Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 8761 times)
Jst
Guest

Re: Velika loža Slovenije
Reply #15 - 17.07.2003 at 22:51:24

Andres,

Pa kaj se ti tolk sekiras zarad teh prostozidarjev?

Smo ze veckrat pokazal tuki gor, da vse tradicije, tud krscanska, koreninijo v njim predhodnih tradicijah. Nima dons nobeden exkluzive nad znanjem. Zato danes znanje, za vse vrste ljudi, kar lezi naokoli, samo zbrati in pobrati ga je treba.

Navsezadnje po moje tud sam ves to. Pa tud sam ves, da je vcasih bolje, da ne poves prevec. Vsaj men se zdi tako.

Lp
Jst
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #16 - 18.07.2003 at 00:57:25

Lep stavek. eukskluzive za znanje ni. Dobro si to povedal.  Sicer je tako. Četudi ni ekskluzive za znanje to se ne pomeni, da je le to v pravih rokah.   Recimo, da so prostozidarji bili prvotno skupina menihov, ki niso mislili obvladovat sveta z lobiji in aferami, temveč so hoteli svet graditi na boljsih duhovnih vrednotah kot so bili takrat v veljavi. Kajpak je danes slika drugacna in ker za znanje ni ekskluzive imajo  neka znanja  tudi oni.

Andres
Back to top

IP Logged

kreden
Ex Member

Reply #17 - 18.07.2003 at 05:34:14

Samson wrote on 16.07.2003 at 19:22:25:
Se strinjam, tudi RKC ima dve strani medalje, le da krepko prevladuje svetlejša stran. Gotovo bi tudi jaz lahko marsikaj napisal o neprimernih stvareh v živi Cerkvi, toda sam vidiš, da ni potrebno, saj že drugi v tem nadvse pretiravate. Tako je moja vloga predvsem v tem, da vas opozarjam na lepe in pozitivne stvari v Cerkvi.

Mar ni bolje tako? Pa smo vsi skupaj komplet!

Le da krepko prevladuje črna stran, to si najbrž mislil napisti, pa se ti je zatipkalo.
Potem , če verjameš, da prevladuje svetla stran, si res eden izmed  najbol naivnih vernikov kar jih poznam.
In kaj je vse tako svetlega naredila rkc ?
Se mi kar zdi kdo pretirava v katerih stvareh.
Če bi cerkev delala tisto za kar je bila postavljena, kar pa ne počenja, ampak se bori za vsko ceno za najmanjši konček zemlje, za vsak dinarček, hujši so kot kapitalistični veljaki, zraven pa v oči in obraz lažejo svojim vernikom.
Cerkev bi takoj prodala svojo dušo samo da vidi v nečem korist, to so dokazali že večkrat.

Naštej mi samo eno dobro stvar katero je naredila rkc  ???

Še komunisti niso bili taki prasci lažnivi kot so v rkc-ju.

Geslo rkc-ja je : govorim eno, delam drugo a mislim sasvim treče.

Ja, vsa cerkvena loža je na hudičevi strani..
Back to top

IP Logged

Samson
5

RKC je zakon!!!

Reply #18 - 18.07.2003 at 20:52:39

Kreden!

Ti mi tukaj kar malo sem malo tja, kar napočez  nakladaš. Pa to je še premilo rečeno, reči bi moral, da bruhaš gnoj svojih fantazijskih poligonov in ga projiciraš v Cerkev. Mislim, da so tvoje trditve tako neresnične in tako do skrajnosti izprevržene, da niso vredne resnega odgovora. Na tako načrtne insinuacija je bolje ne odgovarjati. Upam, da se razumeva.

Ko boš pa v stanju govoriti s civiliziranim pristopom in jezikom, sem pa vedno na voljo.

Pa dobro se imej.
Back to top

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson

IP Logged

kreden
Ex Member

Reply #19 - 18.07.2003 at 21:08:00

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin   Samo si še potrdil kako ste katoliški verniki miruljubni, resnicoljubni, poučeni, verni in še bi lahko našteval.
V resnici ste eni navadni naivneži, kateri verjamete župnikom, škofom in papežu do te mere, da bi v trenutku spet naredili kakšen križarski pohod in uničili nevernike.
V vatikanu in v vseh ostalih služabniških mestih katere si lasti vatikan je samo ena gnila mafija, z papom na čelu.

Ubijali ste v imenu vašega jezusa in boga še ubijate, vendar, prišel bo čas, ko bo ta katoliška golazen plačala za vsa storjena zla.

Preberi si knjigo mehiškega duhovnika, ki je služil tej mafiji, trenutno se ne spomnem naslova, ko se ga bom ga napišem, zato ker ni hotel vozit avta, ker ga je rejši prodal in dal kruha lačnim, sam se je pa vozil z starim biciklom, ga je ta katoliška mafija enostavno nagnala iz svojih vrst.

