Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 1781 times)
jasa
2
**

I love YaBB 1G - SP1!

bioenergetiki in mazaštvo...
01.08.2003 at 21:54:33

Smo za en  -   popravni?     Grin  Wink

Mazači se najdejo povsod.

Jaz imam izkušnjo s tremi, ki so vsi zdravniki uradne medicine. V beli halji, z znanjem in diplomo nekaj veljajo, a še vedno nimamo zagotovila, da lahko kaj vplivajo.

Že od malega se igramo zdravnike...mene to boli, pa mi bo zdravnik dal injekcijo...tableto...ali pa me bodo operirali...Preložimo odgovornost na drugega, ko gre za naše zdravje!!

Zdravniki in zdravilci nimajo čarobnih paličic, da bi čarali in stepali z rokami, pa bolezen izgine. Zato je naivno od njih to pričakovati...čeprav bi včasih radi verjeli, sploh, kadar je hudo...

Moja "zamera" uradni medicini je ta, da odpravlja le simptome, vsaj v veliki večini je tako. Posamezni zdravniki se vse bolj zavedajo, da je bolan človek zbolel zaradi določenih vzrokov, ne pa kar tako, brez veze. Zato se tudi med njimi pojavlja zavest in znanje, da je človeka potrebno obravnavati kot celoto...takšnih posameznikov ni veliko, so pa. In to je dobro.

Uradna medicina je potrebna, z vsem znanjem in možnostmi, ki jih ima. Nesreče, akutni primeri...

Alternativna medicina prinaša dosti dobrega pri preventivi, saj dosti bolj kot uradna medicina usmerja človeka k naravnemu načinu zdravljenja, k samospoznavanju, prepoznavanju škodljivih vzorcev vedenja, razmišljanja, odpravljanju le-teh, človeka jemlje kot celoto.

Idealno bi bilo, če bi ti dve začeli v Sloveniji malo sodelovati, ne? Cheesy  Ne samo v ilegali, kot je trenutna praksa  Smiley

Primeri, ko ljudje obupajo in se v takem stanju obrnejo na zdravilce, kot zadnjo možnost, kažejo na potrebo, da se sploh pojasni, kaj alternativna medicina sploh je, kakšne so njene možnosti in in kje so meje. Pri alternativnem zdravljenju je potreben čas, sodelovanje, delo na sebi. Tudi, ko pride do izboljšanja.Namreč, zdravje si lahko povrneš na način, da si za to daš možnost, kaj spremeniš, prisluhneš sebi, zdravilec pa ti lahko pomaga na začetku, z energijo, predvsem pa z znanjem, ki ti ga preda, da boš vedel kako dalje.

Všeč mi je izjava priznanega bioterapevta, dr. alt. medicine, ko je dejal:"20, 25 let se ukvarjam z energijami in z zdravljenjem, pa si ne upam trditi, da sem jaz koga ozdravil. Jaz samo pokažem pot. Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal."
Dobra, ne? Smiley
Back to top

IP Logged

kreden
Ex Member

Re: bioenergetiki in mazaštvo...
Reply #1 - 01.08.2003 at 22:17:24

Dobro napisano. Kulllll    8) 8) 8) 8) 8)
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #2 - 02.08.2003 at 00:04:41

Res je vecina simptomov, ki se pojavijo pri cloveku ima dusevne korenine, zdraviti bi trebalo prej duha, npr. pri psihiatru, sele nato, ce je bilo ugotovljeno, da je duh zdrav in je vzrok bolezni odkrit v fizonomiji/ustroju cloveka, tedaj bi mogla poseci mezmes uradna medicina.

Alternativna medicina? Mogoce pomaga, mogoce ne, daje pa dosti vecje luknje in moznosti tem, ki se poslozujejo raznih prevar in ukan, v koncni fazi pa samo vidijo $. Tezko je lociti seme od plevela, zato ne bi rad prevec posegal po alternativi, ker nikoli ne ves kaj te caka. Mogoce res strokovnjak, morda pa le sarlatan. Ljudje smo zelo naivni in radi nasedemo vsem mogocim prevaram, posebaj ko nam gre za nohte  sprobamo takorekoc vse.

Back to top

IP Logged

jasa
2
**

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #3 - 02.08.2003 at 21:33:11

ej.. Kreden  Smiley  imaš ti kako izkušnjo...z mazači?Smiley

Exorcist, jaz ti želim, da takšne pomoči sploh ne bi nikoli potreboval. Ene ali druge. Ne škodi pa, če se o tem pozanimaš.Smiley

Zares je veliko lukenj, to področje še niti ni urejeno.

