Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 17
(Read 90406 times)
aryan
Ex Member

Re: enost...
Reply #45 - 10.06.2003 at 09:58:09

marjana, a si ciz zihr da je odgovor v meni? a to govoris iz teorije al iz prakse? ce govoris iz teorije pol mi bos mogla se naprej odgovarjat/razlagat (ce bos seveda hotla). ce pa govoris iz prakse, pol pa mi samo eno stvar povej, kako to da si ti svoj odgovor "izgubila" ko si ga pa ze mela?
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #46 - 10.06.2003 at 10:04:47

JustMe wrote on 10.06.2003 at 09:32:41:
v bistvu mi sploh ni jasn kaj bi rad, ko boš to doživel boš pač videl kako je to

ja to ciz razumem, samo nben mi pa ni mogu za zihr se dopovedat kako nej jaz to dosezem (ce je pa tok fino). a je mogoce to zato ker se oni sami ne vejo ciz tocn? v cemu je pol smisel takega ponosa iz njihove strani, ce pa ne vejo?

tud ce se tega ne da povedat, ker je to neopisno obcutenje, naj se vprasajo zakaj so ga izgubili. dokler se tega ne bojo iskreno vprasali, ne bojo nikol vec dozivel "tistga", ceprav si zelijo. njihov lazni ponos pa jim je pri tem le ovira. zakaj lazni? ker ce bi mel bit za kej ponosni, pol bi lahko tist dosegl kadarkol, kjerkol le po svoji volji. pa niso dosegl niti takrat, niti zdej ne morjo, niti nikol ne bojo mogl.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #47 - 10.06.2003 at 10:09:54

Quote:
Da bi našel mir v svoji duši in dosegel svobodo odrešenja, mora vsakdo s svojimi deli pokriti mero spoznanja, ki mu je bila dana.

da bi nasel, dosegel...

Quote:
Šele ko ti je vseeno za vse, ko nisi zvezan z nobeno podobo in željo več, si pripravljen biti, kar zares si.

sele ko...

Quote:
Dokler tega stanja ne dosežeš, se boriš s hudičem, ki te skuša obdržati v lastnih podobah, željah in gibanjih, ter te tako podrejati relativnim danostim, ki so vedno minljive in v svojem propadanju polne trpljenja. Hudič je poosebljena slabost in omejenost.

dokler ne dosezes...

prehude spekulacije zame
Back to top
« Last Edit: 22.07.2003 at 12:40:40 by aryan »  

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #48 - 10.06.2003 at 10:10:36

Quote:
pa niso dosegl niti takrat, niti zdej ne morjo, niti nikol ne bojo mogl.

aryan, s kakim namenom pol ti sprašuješ take stvari? ti to, da zbanaliziraš vsa izkustva drugih, krepi zaupanje v tvojo lastno pot?
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #49 - 10.06.2003 at 10:11:37

Quote:
Šele ko ti je vseeno za vse, ko nisi zvezan z nobeno podobo in željo več, si pripravljen biti, kar zares si.

vseeno je ... vse je eno
bi lahko reku, da ti je vseeno, je predpogoj za brezpogojno ljubezen ... in občutenje enosti

šele ko aryan ja ... drugač ne gre ... to so vzorci ... taka čudna žival ...

kdo zdej pol ... oni (mi), al ti ???
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

m
5
p

Reply #50 - 10.06.2003 at 10:12:48

jaz svoj odgovor mam, samo tud če ga tebi vsak dan trikrat povem ti ne bo nič pomenilo, dokler ne boš sam prišel do svojega odgovora

lahko ti povem da kolikor sem že brala, razumela stvari in poznala teorijo v detajle, se ni nič zgodilo, dokler nisem bila pripravljena odpreti srce
prvič sicer s pomočjo, zdaj pa vem da je moč v meni
me še sicer ego potegne nazaj dol, se bojim da bom zavrnjena, prizadeta, ampak se zavestno odločam za prvo

to je moja resnica Smiley

in ob tem vem, da boš vse kar napišem videl skozi svoja očala...
Back to top

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #51 - 10.06.2003 at 10:18:39

Devi wrote on 10.06.2003 at 10:10:36:
aryan, s kakim namenom pol ti sprašuješ take stvari? ti to, da zbanaliziraš vsa izkustva drugih, krepi zaupanje v tvojo lastno pot?

"nikol niso, zdej ne, niti nikol ne bojo dosegl" le izkljucno s svojim trudom. to sem hotu povedat.

in zakaj ne bojo dosegl, tisti ki so (pa ne vejo kako so)? ker zagovarjajo da v "enosti" ni prostora za drugega (ker pol po logiki to ne bi bla vec enost). zakaj ni prostora za drugega? ker nam lastni ponos govori le, da SEM JAZ edini, ker samo "JAZ SEM". dokler bojo se to zagovarjal jim nikol ne bo se enkrat uspel. niti men ne. pa zarad mene lahko sanjamo in upamo na "brezpogojno ljubezen" se v nedogled.
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #52 - 10.06.2003 at 10:22:51

Quote:
in zakaj ne bojo dosegl, tisti ki so (pa ne vejo kako so)? ker zagovarjajo da v "enosti" ni prostora za drugega. zakaj ni prostora za drugega, ker ponos govori le, da SEM JAZ edini, ker samo "JAZ SEM". dokler bojo se to zagovarjal jim nikol ne bo se enkrat uspel. niti men ne.

