Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 14070 times)
Andres
5

Re: motivacija
Reply #30 - 16.06.2003 at 00:46:38

Aleš!

Praviš da je na vseh motivacijskih treningih slišati samo sranje o kešu..  Ok se strinjam Greva naprej.  Pojdi v neko X podjetje in ti bodo dali službo. Kaj boš najprej vprašal?  " Kakšno delo bom opravljal?  Koliko na mesec bo plačilo?"  Vsi ti ljudje na motivacijskih treningih so v bistvi lastniki lastnih podjetij.  Več kot to. Drug drugega motivirajo, si pomagajo, medtem ko v podjetju ni tako. Nimaš motivacije, šef ti zjutraj na uro gleda, v dogovoru s sindikatom ti  določa ti neko mezdno plačo.  Hey. Tuki se malo ustaviva. Jaz sebe cenim in iz tega razloga se ne želim prodajati za denar s katerim ne bom mogel preživeti. Rajši vidim, da delam sam to kar me veseli, četudi v mrežnem trgu in bom na ta način vesel jaz ter vsi ostali s katerimi sodelujem vključno s strankami.  V tem primeru ne prodajam ne sebe ne drugih, delam pač tisto kar menim, da sem zmožen narediti.

Povrhu vsega nihče od mene ne zahteva spričevala, če sem slučajno doktor ali morda pastir, portir recimo. Smiley

Dohtarje itak plačujejo tisti, ki so zaposleni v podjetjih.
Skratka. Nobeno podjetje ti ne nudi tako visoke motiviranosti kot ravno mrežne prodaje.

In ti si vprašal tistega, če bi dal cash za mlade in njihovo ustvajalnost.  Pojdi k 10 uspešnim podjetjem in pojdi k 10 uspešnim meržnim prodajalcem. Odstotek casha ki ga boš dobil bo isti.  Torej nimaš kaj.  Narod naravnost ni navajen, da se mrežno prodaja drugačna roba, a o tem Sončici, spodaj. Sicer pa, za mlade   so namenjena sredstva, sami se pa itak ne znajdejo.  Ne da se ne morejo, toda recimo mladinci v športnih klubih v tujini nabirajo denar tudi s prodajo palstenk.  V veleblagovnicah torte prodajajo, vse živo se spomnejo. Saj so mladi, ni čudno.  Tisti pa, ki le čakajo, so itak  zabubljeni na riti in bodo to tudi ostali.  Morda pa jim starši lahko dovolj primaknejo in zato tako. A vendarle. Dokler bo pred srednjimi in poklicnimi šolami toliko avtomobilov naj mladi in predvsem mladi ne jamrajo.  Denar torej je, le stroške so si velike naredili.

Aha, si rekel za nenavadno.  Afekt.net je bil napaden v petek.   Vse so pobrisali 30 spletnih strani.  Sem dobil nov ns naslov in sedaj čakam da mi ga registrant odobri. Mogoče bo že jutri.  

Andres  
Back to top
« Last Edit: 16.06.2003 at 01:56:18 by Andres »  

IP Logged

Andres
5

Reply #31 - 16.06.2003 at 01:39:06

soncnica wrote on 15.06.2003 at 20:38:59:
Pozdravček!

MENE NI PREPRIČAL   Tongue

Meni osebno se zdi vse to tako... umetno. Že prvi vtis me je zelo odbil.

Moje skromno mnenje je, da je to za neodločne, nesamozavestne in tiste, ki se ne poznajo dovolj.  Lips Sealed - Lahko se motim.

Mislim, da ima vsak svojo življensko energijo in se moramo povezati z višjo enegijo SAMI.

To je samo "potuha". To ne traja in zato potrebujemo več.

Kar pa se mi zdi najbolj narobe je, da iščemo zunaj sebe. Vsak ve, da je bistvo očem skrito in da je v nas samih največja moč in energija.

Motivatorji prodajajo svojo energijo - Vendar le ta potrošniku ne ostane.
Kot je rekel Martin Strel - ni fora, da vsi skačejo  Cheesy In mislim, da Martin ve veliko o motivaciji in se mi ni zdelo, da bi bil preveč navdušen nad Morijem.  (Tistega lepega popoldneva - TV Slo 1)

Saj, če kakšnemu pomaga  o.k.  Sama zadeva ni škodljiva, - fant se zanjde in služi na nedoločnih (podobno kot - fake telefonsko šloganje). Lahko ti en bluzi, a bistvo moraš narediti sam in ti noben Mori ne more pomagati.

