Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 4836 times)
titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Re: Večina je nesmisel!
Reply #15 - 15.07.2003 at 08:04:31

Quote:
Menim da je to izvedljivo, saj "open source" omogoča razpravo in iskanje družbenega soglasja za zadeve, ki so skupnega pomena. Tako se lahko izbira tud ljudi, ki zastopajo skupnost navzven. Vse je pod nadzorom javnosti, saj je mrežni sistem dostopen vsakomur ...

Mrežni sistem je izvedljiv samo na globalni ravni, kjer ni nobenih skupnosti, ki bi si konkurirale. Predpostavlja tud, da družbena dinamika ne temelji na tekmovanju, ampak sodelovenju. Tako tud  ni potrebe, da bi se oblikovala globalna skupnost , ker to je spet skupnost, ki predpostavlja eno konkurenčno skupnost, s katero bi morala konkurirat ali pa ji oponunirat (tuji inteligenci ali  organiziranim kozmičnim silam na splošno), na znotraj pa izvajat manjšinski pritisk nad večino s svetovno vlado in represivnim aparatom.

Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #16 - 16.07.2003 at 07:36:15

titud wrote on 15.07.2003 at 08:04:31:
Mrežni sistem je izvedljiv samo na globalni ravni, kjer ni nobenih skupnosti, ki bi si konkurirale. Predpostavlja tud, da družbena dinamika ne temelji na tekmovanju, ampak sodelovenju. Tako tud  ni potrebe, da bi se oblikovala globalna skupnost , ker to je spet skupnost, ki predpostavlja eno konkurenčno skupnost, s katero bi morala konkurirat ali pa ji oponunirat (tuji inteligenci ali  organiziranim kozmičnim silam na splošno), na znotraj pa izvajat manjšinski pritisk nad večino s svetovno vlado in represivnim aparatom.

pa res misliš, da je to možno v praksi? mogoče nekoč čez mnogo let, trenutno je človeška zavest nesposobna tega. v takem sistemu mora biti človek brez egoizma, zavisti, nečimernosti. zopet lahko pride do razdeljevanja drugače mislečih. in če je ena večina za eno stvar, tisti ki so proti, kdo pravi, da ne bodo kuhali mule in metali polen pod noge?

kakor si jaz predstavljam en mrežni sistem, je tako da o vsem odločajo vsi. vsak da svoj glas in potem se tu zopet pojavlja večina. ali je večina za ali proti. brez glasovanja pa ne gre v nobenem sistemu. tudi v mrežnem ne. po moje.
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #17 - 16.07.2003 at 10:13:21

Mrežni sitsem lahko deluje že zdej, nism tko mislu, da bi blo treba čakat oz. ustvrjat pogogoje, da bi lahko enkart šele začel delovat. Ampak lahko deluje le pod pod pogojem, se vsak član mreže obnaša, kot da je tak sistem  že vzpostvaljen. Pred sabo mora imet vsaj obris, (hologramsko) podobo tega sistema, ki ga s svojim delovanjem samo ostri. Po podobnem sitemu po moje deluje kognitivni sistem v povezavi z živčevjem, ki vzpostvalja enotno zavest pri človeku. Ta sistem je treba ozavešat,  pol se pa itak sam preliva  navzven družbeno realnost, tko kot so se sedaj še vse predstave o delovanju lastnega organizma preslikavele v kulturo, ki se mu ta potem nazaj kaže kot samosvoj organizem.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2