Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 6 7 8 9 
(Read 25360 times)
stoychi
5

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Postojna
Re: Bioenergetiki in mazaštvo
Reply #105 - 01.08.2003 at 11:53:10

Smiley
BOŽANSKO BITJE, NOTRANJE LUČI

KDOR NE ZNA BITI NIČ,
TA POSTANE KAJ,
IN KDOR POSTANE KAJ,
JE NAVADNA NULA,
KER REVEŽ TA NE VE,
DA TO KAR JE POSTAL,
GA OMEJI OD TEGA,
DA BI ZAČUTIL IN SPOZNAL,
TO,
KAR V RESNICI JE:
BOŽANSKO BITJE, NOTRANJE LUČI.
OD NIČ DO NULE,
JE DOLGA POT ZMOT,
PAPAGAJSKIH UČENJ, PROUČEVANJ,
KRAJŠA PA JE POT NAZAJ,
V TA NOTRANJI, SVETLI RAJ SPOZNANJ.
MALO JIH JE,
KI RAZUMEJO TO,
IN ŠE MANJ, KI TO POT,
ISKRENO POČNO.

Stojan Svet Smiley

evo tu sem ti pripopal eno od mojih pesmi s pozitivk, ki sem jo napisal že celo prej, preden si se ti sploh rodil, Smiley

Glede teme in luči pa takole:

kadar gremo v Postojni v postonjsko jamo, nam ugasnejo luči, da vsi vidimo kakšna je prava tema.
Do zdaj še v vsej zgodovini Postonske jame ni bilo niti enega samega človeka (in bilo jih je na milijone), ki bi v tej absolutni temi kdaj kaj videl.
Obstaja pa druga tema, ki je še mnogo večja in hujša kot je ta jamska tema.
To je tvoja tema strahu, dvomov, sovraštva, jeze, ljubosumja, zavisti, lakomnosti in pohote,
ki ti preprečujejo, da bi videl svojo lastno notranjo svetlobo, čeprav te prav ta taista svetloba živi.

Vidiš prav isto je z resnico.

Resnica je absolutna in je Luč, notranja Luč.

Ali jo znotraj sebe vidiš, ali pa ne.

in ti je ne,

pa si misli kar hočeš in si seveda lahko misliš, da si sam Bog, vendar kdor misli, da je Bog, je samo Ubog in takih je po norišnicah po svetu kar dovolj.

je pa res, da Bog prebiva znotraj tebe in vseh v obliki večnega zadovoljstva, Miru, Blaženosti, Ljubezni, Resnice, absolutne Resnice, Luči, notranje Luči, Luči, ki je Luč sveta  Smiley

vprašanje je le, kako daleč si ti v svoji zavesti,
koliko milijonov svetlobnih let si ti stran od svojega lastnega srca, oziroma zgoraj naštetih atributov Boga,
za to pa je potreben tvoj lasten napor, napor vsak dan, vsako uro, vsako minuto in vsako sekundo
in iskrenost, brezmejna iskrenost do samega sebe in vseh drugih Smiley
tako to zame je, ki sem bil že na oni strani večnega zadovoljstva in nisem hotel priti nazaj, hotel sem v tem stanju takrat umreti, a mi je bilo pokazano, da moje naloge tu še niso končane. Smiley
Back to top

Dih ti je dan, dih ti je svet,&&spoznaj ta sveti kraj, &&preden ti bo vzet.&&Le kdor zadiha iz srca,&&njega blaženost spozna. Smiley

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #106 - 01.08.2003 at 12:02:27

stoychi wrote on 01.08.2003 at 11:53:10:
tako to zame je, ki sem bil že na oni strani večnega zadovoljstva in nisem hotel priti nazaj, hotel sem v tem stanju takrat umreti, a mi je bilo pokazano, da moje naloge tu še niso končane. Smiley

a ti je tist ali tisto, ki ti je pokazal/o, da tvoje naloge tu se niso koncane tud povedal/o katere so te naloge in kako jih moras opravljati, da jih bos v koncni fazi tudi opravil tako da bo lahko dosegel vecno zadovoljstvo za stalno?
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #107 - 01.08.2003 at 12:05:30

PES

en sam pes,
ki hodi samoten po vročem pločniku poletja
ima očitno več moči
kot deset tisoč bogov

zakaj je tako?