Pri Slovenskem ekološkem gibanju(SEG) obstaja sekcija za komplementarno in naravno zdravilstvo(KONAZ), ki se zavzema za ureditev zakonodaje zdravilstva, kamor spada tako :

- bodoče šolanje
       - ustrezna izobrazba za zdravitelje
       - določitev poklicnih standardov
       - pridobivanje certifikatov
       - delovanje in
       - sprejemanje odgovornosti za rezultate dela zdravitelja.

KONAZ je v letih 2000 in 2001 izpeljal dva kongresa, izdal zbornik s programskimi usmeritvami in predstavitvijo nekaterih slovenskih zdraviteljev.

Zdravilci želijo očistiti plevel...Smiley

Za zdaj je pač tako kot je. Dober glas seže v deveto vas...to verjetno upošteva večina, ki išče tovrstno pomoč.

Ko bodo stvari dorečene in urejene, najbrž ne bo  drugače. V stiski si vsak želi najboljšo pomoč. Človek pa je enkratno bitje, (tudi zdravilec) in tudi potem se bo še  dogajalo, da bo nek zdravilec nekomu lahko pomagal...drugemu pač ne...

So pa tudi taki vmes... Angryče samo  pomislim ...radiestezist...ko je izmeril po stanovanju...pa mu plačam in mi pove, da če pa kupim tako in tako posteljnino...mi pa te tri jurje vrne...brrr, res smo naivni nekateri ??? Grin (bili?)

Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #4 - 02.08.2003 at 22:48:46

Saj kot pravim z vero lahko premikamo gore, to je ze Jezus rekel. Se pravi zdravi se tudi s PLACEBO EFEKTOM, ki je ucinkovit tudi, ce zdavilo sploh ni zdravilo, ampak, ce to bolan clovek uziva v prepricanju, da je res "tapravo" zdravilo, mu bo pomagalo. Na vecji ucinek placeba, se vpliva velikost "ponarejene" tablete (lahko je navaden sladkorcek), barva....

Primer 10 ljudi trpi za hipertenzijo, petim dajo nepravo zdravilo (glukozno tableto) v prepricanju, da je pravo, se pravi da tega laboratorijskega poskusa z njimi sploh ne omenijo, drugim petim pa res pravo tableto proti hipertenzijo. Nakar izmerijo tlak testni skupini in tistim, katerim niso posredovali pravega zdravila. In kaj se izkaze, vsem je pomagalo enako, tlak je ocitno padel, ceprav po racionalni logiki do tega pojava sploh nebi smelo priti?

Ce ozdravis psiho ozdravis tudi v 75% telesno bolezen, ker ima vecina bolezni koren v dusevnih motnjah.

Treba je samo verjet, seveda pa to nekateri mazaci s pridom izkoriscajo naiviteto in lahkovernost ljudi.
Back to top

IP Logged

kreden
Ex Member

Reply #5 - 02.08.2003 at 23:22:59

jasa wrote on 02.08.2003 at 21:33:11:
    ej.. Kreden  Smiley  imaš ti kako izkušnjo...z mazači?Smiley

Jasa, z mazači glih nimam izkušenj, me še noben ni z kako kremo mazal  
Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Mal heca.

Ja, z bioenergijo imam ogromne izkušnje in se iz srca zahvaljujem dvema bioenergetikoma katera sta mi ogromno pomagala po zdravstveni poti in to je bilo tako očitno, da je še uradna medicina samo zinala, moja osebna zdravnica pa še menda zdej ima odprta usta, no, ne vem ker že leta nisem bil pri njej, takrat jih je imela, vsi so se čudli, jaz pa, tudi.
Res sta mi pomagala in to človek ne more pozabiti.
Sta mi pa tudi povedala naslednje.

Tako, kot sva sedaj tebi pomagala, to bo nekaj časa držalo, če ne boš spremenil načina življenja, predvsem pa prehrane, boš zapadl nazaj v isto stanje kot si bil.
Torej, odločitev je tvoja, al se bomo spet kdaj srečali, ali pa ne, odloči se, no in jaz sem se odločil in spremenil način življenja in prehrane in od tega je že lepih 12. let in sem še vedno zdrav, brez vseh prejšnjih tegob in bolečin.
No, res pa je tudi, da sem se sam začel po tistem baviti z bioenergijo in si tudi sam veliko pomagal in si še pomagam z znanjem, ki ga imam.

No, vedno sem pa rad in še danes najraje, mantram.
Tako že mantram, da včasih, ko me ker kaj vpraša, prvo povem mantro, potem pa šele odgovor   Grin Grin Grin  , kriza srednjih let   Grin Grin Grin Grin Grin Grin.

Ma, vsak si naj misli kar hoče in verjame v kar hoče, tudi jaz sem bil tak in nisem verjel, po pomoči bioenergetika sem pa videl in na lastni koži spoznal, da nekaj je, sedaj vem malo več, da res nekaj je.

Pač, vsakemu svoje.

Jasa, samo prvi post si pa res kull napisala.

Čao.

Alex.
Back to top

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1