Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 7186 times)
aryan
Ex Member

Re: Bogec
Reply #15 - 27.08.2003 at 15:30:14

mogoce. al pa tud ne.
Back to top

IP Logged

Ziby2
5

Če nimaš lastnega sija,te
sij drugih ne bo osvetil

PTUJ
Reply #16 - 27.08.2003 at 15:58:39

Quote:
Zdej me pa resno zanima, da ni že tale naš bogec zapustil že vse skupaj, praktično, dvignil roke od nas ?

jih je imel ze kdaj na nas?
Back to top

IP Logged

Ziby2
5

Če nimaš lastnega sija,te
sij drugih ne bo osvetil

PTUJ
Reply #17 - 27.08.2003 at 16:13:47

Quote:
Izgleda, pol mu je pa dojadila človeška glupost, pa je dvigni vse štiri od sebe.  Grin Grin

In posledično tudi od nas   Grin Grin Grin Grin

pa saj nas je on take naredo Grin
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #18 - 27.08.2003 at 16:34:48

Quote:
to pravijo zapiski in besede tistih, ki so Boga spoznali. najbrz bojo pol tocni, kajne. osebna realizacija pa pride scasoma s prakticiranjem navodil, ki jih dajejo te zapiski in besede realiziranih svetniki.

Mnogo je tistih, ki so Boga spoznali in ne dajejo enakih pravil za osebno realizacijo. Mnogi od njih jih niti ne dajejo, eni govorijo celo, naj dvomimo v vsa pravila, dokler jih ne preverimo. Čigava pravila so torej točna?

Quote:
kaj pa na sluzenje, ki je podlaga vsaki ljubezni?

sem misla, da je podlaga vsake ljubezni predanost?

Quote:
a je pol po tvoje boljs slepo verjet slepemu sebi?

Mislim, da vidim točno dovolj, da sem sposobna rasti v skladu s svojimi sposobnostmi. Po čem ti sklepaš, da sem slepa?

Quote:
heh. Resnica je vseprisotna in vecna. deluje na vsakega, ne glede na to ali jo on pozna ali si pred njo zatiska oci. ce se vede ali nevede dotaknes ognja te bo v vsakem primeru speklo. podobno je z Resnico. deluje na vsakega.

Jasno, Resnica deluje na vsakega. Ampak, da deluje, se je moraš dotaknit. Ogenj te tudi ne speče, če se ga ne dotakneš. In tud Resnica se te ne more dotaknit, če se je ne zaveš. Kaj ti koristi Resnica, če se je nisi dotaknil in prepoznal s celim svojim bistvom? Tolko ko lanski sneg.

Quote:
lahko je nadutost, ali pa socutje.

lahko je oboje, se strinjam Smiley

Quote:
blagor teb.

Ti se opravičuješ pred bogom in imaš slabo vest? Ti tvoj bog nabija slabo vest ali si jo sam?

Quote:
bog ima vse enako rad, a hkrati ima bolj rad tiste, ki so mu predani.

Kaj vem, meni pa se je vedno zdelo, da so bogu vedno bli najbližji grešniki, ne pa verniki, z njimi nima nobenega dela. Običajno si bolj povezan s tistim, v kar si največ dela vložil, a ne?

Đabe najina posla, aryan, med nami tremi s krenim in po njegovih težkih izkušnjah v življenju, bi skor rekla, da ima bog zihr rajši krenega, kot pa naja Wink
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #19 - 28.08.2003 at 09:37:28

Quote:
No, odloči se že enkrat, to je vir tvojega trpljenja.

sej vec al manj si ze ti sam "dolocu" ali jaz trpim al ne, glede na tvoje prejsne poste. tko, da si si odgovoril na svoje vprasanje ze kar sam. ce pa dvomis vanj, je pa to tvoja stvar, ne moja.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #20 - 28.08.2003 at 09:56:03

