Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 ... 9
(Read 25347 times)
exorcist
Ex Member

Bioenergetiki in mazaštvo
29.07.2003 at 11:20:51

Zanima me, kako gledate na te številne bioenergetike v Sloveniji, po moje so to eni veliki mazači, ki bi morali plačati denarno globo, morda celo za čepenje v zaporu, za zavajanje naivnih ljudi, in bi jim morali to prakso povsem prepovedat, v kolikor ni znanstvenih dokazov "črno na belem" za njihovo učinkovitost in vsestransko uporabnost.

Sodobnega človeka tare ogromno duševnih stisk, zato zelo rad posega po vseh mogočih nadomestkih in takoj iracionalno poseže po alternativnih virih zdravljena, ki mu oljubljajo odrešenje, po navadi pa dobi le mačka v žaklju, tako da na koncu odide domov jasno razočaran, s praznim mošničkom in finančno ožet, koliko se ga je pač dalo "nafarbat" s strani samozvanega "doktorja" s čudežno nihalko v roki.

Kaj pa menite za te bioenergetske zvezne tokove človeka, npr. aura, ki je nekak pokazatelj človekovega bioenergetskega ravnovesja. Ali verjamete, da se stepanjem rok, da odpravite vse težave ali vsaj majhen procent, ki imajo bodisi duševni vzrok, bodisi fizičnega? So kje dokazi oz. je kdo že imel s tem osebne izskušnje?
Back to top

IP Logged

kreden
Ex Member

Re: Bioenergetiki in mazaštvo
Reply #1 - 29.07.2003 at 11:24:37

A misliš, če je tebe nekdo izigral, da se potem dajo vsi izigrati ???

Hudo.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #2 - 29.07.2003 at 11:25:16

exorcist wrote on 29.07.2003 at 11:20:51:
...morali to prakso povsem prepovedat, v kolikor ni znanstvenih dokazov "črno na belem" za njihovo učinkovitost in vsestransko uporabnost.

katera praksa pa po tvoje ustreza zgornjim pogojem za trajno odpravljanje trpljenja in doseganja zadovoljstva vseh nas? pravis da bioenergija in bioenergetiki ne. kdo ali kaj pa pol?
Back to top

IP Logged

kreden
Ex Member

Reply #3 - 29.07.2003 at 11:26:10

Quote:
katera praksa pa po tvoje ustreza zgornjim pogojem za trajno odpravljanje trpljenja in doseganja zadovoljstva vseh nas? pravis da bioenergija in bioenergetiki ne. kdo ali kaj pa pol?

Aryan, Sri Krsna.
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #4 - 29.07.2003 at 11:26:47

ko imaš enkrat izkušnjo, ki te zahefta orng in ko te dohtarji samo debelo gledajo, če jim razlagaš ... ko preživiš 'udarec z macolo po egu' ... takrat veš ... dokler pa izkušnje ni, do takrat stresaš take kt jih ti stresaš.
in ko dohtarji ne morejo pomagat ... kam greš?

ne rečem da ni mazačev umes, čeprov jih ni, nekateri se samo malce motijo, najebejo ga pa itak sami, ponavad. čiščenje (svinjarije iz telesa) se pa vseprevečkrat označi za 'delo mazača'.

pa kaj bi prepričvou prepričane ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #5 - 29.07.2003 at 11:42:11

Quote:
Aryan, Sri Krsna.

a mas ksn znanstven dokaz za to, crno na belem?
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #6 - 29.07.2003 at 11:49:37

Dajte mi konkretne primere, some samples - vzorce?
Kdo, kje, kdaj? Namreč pri sosedovih je bil en tak tip, pa ni nič koristlo, ko je postelje premikal in ploskal z rokami in jih stepal, žena se ni nič bolje počutla kot prej?
Back to top

IP Logged

kreden
Ex Member

Reply #7 - 29.07.2003 at 13:14:24

Quote:
a mas ksn znanstven dokaz za to, crno na belem?

Jaz nisem znanstvenik.