Upam, da nisem kakšnega užalila. Moj namen je bil, da prosim malo razmislite in ne kar slepo verjeti "novi" modni muhi.

Smiley

Sončica!

Ravno neodločen nesamozavesten tip pri mrežnem marketingu nima kaj iskati.  Za tiste, ki se te slabosti hočejo znebiti itak obstojajo motivacijski treningi.
Motivatorji ne prodajajo svoje energije. Oni točno vedo kaj prodajajo. Razloženo jim je čemu in v kakšen namen ter komu služi posamezni produkt.   Pojdi sedaj v Mercator. Ampak res pojdi, te lepo prosim.  Tam imaš nekaj vrst vina.  Vprašaj katero vino priporčajo za s puranom in pečenim krompirjem ter lovsko omako. V normalni trgovini bi morali imeti prodajalca, ki bi znal tudi na to odgovoriti.    Povej še da belega vina ne piješ, saj s tem mu narediš uslugo.    Opazuj prodajalca kako se bo obračal in ti ne bo znal povedat. Vidiš Sončica. To so tisti mezdni nemotivirani delavci. Tam so zato da na police nalagajo in sigurno se ne bo zmotil, če ga bo kdo vprašal kje so lego kocke. Celo za otrokovo starostno skupino se ne more zmotit, ker na škatli mu piše 3+ oz. od treh let naprej.  
Potem navajaš da se moramo povezat z višjo energijo z nami samimi.   Daj no, ne moreš vse na new age obrnit. Lahko se obrneš na višjo energijo ko izbiraš poklic.  
Če misliš da nisi sposobna prodati nekaj iz mrežnega marketinga pač nisi rojena prodajalka in zato ne mešaj višje energije na tem mestu.   Morda se množica teh uspešnih prodajalcev ravno povezuje z višjo energijo in zato tudi uspešni so.

In tvoj zadnji stavek, je bil tudi negativen.   Morija obsojaš, da kao on je fake kot šlogarica na liniji.  "Bistvo moraš narediti sam in ti noben Mori ne more pomagat," so še tvoje besede.   Do bistva te lahko pripelje Mori oz motivacisjki trening. Pa kaj bi ti sploh rada? Da bi on še zate prodajal? Prodaja v tem primeru kot lahko razberemo je bistvo. Jebemo, folk mora nekaj tudi sam znat narest.

Imaš pa po svetu cel kup zafrustriranih bab, ki so ravno z mrežnim marketingom poskusile in normalno odnehale.  Preprosto to ni za njih. Ker se niti vprašale niso, če jih to veseli, vse povprek lajajo, da to je ena sama finta in lari far.
Ravno sinoči sem srečal eno sicer res nič zafrustrirano, ki je leto dni delala v tej prodaji.  Pravi, da nikoli več ne gre v to. Ok gremo naprej.   Sem jo vprašal kako ji je šlo koliko je imela strank ipd, skratka podvprašanja.   No, ko je tudi to povedala, sem ji še rekel, da njo prodaja niti ne veseli, kar je le še potrdila.
Drug primer je miljonarski par.  Prodajala sta specializiran tekstil, tudi kozmetične kolekcije vendar nikjer nista bila uspešna.   Kot rečeno, par je miljonar in zelo uspešen v prodaji. Kajpak tudi delata. Zmožna prodajalca sta, a žal so bili voditelji motivacijski treningov površni, pri sedanjem podjetju jima gre ker dobivata veliko podpore.  

Toliko o tem sončica.  Samo še malo izračuna ti dam.  Pred mano je pepelnik.  V koliko žepov steče denar od enega pepelnika, ki je kupil nekje pač.  V eni trgovini.   V malo žepov se mi zdi.   Je ta pepelnik specializiran artikel? Nikakor.

Pri mrežnem marketingu gre izključno za specializirane artikle, iz tega razloga tudi nekoliko dražje.  Ob tem ne podpiraš svetovne manjšine bogatunov. Podpiraš pač množico  manj in srednje premožnih posameznikov.  Za ceno kot rečeno, ki je višja in za kvaliteto, ki zelo odstopa od tiste v trgovinah.
In nenazadnje. Mnoge vrste artiklov mrežne prodaje ti omogačajo vračilo do 30 dni.  Pojdi še enkrat v Mercator pa jim Atrix kremo za roke vrni v 30. Jankovič in njegovi pribočniki te bodo  poslali nekam. Bodo rekli, da rabljenega pa ne vzamejo nazaj. (Razen če ni pokvarjeno)

Sam še eno vprašanje imam za tebe.  Si že videla osebo, ki je najboljša na svetu?   Odgovori prosim.

