Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 1358 times)
A.
Ex Member
pravila za postanje na DA
19.06.2003 at 09:10:04
 
TO so pravila iz DA mogoče bi lahko mi kdaj naredil te stavri na nek podoben način?

Forum Štoparski vodnik je namenjen le resnejši izmenjavi mnenj. Moderatorji in admini se bomo trudili, da bo komunikacija potekala na primernem nivoju.
Poleg Pravil in smernic postanja (še posebej peto, sedmo in deveto pravilo) v Štoparskem vodniku veljajo še naslednja pravila:

- kolikor se nekdo potrudi in na določeno temo napiše izčrpen prispevek, naj bodo tudi odgovori temu primerni, torej premišljeni in argumentirani. Sporočila v slogu "Kaj spet neki nakladaš!", "Dej ne seri! ", "Se strinjam!  ! " ter podobno niso zaželena in bodo brez opozorila in pojasnila izbrisana. Takšen tekst lahko predstavlja uvod sporočila, vendar naj temu sledi še utemeljitev.

- OFF topic sporočila bodo izbrisana brez opozorila in pojasnila.

Seveda bomo lahko k ustrezni komunikaciji največ pripomogli sami. Pravila lahko pri tem sicer pomagajo in usmerjajo, vendar le v omejenem obsegu. Uspešen zagon in nadaljnji razvoj foruma sta odvisna predvsem od nas, piscev sporočil.

Moderatorji


_______________________________
Pravila in smernice postanja DA UBBt


Najprej opozorilo vsem:

DA UBBt je forum, kjer poteka veliko diskusije o prepovedanih in dovoljenih drogah. Če se s tem ne strinjate, lahko mirne volje odidete kam drugam. .

1.) Prvo in osnovno pravilo DA UBBt konference se glasi: NE NAPELJUJTE DRUGIH NA UPORABO DROG. Za napeljevanje šteje vsakršno posredno ali neposredno napeljevanje na uporabo drog, kot na primer: "To mor'š probat!", "Dej probi to!" in podobno.

2.) Prepovedano je ponujanje in prodajanje psihoaktivnih substanc preko DA UBBt konference, pa naj gre bodisi za substance, uvrščene na seznam prepovedanih substanc PAS, bodisi za dovoljene substance, kot na primer alkohol, različne eksperimentalne substance, naravni halucinogeni in podobno. Prav tako je prepovedano vsakršno povpraševanje, kje in kako bi do omenjenih substanc lahko prišli.

3.) Obstaja gumb, imenovan search, ki je namenjen predvsem uporabi. V primeru, da iščete odgovor na neko vprašanje, najprej prebrskajte, če ni o tem že potekala razprava.

4.) Nekateri uporabniki prihajajo na DA UBBt zaradi svojega neznanja o drogah. Zato jih ne zasmehujte zaradi njihovega neznanja, ampak jim raje pomagajte najti odgovor.

5.) Bodite vljudni. V primeru, ko se z nekom ne strinjate, argumentirano ovrzite njegove trditve brez nepotrebnih žaljivk. Izjave kot so "Pizda si ti kreten!", "Ti nimaš blage veze!" in podobno ne sodijo na DA UBBt konferenco.

6.) Pišite razumljivo, saj boste le na ta način dobili pričakovan odgovor. Nihče ne pričakuje, da boste prispevke pisali v knjižnem jeziku, vsekakor pa pretirana raba slenga in narečij zaradi bogate zvrstnosti slovenskega jezika ni zaželena. Izogibajte se tudi pretirani rabi smajlijev, izogibajte se pisanju celotnega besedila z velikimi črkami, saj s pisanjem z velikimi črkami ponazarjamo kričanje. Prav tako se izogibajte pisanju z velikimi črkami kot stilskemu dodatku.

7.) Pri odgovarjanju se držite zastavljene naslovne teme, saj drugače celotna stvar kaj hitro postane nepregledna.

8.) DA UBBt konferenca ima možnost izbire med običajnim in niznim (threaded) pogledom, zato z namenom boljše preglednosti pri odgovarjanju kliknete "reply" pri tistem sporočilu, na katerega se odgovor nanaša.

9.) Pri objavi besedil, katerih avtor niste sami, navedite vir besedila, ne glede na to, ali gre za članek o drogah, glasbi, šalo ali pa avtorsko pesnitev. Kolikor ste besedilo dobili preko elektronske pošte, navedite tudi to.

10.) DA UBBt je JAVNA razpravna deska. Dostop imajo vsi, tudi represivni aparati države. In glede na to, da tukaj poteka veliko govora o prepovedanih substancah, po vsej verjetnosti ta dostop tudi s pridom izkoriščajo. Zaradi tega bodite previdni pri svojem načinu pisanja - okrajšava FOAF (friend of a friend) se lahko uporablja za vsakogar, katerega ime ni pomembno za nadaljno diskusijo. Prav tako je prepovedano KAKRŠNOKOLI RAZKRIVANJE IDENTITETE UPORABNIKOV KONFERENCE. Če kdo to želi, naj to stori izključno zase.

11.) DA UBB konferenco vodi skupina administratorjev in moderatorjev, ki si pridržujejo absolutno pravico do urejanja, popravljanja in brisanja prispevkov iz kateregakoli razloga.

12.) Besedilo določb Pravil in smernic postanja se lahko spremeni brez predhodnih najav. Ažurirano besedilo Pravil in smernic postanja je objavljeno in vsem uporabnikom DA UBB konference ves čas dostopno v prvem postu vsakega foruma.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1