Mislim, da se nisi dovolj poglobil in razumel tega, ko nekdo pravi, da v enosti ni prostora za drugega... Seveda ga ni, ker si ti takrat tisti drug/drugo, vse... Takrat ni ločevanja, ni relativnosti, je abstraktno.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #53 - 10.06.2003 at 10:23:56

gape wrote on 10.06.2003 at 10:11:37:
kdo zdej pol ... oni (mi), al ti ???

kaksno pa je to vprasanje zdej? a ni itak vse ENO? Wink
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #54 - 10.06.2003 at 10:27:19

Quote:
ker si ti takrat tisti drug/drugo, vse... Takrat ni ločevanja, ni relativnosti, je abstraktno.

jaz sem vse? JAZ SEM. JAZ SEM!

mmm... tole je pa zihr (vsaj po logiki naj bi bilo) polno zadovoljstva, miru, harmonije in ljubezni. hvala ti, littlestar.
Back to top
« Last Edit: 22.07.2003 at 12:42:16 by aryan »  

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #55 - 10.06.2003 at 10:30:30

Quote:
mmm... tole je pa zihr (vsaj po logiki naj bi bilo) polno zadovoljstva, miru, hramonije in ljubezni. hvala ti, littlestar.

Kaj misliš s tem?
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #56 - 10.06.2003 at 10:34:39

Quote:
Kaj misliš s tem?

tocno to kar sem napisu. da naj bi po logiki (po vseh pravilih) tako stanje zavesti bilo polno zadovoljstva, miru, harmonije in ljubezni in da se ti za to znanje, za ta uvid zahvaljujem.

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #57 - 10.06.2003 at 10:57:07

v bistvu se je moj prihod na ta forum zacel s topikom "avtosugestija". tega se bojo najbrz spomnil titud, littlestar, gape, mind, evazh in ostali.

hotu sm spoznat smisel, vsebino in rezultat takega prakticiranja (v katerikol mutaciji ze) in teoreticna podlaga na kateri sloni ta tehnika. zdej se mi je pocaz ze zacel mal svitat o tej stvari, tko da se vam vsem zahvaljujem ki ste mi ob tem direktno ali indirektno pomagal in vas prosim da mi odpustite za moje morebitne zalitve ce sem jih komu storu vede ali nevede.
Back to top
« Last Edit: 22.07.2003 at 12:42:56 by aryan »  

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #58 - 10.06.2003 at 11:02:45

Vsi se nakako strinjamo, da je smisel ljubezen ?

In zdaj mi naj nekdo razloži na kakšen način naj dosežem ljubezen SAM. Če ne potrebujem nikogar za to ljubezen, zakaj je potem trajno ne dosegam (zakaj se včasih jezim, me moti ta in ona stvar, sem zaskrbljen,), skratka ni "trajanega" zadovoljstva ? Tud tiste dneve ko res ni ničesar, kar bi me lahko vznemirilo, ko sem čisto miren, nekako zadovoljen, tud tiste dneve "trpim" zaradi zavedanja svoje končnosti, ki je (še) ne morem presečt, zaradi tega, ker se poistovečam s telesom. Zakaj mi ni "vseeno" ? Zakaj imam sploh to "željo" po večnem uživanju ?

In ob vsem tem sem zaljubljen v svojo punco. In tud to mi ne da (trajnega) miru, saj vem da ta ljubezen ne bo trajala. (večno)

Vse je v MENI ? Sam lahko dosežem "enost" oz. večno ljubezen ? Ljubezen do koga ? Do sebe ? Kako se zaljubim v sebe ? Misilm, da je aryan kar zadel tisto s ponosom. Ljubezen do SEBE ni "ljubezen" ampak je ponos.Je Egoizem. Za ljubezn sta potrebna DVA. To nam tud ta naša "zemeljska" ljubezen nakazuje. Ljubezen se vedno pojavi med dvema. Ponavadi moškim in žensko.

Ampak res je da nekdo bo "užival" že ob pogledu na lepo pokrajino, nekdo drug spet ne. Uživanje samo po sebi še ne pomeni, da je prisotna ljubezen. Ljubezen je prisotna takrat, ko daš del sebe (žrtvuješ) svoj (egoistični) interes, za dosego ljubezni. To lahko čist praktično potrdim iz izkušenj z mojo punco. Sem pred njo imel nekaj punc ampak nikol ni blo prave ljubezni zarad moje nezmožnosti žratvovat svoje interese. In sem bil prepričan, da lahko "ljubim" sam sebe (in vztrajam z svojimi interesi) in zraven še punco, ampak zdaj vidim, da niti slučajno to ni možno. Ljubezen (zemeljska) je možna samo ob vzajemnem žrtvovanju egoističnih interesov za dosego sinergijskih učinkov. (za dosego nekaj več, kot je le uživanje na podlagi "lastnih" interesov) Ampak to spoznaš, ko to storiš ! Pred tem se ti zdi, da je tvoje lastno uživanje najpomembnejše in enako je, ko iščemo (večno) zadovoljstvo oz. ljubezen. Dokler bomo sami svoji uživalci bomo ostali egositi.

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #59 - 10.06.2003 at 11:19:18

mind wrote on 10.06.2003 at 11:02:45:
Vsi se nakako strinjamo, da je smisel ljubezen ?

Ne, ne. Smisel je sreča.  Wink

Ljubezen pa je smisel lahko samo, če nekoga ali nekaj ljubiš tako močno, da si v vsakem, trenutku pripravljen odpovedati se sebi v zameno za objekt ljubezni.
(v skrajnem primeru tudi umreti za ljubljeni objekt)

In, če nimamo ničesar, za kar bi bili pripravljeni takoj umreti, potem nismo vredni, da živimo. Še manj pa lahko govorimo o Smislu.

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 17