Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 3847 times)
exorcist
Ex Member

Farmacevtska mafija
25.06.2003 at 23:09:50

Koliko vas je takšnih tukaj, ki v življenju še niste vzeli tabletke proti nevem ?emu vse? Nih?e, a je to normalno? Sprašujem se, ?e smo postali samo nekakšen pasiven in nekriti?en avtomat za goltanje tabletk, pravzaprav verjamem, da smo podzavestni odvisniki in uživalci "mehkih drog", ?eprav se tega niti ne zavedamo. Namre? že za vsako malenkost posežemo po "univerzalni superdrogi ala cart" - aspirinu, v prepri?anju, da je to naš mesija, odrešenik, ki nas bo odrešil X težav in za povrh še premagal druge tegobe, ki nas pestijo v vsakdanjem življenju. Paradoksalno pa je to, da ima 75% vseh naših težav izvir v "duševnih hemisferah", psihi in ga žal goltamo samo v prepri?anju, da nas pozdravi, ?etudi nima nobenega u?inka na nas. Je zgolj placebo efekt, ki deluje na kratek ?as. Zraven se še zalagamo z repertoarjem oziroma zbirkami, kot nek filatelist z znamkami, še drugih raznovrstnih pilul (pomirjevala, mazila, vitaminske napitke). Pomembno je le, da ima znamka, oh pardon, tabletka, ?im bolj žive barve od svoje vzete predhodnjice in da je ?im ve?ja, saj si s tem pove?ujemo "dozo", ker se nam toleran?ni prag ve?a, se pravi, da nas bolj "po?i", u?inek je ve?ji in se lažje zrelaksiraš.

Kdo pa je tukaj dealer - razpe?evalec, se vprašamo? Ja, nih?e drug kot "farmacevtska mašinerija", hudobec, zakrinkan pod belo zdravniško haljo, ki je povezan z "manipulacijskimi maza?i", s samim vrhom zdravstva in nekaterimi vodilnimi zdravniki, ki mol?ijo, ker pozabljajo na Hipokratovo prisego in so jim ljubši zelenci, denar oziroma ponujena podkupnina s strani pogoltnega "dr.Smrti" - gigantske farmacije, kot pa zdravje svojih bolnikov. Ta prevarant se ne ozira na nikogar, samo na lastno produkcijo in iskanje "strank", nas, ki v koncni fazi kupimo zdravila in jih z nekim vznešenim zadovoljstvom požiramo in se davimo z njimi.

Kot primer bi omenil izvanredno zdravilno mo? floura, dodani zobni pasti, ki naj utrjeval sklenino in prepri?eval karies. Hm, smešno, teorija, da naj bi imel stranski produkt glinice pri proizvajanju aluminija zdravilne u?inke? Špekulanti pa zatrjujejo ravno nasprotno, da je flour še kako škodljiv za ?loveško zdravje v nekoliko pove?anih koli?inah in da sploh ni dokazov za njegovo domnevno zdravilnost.

Kdo pa zdaj tukaj mul?i in kdo komu laže, in zakaj?
Odgovor je enoli?en: roka roko umije, preprosta, a še kako u?inkovita metoda poneumljenja. Zanimivo, kajneda, da nekateri obnemijo ali postanejo gluhi, tudi sama stroka ima "zavezana usta", ko je posredi $$$, denar, denaro, marke, keš.... Pa, saj to ni niti taki šok, ko pa vemo, no vsaj nekateri, kdo svetu vlada, nih?e drug kot velik požeruh, rak družbe, ki botruje današnjemu ?asu, proti kateremu zgubljajo vsakršno bitko tudi profesionalci, "doktorji". To je nih?e drug kot mamon, denar, potrošništvo, konzumacija..
Back to top

IP Logged

DylanDog
5

somewhere in space..
Re: Farmacevtska mafija
Reply #1 - 26.06.2003 at 08:52:02

Jaz sem na zeleni barvi, ..na šumu dreves, ..na svežem Pohorskem zraku,  ..na medu, ..na pozitivi.......      za enkrat, dokler bo šlo.

Fak multinacionalke..

LP
Back to top

Think P O S I T I V E
WWW WWW  
IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #2 - 26.06.2003 at 11:38:48

Jaz ze iz principa nisem vzel aspirin ze 10 lwt, zakaj pa, ko pa sem zdrav?  ???
Back to top

IP Logged

DylanDog
5

somewhere in space..
Reply #3 - 26.06.2003 at 16:30:42

exorcist wrote on 26.06.2003 at 11:38:48:
Jaz ze iz principa nisem vzel aspirin ze 10 lwt, zakaj pa, ko pa sem zdrav?  ???

Ja logo, zakaj bi papcal bele bonboncke ce pa si zdrav? Pa tudi pri raznih "svoh" dotikih kaksnega boleja ( Grin) je pametno s cim drugim poskusit kot pa takoj pojest cudezni beli bonboncek,  ..se boljse pa je odpravit vzrok.

V veliko zdravilih ki jih multinacionalke furajo je dodan kak izlocek iz konoplje,  ..istocasno pa nasa drzava ne dovoli uporabe le te ne v zdravstvene namene ne v industrijske.  ??? Undecided   Svasta a?

