mind
5

Always remember Krishna and never forget Him !
MB
Vsi se nakako strinjamo, da je smisel ljubezen ?
In zdaj mi naj nekdo razloži na kakšen način naj dosežem ljubezen SAM. Če ne potrebujem nikogar za to ljubezen, zakaj je potem trajno ne dosegam (zakaj se včasih jezim, me moti ta in ona stvar, sem zaskrbljen,), skratka ni "trajanega" zadovoljstva ? Tud tiste dneve ko res ni ničesar, kar bi me lahko vznemirilo, ko sem čisto miren, nekako zadovoljen, tud tiste dneve "trpim" zaradi zavedanja svoje končnosti, ki je (še) ne morem presečt, zaradi tega, ker se poistovečam s telesom. Zakaj mi ni "vseeno" ? Zakaj imam sploh to "željo" po večnem uživanju ?
In ob vsem tem sem zaljubljen v svojo punco. In tud to mi ne da (trajnega) miru, saj vem da ta ljubezen ne bo trajala. (večno)
Vse je v MENI ? Sam lahko dosežem "enost" oz. večno ljubezen ? Ljubezen do koga ? Do sebe ? Kako se zaljubim v sebe ? Misilm, da je aryan kar zadel tisto s ponosom. Ljubezen do SEBE ni "ljubezen" ampak je ponos.Je Egoizem. Za ljubezn sta potrebna DVA. To nam tud ta naša "zemeljska" ljubezen nakazuje. Ljubezen se vedno pojavi med dvema. Ponavadi moškim in žensko.
Ampak res je da nekdo bo "užival" že ob pogledu na lepo pokrajino, nekdo drug spet ne. Uživanje samo po sebi še ne pomeni, da je prisotna ljubezen. Ljubezen je prisotna takrat, ko daš del sebe (žrtvuješ) svoj (egoistični) interes, za dosego ljubezni. To lahko čist praktično potrdim iz izkušenj z mojo punco. Sem pred njo imel nekaj punc ampak nikol ni blo prave ljubezni zarad moje nezmožnosti žratvovat svoje interese. In sem bil prepričan, da lahko "ljubim" sam sebe (in vztrajam z svojimi interesi) in zraven še punco, ampak zdaj vidim, da niti slučajno to ni možno. Ljubezen (zemeljska) je možna samo ob vzajemnem žrtvovanju egoističnih interesov za dosego sinergijskih učinkov. (za dosego nekaj več, kot je le uživanje na podlagi "lastnih" interesov) Ampak to spoznaš, ko to storiš ! Pred tem se ti zdi, da je tvoje lastno uživanje najpomembnejše in enako je, ko iščemo (večno) zadovoljstvo oz. ljubezen. Dokler bomo sami svoji uživalci bomo ostali egositi.
LP
|