To ste mi verniki, kakor je kateri malo drugačen ali se ne strinja z vami, takoj v pekel z njim.

Sramota.
Back to top

IP Logged

Samson
5

RKC je zakon!!!

Reply #20 - 19.07.2003 at 20:58:44

Kreden!

Daj, ustavi konje in ne pljuvaj vse povprek. Nikdar nikogar nisem umoril, nikdar nikomur nisem zavestno škodoval, nikdar nisem sodeloval z mafijo, nikdar me Cerkev ni silila v nobeno nečedno dejanje, pa sem od rojstva v Cerkvi... In takih, kot sem jaz, poznam v Cerkvi nešteto, in to med škofi, duhovniki in laiki.

Sporočam ti, da predvsem natolcuješ in širiš laži, in zato se mi smiliš. Pa vendar bi rad prišel do konstruktvine ravni pogovora, vendar je to mogoče samo, če ne mahaš z lažmi.

Ti bom pa zelo hvaležen, če se spomniš naslova ali pa imena tistega mehiškega duhovnika, takšna pričevanja me nadvse zanimajo. Ne misli, da jaz zatiskam oči pred stvarmi, ki jih težko gledam, saj prav zato sem v svojem poznavanju dovolj kompleten, da ti smem zapisati, kar sem zapisal.

Pa dobro se imej, in zapiši mi kaj konstruktivnega! V bistvu te včasih prav rad berem.
Back to top

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson

IP Logged

Jst
Guest

Reply #21 - 21.07.2003 at 19:05:23

Samson,

Matr, tale nasa RKC se vedno zivi v casih enoumja.
Sem hotel danes v Skofijski knjigarni eno knjigo kupit pa majo delovni cas od
pon - pet od 9 - 16 ure

Kako naj potem dons delovni clovek se kaj kupi od njih.
Ok, ob sobotah je od 8-12 ure. Naj jim bo.

Pol sem pa sel tudi v dobro knjigarno pod teolosko fakulteto pa majo se hujsi delovni cas.

Pon 8-16
tor - pet 8-14
sob, ned, prazniki zaprto.

Pa naj se kdo rece, da nekaterim ni lustn.

Ampak, za dobro knjigo je clovk pripravljen tudi dopust vzet.
Majhna zrtev za veliko nagrado  Wink.

Lp
Jst

Back to top

IP Logged

Samson
5

RKC je zakon!!!

Reply #22 - 21.07.2003 at 20:16:54

Bogi Jst,

stalno te vidim na internetu, pa mi greš po knjigo v knjigarno. Mar ne veš, da dandanes sodobni folk naroča knjige izza svoje pisalne mize. Jaz to delam že več let. Zadnje čase je mogoče tudi vso cerkveno literatura nabavit po spletu, no, skoraj vso. Greš na spletno stran Mohorjeve družbe, ali na stran Ognjišča, Družine, Salve, vsepovsod lahko knjigo tudi izbereš in naročiš. Ljudje tam še zaupajo, pa ti pošljejo knjigo s položnico, ti jo pa lepo plačaš. Počasi bomo pa pripravili tudi tako, da boš lahko plačal kar s kreditno kartico ob samem naročilu. Mar ni to nobl? Ti pa čakaš tam pred vrati ko kakšna stara mama. Heee.

Lep pozdrav, pa na splet naročat knjige, ne le pisat poste in dražit ljudi!
Back to top

IP Logged

Jst
Guest

Reply #23 - 21.07.2003 at 22:30:14

Samson,

Uh, si me okrcal. Nic hudega. Se ne bomo nic kregal...

Mah, jest se vedno na tastar nacin rad vzamem knjigo v roke, jo povoham, jo malce polistam, pretehtam, kaksno recem z micno in spogledljivo prodajalko, jo zagrabm za rit in se sele potem, ko se pokesa, odlocim a bo kseft al ne.

Drgac bi dejansko lohk vsak mesec celo placo pognal za te presnete knjige.

Mi je vsec ta pristen  kontakt, zato nic ne govor podcenjujoce o starih mamcah. Tudi ti bos lohk se kaj dobil od njih, ko te nobena druga ne bo hotla pogledat s svojimi okularji.

Bog in Forum vse odpustita. Jaz to izkoriscam. Prodajalke pa mene...

