BOŽANSKO BITJE, NOTRANJE LUČI
KDOR NE ZNA BITI NIČ,
TA POSTANE KAJ,
IN KDOR POSTANE KAJ,
JE NAVADNA NULA,
KER REVEŽ TA NE VE,
DA TO KAR JE POSTAL,
GA OMEJI OD TEGA,
DA BI ZAČUTIL IN SPOZNAL,
TO,
KAR V RESNICI JE:
BOŽANSKO BITJE, NOTRANJE LUČI.
OD NIČ DO NULE,
JE DOLGA POT ZMOT,
PAPAGAJSKIH UČENJ, PROUČEVANJ,
KRAJŠA PA JE POT NAZAJ,
V TA NOTRANJI, SVETLI RAJ SPOZNANJ.
MALO JIH JE,
KI RAZUMEJO TO,
IN ŠE MANJ, KI TO POT,
ISKRENO POČNO.
Stojan Svet
evo tu sem ti pripopal eno od mojih pesmi s pozitivk, ki sem jo napisal že celo prej, preden si se ti sploh rodil,

Glede teme in luči pa takole:
kadar gremo v Postojni v postonjsko jamo, nam ugasnejo luči, da vsi vidimo kakšna je prava tema.
Do zdaj še v vsej zgodovini Postonske jame ni bilo niti enega samega človeka (in bilo jih je na milijone), ki bi v tej absolutni temi kdaj kaj videl.
Obstaja pa druga tema, ki je še mnogo večja in hujša kot je ta jamska tema.
To je tvoja tema strahu, dvomov, sovraštva, jeze, ljubosumja, zavisti, lakomnosti in pohote,
ki ti preprečujejo, da bi videl svojo lastno notranjo svetlobo, čeprav te prav ta taista svetloba živi.
Vidiš prav isto je z resnico.
Resnica je absolutna in je Luč, notranja Luč.
Ali jo znotraj sebe vidiš, ali pa ne.
in ti je ne,
pa si misli kar hočeš in si seveda lahko misliš, da si sam Bog, vendar kdor misli, da je Bog, je samo Ubog in takih je po norišnicah po svetu kar dovolj.
je pa res, da Bog prebiva znotraj tebe in vseh v obliki večnega zadovoljstva, Miru, Blaženosti, Ljubezni, Resnice, absolutne Resnice, Luči, notranje Luči, Luči, ki je Luč sveta

vprašanje je le, kako daleč si ti v svoji zavesti,
koliko milijonov svetlobnih let si ti stran od svojega lastnega srca, oziroma zgoraj naštetih atributov Boga,
za to pa je potreben tvoj lasten napor, napor vsak dan, vsako uro, vsako minuto in vsako sekundo
in iskrenost, brezmejna iskrenost do samega sebe in vseh drugih

tako to zame je, ki sem bil že na oni strani večnega zadovoljstva in nisem hotel priti nazaj, hotel sem v tem stanju takrat umreti, a mi je bilo pokazano, da moje naloge tu še niso končane.