Devi wrote on 27.08.2003 at 16:34:48:Mnogo je tistih, ki so Boga spoznali in ne dajejo enakih pravil za osebno realizacijo. Mnogi od njih jih niti ne dajejo, eni govorijo celo, naj dvomimo v vsa pravila, dokler jih ne preverimo. Čigava pravila so torej točna?
kot sem ti ze napisu. tista pravila in navodila so prava, ki prihajajo od avtenticnih virov, torej realiziranih svetnikov. takih ki se razglasajo da so realizirani je veliko, ampak s tem se niso kar postali realizirani. simptome nekoga, ki je spoznal Absolut, Boga imas opisane v vedski literaturi. teh simptomov realizacije ne more na dolgi rok imitirat nihce. ce pa ne zaupas v vedsko literaturo pa bos mogla sledit svojemu filingu, ki pa te lahko prevara ali pa ne.
Quote:sem misla, da je podlaga vsake ljubezni predanost?
predanost je isto kot sluzenje. predanost pomeni, da so ti interesi ljubljenega pomembnejsi kot tvoji. torej mu sluzis. sluzenje, zrtvovanje, predanost je ena in ista stvar, in to je podlaga za ljubezen. vse kar v sebi nima teh stvari je pozeljenje (lust).
Quote:Mislim, da vidim točno dovolj, da sem sposobna rasti v skladu s svojimi sposobnostmi. Po čem ti sklepaš, da sem slepa?
nikol nism napisu, da si ti slepa. pravim, le, da tisti ki popolne realizacije nimajo so nekak slepi. tudi jaz. ti sledis svojim filingom, jaz sledim mojim. tko kot imam jaz razloge, da zaupam nekomu ali necemu, tko imas ti najbrz razloge za svoje stvari. jaz sem ti sam predstavil svoje mnenje, ki ga lahko sprejmes ali zavrzes. tvoja svobodna volja.
Quote:Jasno, Resnica deluje na vsakega. Ampak, da deluje, se je moraš dotaknit. Ogenj te tudi ne speče, če se ga ne dotakneš. In tud Resnica se te ne more dotaknit, če se je ne zaveš. Kaj ti koristi Resnica, če se je nisi dotaknil in prepoznal s celim svojim bistvom? Tolko ko lanski sneg.
kot sem ti ze prej napisu. Resnica je vseprisotna, vedno. torej smo vsi itak stalno v kontaktu z Njo in se nas vseh dotika. glede dotika ni nbenga dvoma. gre se bolj za to, da ugotovimo kaksna je nasa vloga in aktivnost znotraj te Resnice, da bomo tudi prakticno dosegli tisto po cemer hrepenimo v srcu.
Quote:lahko je oboje, se strinjam
ja, lahko je nadutost ali pa socutje. kaksen namen in nekdo v sebi se vse razodene pod vplivom casa. temu ne more nben uidt, niti jaz.
Quote:Ti se opravičuješ pred bogom in imaš slabo vest? Ti tvoj bog nabija slabo vest ali si jo sam?
slabo vest imam, ker ga ne sluzim (ljubim) tako (ali dovolj) kot bi si On to zelel.
Quote:Kaj vem, meni pa se je vedno zdelo, da so bogu vedno bli najbližji grešniki, ne pa verniki, z njimi nima nobenega dela. Običajno si bolj povezan s tistim, v kar si največ dela vložil, a ne?
heh, devi.
pri gresnikih ima to delo, da jim odstranjuje/razlaga njihove gresne aktivnosti in rezultate. greh je napacna aktivnost. taka, ki nam na dolgi rok ne prinese dobrobiti. gresne aktivnosti pridejo iz misidentifikacije sebe. misidentifikacija sebe prihaja iz neznanja. neznanje prihaja iz nasega slabega kontakta z Bogom, ki je vecna eksistenca, popolno znanje in neomejna blazenost.
tisti, ki pa niso gresni, pa ne pomen, da on nima kaj delat z njimi. s tistimi, ki niso vec gresni, ga on "zura" (zabava). in s tistimi, ki ga on lahko "zura" ma vec zadovoljstva, kokr s tistimi, ki jih mora "ociscevat".
ker je Bog vecen, in mi smo tudi vecni, je tudi nas odnos (ljubezen) vecen. znotri te vecnosti so vecne aktivnosti.
Quote:Đabe najina posla, aryan, med nami tremi s krenim in po njegovih težkih izkušnjah v življenju, bi skor rekla, da ima bog zihr rajši krenega, kot pa naja
kot sem ti ze napisu. Bog ima vse enako rad, a hkrati ima rajsi tiste, ki so mu predani.