(Charles Bukowski)
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #108 - 01.08.2003 at 12:10:10

stoychi wrote on 01.08.2003 at 11:53:10:
Smiley
BOŽANSKO BITJE, NOTRANJE LUČI

KDOR NE ZNA BITI NIČ,
TA POSTANE KAJ,
IN KDOR POSTANE KAJ,
JE NAVADNA NULA,
KER REVEŽ TA NE VE,
DA TO KAR JE POSTAL,
GA OMEJI OD TEGA,
DA BI ZAČUTIL IN SPOZNAL,
TO,
KAR V RESNICI JE:
BOŽANSKO BITJE, NOTRANJE LUČI.
OD NIČ DO NULE,
JE DOLGA POT ZMOT,
PAPAGAJSKIH UČENJ, PROUČEVANJ,
KRAJŠA PA JE POT NAZAJ,
V TA NOTRANJI, SVETLI RAJ SPOZNANJ.
MALO JIH JE,
KI RAZUMEJO TO,
IN ŠE MANJ, KI TO POT,
ISKRENO POČNO.

Stojan Svet Smiley

evo tu sem ti pripopal eno od mojih pesmi s pozitivk, ki sem jo napisal že celo prej, preden si se ti sploh rodil, Smiley

Glede teme in luči pa takole:

kadar gremo v Postojni v postonjsko jamo, nam ugasnejo luči, da vsi vidimo kakšna je prava tema.
Do zdaj še v vsej zgodovini Postonske jame ni bilo niti enega samega človeka (in bilo jih je na milijone), ki bi v tej absolutni temi kdaj kaj videl.
Obstaja pa druga tema, ki je še mnogo večja in hujša kot je ta jamska tema.
To je tvoja tema strahu, dvomov, sovraštva, jeze, ljubosumja, zavisti, lakomnosti in pohote,
ki ti preprečujejo, da bi videl svojo lastno notranjo svetlobo, čeprav te prav ta taista svetloba živi.

Vidiš prav isto je z resnico.

Resnica je absolutna in je Luč, notranja Luč.

Ali jo znotraj sebe vidiš, ali pa ne.

in ti je ne,

pa si misli kar hočeš in si seveda lahko misliš, da si sam Bog, vendar kdor misli, da je Bog, je samo Ubog in takih je po norišnicah po svetu kar dovolj.

je pa res, da Bog prebiva znotraj tebe in vseh v obliki večnega zadovoljstva, Miru, Blaženosti, Ljubezni, Resnice, absolutne Resnice, Luči, notranje Luči, Luči, ki je Luč sveta  Smiley

vprašanje je le, kako daleč si ti v svoji zavesti,
koliko milijonov svetlobnih let si ti stran od svojega lastnega srca, oziroma zgoraj naštetih atributov Boga,
za to pa je potreben tvoj lasten napor, napor vsak dan, vsako uro, vsako minuto in vsako sekundo
in iskrenost, brezmejna iskrenost do samega sebe in vseh drugih Smiley

Jaz, saj ravno to pravim vrtimo se v krogu stojchy, ti pa trdis, da si nasel konec ciklusa, le kako je mogoce najti rob v krogu/spirali zivljenja, s pomocjo vizualizacije, laganjem samemu sebi, prepricevanju drugih, da naj recejo, da vidijo 3 prste, ceprav jim kazes samo dva, tako kot se je pocelo v totalitaristicnih rezimih hm??? Ni megoce najti konca v krogu, ker ima peridodo, se vrti in venomer ponavlja, je kot lajna? Konec je zacetek in hkrati je zacetek konec!

Paradoksalno, pritislovje Stojchy in to ti ves cas skusam povedati, razloziti, narisati; imas usesa pa ne poslusas, imas oci pa ne vidis, sem kot glas vpijajocega v puscavi - nihce me ne poslusa, ceprav kricim na vse preteke, ga ni cloveka, ki bi mi prisluhnil.