Devi wrote on 27.08.2003 at 16:34:48:
Mnogo je tistih, ki so Boga spoznali in ne dajejo enakih pravil za osebno realizacijo. Mnogi od njih jih niti ne dajejo, eni govorijo celo, naj dvomimo v vsa pravila, dokler jih ne preverimo. Čigava pravila so torej točna?

kot sem ti ze napisu. tista pravila in navodila so prava, ki prihajajo od avtenticnih virov, torej realiziranih svetnikov. takih ki se razglasajo da so realizirani je veliko, ampak s tem se niso kar postali realizirani. simptome nekoga, ki je spoznal Absolut, Boga imas opisane v vedski literaturi. teh simptomov realizacije ne more na dolgi rok imitirat nihce. ce pa ne zaupas v vedsko literaturo pa bos mogla sledit svojemu filingu, ki pa te lahko prevara ali pa ne.

Quote:
sem misla, da je podlaga vsake ljubezni predanost?

predanost je isto kot sluzenje. predanost pomeni, da so ti interesi ljubljenega pomembnejsi kot tvoji. torej mu sluzis. sluzenje, zrtvovanje, predanost je ena in ista stvar, in to je podlaga za ljubezen. vse kar v sebi nima teh stvari je pozeljenje (lust).

Quote:
Mislim, da vidim točno dovolj, da sem sposobna rasti v skladu s svojimi sposobnostmi. Po čem ti sklepaš, da sem slepa?

nikol nism napisu, da si ti slepa. pravim, le, da tisti ki popolne realizacije nimajo so nekak slepi. tudi jaz. ti sledis svojim filingom, jaz sledim mojim. tko kot imam jaz razloge, da zaupam nekomu ali necemu, tko imas ti najbrz razloge za svoje stvari. jaz sem ti sam predstavil svoje mnenje, ki ga lahko sprejmes ali zavrzes. tvoja svobodna volja.

Quote:
Jasno, Resnica deluje na vsakega. Ampak, da deluje, se je moraš dotaknit. Ogenj te tudi ne speče, če se ga ne dotakneš. In tud Resnica se te ne more dotaknit, če se je ne zaveš. Kaj ti koristi Resnica, če se je nisi dotaknil in prepoznal s celim svojim bistvom? Tolko ko lanski sneg.

kot sem ti ze prej napisu. Resnica je vseprisotna, vedno. torej smo vsi itak stalno v kontaktu z Njo in se nas vseh dotika. glede dotika ni nbenga dvoma. gre se bolj za to, da ugotovimo kaksna je nasa vloga in aktivnost znotraj te Resnice, da bomo tudi prakticno dosegli tisto po cemer hrepenimo v srcu.

Quote:
lahko je oboje, se strinjam Smiley

ja, lahko je nadutost ali pa socutje. kaksen namen in nekdo v sebi se vse razodene pod vplivom casa. temu ne more nben uidt, niti jaz.

Quote:
Ti se opravičuješ pred bogom in imaš slabo vest? Ti tvoj bog nabija slabo vest ali si jo sam?

slabo vest imam, ker ga ne sluzim (ljubim) tako (ali dovolj) kot bi si On to zelel.

Quote:
Kaj vem, meni pa se je vedno zdelo, da so bogu vedno bli najbližji grešniki, ne pa verniki, z njimi nima nobenega dela. Običajno si bolj povezan s tistim, v kar si največ dela vložil, a ne?

heh, devi.

pri gresnikih ima to delo, da jim odstranjuje/razlaga njihove gresne aktivnosti in rezultate. greh je napacna aktivnost. taka, ki nam na dolgi rok ne prinese dobrobiti. gresne aktivnosti pridejo iz misidentifikacije sebe. misidentifikacija sebe prihaja iz neznanja. neznanje prihaja iz nasega slabega kontakta z Bogom, ki je vecna eksistenca, popolno znanje in neomejna blazenost.

