naj še sam nekaj malega dodam na to temo.
Sam se nisem nikoli drogiral, niti nisem kadil cigaret, edino kar sem občasno počel, je to, da sem spil kako pivo ali vino. Bil sem nekajkrat v veseli družbi pijan, ampak nikoli toliko, da ne bi vedel kaj počnem.
Prvo kot prvo bi rekel sledeče:
To, da imamo človeško telo in to življenje je darilo Boga nam, to kar pa sami počnemo z njim, je naše darilo nam.
Nihče nima pravice zaradi uporabe droge soditi komurkoli, dokler ta nikomur ne povzroča nobene škode.
Zakaj se ljudje drogirajo?
Iz istega razloga, kot pijejo alkoholne pijače.
Eni zato, da bi se imeli bolj "fajn", drugi zato, da bi pozabili na vsakodnevne težave, tretji pa morda zato, da bi prišli do nekih spoznanj, ali resnice, saj pregovor pravi, da je v vinu (drogi) resnica.
Ne glede na to, kako imenujemo to pomanjkanje po notranjem spoznanju, pa v osnovi gre pri vsem tem za dejstvo, da vse človeške duše podzavestno hrepenijo po tem notranjem spoznaju, oziroma notranjem zadovoljstvu, oziroma notranji izpolnitvi, ali višjem jazu, ali po domače rečeno Bogu.
Droga kot taka, je lahko najhitrejši način za dosego tega cilja.
Ko pa večina ljudi enkrat pride do tja, enostavno ne vedo, kaj naj s sabo takrat počno, da o ciljih kakih koristnih uvidov sploh ne govorimo.
Problem se pojavi potem, ko je nekaterim ljudem stanje njihove zavesti takrat tako všeč, da enostavno stalno hočejo ostati tam in postanejo od nje odvisni.
Ampak tako kot vsaka stvar je tudi droga hudo nepredvivljiva. Ima lahko good mood, ali pa hud bad mood.
Znanec mi je pravil, če ga enkrat ne bi rešili prijatelji, ko je plezal nevede skozi okno, bi skočil iz petega nadstropja, ko je bil čisto zadet od LSD.
Danes obstajajo naravni načini za dosego notranje izpolnitve, ena od teh načinov je metoda Spoznanja Prema Rawata Maharajija, ki jo brezplačno ponuja ljudem.
Sam osebno poznam kar nekaj ljudi, ki so bili na heroinu, katerim je njegova metoda pomagala osvoboditi se te hude droge.
Enemu od njih sem pomagal sam premagovati krize tako, da sem se dolge ure pogovarjal z njim.
Ko je prišel k meni je imel samo 38 kil in je bil živ okostnjak, danes je srečno poročen in ima dva otroka. Iz mesta se je odselil na podeželje kjer ni dilerjev, ki bi mu lahko ponujali drogo.
Problem droge so samo tisti verižni dilerji, ki že otrokom v osnovnih in srednjih šolah vsiljujejo drogo, ali jim jo podtikajo z namenom, da jih pridobijo za bodoče stranke.
Vsak človek je svobodno bitje in ima svobodno voljo, kaj počne sam s sabo. Vsak je samemu sebi lahko najboljši prijatelj, kakor tudi najhujši sovražnik.
Nihče nima pravice kogarkoli soditi, lahko pa sočloveku pomaga tako ali drugače iz njegovih težav.
Sam mislim, da smo Slovenci krasni ljudje in da smo lahko brez sramu ponosni nase. Jaz sam sem.