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #109 - 01.08.2003 at 12:30:26

exorcist wrote on 01.08.2003 at 12:10:10:
sem kot glas vpijajocega v puscavi - nihce me ne poslusa, ceprav kricim na vse preteke, ga ni cloveka, ki bi mi prisluhnil.

mogoce te nben ne poslusa ali slisi, ker ti sam tega ne izvajas ko drugi govorijo tebi.

in ce govoris resnico, pa moras vedeti, da je mozno, da je nekateri zaenkat se ne morjo razumet, ampak jo bojo lahko sele scasoma. in ob tem ti ni treba biti jezen na njih, ampak bodi socuten. nekoga ki je "zares" socuten ponavadi poslusajo vsi, ceprav navzven mogoce kazejo obratno.

ce pa ne bos srecal nikogar, ki bi bil sposoben dojeti resnico ki jo zelis deliti z njimi, pa je se zmeraj Bog tisti, ki te vedno poslusa in tudi slisi, in On je tudi tist, ki ti bo dal direktno ali indirektno vedeti ali imas "zares" prav ali ne.
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #110 - 01.08.2003 at 12:46:11

Quote:
mogoce te nben ne poslusa ali slisi, ker ti sam tega ne izvajas ko drugi govorijo tebi.

in ce govoris resnico, pa moras vedeti, da je mozno, da je nekateri zaenkat se ne morjo razumet, ampak jo bojo lahko sele scasoma. in ob tem ti ni treba biti jezen na njih, ampak bodi socuten. nekoga ki je "zares" socuten ponavadi poslusajo vsi, ceprav navzven mogoce kazejo obratno.

ce pa ne bos srecal nikogar, ki bi bil sposoben dojeti resnico ki jo zelis deliti z njimi, pa je se zmeraj Bog tisti, ki te vedno poslusa in tudi slisi, in On je tudi tist, ki ti bo dal direktno ali indirektno vedeti ali imas "zares" prav ali ne.

Morda res, morda pa bom jutri umrl, morda bom zivel 100 let, morda nisem dovolj lep, kaj pa vem, ti ves? Morda, da morda ne, kaj?

Vprasanje, ce govori resnico, morda govori res resnico, morda laze, morda se samo sprenaveda, morda zavaja, morda se pretvarja, da jo je nasel, morda bo jutri lep dan???

Morda razumem resnico, morda ne, morda je nikoli ne bom, morda, morda....

Morda je morda, ne vemo, ker je vse relativno, nedoloceno, ni fiksne tocke na katero bi priklamali naso, svojo, mojo, njeno, njegovo, lazno, tapravo resnico????

Zagotov pa vem, da bom Resnico iskal znotraj sebe, ne pri prijatelju, ne pri tebi Aryan, ne pri Stojchyju, resnico nosimo v srcu, ceprav je rpi nekaterih zakopana globoko pod smetmi, lazmi in drugo saro. To pa zagotovo vem, brez pogojnikov in uporabi izumetnicene besedice morda.
Ali pa morda, kje je konec, kje se konca svet, kdaj pride mesija? Bomo nasli Resnici in njega, ne ker ze obstaja na pamtiveke, problem je le v tem, da je ne iscemo na pravem mestu, pogledal bom pod kamen, odrinil vsako descico, morda jo tam najdem..... Bog ve, jaz ne!

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #111 - 01.08.2003 at 13:01:31

exorcist wrote on 01.08.2003 at 12:46:11:
problem je le v tem, da je ne iscemo na pravem mestu, pogledal bom pod kamen, odrinil vsako descico, morda jo tam najdem!

morda pa jo isces na pravem mestu (sej nepravega mesta sploh ne more bit, ker Resnica ali Bog je vseprisoten), pa je se vseeno ne najdes. v cemu je zares problem? sej si ze sam pravilno nakazal na to...

Quote:
..... Bog ve, jaz ne

... le malo bolj se poglobi v to kar si napisal.

Bog je Resnica. mi ga ocitno trenutno ne poznamo (vsaj ne v izpolnjujoci meri). torej smo mi tisti ki ne vemo, torej smo mi tisti ki smo pod, in on je tisti ki je nad.

ampak zakaj pol stalno mislimo, da ga bomo dosegli brez da On privoli v to, torej mislimo da Ga bomo dosegli izkljucno z nasim trudom in izkljucno po nasi volji. ce bi bilo to mogoce, bi to ze zdavnaj dosegli. pa ocitno nismo.

torej dokler bos iskal, iskal, poskusal, opazoval, preverjal, itd. s ponosom, da bos dosegel sam, brez pomoci in blagoslova Njega, ne bos nikoli uspel.

