Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 2093 times)
cleo
3

življenje je čudovito

Ljubljana
film Hours
29.04.2003 at 10:14:40

Sem gledala, če ga je že kdo pohvalu, pa sem bolj površno pogledala, ali ga pa ni še nihče pohvali...

No, v glavnem... film Hours....eden boljših v zadnjem času....sicer pravijo, da je ženski film, ampak če tipi pravijo, da je dober, pol mora biti v resnici fantastičen... Grin

Toplo priporočam...
Back to top

IP Logged

Terrania
5

Dih brez namena. Sapa
v bogu. Veter.
Maribor
Re: film Hours
Reply #1 - 29.04.2003 at 12:28:08

Tud meni je bil vsec. Ceprav na koncu ugotovis da v celem filmu nisi vido niti enega heterosexualca. No ja mene je pustil v razmisljanju o homosexualnosti, tak da verjetno nisem niti priblizno postekala kaj je bil v resnici point. Zame je bil to point, ker me je film avtomatsko usmero v to razmisljanje, je blo pac prevec v ospredju.
Back to top

It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes. &&Douglas Adams

IP Logged

EvaZh
Ex Member

Reply #2 - 29.04.2003 at 12:45:46

MEn je blo najbrž všeč to, da je blo v filmu nekaj takih povezav, ki so v življenju stalne, v filme jih pa ponavad pozabijo dat. Po mojem kar zasluži nekaj nominacij in oskarjev - ki ne vem kolk jih je dobil.??
Back to top

IP Logged

Cleo1
Guest

Reply #3 - 30.04.2003 at 11:10:27

Mene je čist navdušu....res je toliko poant v filmu. Se mi zdi, da je tista homoseksualnost v resnici samo prispodoba za drugačnost oz. nezadovoljstvo v resničnem, vsakodnevnem življenju. In nekateri se odločijo za življenje - spremenijo vse kar jih dela nesrečne (tudi na škodo drugih) in se odločijo živeti.... Za nekatere je nekaj življenje za druge pa smrt. In tisti, ki si izberejo smrt, vejo, da so živeli kolikor so lahko...in večina se odloči za smrt (lahko tudi stagniranje v življenju, vegetiranje), kot da bi izpeljali spremembo oz. preobrazbo. Potem pa še druga stran....ko se nekdo toliko trudi, da bi vse naredil za drugega....drugi je pa blazno nesrečen, ne glede na to, kaj vse mu drugi nudi...pa še vedno ni to tisto kaj hoče! In zakaj vstrajati???? Zakaj vsi vstrajajo.....Da ima njihovo življenje smisem?
Govori o navezanosti, kako lahko nekomu navezanost na nekoga omogoča življenje in kako navezanost na nekoga drugega pomeni smrt... Koliko ljudi sploh v resnici živi zase....in ne za druge! Da sledi svojim sanjam in svojim željam...večina jih ostane v svoji kletki...samo pogumni (in obsojanja vredni) pa gredo svojim ciljem naproti...

Mislim, da je poata v drugačnosti....

Ampak to je samo moje mnenje....v resnici je lahko povsem površen film.... Roll Eyes
Back to top

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1