Lp
Jst
Back to top

IP Logged

wearton
Guest

Reply #24 - 26.07.2003 at 21:58:57

Skoda, da je pogovor spet zasel na RKC. Eni za, drugi proti.
Glede prostozidarstva bi rad povedal naslednje:
1. Prostozidarji verjamejo v Velikega Arhitekta (G.A.O.T.U.). Katoliki verjamejo v Boga, očeta ABrahama, Izaka in Jakoba. In ker bozja zapoved pravi: Veruj v enega Boga!, za njih ni nobenega Velikega Arhitekta razen njihovega Boga. Zato v dogmatskem smislu prostozidarstvo in krscanstvo ni zdruzljivo.
2. Verjamem, da je svobodomiselnost ena glavnih, ce ne glavna vrlina, ki ji prostozidarji gojijo znotraj svoje zdruzbe. Samo poglejte slavna imena iz zgodovine, ki so pripadali prostozidarjem!
3. Prostozidarji so organizirani hierarhicno, pac po zgledu srednjeveskih meniskih oz. vitezkih redov. Eno vprasanje ostaja odprto: ali obstaja prostozidarski papez, zastopnik Velikega arhitekta na zemlji?
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #25 - 27.07.2003 at 03:43:09

Saj o tem naj bi se govorilo. O združbi, ki vodi svet. Ta isti bratovski red, se skriva, ne delujejo javno, niti ne povedo o svojih projektih kot niso izvoljeni od svetovljanov.   In pravijo, da je na svetu demokracija?  Seveda je, žal pa se delajo razlike, saj so v tem primeru prostozidarji v privilegerinem položaju, saj se le ta vrti okoli biznisa.
A vendarle še vedno trdim, da je glavni vir napoja prostozidarstva  skriti ključ krščanstva. Ali pa tako pridno Biblijo berejo, če tam vse notri piše:)

Andres
Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #26 - 27.07.2003 at 09:21:29

Kaj pa če sploh ne obstaja? ??? Če je vse skupaj le plod domišlije? Zakaj?
Bega me misel na to, ali je sploh možno nekaj tako prikrivati. Še iz Vatikana večkrat kaj uide. Ne vem. To so samo prebliski.

lp harry
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #27 - 28.07.2003 at 08:54:50

Andres wrote on 27.07.2003 at 03:43:09:

A vendarle še vedno trdim, da je glavni vir napoja prostozidarstva  skriti ključ krščanstva. Ali pa tako pridno Biblijo berejo, če tam vse notri piše:)

Takole pravi M. Pogačnik v sporočilih po Petem evangeliju, tistem, ki so ga domnevno v šestem stoletju skrili menihi da bi ga obvarovali pred uničenjem, pa ga je neki kmet našel nekje v Egiptu leta 1945 ... :
- "tretjo plast človeškega rodu predstavljajo v evangelijskih besedilih pismouki in pripadniki stroge židovske sekte farizejev. Na področju duhovnih zakonitosti in resnic so bili dobro izobraženi - pogosto so na osnovi tega statusa opravljali tudi svečeniško službo - pa vendar so podlegali častihlepju in pogoltnosti. Evangelijska poročila so polna Jezusovih kritik na njihov račun. Primer:
"Jezus je rekel - farizeji in pismouki so prejeli ključe spoznanja, a so jih skrili. Tudi niso stopili skozi vrata, tiste, ki hočejo noter, pa ne pustijo."

A lahko rečemo, da so tle zametki prostozidarstva  ???

Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #28 - 28.07.2003 at 10:37:33

Quote:
Kaj pa če sploh ne obstaja? ??? Če je vse skupaj le plod domišlije? Zakaj?
Bega me misel na to, ali je sploh možno nekaj tako prikrivati. Še iz Vatikana večkrat kaj uide. Ne vem. To so samo prebliski.

lp harry

Harry!

Iz Vatikana uidejo informacije, ki so nekje arhivirane, čeravno strogo na svetih mestih in ne v neki mapi v arhivu v kletnih zaprašenih prostorih.
Pri prostorzidarstvu gre za zasraševanje. Pač zapri gobec dokler si v bratovščini pa bo šlo, Drug drugega krepijo s kako finančno injekcijo in ker se denarju ne upira nihče jim molk prav paše. Če je denar opran jih je celo sram povedati odkje ga imajo, ter tako lažje priznajo, da so prostozidarji kot a da perejo denar.
Strogi vrh prostozidarstva ima tudi zemeljske ključe. Ker govorim o nekaj ljudeh na svet, morda jih je 30-40 ki podobne skrivnosti vedo, potemtakem tudi ni težko obdržati skrivnost. Svi ostali samo su lutke. Smiley

Andres
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #29 - 28.07.2003 at 11:08:53

a_hero wrote on 17.07.2003 at 22:51:24:
Andres,
Zato danes znanje, za vse vrste ljudi, kar lezi naokoli, samo zbrati in pobrati ga je treba.

Navsezadnje po moje tud sam ves to. Pa tud sam ves, da je vcasih bolje, da ne poves prevec. Vsaj men se zdi tako.

Kaj je zdaj s tem  Roll Eyes
A se sploh strinjamo, da exkluzive nad znanjem ni  ???
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3