"don't try to see God, but act in such a way, that God will want to see you." in to je tudi edini nacin, da ga mi lahko spoznamo (kokr se nam pac hoce razkrit). le z njegovim blagoslovom je to mogoce in nikol drgac. Amen.
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #112 - 01.08.2003 at 13:08:18

For Stojchy

Kdo ti daje pravico, da me sodis in jasno obsodis, morda ravno to, kar obsojas pri meni (gledas iver v mojem ocesu, brune v svojem pa ne vidis ): zavist, sovrastvo, ker najdem pravi odgovor na tvoje besede, ker ne recem pritrdilno na vsak tvoj odgovor, ker mislis da imas edini prav, ker se ne pokoravam, ker se pokoravam, ker sem mlad, ker sem srecen, ker sem zalosten? Ne obsojaj prevec in ne isci napak v drugih, ker si smrtnik tako, kot jaz. Si le zemlja, si narava, si vse, a na koncu nic, le kup prsti/pepel in otrok smrti, ta te bo zagotovo poklicala k sebi.

Mislis, da si ti edini ljubljeni od Boga/Resnice, vsi smo Bozji otroci in Bog ljubi vsakega na svojstven in edinstven nacin, ne primerjaj, ne obsojaj, Bog ljubi raznolikost in razlicnost, jaz nisem ti in ti nisi jaz in prav je tako. Bog ze ve zakaj me je naredil takega in tebe takega kot si. Bog ne polemizira, ne isce napak, on vidi neposredno v tvoje, moje, njegovo srce cloveka - bistvu, srz osebe. Drugace razmisljam kot ti in to me naredi samosvojega brez napuha in samovsecnosti. Verjemi nikdar nebi prenesel in mogel nesti modrosti tega sveta, ker bi hitro omagal, ko bi si nalozil na slabotna pleca tak balast pod katerim bi kaj hitro omagal; pri sovrastvu pa je ravno obratno, nikoli ga ne bi bilo dovolj, a bi vseeno vztrajal do konca.

V iskrenih dvomih sem kaj ti nosis na plecih, kajti tudi v ljubezni in altruizmu se skriva napuh, razdajati se nekomu pomeni tudi zapirati se pred samim seboj in povelicevanje samega sebe v vlogi mucenika. Upam, da bos kmalu spoznal, da nisi nic vec in nic manj, kot vsak posameznik na tem forumu. Nikar si nalaskaj prevec, prava roba se ne hvali sama sabo in povelicuje.
Back to top

IP Logged

stoychi
5

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Postojna
Reply #113 - 01.08.2003 at 14:27:58

Smiley
Jezus Kristus koliko iskrenih besed, pa sem nastavil samo eno malo ogledalce Shocked, ki ga vsak zdaj sprašuje
kdo je najlepši v deželi tej in ono stalno odgovarja:
"Ti, Ti, Ti,.... Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

Jasno, da si najlepši(a) ti in da tebe Bog najbolj ljubi Kiss, čeprav sploh ni poanta v tem, koliko On tebe ljubi, ampak je poanta v tem, koliko Ti ljubiš svoje srce Kiss, ker je tam tvoje Božje kraljestvo Kiss in nikjer drugje
in ti zato ni treba obračati prav nobenih kamnov. Grin

Kot pravi pregovor:"Nič ni moje, še tisto, kar v riti poje ne" in to jaz že dolgo vem. Grin
Sam sem le mali kažipotek, ki kaže na to, da to kar ti iščeš je znotraj tebe in nikjer drugje, ali malo ogledalce srca in nič drugega. Smiley
glede sojenja, naj si pa vsak najprej prebere svoje velespoštovane postke, potem se bomo pa pogovarjali naprej, če se seveda bomo kdo kaj obsoja. Grin
splošno flancanje nima nobene veljave, samo argumenti, a ne? Grin
In to, da ti ne vidiš notranje luči ni sojenje, ali obsodba, to je dejstvo in pa hkrati tvoja bodoča možnost, da jo nekoč tako kot jaz zdaj tudi ti boš. Kiss
in še kratek odgovor aryanu:"Ne"
Stojimo v reki časa, kjer se vsako sekundo vse spreminja,
Bog nam je dal svobodno voljo, da se odločamo po svoji pameti in svoji modrosti, ki pa spet zavisi od tega, kako blizu smo vsako sekundo svojemu srcu. Kiss

