Ziby2
5

Če nimaš lastnega sija,te sij drugih ne bo osvetil
PTUJ
Tukaj je Ridge Hall racunalniska pomoc. Zelite? > > > > - Tezave imam z WorldPerfectom. > > > > - Kaksne tezave pa? > > > > - Med pisanjem mi je nenadoma izginil ves tekst. > > > > - Zginil? > > > > - Ja, ni ga vec. > > > > - Hmm. Kaksen je sedaj vas ekran? > > > > - Prazen. > > > > - Prazen? > > > > - Ja, nic na njem ne reagira, ce pritisnem na tipke. > > > > - Ste se vedno v programu WorldPerfect ali ste ga zapustili? > > > > - Kako naj to vem? > > > > - Ali vidite na ekranu C: prompt? > > > > - Kaj pa to pomeni? > > > > - Pustiva to. Lahko premikate kurzor po ekranu? > > > > - Nobenega kurzorja ni, povedal sem vam, da racunalnik ne reagira na nobeno tipko. > > > > - Ali ima vas monitor kontrolno lucko za tok? > > > > - Kaj je to monitor? > > > > - Zadeva z ekranom, ki je videti kot TV sprejemnik. Ima majhno lucko, > > > > ki vam pove, ali je racunalnik prizgan. > > > > - Ne vem. > > > > - Prav, poglejte na zadnjo stran monitorja in najdite, kje vstopa > > > > prikljucni kabel v monitor. Ste nasli? > > > > - Ja, mislim, da sem. > > > > - Krasno. Sledite kablu do vtikaca in mi povejte, ali je vtaknjen v > > > > steno. > > > > - Da, je. > > > > - Ko ste bili za monitorjem, ste opazili, da sta bila tam dva kabla, ne le eden? > > > > - Ne. > > > > - Pa sta. Poglejte se enkrat in najdite se drugi kabel. > > > > - Prav, tu je. > > > > - Sledite mu in mi povejte, ali je dobro vtaknjen v monitor. > > > > - Ne dosezem ga. > > > > - Uh, huh. Morda pa vidite, ce je? > > > > - Ne. > > > > - Bi videli, ce bi pokleknili in se malo nagnili? > > > > - Ne morem, ker je tema. > > > > - Tema? > > > > - D a. V pisarni ni luci, nekaj svetlobe prihaja le skozi okna. > > > > - Pa prizgite luc. > > > > - Ne morem. > > > > - Zakaj pa ne morete? > > > > - Ker je zmanjkalo toka. > > > > - Toka je zmanjkalo? Aha, zdaj pa veva v cem je problem. Se imate skatle, > > > > v katere je bil racunalnik zapakiran? > > > > - Ja, v omari jih imam. > > > > - Prav. Vzemite jih ven. Potegnite vtikac iz monitorja, vse skupaj > > > > zapakirate tako kot je bilo in nesite nazaj v trg ovino, kjer ste kupil > > > > racunalnik. > > > > - Je tako resno? > > > > - Bojim se, da je. > > > > - Kaj pa naj jim recem? > > > > - Da ste prebutasti, da bi imeli racunalnik!!!
|