Andres
Back to top

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #32 - 16.06.2003 at 17:47:22

jaz 100 % stojim za motivacijo,
Najbolj vidim pri sebi, če sem motivirana, dela bolj in z večjim veseljem.

Mi je prav žal, da se ti je zgodilo, kar se ti je zgodilo Aleš, v takem primeru je potrebno najprej poslušati, šele nato motivirati. Vesela sem, če si srečen s svojim živjenjem in veš, da daš vse od sebe. Pri meni ni tako in zato z veseljem berem motivacijske knjige, in grem tud na kakšno srečanje. Vse skupaj umetno? Ja, tud denar je umeten in jaz ga imam rada, ker mi odpre vrata, med drugim tudi vrata polnega hladilnika Grin, pozimi toplo ogrevanega stanovanje Grin in avta, da grem na hitro k zdravniku, če se slučajno premiri, da ima moja hčerka ob 6-ih zjutraj 39 vročine. Grin

sorry, jaz imam rada denar, ker mi lahko kupi stvari, ker me lahko polje, kamor si želim. zaenkrat ga še nimam dovolj, ker sem še vedno sovoznik, kopilot.
Če človek odrašča v pomanjkanju, ve koliko je vredno, da imaš denar, Denar ni umazan, ljudje delajo umazene stvari z njim,

in pravzato bazirajo motivacije na denarju, ker ga 99% ljudi nima dovolj!

življenje je tvoje in od tebe je odvisno, kaj boš naredil z njim, včasih si na tleh in potrebuješ neko spodbudo, da boš spet vstal in šel naprej. In ta spodbuda je motivacija. Nič hudega, če te ne motivira denar, te motivira pač kaj drugega. A motivacijo imaš, pa če si priznaš ali ne

ah, saj je vseeno, jaz ne morem spremeniti tvojega mišljenja in tudi ne vem, zakaj bi ga, saj imaš pravico do njega.

Če misliš, da motiviranje, ni tisto pravo, prav, jaz mislim, da je, in se bom še vedno motivirala  Wink

kakšen bi pa bil svet, če bi vsi mislili enako.  ??? Wink
Back to top

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

IP Logged

soncnica
3

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #33 - 16.06.2003 at 18:24:00

Hvala za komentar.

Nismo se razumeli oz. moj namen je bil drugačen  Undecided

Andres

Ti si izključno navedel marketing. Glede tega kar si povedal se s tabo popolnoma strinjam.
In tudi Morija ne kritiziram. On je car. Tu ni nobenega dvoma. On se zna povezati z energino in je ima čep.

Tudi motivacija sama je zelo koristna in pozitivna.

Jaz sem izhajala iz posameznika.
Gremo od začetka (to je samo moje mnenje!!). To da gremo na seminar nam ne bo spremenilo veliko stvari. Jaz mislim, da nekdo, ki potrebuje spodbudo, da nekaj naredi v svojem življenju ni najbolj samozavesten (verjetno ga kot otroka niso velikokrat spodbujali in dali pohvale). Če bo pa Mori rekel, da lahko to naredim, potem bo pa že, nekdo verjame vame, lahko mi uspe, ni me strah porazov... - To iščejo ljudje. Da jim nekdo pove, da so dobri, da lahko premagajo sebe.

Do tukaj vse ok.

Vendar to ne reši problema oz. bistva. Tak človek bo nekaj časa zadovoljen, kasneje pa bo spet začel dvomiti vase. Treba je iti globje.
Začeti je treba pri sebi. Imam se rada, cenim se, zmorem.
Ko imaš enkrat sebe rad imaš tudi druge --- itd

Upam, da sem bila sedaj bolj jasna.

Saj trenutno pomaga, vendar jaz mislim, da ne reši globjega problema.

Andres -  najboljša? To je zelo relativno.
Odkrito - vsak ima prednosti in slabosti. Najboljši v čem?
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #34 - 17.06.2003 at 01:26:53

Sončnica!

No, saj potem sva si kar podobnega mnenja, nesporatumi so del pisane komunikacije. Samo Morija si pa v dveh postih drugače opisala.

Najboljši na svetu.  Pričakoval sem da boš odgovorila pravilno. Valjda si to ti.

Andres
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3