Če vas ne bi vse ljubil, se sploh ne bi ukvarjal z vami, tako pa je moja iskrena ljubezen zdaj z vsemi vami. Kiss Kiss Kiss
Back to top

Dih ti je dan, dih ti je svet,&&spoznaj ta sveti kraj, &&preden ti bo vzet.&&Le kdor zadiha iz srca,&&njega blaženost spozna. Smiley

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #114 - 01.08.2003 at 14:40:01

stoychi wrote on 01.08.2003 at 14:27:58:
in še kratek odgovor aryanu:"Ne"

pol pa bi se blo dobr pozanimat mal o tem.

najbrz bi blo dobr vedt katere "naloge" mors tuki se opravt, da te bojo pripeljale nazaj k vecnemu zadovoljstu. ce pravis, da ne ves katere so, pol je mozno tudi, da zdaj opravljas nekatere, ki te vodijo stran od tam, in ne blizje. ali pa ne. Bog ve.

drgac pa "Bozje kraljestvo" brez Boga ne obstaja Wink
Back to top

IP Logged

stoychi
5

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Postojna
Reply #115 - 01.08.2003 at 14:45:34

Smiley
zadnje cajte aryan je ratal kr dolgcajt, ker se z vsem kar napišeš itak strinjam Wink
Back to top

IP Logged

stoychi
5

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Postojna
Reply #116 - 01.08.2003 at 15:42:32

Smiley
"tako to zame je, ki sem bil že na oni strani večnega zadovoljstva in nisem hotel priti nazaj, hotel sem v tem stanju takrat umreti, a mi je bilo pokazano, da moje naloge tu še niso končane."

... in še nekaj je zelo pomembnega:

ko si na oni strani večnega zadovoljstva je tam preveč močno, ne moreš niti mislit, tudi če hočeš, se ne da,
je eno samo močno blaženo čutenje
in ko prihajaš nazaj veš samo eno stvar,
da bi rad ostal za večno tam, kjer si bil brez misli. Wink
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #117 - 01.08.2003 at 16:42:47

stoychi wrote on 01.08.2003 at 15:42:32:
Smiley
"tako to zame je, ki sem bil že na oni strani večnega zadovoljstva in nisem hotel priti nazaj, hotel sem v tem stanju takrat umreti, a mi je bilo pokazano, da moje naloge tu še niso končane."

... in še nekaj je zelo pomembnega:

ko si na oni strani večnega zadovoljstva je tam preveč močno, ne moreš niti mislit, tudi če hočeš, se ne da,
je eno samo močno blaženo čutenje
in ko prihajaš nazaj veš samo eno stvar,
da bi rad ostal za večno tam, kjer si bil brez misli. Wink

Kaj si imel obsmrtno izkusnjo, namrec mozgani zacnejo spuscat v kri razlicne halucigene, gre za nek obrambni mehanizem organizma pred blizajocim se koncem, tako da se sami "zafiksamo" in nam je lepo, ko umremo?

Sicer pa LSD in podobne opojne substance lahko povzrocijo enak ucinek, lahko celo verjames, da si srecal Boga ali si mislis, da si sam postal Bog. Meni se zdi, da je pri tebi prislo do slednjega efekta, zloraba mamil, verjetno zastrupitve, ha, ha?  Grin Grin

No, pa malo razlozi, kako je prislo do tega in kaj si videl? Morda si samo sanjal? Poanta?
Back to top

IP Logged

kreden
Ex Member

Reply #118 - 01.08.2003 at 18:01:48

Men se pa zdi, da bi se le ti rad zafiksal z LSD-jom, ker ga neprestano omenjaš in mečeš pod nos Stojčiju.
Malo se zresni.
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #119 - 01.08.2003 at 18:34:30

Quote:
Men se pa zdi, da bi se le ti rad zafiksal z LSD-jom, ker ga neprestano omenjaš in mečeš pod nos Stojčiju.
Malo se zresni.

Jaz se v zivljenju nisem poskusil ilegalnih drog, ceprav nisem purist in moralist. Kaj dela vecina, tega jaz ponavadi ne delam. Kaj pa ti Kreden sta ga s Stojchijem skupaj pohala? Grin Grin
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 6 7 8 9