Moonlight
5

You are the master of ure Body and ure soul.
MEDVODE
Veronika.
Spomnila si me na spominski govor. Bi prej še o tem:
Meni so v mojem obdobju odraščanja umrli že vsi Stari starši - nekateri že prej predno sem se rodila.
Lansko leto pa smo družinsko na isti dan POKOPALI moja staro mamo in strica - oba sta umrla na ISTI dan. Vse skupaj se je na moč povezovalo. Tudi bolezensko.
Ne vem kaj mi je bilo tisti trenutek - ko sem izvedela - NITI ene solze nisem potočila. Podpirala sem vse Druge okoli sebe - še Očeta ( ker je izgubil brata ) in Mati ( ker je izgubila mamo ). Trdna sem morala biti - ko na meni ni bilo SOLZ - so se meni prilagodili drugi. Čutila sem, da MOJA mirnost vpliva na vse ostale, saj sem vedela, da če se še jaz Zjočem, potem bo žalosti več - pa ne bi sedaj o tem.
Vem, da je bila TO USODA , katera se nam je " nekako morala" zgoditi ", da smo se medsebojno še bolj združili, ker smo se prej zelo razdruževali. Podpora je prihajala z vseh strani in v njej je bilo ZAZNATI, da Smo DRUG DRUGEMO MOČ - ne glede na to, KDO JE UMRL - je bilo že tako - moralo se je zgoditi. Še vedno verjamem v USODO - nas. Rodimo se Z namenom - Umremo, ko ga izpolnimo. Ali pač... Tema za drugam.
In ker so se pogrebi odvili na isti dan - razdalja pa je bila kar velika, smo vsi odšli na mamin pogreb. Spominjam se govora - tistega spominskega. Ob prebiranju sem se spomnila - kako sem jo cenila, kljub vsem napakam, katere je imela. Spomini so švigali ko iskrice, ker sem JO IMELA RADA, sem vedela, da KLJUB vsemu, lahko OPAZUJEM LEPOTO - sedaj. Lep GOVOR, lepi SPOMINI. Potreben je - Vernonika - s tem se zahvalimo ZA vse lepo, KAR nam je nekdo DODAL v naše življenje. Izpolnil/a je svoj namen - kljub temu, da mi tega ne vemo - on/a ve. S tem govorom, katerega sem prepričana, da ga sliši tudi "umrla oseba" Zaključimo neko Njeno/njegovo pot. Kar je zelo lepo. Kasneje to drugače dojemamo, kot na samem kraju, kjer je bolečina, res pristotna.
KO ljubimo z vem Srcem in telesom - res težko izpustimo ljubljeno osebo od sebe - a JE - vedno Z nami in V nas. To pomni, Valerija.
In V mrliški vežici, kjer je bila samo žara - sem dobila občutek, da LEBDI NAD NAMI, da ve in nas opazuje. Teh občutkov ne bom pozabila - saj so bili zelo lepi.
In danes sem ravno bila na njenem gorbu, ( prižgala modro svečko ), katere so zelo so simbol nekega miru in spokoja, goreče so izraz LJUBEZNI, ter da še mislimo nanje. In tam se vedno zahvalim za vse, kar mi je nudila in dodala v mojem življenju. Res, s tem si priznam, da je nikoli ne bom izpustila iz mojega Srca - dovajam lepoto NJe in mi je lažje.
Toliko različnih Zgodb je...
Lep dan vam želim, poln notranje Ljubezni.
Simona-simsi
|