tisti, ki pa niso gresni, pa ne pomen, da on nima kaj delat z njimi. s tistimi, ki niso vec gresni, ga on "zura" (zabava). in s tistimi, ki ga on lahko "zura" ma vec zadovoljstva, kokr s tistimi, ki jih mora "ociscevat".

ker je Bog vecen, in mi smo tudi vecni, je tudi nas odnos (ljubezen) vecen. znotri te vecnosti so vecne aktivnosti.
Quote:
Đabe najina posla, aryan, med nami tremi s krenim in po njegovih težkih izkušnjah v življenju, bi skor rekla, da ima bog zihr rajši krenega, kot pa naja Wink

kot sem ti ze napisu. Bog ima vse enako rad, a hkrati ima rajsi tiste, ki so mu predani.
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #21 - 28.08.2003 at 10:19:28

Quote:
tista pravila in navodila so prava, ki prihajajo od avtenticnih virov, torej realiziranih svetnikov. simptome nekoga, ki je spoznal Absolut, Boga imas opisane v vedski literaturi. ce pa ne zaupas v vedsko literaturo pa bos mogla sledit svojemu filingu, ki pa te lahko prevara ali pa ne.

da se popravim... mnogo je realiziranih svetnikov, ki so potrjeni iz avtentičnih virov in vsak od njih ima svoj pogled na pot osebne realizacije.
Sem pa vesela, da si ti našel svojo.

Quote:
predanost je isto kot sluzenje. predanost pomeni, da so ti interesi ljubljenega pomembnejsi kot tvoji. torej mu sluzis. sluzenje, zrtvovanje, predanost je ena in ista stvar, in to je podlaga za ljubezen. vse kar v sebi nima teh stvari je pozeljenje (lust).

predanost je za mene neke vrste samopozaba, stanje, ki se lahko izrazi na več načinov, tudi kot služenje ali žrtvovanje. avtomatsko pa se mi zdi, da ne pomeni tega.

Quote:
Resnica je vseprisotna, vedno. torej smo vsi itak stalno v kontaktu z Njo in se nas vseh dotika. glede dotika ni nbenga dvoma. gre se bolj za to, da ugotovimo kaksna je nasa vloga in aktivnost znotraj te Resnice, da bomo tudi prakticno dosegli tisto po cemer hrepenimo v srcu.

Resnica je vseprisotna in se nas dotika, ampak zakaj smo potem tako slepi pri prevzemanju svoje vloge? ker je ne prepoznamo, se je ne dotaknemo nazaj.
se mi zdi, da tako o istem govoriva na različen način.

Quote:
slabo vest imam, ker ga ne sluzim (ljubim) tako (ali dovolj) kot bi si On to zelel.

te slaba vest spodbuja ali duši? Nikol nisem razumela, kako lahko pristna ponižnost zraste iz dušenja, ki skoraj organsko zahteva obrambno reakcijo.

Quote:
pri gresnikih ima to delo, da jim odstranjuje/razlaga njihove gresne aktivnosti in rezultate.
s tistimi, ki niso vec gresni, ga on "zura" (zabava). in s tistimi, ki ga on lahko "zura" ma vec zadovoljstva, kokr s tistimi, ki jih mora "ociscevat".

zakaj bogu pripisuješ človeške lastnosti, oz težnjo po zabavi in odpor do dela. Ni bog nad dobrim-slabim? Bog je ljubezen, ki se povsod izrazi. Vse-je-eno kje. Kar ti pojmuješ pod delo, je lahko zanj zabava in obratno. Predpostavljam pa da je njemu vse-eno, torej ne dela razlike. Mi bi samo radi, da bi on delal razliko, ker je to čist človeški nagib po ljubezni.

No, počasi se bova uskladila, pol bova pa nehala, a ne Wink?
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #22 - 28.08.2003 at 11:08:11

Quote:

On je dober.

Če bi ga poznal, bi mu zaupal in res ne bi takšne klampfal.

