Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 1280 times)
ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

daleč od rodne barjanske grude
Protioglaševalska nalepka na nabiralniku
11.08.2003 at 07:18:04

Posebna nalepka nas bo ščitila pred neželeno nenaslovljeno oglaševalsko pošto

Agencija za telekomunikacije, radiodifuzijo in pošto (ATRP) je pripravila osnutek splošnega akta. Ta bo natančneje urejal posebno nalepko, ki nas bo ščitila pred poplavo neželene pošte. Kdor bo vlagal nenaslovljeno pošto v tako označen predalčnik, bo moral plačati od pol do milijona tolarjev kazni. ATRP k izdaji omenjenega akta zavezuje že zakon o poštnih storitvah (ZPSto-1) iz aprila lani. Osnutek so objavili na svoji spletni stani prejšnji teden, pripombe pa sprejemajo do 6. septembra. Tako lahko objavo akta pričakujemo konec septembra ali v začetku oktobra, veljati pa začne po 15 dneh.

Prodaja po vsej državi

Rumeno samolepilno nalepko, na kateri bo pisalo: "Simbol nalepite na svoj predalčnik, če ne želite prejemati oglaševalskih, marketinških in drugih reklamnih sporočil, ki niso naslovljena posebej na vas" in "Vlaganje takšnih sporočil v predalčnik, ki je označen s tem simbolom, je kaznivo (38. in 60. člen ZPSto-1)", bo prodajal pooblaščeni prodajalec. Izbrala ga bo agencija, ki bo tudi določila ceno nalepke. Splošni akt določa, da bo agencija pri izboru prodajalca nalepk upoštevala geografsko razvejeno prodajno omrežje po vsej Sloveniji.

Za kršitelje kazni

Kdor vloži nenaslovljena oglaševalska, marketinška in druga reklamna sporočila v predalčnik, ki je označen z omenjeno nalepko, je po zakonu lahko kaznovan z denarno kaznijo od pol do milijona tolarjev, odgovorna oseba pa še s 100 do 250 tisoč tolarji.

Finance, 11/8-2003
http://www.finance-on.net/show.php?id=54519

Končno! Saj tukile kaj mnogo dolgo traja, zgodi se pa le; včasih.
Wink
ARS
Back to top

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)

IP Logged

A.
Ex Member

Re: Protioglaševalska nalepka na nabiralniku
Reply #1 - 11.08.2003 at 08:53:40

svojo nalepko lahko zalepš gor kadar hočeš, če jo narediš doma, nima veze, jo je treba upoštevat, sam...

jaz sem svojo nalepko nalepu zadnjič pred dopusti... hm  

nč ne pomaga...  Grin

sosed jo ma že dle tud mu ne...

bomo vidl kako bo s to?
Back to top

IP Logged

ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

daleč od rodne barjanske grude
Reply #2 - 12.08.2003 at 07:45:47

Quote:
svojo nalepko lahko zalepš gor kadar hočeš, če jo narediš doma, nima veze, jo je treba upoštevat, sam...

Dej nehi, a res jo lohk doma nardiš?   Roll Eyes
Pa da jo je treba upoštevat?   Grin

Ma, dej, na pošrek: ljudje praviloma upoštevajo le tisto, kar morajo, pa še to ni prav nič zihr.

Ko sem se dobrih enajst let nazaj vrnila v Slovenijo, sem bila (iz tujine) navajena, da nas je taka nalepka "obvarovala" pred skorajda vso nezaželeno pošto. (Skorajda pa zato, ker se junka, ki jim ga uspe naslovit z imenom in ostalimi detajli, tudi z nalepko ne moreš losat. Prav tako pa jim je včasih kaj kar spolzelo v nabiralnik, a ker je bilo to res redkokdaj ...) In ko so tukaj količine junka pričele naraščat, sem si sprovizirala svojo nalepko ... Nobena ni prav dolgo na nabiralniku zdržala, upošteval jo pa tudi ni noben ... In sem prenehala z lepljenjem le-teh. Sem se sprijaznila z dejstvom prekladanja junka na kupček za v star papir, iskanju prave pošte med stranmi reklamnih letakov in brošur, pa z upanjem, da pa prej ali slej tudi tukajle pridobimo teoretično zakonodajno moč, da se večini junka v naprej odpovemo. In kot kaže, se nam zadnja - končno - res obeta. A teorija je eno, praksa pa drugo; lahko. In se zaradi junka v nabiralnikih še naprej ne mislim prav nič sekirat ... ker vse, kar lahko zatem narediš - brez nepotrebne izgube energije -, je, da nalepiš "uradno" nalepko ... pa da, po potrebi, še naprej večaš kupček starega papirja. To, da morebiti nikoli ne obiščeš tistih prodajalcev, ki ... vztrajajo, zna biti pa zaprmej najbolj učinkovito. Lahko.

Wink
ARS
Back to top

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)

IP Logged

A.
Ex Member

Reply #3 - 12.08.2003 at 08:48:31

no ja no ja...  Grin

upoštevat jo je treba že sedaj, men jo ni noben dol odlepu sam upošteva pa je tud noben ne...  Grin
Back to top

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1