Samo, ti bi ga pa moral imeti, saj, a ti ne leži Sri Krsna v srcu ???
Ali je pač že tam čista tema ???
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #8 - 29.07.2003 at 13:16:48

Quote:
Jaz nisem znanstvenik.

se prav nimas znanstvenega dokaza. na podlagi cesa si pa pol dal tisto izjavo?
Back to top

IP Logged

kreden
Ex Member

Reply #9 - 29.07.2003 at 13:17:58

Znanstveni dokaz zahtevajo samo neumneži.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #10 - 29.07.2003 at 13:23:04

Quote:
Znanstveni dokaz zahtevajo samo neumneži.

na podlagi cesa (katerega dokaza) si ti dal tisto izjavo?
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #11 - 29.07.2003 at 13:40:23

exorcist wrote on 29.07.2003 at 11:20:51:
Zanima me, kako gledate na te številne bioenergetike v Sloveniji, po moje so to eni veliki mazači, ki bi morali plačati denarno globo, morda celo za čepenje v zaporu, za zavajanje naivnih ljudi, in bi jim morali to prakso povsem prepovedat, v kolikor ni znanstvenih dokazov "črno na belem" za njihovo učinkovitost in vsestransko uporabnost.

Potemtakem bi lahko zavajanja obtožili tudi vse duhovnike, imame, menihe in podobne tičke, ki nekaj nakladajo o onem svetu, nebesih in peklu ter zatrjujejo, da je samo njihov način edino pravi. Oziroma vse, ki za svoje trditve nimajo oprijemljivih dokazov.

Najbolje, da začnemo takoj graditi (ali pa do konca zapolnimo slovenska brezna).

uživajte
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #12 - 29.07.2003 at 14:58:26

exorcist wrote on 29.07.2003 at 11:49:37:
Namreč pri sosedovih je bil en tak tip, pa ni nič koristlo, ko je postelje premikal in ploskal z rokami in jih stepal, žena se ni nič bolje počutla kot prej?

Kaka neumnost, da ga je sosed poklical, če jim ne verjame in če se ne spozna na njihovo delo Roll Eyes Boljše da bi poklical tebe, pa bi skupaj pregnala ene par duhov, spremenilo se ne bi nič, samo vidva bi bla bolj zadovoljna Grin

Ni res, da ravno predsodki zavirajo uradno klasifikacijo bioenergetikov in s tem posredno tudi ločevanje kvalitete od mazaštva?
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #13 - 29.07.2003 at 15:15:57

Najglasnejši pa so ponavadi ravno tisti, ki imajo najbolj trhle osnove za karkoli Roll Eyes

(razen dolge zgodovine, ki pa jim nikakor ni v čast)

uživajte
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #14 - 29.07.2003 at 16:53:45

Devi wrote on 29.07.2003 at 14:58:26:
Kaka neumnost, da ga je sosed poklical, če jim ne verjame in če se ne spozna na njihovo delo Roll Eyes Boljše da bi poklical tebe, pa bi skupaj pregnala ene par duhov, spremenilo se ne bi nič, samo vidva bi bla bolj zadovoljna Grin

Ni res, da ravno predsodki zavirajo uradno klasifikacijo bioenergetikov in s tem posredno tudi ločevanje kvalitete od mazaštva?

Mislim, da me nisi dobro razumela, gre za starejšo dobro situirano gospo, ki je imela blažje psihične težave, zato je hodila na razne seanse k različnim gurujem, radiostezistom, "Wunderheiler" ki so prišli celo na njen dom v prepričanju, da ji bo kaj pomagalo, a ji na koncu žal ni nič, tako da je vseeno pristala pri psihiatru, ki ji je predpisal antidepresive in njeno stanje se je postopoma izboljšalo. Za to pa je porabila lepo vsoto denarcev, a ni bilo učinka???????  Torej, ne mi govorit, da so ti ljudje vsi nevemkako pravični, ko se jim gre za $ . Povejte mi 1 samcat primer, ko je operacija uspela in bolnik preživel?
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 ... 9