Si prepričan, da si On želi, kar misliš, da si, ali le tvoja sebičnost v želji po absolutnem čimprejšnjem trajnem zadovoljstvu?

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #23 - 28.08.2003 at 12:25:40

Devi wrote on 28.08.2003 at 10:19:28:
da se popravim... mnogo je realiziranih svetnikov, ki so potrjeni iz avtentičnih virov in vsak od njih ima svoj pogled na pot osebne realizacije.
Sem pa vesela, da si ti našel svojo.

kdo je res avtenticen svetnik bo slej al prej razodel cas. povem pa ti le to, da so redki. ce hoces kvaliteto moras zrtvovat kvantiteto.

Quote:
Resnica je vseprisotna in se nas dotika, ampak zakaj smo potem tako slepi pri prevzemanju svoje vloge? ker je ne prepoznamo, se je ne dotaknemo nazaj.
se mi zdi, da tako o istem govoriva na različen način.

zakaj je ne prepoznamo? ker nismo dovolj iskreni.

Quote:
te slaba vest spodbuja ali duši? Nikol nisem razumela, kako lahko pristna ponižnost zraste iz dušenja, ki skoraj organsko zahteva obrambno reakcijo.

pristna poniznost zraste iz realizacije Resnice. Resnica/Bog je velika, in avtomatsko sebe vidimo v primerjavi z Njo majhne. to je pristna poniznost.

Quote:
zakaj bogu pripisuješ človeške lastnosti, oz težnjo po zabavi in odpor do dela.

heh. zakaj si Bog ne bi zelel zabave? sej je vendar Vrhovna oseba. v bistvu on vse kar dela je iz "zabave", torej iz zadovoljstva.

Quote:
Ni bog nad dobrim-slabim?

Bog je nad vsem, je lahko pod vsem, je izven vsega, a hkrati znotraj vsega. Bog je vseprisoten in v popolni harmoniji s seboj.

Quote:
Bog je ljubezen, ki se povsod izrazi.

res, le mi tega ne opazimo se ciz dobr.

Quote:
Vse-je-eno kje.

vse je eno ja, a hkrati razlicno. vse je eno, a hkrati mnogo. vse je Bog (energetik) in njegove neomejene energije.

Quote:
Kar ti pojmuješ pod delo, je lahko zanj zabava in obratno. Predpostavljam pa da je njemu vse-eno, torej ne dela razlike. Mi bi samo radi, da bi on delal razliko, ker je to čist človeški nagib po ljubezni.

spet prevec ugibas.

Quote:
No, počasi se bova uskladila, pol bova pa nehala, a ne Wink?

ni konca in ni zacetka, a hkrati sta in obstajata v popolni harmoniji. je le Bog in njegove neomejene energije, in mi smo delcek ene izmed njih. Wink
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #24 - 28.08.2003 at 12:32:58

Quote:
On je dober.

res. le jaz tega ne opazim se ciz dobr. ker ce bi, nebi bil nikoli vznemirjen.

Quote:
Če bi ga poznal, bi mu zaupal in res ne bi takšne klampfal.

jah pac nisem se dokoncno realiziran. bi te lepo prosu, da me blagoslovis, da bom to nekoc postal.

Quote:
Si prepričan, da si On želi, kar misliš, da si, ali le tvoja sebičnost v želji po absolutnem čimprejšnjem trajnem zadovoljstvu?

