Smo za en - popravni?

Mazači se najdejo povsod.
Jaz imam izkušnjo s tremi, ki so vsi zdravniki uradne medicine. V beli halji, z znanjem in diplomo nekaj veljajo, a še vedno nimamo zagotovila, da lahko kaj vplivajo.
Že od malega se igramo zdravnike...mene to boli, pa mi bo zdravnik dal injekcijo...tableto...ali pa me bodo operirali...Preložimo odgovornost na drugega, ko gre za naše zdravje!!
Zdravniki in zdravilci nimajo čarobnih paličic, da bi čarali in stepali z rokami, pa bolezen izgine. Zato je naivno od njih to pričakovati...čeprav bi včasih radi verjeli, sploh, kadar je hudo...
Moja "zamera" uradni medicini je ta, da odpravlja le simptome, vsaj v veliki večini je tako. Posamezni zdravniki se vse bolj zavedajo, da je bolan človek zbolel zaradi določenih vzrokov, ne pa kar tako, brez veze. Zato se tudi med njimi pojavlja zavest in znanje, da je človeka potrebno obravnavati kot celoto...takšnih posameznikov ni veliko, so pa. In to je dobro.
Uradna medicina je potrebna, z vsem znanjem in možnostmi, ki jih ima. Nesreče, akutni primeri...
Alternativna medicina prinaša dosti dobrega pri preventivi, saj dosti bolj kot uradna medicina usmerja človeka k naravnemu načinu zdravljenja, k samospoznavanju, prepoznavanju škodljivih vzorcev vedenja, razmišljanja, odpravljanju le-teh, človeka jemlje kot celoto.
Idealno bi bilo, če bi ti dve začeli v Sloveniji malo sodelovati, ne?

Ne samo v ilegali, kot je trenutna praksa

Primeri, ko ljudje obupajo in se v takem stanju obrnejo na zdravilce, kot zadnjo možnost, kažejo na potrebo, da se sploh pojasni, kaj alternativna medicina sploh je, kakšne so njene možnosti in in kje so meje. Pri alternativnem zdravljenju je potreben čas, sodelovanje, delo na sebi. Tudi, ko pride do izboljšanja.Namreč, zdravje si lahko povrneš na način, da si za to daš možnost, kaj spremeniš, prisluhneš sebi, zdravilec pa ti lahko pomaga na začetku, z energijo, predvsem pa z znanjem, ki ti ga preda, da boš vedel kako dalje.
Všeč mi je izjava priznanega bioterapevta, dr. alt. medicine, ko je dejal:"20, 25 let se ukvarjam z energijami in z zdravljenjem, pa si ne upam trditi, da sem jaz koga ozdravil. Jaz samo pokažem pot. Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal."
Dobra, ne?