko pa je nadustost tudi trditev nekoga, da boljše pozna boga in pot do njega.
Quote:bi bil vesel (ce bi zaznal, da mu je mar zame), ampak bi bil se bolj zadovoljen, ce bi se ta oseba prej pozanimala (sploh, ko/ce ima moznost) o tem kaj bi mi bolj ustreglo in kaj manj.
nadutost je lahko tudi, da si izbirčen, da ne znaš cenit darila iz srca, in ga zavrneš, ker se človek v svoji spontanosti ni prej prepričal, kaj bi ti bolj ustrezalo.
Ampak, a ti misliš, da je bog nadut?
Quote:cisti znak ljubezni je sele takrat, ko sluga sluzi gospodarju glede na gospodarjeve zelje, ne na svoja lastna ugibanja.
ljubezen je brezpogojna. Hočeš rečt, da bog postavlja pogoje in pravila, kako se mu je potrebno približat?
Quote:zakaj pa je Bog ustvaril nas? zaradi Njega ali zaradi sebe?

tale ti bo tezka.
pojma nimam

verjetno iz želje po ljubezni in ustvarjanju?
Quote:da ti mal pomagam se pri prejsnem. za ljubezen sta potrebna dva, ki se zdruzita v eno, a hkrati ostajata individuma. ce je samo en, ali ce ni nbenga, ali pa ce sta dva, ki nista v enem (zdruzena), ljubezni ni. in tudi zadovoljstva ni.
lepo, da se hočeš postavit v vlogo učitelja in hvala ker se trudiš, čeprav to ne rabim, sem pa vesela, da razmišljaš skupaj z mano in da si boljše razložil tole z ustvarjanjem.
Ampak tale "za ljubezen sta potrebna dva"... hočeš rečt, da obstaja ljubezen izključno v odnosu, torej zaradi ločenosti? Bog sam po sebi, (brez odnosa s svojim stvarstvom) pa ni ljubezen?
Quote:spet je vprasanje, ce me ima sosed zares rad. pises same "idealne" scenarije. ampak ni nujno, da se v praksi to tudi dogaja. men se zdi, da hoces s temi scenariji mal upravicit svojo lenobo pri spoznavanju zelja Boga.
Niti nimam potrebe karkoli na sebi opravičevat in sem kar v dobrem odnosu z bogom, hvala

Situacija s sosedom in kuro pa ni "idealna", take stvari se po moje dogajajo pogosto. Izpostavla sem jo zato, ker se mi je zdelo, da ti misliš, da je bog hudo izbirčen, ozkosrčen in dlakocepski, ko pride do vprašanja, kdo do njega pravilno dostopa, kdo pa ne. Kar lahko pripelje do prepričanja, da se začne mislit, da je neka pot bolj prava oz da ima bog nekoga rajši, kar pa po moje ne drži.