On si zelo zeli, da bi jaz dobil cimprejsne trajno/vecno zadovoljstvo, ker za to me je ustvaril. in o tej svoji zelji in procesu kako naj to dosezem govori na ves glas, povsod in vedno, jaz pa sem tisti, ki si zatiska usesa.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #25 - 28.08.2003 at 13:15:42

Quote:
Kaj se zanašaš in prosiš druge naj te blagoslovijo, če še ne veš te ne more nihče drug blagoslovit, lahko edino sam sebe, odpri že enkrat oči.

lej, kreden. v istem stavku se kontradiktiras.

najprej pravis, da mi nihce ne more pomagat (blagoslovit), v drugem stavku se pa ti osebno postavis v vlogo "pomagaca" z raznoraznimi nasveti.
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #26 - 28.08.2003 at 17:25:23

Quote:
kdo je res avtenticen svetnik bo slej al prej razodel cas.

ja, maš prav. včasih si mislim, hvala bogu, da ima sploh še kdo živce se z nami ukvarjat Grin
Na splošno pa mislim, da smo mi vsi čist dobri ljudje na čist v redu poteh, pa čeprav različnih.

ti mi rečeš:
Quote:
spet prevec ugibas.

jaz ti rečem:
ti pa preveč drugim verjameš Wink

Quote:
ni konca in ni zacetka, a hkrati sta in obstajata v popolni harmoniji. je le Bog in njegove neomejene energije, in mi smo delcek ene izmed njih. Wink

s tem se pa po moje oba strinjava Smiley

jaz imam zaenkrat dovolj, ker se mi zdi, da sem trenutno že vse povedala.
hvala za debato Smiley
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #27 - 29.08.2003 at 08:21:58

Devi wrote on 28.08.2003 at 17:25:23:
ti mi rečeš:
jaz ti rečem:
ti pa preveč drugim verjameš Wink

ja to sm tud jaz ze opazu. ti rajs sama spekuliras o neomejenem Absolutu/Bogu z omejenimi instrumenti zaznave, jaz pa rajse poslusam o Bogu od tistih, ki so ga spoznali, torej Ga poznajo taksnega kakrsen je, in hkrati probam po svojih zmoznostih sledit njihovim navodilom s katerimi Ga bom tudi jaz lahko enkrat spoznal.

pac, stvar odlocitve.
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #28 - 29.08.2003 at 10:10:40

Quote:
ja to sm tud jaz ze opazu. ti rajs sama spekuliras o neomejenem Absolutu/Bogu z omejenimi instrumenti zaznave, jaz pa rajse poslusam o Bogu od tistih, ki so ga spoznali, torej Ga poznajo taksnega kakrsen je, in hkrati probam po svojih zmoznostih sledit njihovim navodilom s katerimi Ga bom tudi jaz lahko enkrat spoznal.

No, aryan, ko boš enkrat tam, pri Bogu in ga boš dodobra spoznal, ne samo "naposlušal", bodi karakter pa pomagaj bogi Devi, da kaj spregleda, ona pa bo tebi pomagala, če se ji bo to zgodlo pred tabo Wink

Do takrat se pa nima smisla ponašat s tem, kaj je boljše, ker sva še zmer oba tukaj Grin

Jaz sem praktičen človek; rezultati veljajo, ne besede Wink
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #29 - 29.08.2003 at 10:18:53

Devi wrote on 29.08.2003 at 10:10:40:
No, aryan, ko boš enkrat tam, pri Bogu in ga boš dodobra spoznal, ne samo "naposlušal", bodi karakter pa pomagaj bogi Devi, da kaj spregleda, ona pa bo tebi pomagala, če se ji bo to zgodlo pred tabo Wink

eden izmed nacinov/procesov spoznavanja Boga je, da poslusas o Njemu od Njega, ali pa od tistih, ki ga poznajo.

lej, Devi, ce bos ti "prej" spoznala Boga, na kaksen nacin mi bos ti takrat lahko pomagala, kakor tako, da mi bos govorila o Njem in povedala proces s katerim ga lahko tudi jaz?

Quote:
Do takrat se pa nima smisla ponašat s tem, kaj je boljše, ker sva še zmer oba tukaj

a ko spoznas Boga te pa ni vec "tukaj"? kje pa si pol takrat? Wink

Quote:
Jaz sem praktičen človek; rezultati veljajo, ne besede Wink

zelo pametno. Smiley
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3