soncnica wrote on 15.06.2003 at 20:38:59:Pozdravček!
MENE NI PREPRIČAL

Meni osebno se zdi vse to tako... umetno. Že prvi vtis me je zelo odbil.
Moje skromno mnenje je, da je to za neodločne, nesamozavestne in tiste, ki se ne poznajo dovolj.

- Lahko se motim.
Mislim, da ima vsak svojo življensko energijo in se moramo povezati z višjo enegijo SAMI.
To je samo "potuha". To ne traja in zato potrebujemo več.
Kar pa se mi zdi najbolj narobe je, da iščemo zunaj sebe. Vsak ve, da je bistvo očem skrito in da je v nas samih največja moč in energija.
Motivatorji prodajajo svojo energijo - Vendar le ta potrošniku ne ostane.
Kot je rekel Martin Strel - ni fora, da vsi skačejo

In mislim, da Martin ve veliko o motivaciji in se mi ni zdelo, da bi bil preveč navdušen nad Morijem. (Tistega lepega popoldneva - TV Slo 1)
Saj, če kakšnemu pomaga o.k. Sama zadeva ni škodljiva, - fant se zanjde in služi na nedoločnih (podobno kot - fake telefonsko šloganje). Lahko ti en bluzi, a bistvo moraš narediti sam in ti noben Mori ne more pomagati.
Upam, da nisem kakšnega užalila. Moj namen je bil, da prosim malo razmislite in ne kar slepo verjeti "novi" modni muhi.
Sončica!
Ravno neodločen nesamozavesten tip pri mrežnem marketingu nima kaj iskati. Za tiste, ki se te slabosti hočejo znebiti itak obstojajo motivacijski treningi.
Motivatorji ne prodajajo svoje energije. Oni točno vedo kaj prodajajo. Razloženo jim je čemu in v kakšen namen ter komu služi posamezni produkt. Pojdi sedaj v Mercator. Ampak res pojdi, te lepo prosim. Tam imaš nekaj vrst vina. Vprašaj katero vino priporčajo za s puranom in pečenim krompirjem ter lovsko omako. V normalni trgovini bi morali imeti prodajalca, ki bi znal tudi na to odgovoriti. Povej še da belega vina ne piješ, saj s tem mu narediš uslugo. Opazuj prodajalca kako se bo obračal in ti ne bo znal povedat. Vidiš Sončica. To so tisti mezdni nemotivirani delavci. Tam so zato da na police nalagajo in sigurno se ne bo zmotil, če ga bo kdo vprašal kje so lego kocke. Celo za otrokovo starostno skupino se ne more zmotit, ker na škatli mu piše 3+ oz. od treh let naprej.
Potem navajaš da se moramo povezat z višjo energijo z nami samimi. Daj no, ne moreš vse na new age obrnit. Lahko se obrneš na višjo energijo ko izbiraš poklic.
Če misliš da nisi sposobna prodati nekaj iz mrežnega marketinga pač nisi rojena prodajalka in zato ne mešaj višje energije na tem mestu. Morda se množica teh uspešnih prodajalcev ravno povezuje z višjo energijo in zato tudi uspešni so.
In tvoj zadnji stavek, je bil tudi negativen. Morija obsojaš, da kao on je fake kot šlogarica na liniji. "Bistvo moraš narediti sam in ti noben Mori ne more pomagat," so še tvoje besede. Do bistva te lahko pripelje Mori oz motivacisjki trening. Pa kaj bi ti sploh rada? Da bi on še zate prodajal? Prodaja v tem primeru kot lahko razberemo je bistvo. Jebemo, folk mora nekaj tudi sam znat narest.
Imaš pa po svetu cel kup zafrustriranih bab, ki so ravno z mrežnim marketingom poskusile in normalno odnehale. Preprosto to ni za njih. Ker se niti vprašale niso, če jih to veseli, vse povprek lajajo, da to je ena sama finta in lari far.
Ravno sinoči sem srečal eno sicer res nič zafrustrirano, ki je leto dni delala v tej prodaji. Pravi, da nikoli več ne gre v to. Ok gremo naprej. Sem jo vprašal kako ji je šlo koliko je imela strank ipd, skratka podvprašanja. No, ko je tudi to povedala, sem ji še rekel, da njo prodaja niti ne veseli, kar je le še potrdila.
Drug primer je miljonarski par. Prodajala sta specializiran tekstil, tudi kozmetične kolekcije vendar nikjer nista bila uspešna. Kot rečeno, par je miljonar in zelo uspešen v prodaji. Kajpak tudi delata. Zmožna prodajalca sta, a žal so bili voditelji motivacijski treningov površni, pri sedanjem podjetju jima gre ker dobivata veliko podpore.
Toliko o tem sončica. Samo še malo izračuna ti dam. Pred mano je pepelnik. V koliko žepov steče denar od enega pepelnika, ki je kupil nekje pač. V eni trgovini. V malo žepov se mi zdi. Je ta pepelnik specializiran artikel? Nikakor.
Pri mrežnem marketingu gre izključno za specializirane artikle, iz tega razloga tudi nekoliko dražje. Ob tem ne podpiraš svetovne manjšine bogatunov. Podpiraš pač množico manj in srednje premožnih posameznikov. Za ceno kot rečeno, ki je višja in za kvaliteto, ki zelo odstopa od tiste v trgovinah.
In nenazadnje. Mnoge vrste artiklov mrežne prodaje ti omogačajo vračilo do 30 dni. Pojdi še enkrat v Mercator pa jim Atrix kremo za roke vrni v 30. Jankovič in njegovi pribočniki te bodo poslali nekam. Bodo rekli, da rabljenega pa ne vzamejo nazaj. (Razen če ni pokvarjeno)
Sam še eno vprašanje imam za tebe. Si že videla osebo, ki je najboljša na svetu? Odgovori prosim.
Andres