MP3CE
3

Om sai ram
Ilirska Bistrica
Hmmm.... kolikor poznam otroke, je nekako takole - če jim pustiš, da te tepejo, te bodo tepli toliko časa, dokler se ne bodo ONI naveličali - če pa jim pokažeš, da jih lahko oni dobijo po nosu, pa takoj. Zdej pa zamisl, da te en froc napade z nožem, ker je mal zablojen - ne mi rečt, da ga kljub vsemu ne boš ustavil in se boš pustil ubit. Tok o tvojem prepričanju, da ne smeš nič narediti.
Edina ločnica ki je, je ta, da medtem ko politiki in vojaki zganjajo nasilje, ti deluješ aktivno, a nenasilno.
Kajti, velika zabloda je, če misliš, da bodo politiki delovali srčno. Težko da, kajti tako so prepričani v svoj prav (predvsem zaradi lastnega udobja), da se ne bodo premaknili, dokler jih nekaj ne bo zmotilo - po navadi pa ne reagirajo na vest, moralo, ali če hočeš, čutenje (ker ima večina preveč zaprto srčno čakro in 20km debele ščite pred čutenjem in dojemanjem višjega jaza), reagirali pa bodo na občutje lastne bolečine ob škodi, ki bo nastala zaradi demonstracij. Kaj hočemo, med nami so tako razsvetljena bitja kot tudi zablojeni politiki - in eni govorijo in razumejo en jezik, politiki pa žal drugega, kot ga razumemo mi. Zato mislim, da so demonstracije primerno sredstvo komunikacije, ki ga bodo politiki razumeli.
Konflikti pa po mojih izkušnjah sploh niso nujno nekaj slabega - če ste se sposobni iz njih česa naučiti. Konec koncev, ravno skozi konflikte in "spopade" sem se marsičesa naučil - pa še veliko se moram naučiti. Veliko pa sem se naučil tudi iz mirnih in ljubečih situacij. Ampak zagotovo pa je, da te bo japonec najbolje razumel japonsko, malo slabše angleško, slovensko pa sploh ne.
|