Back to top

Think P O S I T I V E
WWW WWW  
IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #4 - 27.06.2003 at 00:18:12

ta mafija je ogromno pridobila s prohibicijo konoplje.

prohibicija slepi!
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #5 - 27.06.2003 at 10:57:42

Itak je pa BAYER odkrila heroin, ki ga je prodajala kot uspavalno sredstvo, pa so pol počas prišli do tega, da ne samo, da otroci lepo spijo po njem, ampak, da so tud zlo čudni, če ne dobijo tega sredstva uspavalnega.... in kokain, ki so ga uporabljali proti zobobolu.... Svašta ja. Cheesy
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

DylanDog
5

somewhere in space..
Reply #6 - 27.06.2003 at 19:50:55

Petra. wrote on 27.06.2003 at 10:57:42:
Itak je pa BAYER odkrila heroin, ki ga je prodajala kot uspavalno sredstvo

..ja ne,   ti multishiti so legalno prodajali in delali zasvojence tudi z amfitamini,   prodajali so jih obupanim zenskam kot vav! sredstvo za hujsanje.  Teh sredstev je ogromno, sigurno jih je veliko se sedaj v prodaji, za nekatera ne bomo nikoli izvedeli.  Vse te cudezne tabletke za "dvig "razpolozenja",  ..antidepresivi  a la prozac ipd.,   ...CIA je v svojih casih experimentirala z LSD-jem (in se z X drugimi zadevami), in sicer  na vojakih, prostitutkah in se na kom,  ....in ne na prostovoljcih.  

Ja ne, svasta  Cheesy
Back to top

Think P O S I T I V E
WWW WWW  
IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #7 - 27.06.2003 at 20:41:14

Farmacija je menda druga največja industrija na svetu, takoj za vojsko.
Ena služi s smrtjo, druga z boleznijo.
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #8 - 27.06.2003 at 21:13:31

gape wrote on 27.06.2003 at 00:18:12:
ta mafija je ogromno pridobila s prohibicijo konoplje.

prohibicija slepi!

Vsaka medalja ima 2 plati. Jaz sem bolj za zmerno prohibicijsko, ker je smesno deliti droge na mehke in trde. Droga je droga, pa naj bo mehka, tda, sredinska, mlačna, vseeno je droga. Kaj mehka droga (konoplja) ni droga? Pa alkohol, cigarete?

Si že sližal, da priložnost dela tatu? Če ne bo na razpolago konoplje, se tudi v taki meri ne bo uživala s strani mladine oziroma najstnikov.
Angry
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #9 - 27.06.2003 at 21:16:27

Smesno je tudi to, da pri nas te nevladne organazicije, ki so plačane iz javnega bidzeta rastejo ko gobe po dezju. Zdravijo pa z metadonom, jooj mene... ???

$ = vladar sveta
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #10 - 28.06.2003 at 00:54:41

exorcist wrote on 27.06.2003 at 21:13:31:
Vsaka medalja ima 2 plati. Jaz sem bolj za zmerno prohibicijsko, ker je smesno deliti droge na mehke in trde. Droga je droga, pa naj bo mehka, tda, sredinska, mlačna, vseeno je droga. Kaj mehka droga (konoplja) ni droga? Pa alkohol, cigarete?

Si že sližal, da priložnost dela tatu? Če ne bo na razpolago konoplje, se tudi v taki meri ne bo uživala s strani mladine oziroma najstnikov.
Angry

se vidi da ne veš kaj konoplja je ...

educate yourself ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

daleč od rodne barjanske grude
Reply #11 - 28.06.2003 at 13:17:20

gape wrote on 28.06.2003 at 00:54:41:
se vidi da ne veš kaj konoplja je ...
educate yourself ...

Gape,
a poznaš kakega človeka, ki je (bil) odvisen od (trdih) drog, a je na svojih "začetkih" preskočil uporabo "trave"?
Back to top

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #12 - 28.06.2003 at 14:03:08

ARS wrote on 28.06.2003 at 13:17:20:
Gape,
a poznaš kakega človeka, ki je (bil) odvisen od (trdih) drog, a je na svojih "začetkih" preskočil uporabo "trave"?

tudi taki so Roll Eyes

Ars,

a ti poznaš koga, ki je na igli pa ni mleka pil?

uživaj!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

DylanDog
5

somewhere in space..
Reply #13 - 28.06.2003 at 17:14:37

ARS wrote on 28.06.2003 at 13:17:20:
Gape,

Poznam tudi jaz.  Iz "dobre druzine",  brez telesnih hib, vse tipi-topi, do pointa po imenu - horse.  Pred tem ni konzumiral ganje niti je ne sedaj.  Poznam dva. Poznam pa tudi folk ki kadi ganjo ze kr neekaj let, pa niti ne pomislijo da bi "presaltali" na kaj druga.  ...in?    Ni res da ganja vodi k horsu ipd.,  ..odvisno je od cloveka.

Back to top

Think P O S I T I V E
WWW WWW  
IP Logged

ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

daleč od rodne barjanske grude
Reply #14 - 28.06.2003 at 19:55:42

DylanDog wrote on 28.06.2003 at 17:14:37:
Ni res da ganja vodi k horsu ipd.,  ..odvisno je od cloveka.

Moje gornje vprašanje ni vsebovalo nikakršnih trditev.

Sem pa pozabila dodat, da jaz pač ne poznam nikogar, ki ne bi najprej trave, potem pa ... pa jih ne/nisem malo.
Back to top

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)

IP Logged

Pages: 1 2