Quote:svojo nalepko lahko zalepš gor kadar hočeš, če jo narediš doma, nima veze, jo je treba upoštevat, sam...
Dej nehi, a res jo lohk doma nardiš?

Pa da jo je treba upoštevat?

Ma, dej, na pošrek: ljudje praviloma upoštevajo le tisto, kar morajo, pa še to ni prav nič zihr.
Ko sem se dobrih enajst let nazaj vrnila v Slovenijo, sem bila (iz tujine) navajena, da nas je taka nalepka "obvarovala" pred skorajda vso nezaželeno pošto. (Skorajda pa zato, ker se junka, ki jim ga uspe naslovit z imenom in ostalimi detajli, tudi z nalepko ne moreš losat. Prav tako pa jim je včasih kaj kar spolzelo v nabiralnik, a ker je bilo to res redkokdaj ...) In ko so tukaj količine junka pričele naraščat, sem si sprovizirala svojo nalepko ... Nobena ni prav dolgo na nabiralniku zdržala, upošteval jo pa tudi ni noben ... In sem prenehala z lepljenjem le-teh. Sem se sprijaznila z dejstvom prekladanja junka na kupček za v star papir, iskanju prave pošte med stranmi reklamnih letakov in brošur, pa z upanjem, da pa prej ali slej tudi tukajle pridobimo teoretično zakonodajno moč, da se večini junka v naprej odpovemo. In kot kaže, se nam zadnja - končno - res obeta. A teorija je eno, praksa pa drugo; lahko. In se zaradi junka v nabiralnikih še naprej ne mislim prav nič sekirat ... ker vse, kar lahko zatem narediš - brez nepotrebne izgube energije -, je, da nalepiš "uradno" nalepko ... pa da, po potrebi, še naprej večaš kupček starega papirja. To, da morebiti nikoli ne obiščeš tistih prodajalcev, ki ... vztrajajo, zna biti pa zaprmej najbolj učinkovito. Lahko.

ARS